Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Idawoll wrote:
Jasny gwint, nic tylko działać 😅Idawoll, Meggi_** lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
marzec chyba jednak owulka ninja 🥷 -
A ja jestem ciekawa czy mi się okres rozkręca czy co, ale zaobserwowałam dziś wieczorem takie mikro brązowe plamienie/sluz. Nigdy przed okresem u mnie nie występuje, więc zwróciłam na to uwagę 😬
S_va_88 lubi tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 8 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Idawoll wrote:
Łopani, takiego piku to jak żem nigdy nie ujrzałaGo go girl 😝🔥
Idawoll, S_va_88 lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 8 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Idawoll wrote:
Ja bym chyba uznała za pik ten z wczoraj wieczorem, bo w tych dzisiejszych kreska kontrolna wydaje się słabiej wybarwiona i dlatego jest taka różnica, ale nie wiem, tak sobie gdybam 😀Marzycielka94, Idawoll, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Zespół antyfosfolipidowy?
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
Ragazza wrote:Ja bym chyba uznała za pik ten z wczoraj wieczorem, bo w tych dzisiejszych kreska kontrolna wydaje się słabiej wybarwiona i dlatego jest taka różnica, ale nie wiem, tak sobie gdybam 😀
Ale… pik czy nie, chłop prawie 300 km od domu, więc 🤷♀️
Niemniej - testuję sobie, żeby jakoś odnaleźć się w tym cyklu. W niedzielę odstawiłam małą od piersi i zastanawiałam się, czy i jak to na mnie wpłynie. -
Idawoll wrote:Trochę światło padło inaczej, może stąd takie wrażenie.
Ale… pik czy nie, chłop prawie 300 km od domu, więc 🤷♀️
Niemniej - testuję sobie, żeby jakoś odnaleźć się w tym cyklu. W niedzielę odstawiłam małą od piersi i zastanawiałam się, czy i jak to na mnie wpłynie.
O matko, taka akcja a chłopa nie ma😂 najgorzej 🙈Idawoll lubi tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
marzec chyba jednak owulka ninja 🥷 -
@Lora przykro mi bardzo, że Twój wynik nie jest dobry ale pozytywnie patrząc to dobrze, że teraz to wyszło jak jeszcze nie jest w stopniu zaawansowanym i pewnie histeroskopia załatwi sprawę. Drożność też będziesz miała z głowy... I tak klinika pewnie zalecałaby zrobic. Niech tylko te wyniki AMH będą dobre🤞🏻 czego Ci z całego serca życzę ❤️ od czegoś trzeba zacząć a plan jest chyba dobrym początkiem!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 22:05
Loraa lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień -> 7.04 monitoring -
karczoch321 wrote:A ja jestem ciekawa czy mi się okres rozkręca czy co, ale zaobserwowałam dziś wieczorem takie mikro brązowe plamienie/sluz. Nigdy przed okresem u mnie nie występuje, więc zwróciłam na to uwagę 😬
A jesteś już po terminie 🐒???👩🏼 34 🧔🏻♂️ 37
Cp, cb x 2 💔
💊 wit. B12, D, kwas foliowy, magnez, pregnafolin,
W trakcie diagnostyki
MUCHa ✅
Zespół antyfosfolipidowy ➡️
Nadkrzepliwość ➡️ -
Idawoll ale piki! Bo to w sumie nie jeden😍 niech Ci chłop wraca biegiem do domu, może jeszcze zdążycie w tym cyklu😁
Ja już po USG i jest póki co dobrze. 2 pęcherzyki (17 i 20mm) na prawym i jeden 20mm na lewym jajniku. W sobotę zastrzyk, w poniedziałek znowu monitoring i zobaczymy co będzie😁Idawoll, Zosia667, Paula08, Darrika, Lisik, Belia, Olisska, Powder lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień -> 7.04 monitoring -
Ale stron do nadrobienia 🙈🙈🙈
Ja się dziś dowiedziałam że czeka mnie operacja na rękę. Nie wiem kiedy nie wiem co ze staraniami czy to wszystko się przesunie w czasie.. smutny dzień. Człowiek się przygotowuje, chce aa nie może..👩🏻 32 👦🏻 31
Starania od 01.02
💊 Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Cynk, Magnez, Jod, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna -
Nadrobić cały dzień to jest normalnie OMG🤯
Belia podziwiam jak to ogarniasz, L4 powinnaś dostać 😉
Za wszytskie biele oraz oszukańce 🫂🫂🫂 oby Brajanek Was nie meczył, i obyście jak najszybciej widziały na czym stoicie
Gratuluję tym dziewczynom którym się poszczęściło 😊 trzymam kciuki za Wasze bety, przyrosty i progi itp itd ❤️
Przez te zmiany miniatur to ciężko ogarnąć, jest też dużo nowych nicków więc wybaczcie jak cos pominę albo przekręce
@Chochliczku miło Cię tu widzieć 😊 mój pierwszy wpis był właśnie na Twoim wątku
@Martynka trzymaj się ❤️ jesteś bardzo dzielna, co do zrostów to może konsultacja u fizjoterapeuty uroogin by pomogła?
