zdrowe dziąsła w ciąży i przed
-
WIADOMOŚĆ
-
MOI wrote:Ząbki mam zdrowe, za to regularnie odwiedzają mnie afty O czym to świadczy i czy ma jakiś wpływ na starania?
afty można mieć z różnych powodów m.i.:
1. jesz nieumyte warzywa, owoce
2. niedokładnie umyte naczynia
3. ostre pokarmy
4. urazy szczoteczką
-
Magdulka87: dokładnie lepiej pójść teraz i troszke pocierpieć niż się męczyć ciągle z bólem i opuchlizną
-
lekka modyfikacja diety i będzie ok
-
o chyba wszystkie poszły do stomatologa bo cisza nastała
-
chyba tak Martuśka;) ja jutro idę na wyrwanie drugiej i zarazem ostatniej problematycznej ósemki i na razie daję sobie spokój, bo mam wszystko wyleczone i usunięte2014 córka z IUI
Starania o drugie dzieciątko
2018 - dwie nieudane IUI
2019 - dwie nieudane IUI
09.2019 - ICSI - hiperstymulacja - 17 komórek pobranych. 6 zapłodnionych. 5 mrozaczków.
31.10.2019 criotransfer 😥
Kolejne 3 crio nieudan
10.2020 Histeroskopia wykazała rozległe isthmocele w bliznie po cc😔
11.2020 start 2 procedura❄❄❄❄
7.11.2020 ET 2 dn. zarodek 😔 -
magdulka87 trzymam kciuki, a wieczorem nawet wypije żeby Ci się dobrze goiło
-
Dzięki Martuśka ;)ale jednak muszę przesunąć wyrwanie gdyż dzisiaj coś mi wypadło i nie dam rady. Może w piątek mi się uda wtedy bym miała cały weekend żeby w spokoju odpoczywać i przetrwać najgorsze
Martuśka lubi tę wiadomość
2014 córka z IUI
Starania o drugie dzieciątko
2018 - dwie nieudane IUI
2019 - dwie nieudane IUI
09.2019 - ICSI - hiperstymulacja - 17 komórek pobranych. 6 zapłodnionych. 5 mrozaczków.
31.10.2019 criotransfer 😥
Kolejne 3 crio nieudan
10.2020 Histeroskopia wykazała rozległe isthmocele w bliznie po cc😔
11.2020 start 2 procedura❄❄❄❄
7.11.2020 ET 2 dn. zarodek 😔 -
nick nieaktualnyOdświeżam temat
A więc ostatnio zaczął mi dokuczać trochę ząbek, łyknęłam tabletkę i po bólu.
Ale dotarło do mnie że jak bym była w ciąży to już by był problem...
No i postanowiłam że na razie przerywam staranka żeby doprowadzić zęby do porządku. Tylko jak to zrobić jak na widok fotela robi mi się słabo?
Wiem że muszę ale panicznie się bojęMartuśka lubi tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Odświeżam temat
A więc ostatnio zaczął mi dokuczać trochę ząbek, łyknęłam tabletkę i po bólu.
Ale dotarło do mnie że jak bym była w ciąży to już by był problem...
No i postanowiłam że na razie przerywam staranka żeby doprowadzić zęby do porządku. Tylko jak to zrobić jak na widok fotela robi mi się słabo?
Wiem że muszę ale panicznie się bojęAnoolka lubi tę wiadomość
Izaczek -
nick nieaktualny
-
to umawiaj szybciutko wizyty żeby jak najszybciej zacząc staranka :*
Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My staramy się już prawie rok o dziecko. Miałam do zrobienia ząbek i tak pomyślała, że może właśnie się nie udaje, bo nie mam wyleczonego uzębienia, a tyle się słyszy, że przed ciążą najlepiej wszystko wyleczyć. I umówiłam się do dentysty i okazało się, że 3 są do zrobienia. Dzisiaj właśnie wróciłam z ostatniej wizyty. Leczenie zakończone i teraz mam nadzieję, że uda się zajść w ciążę
Martuśka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
no widzę że w końcu zaczełyście podchodzic zdrowo do sparawy!
-
Martuśka,bardzo dobry wątek - odpisuję się obiema ręcyma
Przed ciążą 2 lata temu wyleczyłam wszystkie zęby, ale i tak przybyły mi 2 ubytki w trakcie. Ale dzięki temu że i w ciąży latałam do denta regularnie udało się je szybciutko i sprawnie załatać, żadne znieczulenia nie były w ogóle potrzebne. Teraz karmię piersią, i niestety przez ten okres karmienia (15 m-cy) przybyło mi kolejne 3 ubytki... Pod tym względem ciąża i karmienie nie działa na mnie pozytywnie Niby dbam, regularnie myję, płuczę, niktuję i nic... Dentysta kazał mi jeszcze brać wapno.
Martuśka, jakiś pomysł jak jeszcze mogę sobie pomóc? -
nick nieaktualnyDziewczyny ja przełamałam strach i usiadłam w końcu z własnej nieprzymuszonej woli na fotel dentystyczny Pani stomatolog okazała się cierpliwą i bardzo sympatyczną osóbką. Na pierwszej wizycie tylko przegląd i usuwanie kamienia, a było co usuwać Niestety przez mój paniczny strach i chodzenie tylko gdy bolało zostawię trochę kasiorki w gabinecie ale trudno. Najważniejsze są zdrowe ząbki
Martuśka lubi tę wiadomość
-
lithe123 kup ELMEX ŻEL wcieraj raz w tygodniu np. w niedzielę wieczorem.
Najpierw wyszczotkuj zęby pastą i później szczoteczka rozprowadź sobie ten żel na zęby z każdej strony i nie płukaj potem.
efekty sa super -
Anoolka wrote:Dziewczyny ja przełamałam strach i usiadłam w końcu z własnej nieprzymuszonej woli na fotel dentystyczny Pani stomatolog okazała się cierpliwą i bardzo sympatyczną osóbką. Na pierwszej wizycie tylko przegląd i usuwanie kamienia, a było co usuwać Niestety przez mój paniczny strach i chodzenie tylko gdy bolało zostawię trochę kasiorki w gabinecie ale trudno. Najważniejsze są zdrowe ząbki
kochana jak już się przełamałaś to super, teraz tylko regularne kontrole i ściaganie kamienia 1x do roku i git majonez
-
Jak tam laseczki, wszystkie ząbki wyleczone???