X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Nefretam Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wszystkim za gratulacje! 🥰🥰🥰

I mam nadzieję, że daję trochę nadziei dziewczynom z wyższym FSH i niskim AMH :)

Loraa, Agat99, Bergamotka94, Olisska, Mika1992, Pacynka, sandrac_94, Powder, Ola8999, Deyansu, emilgiana, AnMiPe, Zosia667, Wianek, kropka_aga, karczoch321, Marzycielka94, S_va_88, emciak lubią tę wiadomość

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    17.04.2025 betaHCG 438
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Dziękuje wszystkim za gratulacje! 🥰🥰🥰

I mam nadzieję, że daję trochę nadziei dziewczynom z wyższym FSH i niskim AMH :)
    Jeszcze raz gratulacje ❤️

Ok tak, dajesz nadzieję!

Nefretam lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

8 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)
    AMH (0,26) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🤞#rodzew2026 🍀
  • Mstka Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny!
    Ja wracam powoli do szarej rzeczywistości po urlopie. Dziś niestety przyszła @, także można u mnie wpisać 🩸

♀️27 ♂️ 27

➡️ 8cs

❌ PCOS
    ❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto

💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych.
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Korzystam z ovu na przeglądarce, bo apka mnie denerwuje, ale weszłam w nią dzisiaj i pokazała mi, że jestem w 24tyg ciąży 😭 nie zaktualizowałam tego po poronieniu
    U Ciebie apka liczyła. A ja sama liczę. Nie wiem po co.
    Chyba żeby płakać tylko.

Ściskam Cię mocno, to przytłaczające, tak zobaczyć jak nie liczyłaś.🫂🖤

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Dla mnie zawsze jest podejrzane jak lekarz ma dużo terminów "na już"... już wolałabym chyba poczekać (jeśli można) :D

P.S. Twój nick kojarzy mi się z Simsami 4, tam sa Gnomy do zbierania :D
    "na już" ..............a to ja poczekam😅🤣😶‍🌫️

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    W tym miesiącu się nie zapisywałam bo odpuściłem trochę starania. No ale testy zrobiłam. 3 testy wyszły pozytywne (każdy inny) a beta wyniosła 4,4...

Myślicie że to biochemiczna?
    A który jesteś dzień cyklu, może dopiero startuje?

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Mika1992 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaanek - ja jeszcze nie kupiłam na inne miasto, ale chyba się skuszę jeszcze raz. Myślałam że na jesieni to będę w ciąży ale nie ma co planować życia do przodu. Trzeba żyć dzisiejszym dniem ❤❤

Skorzystałam właśnie z jakiejś nocnej promocji na ALAB i robię pakiet różnych badań np. AMH czy estradiol i idę w czwartek. Udało się kupić wszystko 30% taniej. Mogłam prosić ginekolog ale tak ciężko wbić się na jakiś termin że wolę zapłacić zrobić i nie stracić kolejnego cyklu.

Wianek lubi tę wiadomość

👩🏻 32 👦🏻 31
    Starania od 01.02

💊 Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Cynk, Magnez, Jod, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Mam wynik bety właśnie zobaczyłam, 4,98 totalnie nie wiem co myśleć. Czy potworzyć betę za 2 dni, czyl iść do lekarza czy co, totalnie nie wiem. Dzisiaj pobolewa mnie podbrzusze. Jutro rano zrobię jeszcze sikanca ale naprawdę nie wiem co myśleć.
    Ja bym powtórzyła betę po dwóch dniach. Ewidentnie coś się zaczyna🥰🥳

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Belia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Mam wynik bety właśnie zobaczyłam, 4,98 totalnie nie wiem co myśleć. Czy potworzyć betę za 2 dni, czyl iść do lekarza czy co, totalnie nie wiem. Dzisiaj pobolewa mnie podbrzusze. Jutro rano zrobię jeszcze sikanca ale naprawdę nie wiem co myśleć.
    Malineczka, przegapiłam Twoją wiadomości. Coś się zaczyna dziać. Ile jesteś dpo? Czekamy na dzisiejszego sikanca 🤞🏼

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team #rodzew2026 ✊🏼
  • Belia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,
    Trzymam kciuki za testujące 🤞🏼 jest dziś kilka osób.
    Czy któraś wybiera się dziś na betę? Lub inne badania?
    Loraa co z Twoim AMH?

