Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciężko jest zrozumieć swój organizm, a im bardziej się przyglądam, tym mocniej się zaskakuję. Najlepiej byłoby wszystko odstawić i udawać brak zainteresowania cyklem. No ciężko siebie samą oszukać 🤣
Bergamotka trzymam kciuki żeby jednak LH poszło w górę, a jeśli będziesz musiała się kłuć to żeby chociaż ten pęcherzyk pękł🤞🏼Powder, Bergamotka94 lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień -
A ja mam straszną zagwozdkę, bo dzisiaj już nie czuję objawów zapalenia pęcherza i nie wiem, czy przed wyjazdem robić ten wymaz…czy nie zmarnuję skierowania.
I właśnie dali mi znać, że zdecydowali się na zatrudnienie kogoś w UK nie w Polsce, więc nie dostałam tej roli 😢💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🕰️ cykle 29-31 dni
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25%
🤞🏻team #rodzew2026 ✨ -
kasialinkaa wrote:No to tak inaczej u Was. U nas nie jest źle . Bo zawsze i tak jak wróci to udaje się wbić w dni płodne . Tak było w udanym styczniowym. serduszkowalismy w poniedizałek/wtorek rano a w czwartek mialam dopiero owulacje. I udało się
W grudniu tez był w dni płodne. Luty marzec przerwa przez poronienie. wiec teraz moze uda sie w weekend majowy bo ma cały tydzień wolny.
Za Was również trzymam kciuki
No jednak macie lepiej, bo zawsze jakaś szans jest. U nas niestety 3 tyg to dużo. A jak się cykl przesuwa to już w ogóle ciężko zaplanować. Też trzymam kciuki za Was 💕
kasialinkaa lubi tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Powder wrote:A ja mam straszną zagwozdkę, bo dzisiaj już nie czuję objawów zapalenia pęcherza i nie wiem, czy przed wyjazdem robić ten wymaz…czy nie zmarnuję skierowania.
I właśnie dali mi znać, że zdecydowali się na zatrudnienie kogoś w UK nie w Polsce, więc nie dostałam tej roli 😢
O nie, bardzo mi przykro
A masz jakieś alternatywy czy na razie to stanowisko było na horyzoncie?31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
Kokosik wrote:O nie, bardzo mi przykro
A masz jakieś alternatywy czy na razie to stanowisko było na horyzoncie?💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🕰️ cykle 29-31 dni
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25%
🤞🏻team #rodzew2026 ✨ -
Lani27 wrote:Zosia667, u mnie w przychodni też wysyłają i jest taniej, ale na niektóre wyniki (np. LH) muszę wtedy czekać tydzień. Ostatnio czekałam dwa tygodnie, a wolałabym mieć je szybciej i np. przy wizycie monitorującej pokazać wszystko ginekologowi.
Ja mam głównie rozkmine jeśli chodzi o normy, bo robiłam już wyniki w kilku laboratoriach, np. w jednym cyklu raz pojechałam do Diagnostyki bo było po drodze, później do Alab bo taniej i patrząc na wyniki się zorientowałam że oba laboratoria mają inne normy, więc teraz już staram się robić cały cykl w jednym punkcie. Tylko przychodnia już odpada, bo jednak wolę tam, gdzie nie trzeba czekać 2 tygodni na wynik, bo nie zniosę tego czekania w zawieszeniu 🤣
A no to tak,jak robię jakieś badania typu teraz progesteron to tak mnie tutaj Belia poinstruowała, żeby nie zmieniać labu i tak też zrobiłam.
U mnie wyniki są tego samego dnia w tej przychodni, jedynie teraz jaka obsuwa w sobotę dostałam tylko wynik progesteronu bez TSH i reszty.👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
02/2025
👸 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
👸 ✓Cytologia/HPV
03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
04/2025
👸 ❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 💊Euthyrox 25mcg
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸🩺 11.04 - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc - wg mnie 6dc ⁉️WTF?
👸🩺 14.04 - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
👸 💊Duphaston ?
05/2025
🧔Badanie nasienia -
Powder wrote:Trochę postawiłam na to, teraz muszę zacząć coś wysyłać na zewnątrz też, a bardzo chciałam tego uniknąć 😔 najgorsze jest to, że gdyby nie to, że zdecydowali się nie przenosić tej roli do Polski, to bym ją dostała…a tak to narobili nadziei.
Ale życie zawsze układa przeróżne scenariusze, życzę Ci żeby wpadło coś innego, nowego i lepszego ♥️Powder lubi tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
Powder wrote:Trochę postawiłam na to, teraz muszę zacząć coś wysyłać na zewnątrz też, a bardzo chciałam tego uniknąć 😔 najgorsze jest to, że gdyby nie to, że zdecydowali się nie przenosić tej roli do Polski, to bym ją dostała…a tak to narobili nadziei.
Przykro mi, mam nadzieję że znajdziesz coś o niebo lepszego 😊
A tymczasem przytulam 🫂Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
02/2025
👸 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
👸 ✓Cytologia/HPV
03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
04/2025
👸 ❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 💊Euthyrox 25mcg
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸🩺 11.04 - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc - wg mnie 6dc ⁉️WTF?
