ziola ojca sroki nr 3
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie do staraczek, ktore uzywaly lub uzywaja tych ziol.
Chodzi o to, ze zamowilam je przez internet i powinny jutro przyjsc bede miala wtedy 5dc czy moge je zaczac pic? Czy trzeba od 1dc? Prosze o odpowiedz:-)
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ziołolecznictwo
W leczeniu bezpłodności mogą być pomocne także zioła. Przywrócenie równowagi hormonalnej w organizmie kobiety wspomaga przywrotnik, niepokalanek, żen-szeń i eleuterokok oraz południowoamerykańska roślina maca (Lepidium meyenii), która stymuluje dojrzewanie pęcherzyków Graafa. Zioła uspokajające, takie jak kozłek, melisa, męczennica czy dziurawiec mogą się okazać pomocne wówczas, gdy przyczyną problemów z zajściem w ciążę jest stres. Istnieje także receptura opracowana przez ojców Bonifratrów: szyszki chmielu, ziele przywrotnika, krwawnika i nostrzyka, kwiat lawendy i nagietka, kłącze tataraku i liść ruty wymieszać w równych proporcjach i zalać wrzątkiem (łyżka mieszanki na szklankę). Parzyć 3 godziny pod przykryciem. Pić jedną szklankę trzy razy dziennie przed jedzeniem.
W leczeniu zaburzeń płodności spowodowanych zbyt małą liczbą męskich komórek rozrodczych stosuje się macę, żeń-szeń i eleuterokok, które pobudzają produkcję testosteronu i zwiększają intensywność spermatogenezy, czyli wytwarzania plemników. Ekstrakt z macy dodatkowo zwiększa ich żywotność. -
Najlepiej jakbys sobie poczytala w necie o ziolach sroki oraz klimuszki, maja calkiem sporo mieszanek i dobre opinie:-) ja troche czytalam ale juz teraz tak dokladnie nie pamietam:/
JusWik lubi tę wiadomość
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja piłam zioła 3 cykle, ale tylko od 1 dc do ovulki.
Brzuch mnie bolał i nie wiedziałam czy nie zaszkodzą więc teraz nie wiem czy dalej pić. Pewnie znów do nich wrócę za jakieś 2 lub 3 cykle. Czytałam ze pomagały dziewczynom i zachodziły w ciąże:)
Możesz podsunąć je nawet mężowi:D mój pił ze mną 1 cykl hehe ale go nakłonię ponownie