@Meggi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 😽 spełnienia marzeń, szczególnie tego jednego 💗
@Emciak siostro, u mnie ten cykl totalnie z dupy jest, wszystko się poprzesuwało, ale miło było mieć Cię tutaj na tym samym etapie, chyba będę musiała poszukać nowej siostry przez to
@Nayeli @Powder @ater @Belia @Mardotka @Mimi @Lilka dziękuję za wsparcie ❤️
@Brilka kiedy mogę na USG sprawdzić rezerwę? Jakiś konkretny moment cyklu?
@Marzycielko mam nadzieję że twój wieczór był udany, u mnie Simsy dziś wjachały ponownie na uspokojenie
@Lora Twoje amh to hit, ciekawe co tam się zadziało, przytulam za USG i diagnozę, szacun za fortrans, wiem jak ten ujek smakuje
@Belia mama nadzieję że smakowało ❤️ i na zdrowie
@Idawol gratki za pik
Jeśli chodzi o mnie to wygląda na to że rozkręca się małpa, plamienie zmieniło kolor na czerwony i jest już obfitsze, także ten cykl chyba właśnie się zakończył.
Był mega dziwny,
Plamienie zaczęło majaczyć 19dc (5dpo) ten wysoki próg 7dpo mnie troszkę uspokoił, podobnie temperatura była dosyć wysoko aż do dziś
Dziś 23dc (9dpo), więc przyjmując że dziś 1dzień małpy to cykl trwał całe zawrotne 22 dni. Może to antybiotyk który brałam przed "owulacją", choć zaczynam wątpić czy w ogóle była. Jedno jest pewne coś się dzieje u mnie nie tak i ciało chce mi coś powiedzieć. Tylko co?
Muszę troszkę ochłonąć i pomyśleć co dalej, jedynie się cieszę że los oszczędził mi ten tydzień w zawieszeniu i zesłał małpę już teraz.
Jeśli jutro temperatura spadnie i krwawienie się rozkręci to poproszę o wpisanie małpy 😭
Proga 11dpo już sobie daruje
Dobrej nocy 😴
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 22:29
Chochlik12, Marty.Na, Idawoll, Marzycielka94, Darrika, Belia, Meggi_**, emciak, Powder lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
02/2025
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
👸 ✓Cytologia
04/2025
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
👸🩺 AMH 1,340😭 | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
🧔🩺 -
Zosiu Twoje AMH jeszcze o niczym nie przesądza. Tak jak pisała Brilka zrób USG na początku cyklu pod kątem liczby pęcherzyków antralnych. Miałaś bardzo ładnego proga, a to świadczy że owualcja była raczej dobrej jakości.
Zosia667, Marzycielka94, Nayeli lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
7 cs 😿
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
👨
04.04 - badanie nasienia -
Loraa wrote:Ja jestem po USG, i tak jak się spodziewałam mam edno 1 stopnia z adenomiozą. Do tego jest jakiś mięśniak na 3 mm oraz prawdopodnie polip. Zalecił, jeśli AMH będzie dobre i wyniki męża również, to starać się jeszcze 2/3 miesiące. Jeśli się nie uda to zrobią mi histeroskopie i drożność jajowodów, zalecał z użyciem lipidolu, że niby mają dobre efekty po nim.
Ja AMH zbadałam 18 marca i do dziś nie ma wyników 😂 Badałam w szpitalu bo miałam skierowanie. Chyba szybciej będę mieć wynik jak zbadam w Diagnostyce początkiem kolejnego cyklu
Mimi gratulacje!
Lora, bardzo mi przykro. Wyczułaś dobrze 🫢 jednak to ta kobieca intuicja…
O lipidolu jest tu wątek na forum! Podobno rezultaty są świetne po nim. 😄
Trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki nasienia.Loraa lubi tę wiadomość
15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Mówi, że mamy do niego już nie wracać… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Loraa wrote:Zosiu Twoje AMH jeszcze o niczym nie przesądza. Tak jak pisała Brilka zrób USG na początku cyklu pod kątem liczby pęcherzyków antralnych. Miałaś bardzo ładnego proga, a to świadczy że owualcja była raczej dobrej jakości.
