zdrowe dziąsła w ciąży i przed
-
WIADOMOŚĆ
-
Niedawno usuwałam kamień Pani w 6 m-cu ciąży, czyli jednak niektóre przyszłe mamuśki mają wiedzę oby takich więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 19:55
-
nick nieaktualnyDziewczynki, ostatnimi czasy krwawią mi dziąsła, w końcu zapisałam się do stomatologa. Czytałam, że stan naszych zębów i dziąseł odgrywa ogromną rolę podczas starań o dziecko i w ciąży również. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Sama mogę stwierdzić, że dwa zęby mam do leczenia, bo mam tam ubytki, ale panicznie boję się fotela dentystycznego. Ale wiecie co... W kwietniu przeżyłam ciążę biochemiczną i może to przez to? Przez niedoprowadzenie do porządku zębów przez staraniami i dziąseł?
-
nick nieaktualny
-
Zarówno o dziąsł jak i żeby należy zadbać w okresie starań z dwóch przyczyn.. zepsute zeby są siedliskiem bakterii ktore moga przemieszczać sie w krwioobiegu .. dwa w ciazy bardzo czesto zeby leca.. ich odprnosc i dziasel spada..
czy moze byc przyczyna biochemicznej ciazy raczej watpie .. chco przy duzych stanach zapalnych jakis procent moze na to wplynac... -
nick nieaktualny
-
W zeszłym roku w czerwcu odwiedziłam stomatologa po bardzo długiej przerwie (nic nie boli to po co iść)- powód rozpoczęcie starań o dziecko i zrobienie porządku z zębami. Na szczęście zęby okazały się zdrowe, było czyszczenie kamienia i zabezpieczenie odsłoniętych szyjek. Teraz chodzę regularnie m.in również z tego względu, ze od października mam aparat ortodontyczny.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Byłam u stomatologa w zeszłym miesiącu, w tym miesiącu już mieliśmy zacząć starania (owulacja wypada mi chyba za kilka dni), a tu jak na złość chyba zaczyna mi się wyżynać ósemka Po prostu jakiś koszmar. Ból od wczoraj, stan podgorączkowy i mam mętlik w głowie co dalej robić, bo zanim ten cholerny ząb wyjdzie to może tez minąć miesiąc! I mam tak czekać kolejne cykle?! Wyć mi się chce...
-