Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
BuBu90 wrote:Jak jesteś chora to może temperatura też szaleć
Domyślam się, ale spodziewałabym się szaleństw w górę a nie w dół 😅 chyba odpuszczę sobie mierzenie do 🐒 żeby się nie dołować dodatkowo🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
🌿Glorietka przykro mi. 😥
🌿Remedios co to za chamska aplikacja? 🤪 no przy chorobie to rzeczywiście niemiarodajne
Ja niby dziś 2 dpo, ale dopiero teraz temperatura w górę. Ciekawe czy się utrzyma. Jakoś mam teraz mieszane uczucia czy ta owulacja w ogóle była. 😐33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏 -
Przykro mi🫂🫂Glorietka wrote:Wracam do was jako wolny strzelec 🏹
Musiałam chwilę odpocząć po ostatnich turbulencjach. Moja przygoda zakończyła się zbyt szybko.. beta po 2 skoczyła z 15 na 19, a aktualnie już tylko 7… co oznacza tylko jedno
no cóż, tak jak myślałam - to nie ten czas 
I wszystkie dziewczyny z nadchodzącą 🐒również przytulam 🫂👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Askowe 🫂 11 dpo więc jest jeszcze szans. Który to dc? Jak długie masz cykle? Temperatura spada?
Glorietka 🫂 strasznie mi przykro, to musi być ciężkie przeżycie. Mam nadziejcie, że masz wokół siebie wsparcie.
Remedios - temperatura jeszcze może ruszyć. Wczoraj przeanalizowałam milion ciążowych wykresów i oczywiście jest pewien schemat gdzie ona ładnie rośnie cały czas, ale zdążają sie wyjątki. Więc nie poddawaj się 🫂
Lady A. Z kim będziesz współpracować? Też się zastanawiam nad konsultacja
U mnie 12dc. Rano nawet nie mierzyłam już temp. Zrobiłam test i ⚪️
Czekam na 🐒 i w sumie chciałabym żeby przyszła jak najszybciej żebym mogła zrobić badania 2-5dc - niestety przez święta kiepsko to wyglada. Mam krótkie cykle o wolałabym jednak zbadać się 2-3dc po później już ma wrażenie wyniki mogą być inne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 11:42
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Martyna Tomoń, dziewczyny podesłały jakiś jej podcast na innym wątku. Wydaje się fajnie, rzeczowo i zacznę od 1 miesiąca współpracy 😊dzydzy wrote:Askowe 🫂 11 dpo więc jest jeszcze szans. Który to dc? Jak długie masz cykle? Temperatura spada?
Glorietka 🫂 strasznie mi przykro, to musi być ciężkie przeżycie. Mam nadziejcie, że masz wokół siebie wsparcie.
Remedios - temperatura jeszcze może ruszyć. Wczoraj przeanalizowałam milion ciążowych wykresów i oczywiście jest pewien schemat gdzie ona ładnie rośnie cały czas, ale zdążają sie wyjątki. Więc nie poddawaj się 🫂
Lady A. Z kim będziesz współpracować? Też się zastanawiam nad konsultacja
Czekam na 🐒 i w sumie chciałabym żeby przyszła jak najszybciej żebym mogła zrobić badania 2-5dc - niestety przez święta kiepsko to wyglada. Mam krótkie cykle o wolałabym jednak zbadać się 2-3dc po później już ma wrażenie wyniki mogą być inne.
dzydzy lubi tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Pęcherzyk jeszcze nie pękł ale pęknie dziś , więc proszę o wpisanie mnie na 15.04
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 12:41
askowe, Iza., Kompotlinka, _Dysia_, Karolaxoxo, KamilaAnt2026, Cerva lubią tę wiadomość
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
(
W końcu się uda
2026 będzie nasz...!!! -
29dc, mam cykle 30dni, więc za dwa dni okres, jakaś szansa jest, właśnie temperatura urosła, co wzięłam za dobry znak, a to tylko przeziębienie 😅 chyba trochę pms wchodzi, bo raz mi smutno, raz obojętnie.dzydzy wrote:Askowe 🫂 11 dpo więc jest jeszcze szans. Który to dc? Jak długie masz cykle? Temperatura spada?
