Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zimowe staranka :)
Odpowiedz

Zimowe staranka :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim,
    Jestem tutaj nowa, mam 26 lat, ponad 3 lata po ślubie, staram się o dzidzie ok 11 miesięcy, jestem tutaj ponieważ w żadnym innym cyklu nie pokładałam takich nadziei tak jak w tym (no ale niestety przyszła @), postanowiłam baczniej obserwować swój organizm, przyda się też pewnie małe wsparcie oraz wymiana doświadczeń z Waszej strony :)
    Witam więc i życzę powodzenia w zimowych staraniach ;)

zielarka, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,też jestem tutaj nowa, 31 lat przeleciało w listopadzie:( 2 lata po ślubie, dwa lata bezowocnych starań, 2 lata rozczarowań, @ tuż za rogiem, już ją czuję:( Ale przede mną kolejny cykl i zrobię wszystko żeby był owocny!

zielarka, Niebieska, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ovufriend przesuneło mi termin owulki, który wydaje się być lepszy pod kątem serduszkowania :) Zobaczymy zobaczymy...

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • Majka86 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowka wrote:
    Cześć Wszystkim,
    Jestem tutaj nowa, mam 26 lat, ponad 3 lata po ślubie, staram się o dzidzie ok 11 miesięcy, jestem tutaj ponieważ w żadnym innym cyklu nie pokładałam takich nadziei tak jak w tym (no ale niestety przyszła @), postanowiłam baczniej obserwować swój organizm, przyda się też pewnie małe wsparcie oraz wymiana doświadczeń z Waszej strony :)
    Witam więc i życzę powodzenia w zimowych staraniach ;)

witam serdecznie :-)

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • Anastazja Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joj chwilke mnie tu nie było i nie mogę nadrobić waszych wpisów. Witam wszystkie dziewczyny i trzymam kciuki ... u mnie nie ma za co już trzymać ;P więc może chociaż Wam się uda ;)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już też czuć @ w powietrzu... Wszystko niestety o tym świadczy.

Niebieska lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny ! Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie !

U mnie teściowie nie dają mi żyć. Teściowa non stop ględzi o wnuku, już nie można tego słuchać. Kilka razy w ciągu wizyty o tym przypomina. Ja nie mówię o swoich staraniach. Przecież to moja sprawa...moja prywatność. Na szczęście moja rodzinka w ogóle się nie wtrąca :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane!

co do teściowych, to moja przyszła też ciągle powtarza "dzieci rozmnażajcie się" więc wiem jak to irytuje. Na poprawę humoru powtarzam sobie, że jest starsza i w głowie jej się może mieszać :P

h84fkrhm4lz65cww.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała by teściowa tak nam mówiła, wolałabym to, niż opcję teraźniejszą, ze nie chce byśmy mieli więcej niż jedno dziecko i małżeństwa z dwójką dzieci głośno nazywa "dzieciorobami" a z trójką "patologią".

anka8820 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a ja mam odwrotnie...moja mama po cichu czeka za kolejnym wnukiem (mam już 6-letnią córkę) a teściowa cały czas mi powtarza że jedno nam starczy...nie wiem czy myśli że poszukuję sponsora :)

ojxerl68zpp0dnjs.png uwo9dqk35cdxwpkq.pngqtch47g9q574lwns.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Ja bym chciała by teściowa tak nam mówiła, wolałabym to, niż opcję teraźniejszą, ze nie chce byśmy mieli więcej niż jedno dziecko i małżeństwa z dwójką dzieci głośno nazywa "dzieciorobami" a z trójką "patologią".
    ja mam to samo,a reszta rodzeństwa mojego M ma po 2 dzieci a jeden to nawet pięcioro

• zielarka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porażka, teściowe które namawiają do dzieci przynajmniej są "za życiem", a takie jak nasze, przeciwko...strasznie mi ich szkoda. Dzieci to jedyna rzecz, w która naprawdę warto inwestować siły i pieniądze i czas i siebie...
    Moja córcia jest moim największym życiowym skarbem i osiągnięciem :)

FITop1.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko a też już masz córkę?a ile ma latek?

• Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    O kurde, co za straszna baba! Cóż, to ja jestem z patologicznej rodziny, bo było nas czworo, z takich samych rodzin pochodzą moi rodzice. Nawiasem mówiąc, w swojej naiwności myślałam, że tym sposobem ja też będę płodna jak królica a tu niespodzianka :(

zielarka lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka8820 wrote:
    zielarko a też już masz córkę?a ile ma latek?
    Tak, mam córcię :) ma niecałe 5 lat i jest naszym oczkiem w głowie :D
    Ciapulinka wrote:
    O kurde, co za straszna baba! Cóż, to ja jestem z patologicznej rodziny, bo było nas czworo, z takich samych rodzin pochodzą moi rodzice. Nawiasem mówiąc, w swojej naiwności myślałam, że tym sposobem ja też będę płodna jak królica a tu niespodzianka :(
    Będzie dobrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 09:32

Ciapulinka lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moj tata czasem podpytuje czy my dzieci chcemy miec. Kiedys mu powiedzialam, ze to nie tak chop siup i czasem jest problem. Zmartwil sie i pytal czy nie moge isc do lekarza? Wyjasnilam, ze ide i ze bedzie ok. Myslalam, ze juz nie bedzie meczyl a tu niedawno znowu sie mu instynkt dziadka wlaczyl (a jedna wnusie juz ma). Znowu musialam mowic ze to nei tak na raz dwa i ze czasem ludzie maja problem.
    Tesc tez tam czasem cos przebakuje ale miedzy slowami i niby w zartach. Mama i tesciowa nic nie mowia.
    U mnie w pracy za to jakas korba i wszyscy sie uwzieli ze ja musze w ciaze zajsc. Przy kazdej okazji kiedy ktos gdzies o dzieciach wspomina to kazdy mnie na dziecko namawia. Mowie im ze przeciez doperio zaczelam prace ale oni nie widza problemu i mowia ze takich warunkow jak tutaj to nigdzie nie znajde.
    No wiec staram sie :D

marderkowa wrote:
    Hej! jestem tu nowa. 1 cykl starań z obserwacjami (ogolnie 3, ale pierwsze trzy takie na chybił trafił :), ciakawe jak to u mnie bedzie. Na tą chwilę nurtują mnie dwie rzeczy, niska temperatura jaką w ogole mam i to, co jest bardziej wiarygodne testy owu, czy też ovufriend przy wyznaczaniu owulacji. Na początku grudnia ide do gina i poproszę aby powiedział jakie badania powinnam zrobić celem sprawdzenia, czy wszystko ze mną ok. A moze Wy doradzicie, może już na wizytę powinnam zrobić jakieś wyniki aby lekarz je zinterpretował?
    Od tego powinnam zacząć, mam na imie Agnieszka, 3 lata po ślubie, 27 lat.
    Pozdrawiam serdecznie i trzymam zaa wszystkie kciuki!

Mozesz zrobic TSH i morfologie ogolna. Cala reszta zajmie sie ginekolog.
    Moim zdaniem termometr jest pewneijszy niz testy. Ja testow nie robie bo nie widze sensu. W dniach plodnych poprostu sie kochamy i juz;).

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • anka8820 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja córcia w lutym będzie miała 7 lat :) też jest naszym całym światem...a teściami i całą resztą nie ma się co przejmować,chociaż nieraz też sie wkur...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)
    ja mam na szczescie fajna rodzine i u nas im wiecej dzieci tym lepiej bo z mezem mamy liczne rodzenstwo...no ale coz, my swoich sie doczekalismy...ale w krotce sie to zmienie, nie dzis, nie jutro, ale juz niedługo napewno :)

zielarka, Ciapulinka lubią tę wiadomość

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimno dziś jak chol... A wiadomo czas do owulki się dłużżżży obrzydliwie...
    Ciepłe przytulaki ślę milosne10.gif

kaarolaa, Strażaczka90, Sowa lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię moją teściową ale słuchanie o dzieciach co 5 minut jest irytujące. Zwłaszcza, że ma przy sobie małą 10 miesięczną wnusię..

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