Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka18 wrote:Robiłam dziś betę i wynik 107 progesteron 22,9 zastanawia mnie ta beta czy nie jest za niska?
Miesiączka miała być wczoraj/dzisiaj cykle mam 31-32 dniowe owulacja ok 16dc
Mam nadzieje, że Wasze objawy okażą się ciążowymi i małpa jednak nie przyjdzie 😃
Lubię to
Nie wiem jak z tą beta ale mówią że powinien być wysoki przyrost. Wiem, że z pierwszym synem beta była książkowa rosła bardzo dużo, nawet myślałam przez moment że może bliźniaki. Urodził się syn hipotrofik.
Za to z drugim synem przyrost bety po 48h był mizerny, nawet nastawiałam się na kolejne poronienie, miałam milion myśli, że może chore dziecko będzie przyrost w granicy 50%. Chłop 3 lata, wielki, zdrowy jak ryba.
Malinka18 lubi tę wiadomość
🩵 14.04.2019
10.04.2022 💔 zgubiłam cząstkę siebie, której nigdy nie odnajdę.
💚 05.05.2023 -
Malinka18 wrote:Robiłam dziś betę i wynik 107 progesteron 22,9 zastanawia mnie ta beta czy nie jest za niska?
Miesiączka miała być wczoraj/dzisiaj cykle mam 31-32 dniowe owulacja ok 16dc
Mam nadzieje, że Wasze objawy okażą się ciążowymi i małpa jednak nie przyjdzie 😃
Piękna beta!!! Gratulacje! Trzymam kciuki za dalsze przyrosty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 08:53
🙎♀️25
Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
👨💼27 -
Przytulam za biele 🫂
Malinka gratulacje 🥰
U mnie 16dc owulacja na pełnej, ciągnie mnie z każdej możliwej strony, śluzu aż nadto, szkoda że nie można nic podziałać 😕 czy wasze owulacje też są takie "odczuwalne " ? pierwszy raz tak mam, zazwyczaj to tylko na testach widać było no i ten śluz jeszcze był 🫢
👩🏻28 👦🏻30
2021-2023 starania o bobasa
15.07.2023 ⏸️
03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
10.2025 ⏸️
11.2025 8tc💔
03.2026 AMH -> 1.9
Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀 -
Nie, ja nigdy nie czuję owulacji 🫣Karolaxoxo wrote:Przytulam za biele 🫂
Malinka gratulacje 🥰
U mnie 16dc owulacja na pełnej, ciągnie mnie z każdej możliwej strony, śluzu aż nadto, szkoda że nie można nic podziałać 😕 czy wasze owulacje też są takie "odczuwalne " ? pierwszy raz tak mam, zazwyczaj to tylko na testach widać było no i ten śluz jeszcze był 🫢
Karolaxoxo lubi tę wiadomość
Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Ja też raczej nie mam bólu owulacyjnego ani innych objawów
Mam koleżankę która twierdzi że u niej owulka jest bardziej bolesna niż okres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 10:42
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
U mnie przeważnie owulka jest bolesna. Boli mnie bardzo jajnik, tak bardzo że chodzić nieraz nie mogę. W tym cyklu nie czułam nic więc nawet nie wiem czy była. Jutro będę testować, jak wytrzymam do jutra, bo już mnie nosi żeby iść zrobić ten test 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 10:46
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Ja to jestem pewna, że małpa przyjdzie za jakieś 2-3dni, bo u mnie wrażliwość piersi maleje a jak byłam w tych szczęśliwych cyklach to ten ból piersi przybierał na sile i miał ciągle takie samo natężenie. Niby każda ciąża inna, ale to mi się sprawdziło w dwóch, więc myślę, że i w trzej byłoby podobnie 🤔2018 Córka 🩷
2022 Syn 🩵 -
Rosalinda wrote:Dzisiaj 14 dc 🙂 Wczoraj wieczorem jeszcze był bladzioch, dzisiaj w południe już średniociemna kreska, a przed 18 już mocno ciemna (ale jeszcze nie pik) 😁