🫂 Przytulam za biel, nigdy nie wiem, co powiedzieć, a teraz przypomniało mi się, co mówiła moja przyjacółka, która 3 lata starała się o dziecko i ostatecznie poszło z ivf, trzyba mieć na co czekać (coś innego niż testowanie) to ten czas jest bardziej znośny👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
9cs
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Glorietka bardzo współczuję i przytulam 🫂🫂😔
dzydzy trzymaj się 🫂🫂
U mnie dziś 3 albo 2dpo, szczerze to nawet nie wiem, bo tempki w tym cyklu nie mierze i nie wiem kiedy ta owu była i czy w ogóle była 🫣 Nastawiam się bardziej na @, bo wtedy to rozczarowanie mniej boli 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 12:21
2018 Córka 🩷
2022 Syn 🩵 -
Jakoś strasznie smutno mi dzisiaj…
Rozmawiałam z moim i mam wrażenie, że on jest jakoś źle nastawiony do starań patrząc na Wasze historie, wiem, że i tak mieliśmy dużo szczęścia, bo o pierwszą ciążę staraliśmy się trochę ponad rok… ale mimo wszystko teraz czuję już frustrację, że znowu nie wychodzi.
Najbardziej boli mnie chyba to, że różnica wieku między dzieciaczkami właśnie teraz byłaby taka, jaką zawsze sobie wymarzyłam. Z każdym kolejnym miesiącem, kiedy się nie udaje, ta różnica tylko się powiększa… A mój totalnie nie wyobraża sobie większej różnicy między dzieciaczkami niż około 4 lata , więc to też siedzi mi z tyłu głowy i jeszcze bardziej mnie dobija.
Z jednej strony próbuję sobie mówić, że może akurat uda się za miesiąc czy dwa i wszystko będzie dobrze… ale z drugiej strony cały czas mam takie przeczucie, że to znowu potrwa ponad rok albo i dłużej. Tym bardziej że badania mamy porobione i wszystko jest w porządku. Przy pierwszej ciąży też wszystko było okej, a mimo to i tak zajęło nam to trochę czasu
Zawsze sobie wyobrażałam, że jak już będę chciała zostać mamą, to zajmie to miesiąc, dwa, maksymalnie pół roku… a rzeczywistość okazała się zupełnie inna. I teraz po prostu boję się, że znowu będziemy przez to przechodzić .
Złapałam się też na takiej myśli, że trochę żałuję, że nie zaczęliśmy starań wcześniej… bo może gdybyśmy zaczęli wcześniej, to dziś już byłabym w ciąży. Nie wiem sama, mam ostatnio naprawdę strasznie dziwne i ciężkie myśli.
I chyba jeszcze najbardziej dobija mnie to, że widzę, jak jemu też jest z tym źle. Przy pierwszej ciąży w ogóle tego nie było wtedy po prostu wiedzieliśmy, że chcemy dziecka, zaczynamy starania i tyle. Dopiero gdzieś po roku zauważyłam, że i jego zaczyna to przytłaczać, ale wtedy mam wrażenie, że szybko się z tego podniósł, bo to trwało może cykl czy dwa i zaraz wrócił do tego swojego „na pewno się uda, to tylko kwestia czasu” no i faktycznie niedługo po tym się udało
A teraz mam wrażenie, że chodzi taki przygaszony, zdołowany… Bo on też już bardzo by chciał. Wieczorami, jak leżymy, często głaszcze mnie po brzuchu, mówi do niego albo żartobliwie pyta, czemu dzidziuś jeszcze nie chce tu zamieszkać… i to mnie rozczula, ale jednocześnie strasznie boli. Bo mam wtedy takie uczucie, że on już tak bardzo chciałby, żeby ten bobas tam był… a jego tam po prostu nie ma. Przepraszam że taka długa ta wiadomość ale po prostu musiałam gdzieś to wyrzucić nie chcę żeby to też źle zabrzmiało bo wiem że dużo z was tutaj stara się o pierwsze dziecko i może to wybrzmiewać tak że mam jedno i jeszcze narzekam więc z góry przepraszam
BillieJean lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2023
22.04 .2024⏸️
23.04 beta 204.55
25.04 beta 522.39 prg 19.1
29.04 beta 3430.91
2.05 pęcherzyk w macicy
6.05 beta 27601.65 prg 31.2
20.05 ❤️
30.12.2024 Witaj synku 🩵 -
Dziewczyny nie traćcie wiary. My wczoraj byliśmy na wizycie u androloga z wynikami z lutego. Powiedział, że z takimi wynikami to raczej invitro jeśli sie nic po lekach nie poprawi. A jednak jakimś cudem z takimi wynikami udało się zajść w ciąże plus mój polip w macicy też jednak nie przeszkodził. Na ten moment wiadomo, że jeszcze sie wszystko może wydarzyć, ale sam fakt, że doszło do zapłodnienia pomimo kiepskich wyników.
