X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Zmieniła wątek i już się tu nie udziela 😁
    Moze jeszcze do nas wróci 🥲

Zosia667 lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Zrobię zaraz owulaka z ciekawości, chyba po zastrzyku powinna być solidna kreska co? Taki mały eksperyment

No po zastrzyku to skalę wypie.ala 🤪 nie ma żadnego sensu robić ich wtedy ale robiłam z ciekawości i prawie czarne były 😆

Edit: odgrzebałam stare zdjęcie 😅

b5ddb0b30b260.jpghttps://zapodaj.net/plik-SLLdAUkeMY

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 18:51

Marzycielka94, Belia, S_va_88 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gnom wrote:
    Szkoda, że człowiek w wieku nastoletnim nie umie do tego dojść, o ile życie by było lepsze. 😅

Ja długo byłam zakompleksiona, dopiero przed 25 rokiem życia uznałam, że bez sensu mieć kompleksy z powodu rzeczy, których nie zmienisz bez ingerencji chirurgicznych. 😂 Także przestałam się przejmować wszystkim oprócz tłuszczyku, ale to też w duuużo mniejszym stopniu - patrzę na swoje zdjęcia z liceum gdzie ważyłam 10 kilo mniej i myślałam, że jestem gruba, a miałam BMI równiutko po środku "normalnego" i się łapię za głowę.

Mam tak samo 🥹 czasami powinniśmy się po prostu od siebie odwalić.
    Też mam tłuszczyk ale pracuję nad tym 😅 jak na razie ciało się ujędrniło więc to dla mnie dużo, bo walczyłam o to. Ale tylko Bóg wie ile w siebie wciskam warzyw i owoców każdego dnia 🤣 ale kocham ten sezon…

Gnom lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
    •Wstępna cytologia oraz USG ✅
    •USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
    •Depresja reaktywna+ADHD
    •Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
    12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG

🙏
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Dziewczyny, jestem po monitoringu, dzisiaj 14 DC i na prawym jajniku 2 (!!) pęcherzyki po 24 mm.
    Pytałam gina o te negatywne testy owu, powiedział, żeby się nimi nie zawsze sugerować, bo jak widać u mnie nie ma połączenia na linii LH - komórka, że czasami te testy nie wychodzą, więc nauczka dla mnie, żeby bardziej patrzec na tempreture i śluz, niż testy owu - może przyda się wam ta wiedza.
    Z ważniejszych spraw - dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków, zalecenie ogorkowania dziś i jutro, plus potem włączamy proga i acard, mam całą rozpiskę i MAM WIELKE NADZIEJĘ, ŻE TEN CAŁY MISTERNY PLAN WYPALI 🥹🥹🥹
    Życzcie mi powodzenia, bo się popłakałam po wyjściu od gina ile musimy robić, żeby powiększyć naszą dwuosobową rodzinkę 🥹 dużo mnie to wszystko jak widać kosztuje, chociaż mówiłam rano mężowi, że się nie stresuję.. 🥹
    Ojej 🥹 ale się micha cieszy!
    Przykro mi, że musisz się z tym zmagać ale wyszłaś uzbrojona po pachy i z solidnym planem więc jest nadzieja, jest szansa i wierzę, że to wszystko popłaci ❤️

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    •Depresja reaktywna+ADHD
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

•GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🙏
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mardotka wrote:
    Zmieniła wątek i już się tu nie udziela 😁
    E niemożliwe... pisała, że w lipcu odpuszcza, więc myślę, że odpoczywa głową.

Dziewczyny, idę zaraz na całodobową bo mnie franca muszka użarła i mam mega dziwną reakcję, minęło 2 tyg a mi się krwiak dziś zrobił.

W związku z tym zrobilam znowu test, żeby nie zgadzac sie w razie czego na jakieś dziwne leki i mam lekkie zdziwko. https://imgur.com/a/ObtmVOU

Poszłam spojrzeć po pół h i ściemniał. Czyżby moj pierwszy kuzyn cienia?
    33 dc,nie wiem ile dpo, być moze 11-12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 18:51