U mnie zapowiada się piękny dzień ☀️ mam dziś ostatni dzień pracy i wolne.

Finalnie udało się wczoraj podziałać. Póki co jajnik przestał boleć. Ja w ogóle zauważyłam, że ja mam tak że pik wychodzi mi wtedy jak odczuwam najbardziej dolegliwości okoloowulacyjne. Dr GPT mowi, ze owulacja może wystąpić nawet 12h po szczycie a nie tak jak myślałam 24-36 więc może już jestem po 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 06:09

Darrika, Olisska, karczoch321, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team #rodzew2026 ✊🏼
  • Lani27 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dnia dziewczyny! 🍀🌞

Trzymam kciuki za testujące, oby rozkwitły nam tu kwiatki 🤞🏻

Belia ja dziś kontrola u gine, ale mam jakiś taki dziwny stresik. Także prośba do wszystkich o trzymanie kciuków za chociaż jeden zdatny pęcherzyk i ładne endometrium w tym cyklu 🙈

Bergamotka94, White1, Belia, Loraa, Siasi, Darrika, assialbnn, Daisy1, Zosia667, Powder, Ritkaa, kropka_aga, NinaB, ater, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👧🏽2020
    Starania o rodzeństwo.

🔬Świadome staranie od 04.2024

13cs 🤞🏻

💔 5tc (01.2025)

👸 cykle 27 dni

👩🏽 ona
    🩺 niedokrwistość
    💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo

🧔🏽‍♂️ on
    🩺 badanie nasienia 11.2024
    💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris
  • White1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny za wczorajsze bety te niziutkie jak i te w kosmosie 🚀

Lani27 kciuki zacisnięte ✊️

Mnie owulacja przywitała takim bólem, że właśnie leżę w łóżku zwinięta i czekam aż chociaż trochę puści 😅 a w zeszłym cyklu w ogóle jej nie czułam 🤣

Siasi lubi tę wiadomość

👧25 🧑26 🐈🐈
    ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 Morfo 3% -> 4%
    Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
    Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
    HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ❌️03 Lametta + Zivafert
    ⏳️04 Lametta + Zivafert
  • Lani27 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Gratulacje dziewczyny za wczorajsze bety te niziutkie jak i te w kosmosie 🚀

Lani27 kciuki zacisnięte ✊️

Mnie owulacja przywitała takim bólem, że właśnie leżę w łóżku zwinięta i czekam aż chociaż trochę puści 😅 a w zeszłym cyklu w ogóle jej nie czułam 🤣

Dziękuję! ☺️

Ja też mam momentami takie bóle prawego jajnika jakby mi tam coś wybuchło 😅 no i mokro niemiłosiernie, a testy owu cały czas bladziutkie, także nie wiem co dzisiaj zobaczę na ekranie i usłyszę od gin...

NinaB lubi tę wiadomość

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👧🏽2020
    Starania o rodzeństwo.

13cs 🤞🏻

💔 5tc (01.2025)

👸 cykle 27 dni

👩🏽 ona
    🩺 niedokrwistość

🧔🏽‍♂️ on
  • Ananabanana Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłego dnia!
    Nie było mnie dzień i widzę coś tu kwitnie🌷
    Gratulacje dla Was i nudnej ciąży życzę 🥰

Siasi, Zosia667, NinaB, S_va_88 lubią tę wiadomość

• Siasi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam jeszcze raz gratulacje, piękna beta! Oj tak dajesz nadzieję, mi lekarz mówił że już odchodzi się od sprawdzania stosunku LH-FSH, bo w każdym cyklu mogą być inne wartości i tak jest u mnie.