Ja z wami, dzis 15dc i wracam do gry po przerwie na stymulacji. Dziś ovi zastrzyk, mam dużo dobrej energii i nadziei, w poprzednich cyklach było inaczej, wiedziałam, że to się nie uda, a jednak testowałam i się łudziłam 🫣. Odpuściłam na 3 miesiące, opanowałam hormony i wracam do gry. Jeśli nie uda się w tym cyklu to Seminogram kolejne 4/5 cykli i jeśli nic to drożność, której się mega boję i jestem przerażona. Wierzę jednak, że przyczyną poprzednich niepowodzeń był brak kontroli nad cyklami, rozwalone hormony i cykle po 120dni. Mam nadzieję, że teraz gdy jestem pod okiem lekarzy pójdzie dobrze, albo chociaż tak sobie to tłumaczę, bo po ostatnich startach oprócz ryku to nic nie było. Trochę masochizm- niby człowiek wie a jednak się łudzi i robił te testy 🫣🫣. Ale czuję dobra energię, wysyłam ją do was ❤️• 24 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
• starania od stycznia 2025
• diagnoza PCOS czerwiec 2025
• próby naturalne
• DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
• stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026
• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp -
Monia• wrote:U mnie przeważnie owulka jest bolesna. Boli mnie bardzo jajnik, tak bardzo że chodzić nieraz nie mogę. W tym cyklu nie czułam nic więc nawet nie wiem czy była. Jutro będę testować, jak wytrzymam do jutra, bo już mnie nosi żeby iść zrobić ten test 🤣
Ja po tylu latach dopiero wiem co to owulacja i kłucie w jajniku 🫣 wcześniej cykle bezowulacyjne to nawet nie wiedziałam, że może boleć 🫣 ale paradoksalnie cieszę się bo wiem, że coś rusza do przodu
Monia• lubi tę wiadomość
• 24 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
• starania od stycznia 2025
• diagnoza PCOS czerwiec 2025
• próby naturalne
• DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
• stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026
• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp -
Ja czuję specyficzne kłucie po jednej albo drugiej stronie. To mi się pokrywa z testami owu i śluzem, ale kiedy dokładnie jest ta owulacja to nie wiem, bo tego bólu już nie odróżniam 🤷♀️Karolaxoxo wrote:Przytulam za biele 🫂
Malinka gratulacje 🥰
2018 Córka 🩷
2022 Syn 🩵 -
Bakalia.35 wrote:Lubię to

Nie wiem jak z tą beta ale mówią że powinien być wysoki przyrost. Wiem, że z pierwszym synem beta była książkowa rosła bardzo dużo, nawet myślałam przez moment że może bliźniaki. Urodził się syn hipotrofik.
Za to z drugim synem przyrost bety po 48h był mizerny, nawet nastawiałam się na kolejne poronienie, miałam milion myśli, że może chore dziecko będzie przyrost w granicy 50%. Chłop 3 lata, wielki, zdrowy jak ryba.
Ahh czyli widzisz nie ma reguły, czy starszy syn mimo wszystko nadrobił rozwój? Wszystko jest dobrze?
W tym udanym cyklu miałam podobne objawy co w poprzednich ciążach, które dawały nadzieję że to może się wydarzyć, jednym z nich był podwyższony puls od piątku, ja biorę leki na tętno i właśnie od paru dni czułam, że coś jest nie tak, że serce znowu szaleje, do tego bardzo szybko się męczyłam, drugim takim symptomem były lekko czerwone sutki i bardzo widoczne żyły a poza tym zawroty głowy, ale tutaj nie byłam pewna czy to obraz mojej wyobraźni bądź progesteronu, czy faktycznie się to dzieje 😂👩 28 👦 29 🐶 7
Starania od października 2024r.