cysterka95, Marzycielka94, Lianaa, Sagi, Kitkat, Morgo, Daisy1, Ounai, cukrzyk1991, Belia, Powder, ater, kikix0o, S_va_88, Meggi_**, assialbnn, Sylwia_G-K, MoniaB, Gnom, Nayeli, Ilaria, Julixxx lubią tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • ater Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Dziewczyny, jestem po monitoringu, dzisiaj 14 DC i na prawym jajniku 2 (!!) pęcherzyki po 24 mm.
    Pytałam gina o te negatywne testy owu, powiedział, żeby się nimi nie zawsze sugerować, bo jak widać u mnie nie ma połączenia na linii LH - komórka, że czasami te testy nie wychodzą, więc nauczka dla mnie, żeby bardziej patrzec na tempreture i śluz, niż testy owu - może przyda się wam ta wiedza.
    Z ważniejszych spraw - dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków, zalecenie ogorkowania dziś i jutro, plus potem włączamy proga i acard, mam całą rozpiskę i MAM WIELKE NADZIEJĘ, ŻE TEN CAŁY MISTERNY PLAN WYPALI 🥹🥹🥹
    Życzcie mi powodzenia, bo się popłakałam po wyjściu od gina ile musimy robić, żeby powiększyć naszą dwuosobową rodzinkę 🥹 dużo mnie to wszystko jak widać kosztuje, chociaż mówiłam rano mężowi, że się nie stresuję.. 🥹

Marzycielko kochana niesamowicie ucieszyła mnie Twoja wiadomość 🥹 ciągnij ogóra i niech będzie podwójne szczęście za te wszystkie mediacje starań!! Mooocno zaciskam kciuki! 💛💛 i afirmuję, ze będzie z tych pęcherzyków coś wspaniałego! 🤭✨

Marzycielka94, Lianaa, assialbnn lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • krolik Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

Dziewczyny, idę zaraz na całodobową bo mnie franca muszka użarła i mam mega dziwną reakcję, minęło 2 tyg a mi się krwiak dziś zrobił.

W związku z tym zrobilam znowu test, żeby nie zgadzac sie w razie czego na jakieś dziwne leki i mam lekkie zdziwko. https://imgur.com/a/ObtmVOU

Ty to może betę zrób 😅

Lianaa, Marzycielka94, Sagi lubią tę wiadomość

• Lianaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

Ej.
    To nie jest kuzyn cieniaa. Nawet nie musiałam robić wytrzeszczu oczu jak zwykle, by cokolwiek dojrzeć.

Chciałabym powiedzieć, że to przez ugryzienie muszki ale chyba coś innego zadziałało 😱🍆

Marzycielka94, cukrzyk1991, S_va_88, Gnom lubią tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    •Depresja reaktywna+ADHD
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

•GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🙏
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

👀👀
    noo wygląda jakby coś ruszało!

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

Możliwe możliwe , podczutuję ten drugi wątek 😝
    Coś tam majaczy także wstępnie gratulacje 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 18:56

👩34 👨39
    12 cs o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Marzycielko kochana niesamowicie ucieszyła mnie Twoja wiadomość 🥹 ciągnij ogóra i niech będzie podwójne szczęście za te wszystkie mediacje starań!! Mooocno zaciskam kciuki! 💛💛 i afirmuję, ze będzie z tych pęcherzyków coś wspaniałego! 🤭✨
    Aterku, zaraz się znowu wzruszę jak czytam te wszystkie miłe słowa i myślę o tych zaciśniętych kciukach za nas, jesteście najlepsze 🥹💛

Mardotka, ater lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • PA Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 gratulacje 💕

Bambusek-94
    Owsica masakra. Pamiętam jak jako nastolatka miałam, nie szło wytrzymać a nasilały się przed okresem, bo to jakoś było w momencie pierwszych menstruacji.
    Tak. Po którymś razie lekarka zrobiła mi wymaz. Posiew bakteryjny dodatni.
    Po kilku miesiącach: Z badanego materiału wyhodowano Lactobacillus spp - wzrost (+++) oraz florę saprofityczną pochwy.
    \X0A\Wyhodowano:\X0A\- pałeczki Gram (-) z rzędu Enterobacterales - wzrost (+++)\X0A\- Enterococus spp. - wzrost (+++)\X0A\-
    gronkowce koagulazoujemne - wzrost (+)\X0A\Prawdopodobna kolonizacja pochwy. Ale wynik ujemny. I teraz przed drożnością miałam Enterococcus faecalis i Escherichia coli wzrost słaby

bambusek-94 lubi tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem + cyklogest
  • krolik Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was też taka kijowa pogoda? Tak mi się nic nie chce, senna jestem, oczy mnie pieką. Jeszcze tylko jutro i dwa tygodnie urlopu. Ogarniam dom i dziś nas muszę częściowo popakować na wyjazd.

Dużo Was kosztują wizyty u ginekologa? Zastanawiam się nad ewentualnym prowadzeniem ciąży na NFZ, poprzednio wszystko robiłam prywtanie, ale teraz kosztg są 2x tyle i kurde szkoda mi płacić za coś co przysługuje na NFZ jak tyle tych składek tam idzie :/ teraz na badania prawie 600 zł wydałam :/ moja ginekolog bierze 250-300 zł za wizytę masakra 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 18:57

• Lianaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    U Was też taka kijowa pogoda? Tak mi się nic nie chce, senna jestem, oczy mnie pieką. Jeszcze tylko jutro i dwa tygodnie urlopu. Ogarniam dom i dziś nas muszę częściowo popakować na wyjazd.