Belcia trzymam kciuki za owocną owulację! My w tym cyklu ❤️ dzień przed pikiem i dzień po Piku. Pik był w czwartek. Obstawiam owulke na piątek bo czułam ból jajnika i miałam ostatni raz piękny śluz. Zobaczymy czy wystarczy. Czytałam też komentarze dziewczyn którym się udało i z reguły też stosują taki sposób. Lekarz też mówił że to plemnik ma czekać na komórkę, więc lepiej przed owulka jak w jej dniu czy dzień po

Loraa Jej masz pecha z tym amh. Mam nadzieję że dziś już będzie wynik. Nie dość że płacisz kupę kasy to jeszcze się stresujesz. Pamiętaj że jego wynik też o niczym nie przesądza. Zobacz na przykład Nefretam i jej amh ❤️

Miś 🐻 Kochana często o Tobie myślałam. Trzymam kciuki żeby to była dopiero startująca beta. Będę czekać na wiadomość od Ciebie.

Darrika Jak Twój brajan? Trzymasz się bez testowania?

U mnie brajan się odpalił, jestem dzis ok 5dpo i znowu mam dużo śluzu, tyle że już nie płodnego a gęstego. Nie ukrywam że walczę z brajanem. Ale na razie się mu nie daje. Czuję się bez zmian, cyce nie bolą. Ale cały ten cykl mam dużo śluzu i przez to mózg próbuje się nakręcać. Był to wymarzony cykl i oby się udało bo będzie smutno 😊

Miłego dnia dziewczyny!

White1, NinaB, Miś, Belia, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To będzie nasza wiosna 🫵
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ Są dwa wilki które zawsze ze sobą walczą. Pierwszy jest ciemnością i rozpaczą. Drugi światłem i nadzieją.
    Który wilk wygra?
    Wygra ten którego nakarmisz.
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    A lekarz coś mówił na te wyniki?

Hej Lora, właśnie jeden i drugi stwierdził że szybko spada, i do tego plamienia przed każdą miesiączka.

A jak Twoje AMH? Pojawiło się?

Wczoraj troszkę czytałam o tym Duphaston i wydaje mi się że najlepiej byłoby brać 2/3 dni po owu. Żeby jej nie zblokować a jednocześnie wesprzeć tę drugą fazę.
    Oczywiście się wczoraj pokłóciliśmy o to, że jednak chce robić testy i mierzyć temp bo przecież miałam tego nie robić... I tak od słowa do słowa stwierdziłam że w ogóle mnie nie rozumie i nawet nie chce zrozumieć. Tak oto spaliśmy osobno i zastanawiam się czy ja w ogóle tak na prawdę chce tego dziecka, jeśli tak to ma wyglądać.
    Jak tak dalej pójdzie to prędzej się rozstaniemy niż zostaniemy rodzicami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 07:58

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Starania od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
    👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia/HPV
    03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
    👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
    👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸 ❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
    👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
    👸🩺 11.04 - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc - wg mnie 6dc ⁉️WTF?
    👸🩺 14.04 - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
    👸 💊Duphaston ?
    05/2025
    🧔Badanie nasienia
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani27 wrote:
    Dzień dobry i miłego dnia dziewczyny! 🍀🌞

Trzymam kciuki za testujące, oby rozkwitły nam tu kwiatki 🤞🏻

Belia ja dziś kontrola u gine, ale mam jakiś taki dziwny stresik. Także prośba do wszystkich o trzymanie kciuków za chociaż jeden zdatny pęcherzyk i ładne endometrium w tym cyklu 🙈
    Trzymamy kciuki ❤️