O invitro to samo powiedziała tydzień temu ta endo- ginekolog
Rosalinda, tulips, Kompotlinka, Agi96 lubią tę wiadomość
25.03 ⏸️ 66.9 B-hcg, prog. 44.5
27.03 - 212 B-hcg
03.04 B-hcg 3727
Starania od 06.25
28🤵♀️
29🤵♂️
HBA 47 % ❗️
Fragmentacja DNA 15%
Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
Morfologia 0% ➡️1%
Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️ -
Wiem, że dla niektórych z Was 9 miesiecy starań to nic, ale my juz w drugim cyklu zrobiliśmy badania nasienia- ze względu na żylaki powrózka nasiennego.
I tak naprawdę od razu wprowadziliśmy suplementacje taką porządną- nie jedna tabletka na wszystko, od razu też zmiana stylu życia który i tak był dosyć zdrowy.
Te wieczne wyrzeczenia są dla głowy ciężkie. Narzeczony uczcił dwie kreski kebabem xd i też przyznał, że już mu ciężko ostatnio było trzymać się tych wszystkich zasad25.03 ⏸️ 66.9 B-hcg, prog. 44.5
27.03 - 212 B-hcg
03.04 B-hcg 3727
Starania od 06.25
28🤵♀️
29🤵♂️
HBA 47 % ❗️
Fragmentacja DNA 15%
Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
Morfologia 0% ➡️1%
Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️ -
Ja w głownie mam tylko cel wytrwać do invitro , zero jakiś nadzieji już na naturalne „kreski „ więc byle by dwa miesiące i z głowy

Ja dziewczyny teraz przez te 2 tyg będę mało obecna chcę trochę odpuścić i oczyścić głowę żeby za dwa tygodnie nie popaść w kolejne załamanie i depresję bo teraz tak miałam że juz było źle. Oczywiście za dwa tyg napiszę swój cudowny „wynik” trzymajcie za mnie kciuki 🙏🏻 a ja trzymam z was oczywiście 🩷🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Iza., Lady A., askowe, Rosalinda, Kompotlinka, Takatam lubią tę wiadomość
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
(
W końcu się uda
2026 będzie nasz...!!! -
Ja się chyba trochę łudziłam, że skoro to są już nasze drugie starania, to podejdę do tego bardziej na luzie. Wydawało mi się, że skoro raz się udało, to teraz też jakoś pójdzie łatwiej. Tym bardziej że dużo osób dookoła ciągle powtarzało mi, że w kolejną ciążę łatwiej zajść… i chyba po prostu trochę to do mnie trafiło.