Dużo Was kosztują wizyty u ginekologa? Zastanawiam się nad ewentualnym prowadzeniem ciąży na NFZ, poprzednio wszystko robiłam prywtanie, ale teraz kosztg są 2x tyle i kurde szkoda mi płacić za coś co przysługuje na NFZ jak tyle tych składek tam idzie :/ teraz na badania prawie 600 zł wydałam :/ moja ginekolog bierze 250-300 zł za wizytę masakra 🙈

Ja korzystam z pakietu medycznego i może to jest jakieś rozwiązanie? W sumie miesięcznie się płaci też kasę, ale nie taką i ma się dostep do wielu specjalistów w jednej cenie. Ja
    Ja jestem pod opieką kilku specjalistów i bym wydała krocie prywatnie a na NFZ ciężko się dostać a dwa… mało jest lekarzy a dobrych to już ze świecą szukać. Endokrynolog moja, bez pakietu 300 zł a dodać jeszcze badania krwi, temat rzeka. A mogę z jej usług korzystać z pakietu.

Moja siostra prowadziła ciążę na NFZ u lekarza i była bardzo zadowolona, więc zależy jak się trafi a w ciąży ma się pierwszeństwo wizyt i tak, muszą do kilku dni znaleźć termin.

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    •Depresja reaktywna+ADHD
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

•GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🙏
  • PA Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:

Ja się ogólnie przenoszę od września na NFZ. Na razie to do kliniki chodzę tylko na monitoring i płace 190zł , więc patrząc na ceny wizyt to nie jest najgorzej

I mam jeszcze pakiet medyczny z pracy to tam też chodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 19:04

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem + cyklogest
  • Daisy1 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Beta 187,14 miu/ml
    Progesteron 73 ng/ml 🤯
    Estradiol 730pg/ml
    Czekam tsh
    Laski to się dzieje
    Gratulacje Monini15 😍🎊🤗

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    03.2025 nie poddajemy się 🫶
    08.07.2025 ⏸️ 🥹
    10.07.2025 beta 116 🥰
    14.07.2025 beta 850 🥰
    19.07.2025 🔜USG
    Zostań ze mną ✊️✊️🥹

Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna

preg.png
  • Imazolka Koleżanka

Wysłany: 10 lipca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:

Mnie liczy 150zł jako monitorowanie owulacji, więc raz w miesiącu to nie ma takiej tragedii. Ale za to za diagnostykę Endo zapłaciłam 750zł… no i te zastrzyki też nie są tanie 🥲

Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu antykoncepcji: długie plamienia przed i po miesiączce
    Diagnoza: brak

06/24 histeroskopia, brak stanu zapalnego, 400 komórek NK
    3 stymulację nieudane ❌
    06/25 diagnostyka endometriozy, ognisko endometriozy na więzadle macicznym - wdrożenie: NAC, resweratrol, melatonina, kurkumina z piperyną
    07/25 ovaleap, ovitrelle, encorton

💊 Siofor, omega 3, magnez, olej z wiesiołka, inozytol
    Mąż ✅

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - Podejrzenie na PCOS
  • bambusek-94 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu- ja też coś widzę 🙂

Starania od 06/2025
    Aktualnie 2cs
    Cykle 31-40d
    IO i hiperandrogenizm

TSH 2,74 uIU/ml⬆️
    DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
    17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️

Euthyrox 25
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

Toż to żaden kuzyn, tylko prawdziymwy cień! Leć na bete
    Też czasem kukam na ten drugi wątek sporo dziewczyn tam dołączyło :)

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • Morgo Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyku, mnie można przepisać z testowania na wolnego strzelca. W tym miesiącu nam nie wyszło 🍆-owanie w dniach płodnych. Sprawdzone empirycznie na poprzednim roku, że 🍆 w innych nie skutkuje ciążą 😉. Także nie będę sobie robić nadziei.
    Jutro idę na fizjo urogin. Na psychoterapii rozkminiam konflikty pragnienie - lęk przed odpowiedzialnością/przytłoczeniem rolą matki/zmianami. Wg niektórych teorii jak są nasilone mogą generować duże napięcia mięśni w ciele i wpływać na funkcjonowanie osi podwzgorze-przysadka-gonady. Czy to jest powód że staramy się kolejny miesiąc? Nie wiem. Ale tak czy inaczej lepsze poznanie siebie zawsze będzie na plus - dla mnie, dla przyszłej relacji z dzieckiem.

DŻOZU - trzymam kciuki!

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

31 👩‍❤️‍👨 38

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
    🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
    AMH - 3,14
    💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie

5 cs o pierwszego potomka

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