Uznałam już to badanie za niebyłe.
Dużo czytałam dziś że jest ono niezbyt miarodajnym, więc staram się o tym w ogóle nie myśleć.
Pik, był, Prog był ale się zmył, teraz tylko małpa i do przodu
Tak krótkiego cyklu nie miałam jeszcze bardziej to mnie niepokoi.
W ogóle te wszytskie dzisiejsze wyniki mnie rozwaliły, nie radze sobie, od razi jak o tym myślę to dosłownie łzy mi lecą same i nie umiem tego zatrzymać.
Jestem na sobie zła, bo z jednej strony chce sobie pozwolić na te emocje, z drugiej strony chciałabym to przyjmować ma chłodno, tylko jak?👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
02/2025
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
👸 ✓Cytologia
04/2025
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
👸🩺 AMH 1,340😭 | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
🧔🩺 -
CrazyDaisy wrote:Nieeee, po co mam się tym martwić. Firma sobie poradzi w razie czego. Jak mi się uda zajść w ciążę to będzie to dla mnie najważniejsze. U mnie ta umowa na czas nieokreślony po 3 miesiącach próbnego była wymaganiem i całe szczęście ten pracodawca tak robi. Ale rok na określonym to też źle nie jest także można odetchnąć
Tak 🙌🏻 na tym rocznym mogę zajść w ciążę i wtedy przedłużenie umowy do dnia porodu i po macierzyńskim nowa praca jeśli mi nie przedłużą… 😏
Szanuję, że masz takie podejście 😄 ja po ludzku wiem, że to najlepsze co można zrobić i mieć wywalone… ale niestety należę do tych, które się w opór wszystkim przejmują 🤣CrazyDaisy, Powder lubią tę wiadomość
15. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Mówi, że mamy do niego już nie wracać… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Zosia, na początku cyklu, u mnie lekarz ją oceniał przy okazji monitoringu. Natomiast nie zmienia to faktu, że amh 1,34 w wieku 33 lat to przyzwoity wynik, a na pewno nie powód do rozpaczy. 🤪
Czasami cykle są krótsze i to też nie świadczy o niczym 🤷🏻♀️ Mnie raz okres zaskoczył przy testowaniu, nie spodziewałam się go tak szybko.Zosia667 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
14 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia
❌ niedrożny prawy jajowód
⌛️CD138
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
❌ podwyższony stres oksydacyjny
06/25 - IUI -
Megi wszystkiego co najlepsze, zdrowia, szczęścia i spełnienia tego największego marzenia ❤️
Mimi piękna beta 😍 Ja bym pewnie szła na kolejną po 2 dniach, ale ja chyba nie jestem dobrym doradcą w tej kwestii, bo świruję 🤪
Milka1992 znam ten ból, my mieliśmy zacząć starania w maju zeszłego roku, ale okazało się, że muszę mieć zabieg kardiologiczny i to przesunęło nasze starania o 7 długich miesięcy, a jak już mieliśmy zielone światło, to kolejne 2 miesiące musieliśmy odpuścić, bo po odstawieniu anty po 13 latach, złapałam dwa razy infekcję 🥴
Zosia Twój wynik AMH wcale nie jest taki zły, przykro mi za wynik proga i @, mam nadzieję, że uda się znaleźć przyczynę Twoich plamień 🫂
Lora przykro mi z powodu wyniku, ale z drugiej strony w końcu wiesz na czym stoisz, masz plan działania i mimo wszystko szybko wyłapaną endo, więc jeszcze da się to naprawić 🫂
Przytulam za wszystkie biele i małpy 🫂🫂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 23:06
Zosia667, Meggi_** lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353 -
Dziewczyny mamy piąteczek 😜😁 u mnie zapowiada się słonecznie, mam nadzieję, że u Was też 😁
Odkąd nie chodzę z młoda na basen w sobotę tylko w czwartek, to piątek jest tak cudnym dniem, mam już taki luz wtedy, bo weekend wolny, bez żadnych zobowiązań 🤣 pracę też sobie tak układam, żeby w piątek było najluźniej.
Dzisiaj bez filozofowania od rana I rozkmin, życie jest piękne jakie jest i trzeba chwytać każdy dzień, popołudniu mam ochotę pośmigać rowerekiem i skorzystać z ciepełka na ogrodzie z książką zobaczymy czy mi się uda 😁
Pięknego dnai dziewczyny! Powodzenia i kciuki cały czas za wszystkie trzymam 🤞Lisik, Zosia667, Agat99, Nadzieja32, ater, kasialinkaa, assialbnn, DreamBee, Olisska, Meggi_**, Powder, Nana11, Mardotka, Justa28, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️