👸🩺 14.04 - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
👸 💊Duphaston ?
05/2025
🧔Badanie nasienia -
Hej dziewczyny nie powiem miło było odciąć się od starań, forum, testowania w tym miesiącu. Chyba moje jajniki cyklem bezowulacyjnym same zadecydowały o miesiącu przerwy dla głowy 🤷♀️ melduję drugi dzień miesiączki wywołanej duphastonem. Ten cykl zostawiamy bez stymulacji wszystko na luzie bo za miesiąc mam laparohisteroskopie w angeliusie. Tak więc powracam ze świeżym umysłem myślę że możliwe że znowu szybko się zafiksuję ale chociaż ten moment trochę po celebruje.
Wianek, almost.there, Powder, karczoch321, assialbnn lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷8cs (próbujemy bez stymulacji)
🩸06.04
🥚?
————————————————-
4 cykle stymulowane (3x owulacja 1x brak)
👩⚕️03.25 Angelius Katowice dr GM
🏥14.05 laparohisteroskopia🤞
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
Powder przykro mi, ale wierzę, że za rogiem czeka na Ciebie lepsza praca, stanowisko no i wynagrodzenie, przekuj te sytuacje w coś dobrego i działaj w poszukiwaniach lepszej oferty, ściskam ❤️
Powder, Olisska, Zosia667 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Grażka i Paulinka - co u was dziewczyny?✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Marzycielka94 wrote:Grażka i Paulinka - co u was dziewczyny?
Hej, no miałam właśnie pisać, ale od rana nadrabiam Was z weekendu
U mnie w piątek zaczeła się monkey i to jaakaaa, dawno nie miałam takiego krwawienia. No więc dziś 4 dc i od wczoraj biore już Clostibegyst
W sobotę byłam na panienskim, wybawiłam sięA wczoraj u mamy na urodzinach, także weekned szybko minął, czekamy na następny
Bergamotka94, Powder, Darrika, Marzycielka94, Olisska, Belia lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
14 cs
9 cykli naturalnych ❌
4 cykle stymulowane (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
? - 🥚
? - testowanie
📆
14.04 - monitoring - 16x16mm
17.04 - monitoring - 19x18mm - endo 9 mm
18.04 - Ovitrelle 💉
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Nayeli wrote:Ciężko jest zrozumieć swój organizm, a im bardziej się przyglądam, tym mocniej się zaskakuję. Najlepiej byłoby wszystko odstawić i udawać brak zainteresowania cyklem. No ciężko siebie samą oszukać 🤣
Bergamotka trzymam kciuki żeby jednak LH poszło w górę, a jeśli będziesz musiała się kłuć to żeby chociaż ten pęcherzyk pękł🤞🏼
U mnie wszystko wskazuje na to że ten pęcherzyk pęka ale dość późno. Generalnie przez to że z momentem przestawienia głowy na „chce mieć dziecko” przestawiło mi się wszystko w hormonach (oczywiście odwrotnie) to trochę mam wrażenie że błądzimy po omacku. Np w marcu cykl 38 dni, owulacja 25 dnia… wynik progesteronu wskazuje że pęcherzyk pękł, ale ciąży i tak nie było. Teraz moja ginekolożka wspomniała o zastrzyku, a ja czuję się kompletnie zielona w tym temacie. Szczerze mówiąc to spodziewałam się że ciąża nie zaskoczy od razu i zajmie to kilka miesięcy ale nie spodziewałam się że dojdzie do tego tyle badań, wyników i jeszcze zastrzyki…Ona 30
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
Kwasy Omega 3 BioCardine
Prenacaps Multi 1
Wit. D
Magnez
Koenzym Q10
TSH - 1,7✅
‼️Prolaktyna w 4 dniu cyklu - 41 - wywalona w kosmos 😵💫
‼️ Homocysteina 11 - za duża 😵💫
FSH:LH 0,85 ✅
Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml ✅
Starania od 03/2025 na poważnie -
Cześć dziewczyny, życzę wszystkim pięknego nowego tygodnia ☺️🩷 Tradycyjnie jak co poniedziałek nadrobiłam weekendowe zaległości na forum. Przytulam za wszystkie @ i biele 🫂 i gratulacje dla Stokrotki 🥰
U mnie zbliża się owulacja, a ja zaczynam ostatni tydzień trwania w zawieszeniu od stycznia... Odliczam już dni do histeroskopii, chociaż dopóki nie położą mnie na oddziale to nie uwierzę, że to już naprawdę koniec tego koszmaru 🥹Zosia667, Ananabanana lubią tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
🧬 V R2 hetero
🔬❌ homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml
🔜🏥 15.04 histeroskopia -
Olisska wrote:@ananabanana a Ty dziś sikałaś jeszcze? 😃
@Lani piękny obrazek 😍 mój mąż mi opowiadał w piątek, że jak był w pracy to leciały bociany i zaczęły nad nim krążyć, że aż się koledzy z pracy śmiali że pewnie coś się szykuje 😅 oby mieli rację 🤣 mam nadzieję że na darmo nie krążyły nad nim 😆
Nieee.. 🥲 skończyłam sikańce przez weekend i muszę dziś po pracy kupić.