A teraz widzę, że jednak to wszystko znowu siedzi mi w głowie bardziej, niż chciałam. Pewnie jeszcze mój nastrój jest spotęgowany pogodą, bo od wczoraj u nas ciągle pada.Starania od stycznia 2023
22.04 .2024⏸️
23.04 beta 204.55
25.04 beta 522.39 prg 19.1
29.04 beta 3430.91
2.05 pęcherzyk w macicy
6.05 beta 27601.65 prg 31.2
20.05 ❤️
30.12.2024 Witaj synku 🩵 -
Glorietko tak mi przykro, trzymaj się kochana 🫂
Przytulam też za wszystkie biele 🫂
Ja to już sama nie wiem co ze mną, cycki mnie bolą w ciągu dnia, wieczorami przestają i tak ciągle. Brzuch też boli jakbym miała okresu dostać za chwilę, a jednak apka pokazuje mi dopiero za 8 dni. Dalej odmawiam włączenia brajana bo znając mnie to po prostu dziwne objawy żebym się tylko nakręciła (już tak miałam nie raz 🤣 )🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Cześć dziewczyny, jestem po pierwszej wizycie (5+2), więc zostawiam Wam wiruski dobrze zlokalizowanej ciąży! 🦠🦠🦠🦠🦠 Obyście kwiecień zakończyły z dwoma kreseczkami, tego życzę wam z całego serca!💚
Kathrine32, Lisia00, Iza., KamilaAnt2026, Rosalinda, _Dysia_, Kompotlinka, Nadzieja 🧚🏼♀️, Cerva, KAaareii, dzydzy, Agi96, Takatam, Vainchild, Reja13 lubią tę wiadomość
⏸️ 24/3/26 (14dpo) 💕
💉bHCG
14dpo: 438 mlU/ml || 16dpo: 1216 mlU/ml || 18dpo: 3461 mlU/ml
💉progesteron
14dpo: 22,50 ng/ml || 18dpo: 23,30 ng/ml
🩺 1/4/26 (5+2) - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
🩺 10/4/26 (6+4) - 7,2 mm ❤️
🩺 15/4/26 (7+2) - 11,7 mm ❤️
⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 || 💔
💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
progesteron 7dpo - 16,30 ng/ml (3/26), 18,70 ng/ml (1/26) ✔️
prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
TSH - 2,090 μlU/ml (3/26) ✔️
FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
AMH - 8,47 ng/ml❕PCO
👱♂️astenozoospermia, morfologia 4%

-
Helenka22 wrote:Wiem, że dla niektórych z Was 9 miesiecy starań to nic, ale my juz w drugim cyklu zrobiliśmy badania nasienia- ze względu na żylaki powrózka nasiennego.
I tak naprawdę od razu wprowadziliśmy suplementacje taką porządną- nie jedna tabletka na wszystko, od razu też zmiana stylu życia który i tak był dosyć zdrowy.
Te wieczne wyrzeczenia są dla głowy ciężkie. Narzeczony uczcił dwie kreski kebabem xd i też przyznał, że już mu ciężko ostatnio było trzymać się tych wszystkich zasad
A jaką mieliście suplementację? Bez recepty czy leki od lekarza?👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️
5 cs (2 odpuszczone) -
Lady A. wrote:Martyna Tomoń, dziewczyny podesłały jakiś jej podcast na innym wątku. Wydaje się fajnie, rzeczowo i zacznę od 1 miesiąca współpracy 😊
Myślę, że to dobra opcja ☺️ rób notatki albo sobie nagraj jakoś konsultację choćby głos bo coś może umknąć. Myślę, że jak oceni Twoje wyniki, rozłoży na czynniki pierwsze i powie co na co brać to akurat może coś ruszyć ☺️ a notatki po to żebyś w razie co mogła nawet sama zrobić kolejne badania po 1-2-3 msc suplementacji i zobaczyć czy urosło do poziomu jaki powinien być..tak to ciężko wszystko zapamiętać.
Daj znać jakie badania masz zrobić i w ogóle jak idzie współpraca. Przecierasz mi szlaki 😝
Lady A. lubi tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️
5 cs (2 odpuszczone) -
Glorietka trzymaj się kochana, jesteśmy z Tobą 🥺♥️
Przytulam też za wszystkie bielasy:(
Ja jestem 3 dni przed @, test robiłam w sobotę i wczoraj i śnieżnobiałe oba 🫢
Nie wiem moze to moja tarczyca jak zwykle, ale brajan ma się dobrze mimo bieli
Strasznie mi od kilku dni marzną dłonie, okropnie a nie jest mi zimno ogólnie. Plus ostatnio jakaś ospała chodzę, wczoraj od kuriera wyczułam cudowny płyn do płukania i już oczywiście w głowie znak zapytania - A MOZE?? 😆
👩24 🧔♂️26
6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025
starania od 01.2026
💊euthyrox n75, concor cor 1,25
suple: folian, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna
ferrytyna 8 -> 53 ✅
TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Miałam w tym miesiącu kupić testy dopiero jeśli okres się spozni. Ale oczywiście nie, weszłam na allegro i zamówiłam kilka 🙈 objawów na razie żadnych nie ma, to dopiero 8 dpo więc za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Przyjdą testy to pewnie w piątek zrobię a potem dopiero po świętach. Chociaż chciałabym na święta już mieć jakąś dobrą nowinę i prezent od zajączka dla siebie.
BillieJean lubi tę wiadomość