Lani27 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Daisy1 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam biel, ale nie ukrywam, że w tym mc-u owulka wypadła później, niż przewidywałam, dlatego nie składam jeszcze broni 🙂 Temp nadal podwyższona, czyli progesteron działa. Tydzień po owu pojawiło mi się lekkie plamienie na papierze, może to dobry znak 🥹 powtórzę test za dwa dni, postaram sie nie zwariować od tego czekania. Gratuluje za wszystkie bety! 🌷I cudownego dnia dla wszystkich Kobietek ✨️

Wianek, Nayeli, ater, karczoch321, Loraa, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    21.12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    03.2025 nie poddajemy się 🫶
    Suple: Pueria Uno, D3, B6, B12, E, Magnez, L-arginina, maślan sodu, Omega-3, Kerabione.
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Nefretam jeszcze raz gratulacje, piękna beta! Oj tak dajesz nadzieję, mi lekarz mówił że już odchodzi się od sprawdzania stosunku LH-FSH, bo w każdym cyklu mogą być inne wartości i tak jest u mnie.

Belcia trzymam kciuki za owocną owulację! My w tym cyklu ❤️ dzień przed pikiem i dzień po Piku. Pik był w czwartek. Obstawiam owulke na piątek bo czułam ból jajnika i miałam ostatni raz piękny śluz. Zobaczymy czy wystarczy. Czytałam też komentarze dziewczyn którym się udało i z reguły też stosują taki sposób. Lekarz też mówił że to plemnik ma czekać na komórkę, więc lepiej przed owulka jak w jej dniu czy dzień po

Loraa Jej masz pecha z tym amh. Mam nadzieję że dziś już będzie wynik. Nie dość że płacisz kupę kasy to jeszcze się stresujesz. Pamiętaj że jego wynik też o niczym nie przesądza. Zobacz na przykład Nefretam i jej amh ❤️

Miś 🐻 Kochana często o Tobie myślałam. Trzymam kciuki żeby to była dopiero startująca beta. Będę czekać na wiadomość od Ciebie.

Darrika Jak Twój brajan? Trzymasz się bez testowania?

U mnie brajan się odpalił, jestem dzis ok 5dpo i znowu mam dużo śluzu, tyle że już nie płodnego a gęstego. Nie ukrywam że walczę z brajanem. Ale na razie się mu nie daje. Czuję się bez zmian, cyce nie bolą. Ale cały ten cykl mam dużo śluzu i przez to mózg próbuje się nakręcać. Był to wymarzony cykl i oby się udało bo będzie smutno 😊

Miłego dnia dziewczyny!
    Trzymam kciuki aby Twój brajan dobrze "gadał" 😜 w ostatniej ciazy miałam objawy jeszcze przed zagnieżdżeniem 🙃 ostatnio przekopałam wiadomości ze starym bo coś szukałam i 6 i 7 dpo w kiedy zaszłam w ciążę miałam dolegliwości żołądkowe i lekkie mdłości, wtedy zgonilam to na wypicie zimnego jogurty na pusty żołądek i kawę 🙂 więc hormony które zaczynają się zmieniać dają objawy 🙂 śluzu też miałam dużo 🤪 Trzymam kciuki ❤️

Siasi lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Lani27 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    Zgłaszam biel, ale nie ukrywam, że w tym mc-u owulka wypadła później, niż przewidywałam, dlatego nie składam jeszcze broni 🙂 Temp nadal podwyższona, czyli progesteron działa. Tydzień po owu pojawiło mi się lekkie plamienie na papierze, może to dobry znak 🥹 powtórzę test za dwa dni, postaram sie nie zwariować od tego czekania. Gratuluje za wszystkie bety! 🌷I cudownego dnia dla wszystkich Kobietek ✨️

Jeśli @ nie przyszła to piłka dalej w grze, więc trzymam kciuki! 🤞🏻

Daisy1, AnMiPe lubią tę wiadomość

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👧🏽2020
    Starania o rodzeństwo.

13cs 🤞🏻

💔 5tc (01.2025)

👸 cykle 27 dni

👩🏽 ona
    🩺 niedokrwistość

🧔🏽‍♂️ on
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