zdrowe dziąsła w ciąży i przed
-
WIADOMOŚĆ
-
nieeeee, usunięcie kamienia to inaczej skaling, a piaskowanie to usuwanie osadów nazębnych tj. np po herbacie, kawie, papierosach, winie itp
-
nick nieaktualny
-
i tak powinno byc
-
gratulacje
amela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
o właśnie, dołączam się do pytania. No i czy w trakcie ciąży można spokojnie chodzić na borowanka itp jeśli się nie zdąży wszystkiego wyleczyć przed ciążą.
-
Ja muszę usunąć dolne ósemki, bo przez nie często robi mi się zapalenie i boli jak cholera.. nie wyobrażam sobie przeżywać czegoś takiego w ciąży bez przeciwbólowych itp.. Zęby na szczęście jak na razie wyleczone i jak najbardziej zgadzam się z autorką wątku trzeba uporządkować sprawy z ząbkami przed zajściem..
Co do znieczulenia to słyszałam, że nie można.. ale też jestem ciekawa jaka jest prawda2014 córka z IUI
Starania o drugie dzieciątko
2018 - dwie nieudane IUI
2019 - dwie nieudane IUI
09.2019 - ICSI - hiperstymulacja - 17 komórek pobranych. 6 zapłodnionych. 5 mrozaczków.
31.10.2019 criotransfer 😥
Kolejne 3 crio nieudan
10.2020 Histeroskopia wykazała rozległe isthmocele w bliznie po cc😔
11.2020 start 2 procedura❄❄❄❄
7.11.2020 ET 2 dn. zarodek 😔 -
Malinkowe oczekiwanie wrote:o właśnie, dołączam się do pytania. No i czy w trakcie ciąży można spokojnie chodzić na borowanka itp jeśli się nie zdąży wszystkiego wyleczyć przed ciążą.
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
już jestem laseczki, wcześniej nie mialam czasuaby tutaj zajrzec i odpowiedzieć
a więc:
1.znieczulenie jest bezpieczne w ciąży, poniewaz działa ono miejscowo, czyli tylko w obrębie żuchwy lub szczęki.
2. borowanie- można jak najbardziej ale lepiej jest wszystko zrobić przed ciążą ale wiadomo zęby sa złośliwe i coś może się przytrafić to można leczyć, a najlepiej to w 6 miesiący jest najbezpieczniej
3. co do 8, zrób z nimi porządek przed ciążą, bo mieliśmy 1 pacjętke która jest w ciąży i ma ta przypadłość i męczy sie jak choler* bo nie może wziąć antybiotyku i to jest zbyt trudny zabieg żeby go wykonać w ciąży -
nick nieaktualny
-
nie pokazuj jej kochana że się boisz, bo jej się też to udzieli.
powiedz jej tak: pan/pani doktor weźmie taką brzęczącą pszczółkę i wygoni wszystkie robaczki z ząbką, a później zaklei ząbek plastelinkąElinn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartuśka wrote:nie pokazuj jej kochana że się boisz, bo jej się też to udzieli.
powiedz jej tak: pan/pani doktor weźmie taką brzęczącą pszczółkę i wygoni wszystkie robaczki z ząbką, a później zaklei ząbek plastelinką
Pszczółka nie przejdzie, ona się nawet muchy boi Mamy na początek lakować szóstki, świeżo wyklute.., dziura na koniecMartuśka lubi tę wiadomość
-
lakowanie to pikuś
-
Dzięki Martuśka za wiele przydatnych informacji jedną ósemkę już usunęłam i czekam aż się wygoi i od razu wybieram się na następną..
Martuśka lubi tę wiadomość
2014 córka z IUI
2018 - dwie nieudane IUI
2019 - dwie nieudane IUI
09.2019 - ICSI - hiperstymulacja - 17 komórek pobranych. 6 zapłodnionych. 5 mrozaczków.
Kolejne 3 crio nieudan
7.11.2020 ET 2 dn. zarodek 😔 -
magdulka87 wrote:Dzięki Martuśka za wiele przydatnych informacji jedną ósemkę już usunęłam i czekam aż się wygoi i od razu wybieram się na następną..
-
no to ja sie dolaczyc musze moj paskudny zabek odezwal sie w dzien w ktorym dowiedzialam sie ze mam Fasolke w brzuchu dodam ze to dopiero 5 tydz a dzis bylam juz na wizycie u bardzo dobrego pana stomatologa bez ktorego bym chyba wykitowala znieczulenie mi dal miejscowe i powiedzial ze mam sie nic nie martwi bo to sie nigdzie nie przedostaje, niestety musial truc zeba i wlozyl to paskudztwo i po wyjsciu od niego bol byl jak cholera myslalam ze padne:\ ale w domku sie polozylam wstalam i jest duzo lepiej
Zaluje ze nie poszlam do dentsty przed Fasolinka ale skooro nic mnie nie bolalao to myslalam ze jest ok ale zrobic co zrobic i bedzie dobrze -
najważniejsze Margotka87 że przestało boleć, no a leczenie kanałowe- jak mus to mus
-
Jus1985 wrote:Mam to samo jedną usunęłam już mi się wygoiła ale drugiej już się boje, w sumie nie bolało nawet wiercenie w szczęce nie było takie straszne, ale druga 8 pomiędzy korzeniami ma nerw i boje się że coś pójdzie nie tak2014 córka z IUI
2018 - dwie nieudane IUI
2019 - dwie nieudane IUI
Kolejne 3 crio nieudan
7.11.2020 ET 2 dn. zarodek 😔