07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
07.02.2025 - Poronienie chybione
7 tydzień 👼
06.04.2026 - ⏸️ 7cs
Proszę zostań z nami 🙏
(Accofil, neoparin, besins, duphaston, propranolol)
❌ wrzesień 2025 -tachykardia po accofilu, która trwa do nadal.. włączony beta-bloker
❗️mutacja PAI-1 homo
❗️KIR BX 1/5 -
Kathrine32 wrote:Ja to jestem pewna, że małpa przyjdzie za jakieś 2-3dni, bo u mnie wrażliwość piersi maleje a jak byłam w tych szczęśliwych cyklach to ten ból piersi przybierał na sile i miał ciągle takie samo natężenie. Niby każda ciąża inna, ale to mi się sprawdziło w dwóch, więc myślę, że i w trzej byłoby podobnie 🤔
Nie skreślaj definitywnie tego cyklu, ja miałam podobnie w dwóch poprzednich ciążach ze ból narastał, a w tej piersi są pełniejsze ale ból mniejszy, a mimo tego pozytywny test, tak jak mówisz każda ciąża jest inna
Co do owulacji to też miała bolesne, zawsze wiedziałam kiedy jajo pęka bo miałam tak okropny ból przed, że czasem ciężko było się poruszać i co ciekawe nie zawsze wyłapałam śluz jak białko jajka, często był po prostu wodnisty i zdarzał się w tak nadmiernych ilościach że leciało mi po nogach - dosłownie 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 11:25
Kathrine32, Karolaxoxo lubią tę wiadomość
👩 28 👦 29 🐶 7
Starania od października 2024r.
07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
07.02.2025 - Poronienie chybione
7 tydzień 👼
06.04.2026 - ⏸️ 7cs
Proszę zostań z nami 🙏
(Accofil, neoparin, besins, duphaston, propranolol)
❌ wrzesień 2025 -tachykardia po accofilu, która trwa do nadal.. włączony beta-bloker
❗️mutacja PAI-1 homo
❗️KIR BX 1/5 -
Oj chciałabym aby tak było..🥺 Jak to mówią będzie co ma być. Małpa jeszcze nie przyszła to zawsze jakaś nadzieja jest🙏Malinka18 wrote:Nie skreślaj definitywnie tego cyklu, ja miałam podobnie w dwóch poprzednich ciążach ze ból narastał, a w tej piersi są pełniejsze ale ból mniejszy, a mimo tego pozytywny test, tak jak mówisz każda ciąża jest inna
Co do owulacji to też miała bolesne, zawsze wiedziałam kiedy jajo pęka bo miałam tak okropny ból przed, że czasem ciężko było się poruszać i co ciekawe nie zawsze wyłapałam śluz jak białko jajka, często był po prostu wodnisty i zdarzał się w tak nadmiernych ilościach że leciało mi po nogach - dosłownie 😂😂
2018 Córka 🩷
2022 Syn 🩵 -
Karolaxoxo wrote:Przytulam za biele 🫂
Malinka gratulacje 🥰
Ja mam zawsze bolesne i wyraźne owulacje. Czasem aż się zginam z bólu.
2018 - 👱🏻♂️
2019 - 👱🏻♀️
2025 - 👶🏼
1cs o 4 bobasa.