Ale czuje jakby zaraz miała się zacząć @.
Wiec kto wie czy do końca pracy się pojawi czy nie.
Plus czuje się chora 🙄🫢
Kroliczek2411 lubi tę wiadomość
-
Jak przy owulce jesteśmy to ja mam przeczucie, że powtórzy mi się sytuacja z grudnia, gdzie owulacje miałam od razu po miesiączce czyli w 6dc. Już kilka dni temu paski owu ciemniały, a dzisiaj też wyszedł taki, jakby za kilka dni miał być pik, a jestem w 2dc. Także, albo ja nie rozumiem już tych pasków i swojego organizmu albo co jakiś czas mam jakieś takie dziwnie nieregularne cykle, bo zazwyczaj jednak ta owulka przypada na 12dc, ale wtedy paski podczas @ są bladziuśkie. I teraz nie wiem co myśleć. Myślę, że życie robi sobie z moich cyklów jeden wielki cyrk 🤡👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
Ananabanana wrote:Nieee.. 🥲 skończyłam sikańce przez weekend i muszę dziś po pracy kupić.
Ale czuje jakby zaraz miała się zacząć @.
Wiec kto wie czy do końca pracy się pojawi czy nie.
Plus czuje się chora 🙄🫢
Ja właśnie o Tobie myślałam jak tam Twoje testowanie
Trzymam kciuki żeby była piękna kreska 🤞🏻.
Ananabanana lubi tę wiadomość
👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Ona :
TSH: 1,85 mlU/l
FT4 : 15,75 pmol/l
FT3 : 4,28 pmol/l
Glukoza na czczo 102
( 🥗dieta z niskim IG )
🔹 badanie nasienia :
-Morfologia 4%
-ruchliwość - (typ a 34,62%), (typ b 10,58%), (typ c 11,54), ( typ d 43,27) ,
(A+B ) - 45,19% (A+B+C) - 56,73%
❌ obniżona Liczba Plemników 10,14 mln
Starania o rodzeństwo od 01/2023
10/24 cb❤️🩹
12/24 8tc 💔 (poronienie zatrzymane - zabieg) .
03/2025 starania wznowione 🤞🏻 -
Hej dziewczyny
Dziś powinnam dostać 🐒. Narazie cisza 😆. Wczoraj późnym wieczorem zauważyłam nitkę krwi na papierze i myślałam , że to to… ale cisza… także serio chyba dołączę do teamu plamień przed okresem 🫣.
Jestem chora.. pół nocy nie spałam bo miałam taki katar , leciało jak z kranu 😑.
Czym ten cykl mnie jeszcze zaskoczy..karczoch321, Ananabanana, Belia, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Ona :
TSH: 1,85 mlU/l
FT4 : 15,75 pmol/l
FT3 : 4,28 pmol/l
Glukoza na czczo 102
( 🥗dieta z niskim IG )
🔹 badanie nasienia :
-Morfologia 4%
-ruchliwość - (typ a 34,62%), (typ b 10,58%), (typ c 11,54), ( typ d 43,27) ,
(A+B ) - 45,19% (A+B+C) - 56,73%
❌ obniżona Liczba Plemników 10,14 mln
Starania o rodzeństwo od 01/2023
10/24 cb❤️🩹
12/24 8tc 💔 (poronienie zatrzymane - zabieg) .
03/2025 starania wznowione 🤞🏻 -
Kroliczek2411 wrote:Hej dziewczyny
Dziś powinnam dostać 🐒. Narazie cisza 😆. Wczoraj późnym wieczorem zauważyłam nitkę krwi na papierze i myślałam , że to to… ale cisza… także serio chyba dołączę do teamu plamień przed okresem 🫣.
Jestem chora.. pół nocy nie spałam bo miałam taki katar , leciało jak z kranu 😑.
Czym ten cykl mnie jeszcze zaskoczy..
Ja w dniu spodziewanej małpy miałam też plamienie, czułam się przeziębiona a na następny dzień już był bladzioch na teścieplamienie implantacyjne nie musi znnas od razu "wylecieć" może po czasie więc kto wie co tam się dzieje, może coś pozytynwego 🤞😁
S_va_88 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Musi się udać ☘️ -
Kroliczek2411 wrote:Hej dziewczyny
Czym ten cykl mnie jeszcze zaskoczy..
Ja właśnie już zaczynam się denerwować, wczoraj rano byłam pewna, że to już 🐒 i dupa.
Dziś już zaczyna mnie ciągnąć brzuch więc oby w końcu przyszedł ten wredny małpiszon, bo chcę zacząć nowy cykl 😩
Oby Ci ta choróbka szybko przeszła 🦠31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️