09.04 ⏸️ beta: 11.28
11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍 -
A u mnie różnie z tymi owulacjami — raz widzę dużo śluzu, czasem praktycznie nic. Niektóre cykle bolą mnie tak bardzo, że aż ciągnie całą nogę, a innym razem kompletnie nic nie odczuwam. Ciekawe, jak będzie tym razem

Chociaż weszłam w te dni płodne ze słabym mentalem, bo mam wrażenie że się nie uda znowu, ale może ten 8 cykl okaże się tym szczęśliwym
♀️95 ♂️97
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
Starania od 09.25 - 8cs -
Kompotlinka przykro mi z powodu bieli 😞 mnie też właśnie brzuch zaczął boleć, no cóż, walczymy dalej ✊
Karolaxoxo ja od jakiegoś czasu mam właśnie takie mocno odczuwalne owulacje , nie wiem co się podziało, że taka zmiana zaszła… 😶
Monia• powodzenia w testowaniu ✊
Karolaxoxo, Monia•, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅
🧔🏻38; Teratozoospermia, CFTR - prawidłowy;kariotyp✅
starania od 2015, w klinice od 2022
08/22 punkcja 6 🥚, 2❄️ 5AA
11/22 FET 💔
05/23 FET ❌
02/24
SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej
03/24 punkcja: 12 🥚, zapłodniono 6, mamy 5❄️: 3x5AA, 2x5AB
04/24=5dpt 16,5|7dpt 50,60|9dpt 202,2|13dpt 787,20♥️
wracamy po rodzeństwo
01/26=beta 0❌
03/26=beta 0❌
04/26=beta 0❌
To tylko kolejny krok, nie koniec drogi…
Został ❄️ -
Ja przygotowuje się do wizyty u lekarza prowadzącego, mam nadzieję, że jednak do tego czasu 🐒 nie przyjdzie, bo chciałabym poznać jego plan na mnie, a wizyta dopiero w poniedziałek 🙈
Tak się zastanawiam, myślicie że w moim przypadku wystarczy histeroskopia czy iść w immunologię?👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅
🧔🏻38; Teratozoospermia, CFTR - prawidłowy;kariotyp✅
starania od 2015, w klinice od 2022
08/22 punkcja 6 🥚, 2❄️ 5AA
11/22 FET 💔
05/23 FET ❌
02/24
SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej
03/24 punkcja: 12 🥚, zapłodniono 6, mamy 5❄️: 3x5AA, 2x5AB
04/24=5dpt 16,5|7dpt 50,60|9dpt 202,2|13dpt 787,20♥️
wracamy po rodzeństwo
01/26=beta 0❌
03/26=beta 0❌
04/26=beta 0❌
To tylko kolejny krok, nie koniec drogi…
Został ❄️ -
Niestety nie znam się jakoś super, ale z tego co widziałam już na forum to chyba warto zacząć od histeroskopii, bo wielu dziewczynom wychodził jakiś stan zapalny, a po antybiotykoterapii udało się z ciążą. 😊 trzymam kciuki, żeby na wizycie udało się ustalić fajny plan działania.Bambik wrote:Ja przygotowuje się do wizyty u lekarza prowadzącego, mam nadzieję, że jednak do tego czasu 🐒 nie przyjdzie, bo chciałabym poznać jego plan na mnie, a wizyta dopiero w poniedziałek 🙈
Tak się zastanawiam, myślicie że w moim przypadku wystarczy histeroskopia czy iść w immunologię?
Ja w okolicach owulacji czasem mam taki kilkunastominutowe kłucie jajnika, dość mocne. Ale z reguły jest w dzień piku więc to chyba nie samo uwolnienie komórki.
Bambik lubi tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏 -
A mnie Dziewczyny chyba wywiozą do psychiatryka w tym cyklu. 🤡
Siknęłam dziś z rana w pracy, oczywiście biało, ale nie wyrzuciłam testu, bo nie chciałam żeby ktoś znalazł. 😂 i spojrzałam na niego, a tam znów fabryczna. Wkurzyłam się i wyciągnęłam z szuflady testy z apteo, bo pamiętam, że jak sprawdzałam spadek bety po poronieniu to one się jeszcze mocno wybarwiały jak na pinkach był już bladzioch. No i widzę bladą kreskę… pojawiła się w ciągu 5 minut. 🤦♀️ na zdjęciu ciężko uchwycić, ale na żywo no widać i to tak na pierwszy rzut oka. Nie znam tych testów, może w nich też fabryczna jest taka. Masakra 🤣 wstawiam, żeby nie było, ale tak normalnie widzę dość wyraźnie, a w aparacie praktycznie w ogóle.
https://ibb.co/xtpFswkM
https://ibb.co/Kz7KyJ8SWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 12:41
KamilaAnt2026, askowe, Bambik, Werox, Miśka9025, Kleo10 lubią tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏

?