X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Trzymam kciuki!
    Wgl szkoda, ze się tak rozdzielamy po pozytywnych testach, jestem bardzo ciekawa jak się toczą losy forumowych szczęśliwych koleżanek. Muszę zaczać zaglądać na wątki ciążowe 🤪

Jestem jedną nogą na wątku u naszej Asi (lutowym, choc termin będzie najpewniej w marcu), nie wiem czy marcowy powstał nawet więc tutaj liczę na Wasz ogórkowy sezon 😁

Nie ukrywam że podczytuje tutaj, ale nieraz czuję jakbym dostała już bana na ten wątek i siedzę cicho. Ale wierzcie, ze jestem i kibicuje 🤞

A jak tylko będę wiedziała coś więcej o swoim losie to się odezwę, niestety po dwóch kreskach dalej lecimy z odliczaniem - tym razem dni do wizyty są odliczane

Bergamotka94, Dżozu, Mardotka, Sagi, Marzycielka94, cysterka95, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 ⏳
  • Belia Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Jestem jedną nogą na wątku u naszej Asi (lutowym, choc termin będzie najpewniej w marcu), nie wiem czy marcowy powstał nawet więc tutaj liczę na Wasz ogórkowy sezon 😁

Nie ukrywam że podczytuje tutaj, ale nieraz czuję jakbym dostała już bana na ten wątek i siedzę cicho. Ale wierzcie, ze jestem i kibicuje 🤞

A jak tylko będę wiedziała coś więcej o swoim losie to się odezwę, niestety po dwóch kreskach dalej lecimy z odliczaniem - tym razem dni do wizyty są odliczane
    O Zosiu, ostatnio zastanawiałam się co tam u Ciebie słychać. Generalnie często myślę o dziewczynach, którym się udało i wierzę, że czekanie dalej jest i jest tak samo stresujące. Ale spokojnie, podobno ten stres już nigdy nie zniknie, nawet jak już dzidziuś będzie na świecie. Bo potem będzie stres o to dzieciątko. Takie uroki bycia mamą ❤️

Zosia667, Marzycielka94, Nayeli lubią tę wiadomość

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka2025 wrote:
    Partner jest zdrowy, ma świetne wyniki. Ja przed rozpoczęciem starań miałam okres co kilka miesięcy i podejrzewam że owulacji tam nie było. Przed rozpoczęciem starań zaczęłam już jakąś tam suplementację, do tego zaczęłam brać progesteron na wywołanie okresu i po tym mam już okres regularnie co 30-31 dni, ale owulacje albo się nie pojawiały albo były słabej jakości. Teraz mam pierwszy cykl stymulowany, aktualnie 10dc i już zaczynam czuć jajniki, ale jutro dopiero mam pierwszy monitoring więc zobaczę czy coś się tam dzieje.

Badania podstawowe wszystkie mam już porobione, jestem po drożności także jak ten cykl nie wyjdzie to pogłębiam diagnostykę. Nie chcę długo zwlekać, bo coraz bardziej mnie to przytłacza. Mam w planach właśnie badania na trombofilie, biopsję endometrium i badania na pasożyty.

co do badan partnera - porządnie przeanalizuj jego wyniki nasienia - ruchliwość, morfologie ale tez pH, lepkość i upłynnienie.

czasami morfologia jest dobra, ruchliwość tez ale zbyt duże pH negatywnie wpływa na plemnik i skraca ich żywotność - może tez świadczyć o jakieś infekcji. Jeżeli upłynnienie jest zbyt długie, to nawet jeżeli jest dużo prawidłowych plemników nie uwolniona się z ejakulatu, który przypomina zel i nie dostana się do komórki jajowej, wiec zaplodnienia nie ma.

u mojego męża upłynnienie jest tylko połowicznie - teraz pierwszy cykl staraliśmy się z acetylocysteina na rozrzedzenie ejakulatu. Tez planujemy powtórzyć badanie nasienia.

Ja bym ci radziła przynajmniej 3 miesiące potwierdzić owulacje monitoringiem i w tym czasie się kochać. jak będziesz pewna ze przynajmniej 3 miesiące miałas potwierdzona owulacje i kochałas się w jej okolicach i dalej nic, to pogłębiać diagnostykę.

ale jak masz kasę to możesz robić badania :)

lilka2025 lubi tę wiadomość

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Imazolka Koleżanka

Wysłany: 10 lipca, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    dlaczego wykluczyli ze endometrioza nie może powodować plamienia? jak większość źródeł mówi ze tak.

robilas biopsje endomendrium na stan zapalny?
    Tak, nic nie wyszło. Powiedział, że to mała zmiana na więzadle maciczno-krzyżowym i że nie powinno to powodować takich plamień. Kolejnym etapem muszę zrobić jeszcze badanie na pasożyty, właśnie dzisiaj w pełnię będę zbierała do kubeczka🤣
    Też brałam metronidazol i tiravid profilaktycznie jakby miało być jakieś utajone zapalenie

Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu antykoncepcji: długie plamienia przed i po miesiączce
    Diagnoza: brak

06/24 histeroskopia, brak stanu zapalnego, 400 komórek NK
    3 stymulację nieudane ❌
    06/25 diagnostyka endometriozy, ognisko endometriozy na więzadle macicznym - wdrożenie: NAC, resweratrol, melatonina, kurkumina z piperyną
    07/25 ovaleap, ovitrelle, encorton

💊 Siofor, omega 3, magnez, olej z wiesiołka, inozytol
    Mąż ✅

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - Podejrzenie na PCOS
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Dziewczyny po 10 cyklach starań/łez/podpisaniu umowy do in vitro/ nie wiary w własne jajka. Ręce mi się trzęsą jak nigdy w życiu zaraz zawożę młodego do żłobka i jadę na betę teraz ciekawe ile udało strzelić, ja dalej w to nie wierzę w sumie mówi o tym ilość testów

IMG-8499.jpg
    Kochana gratulacje😍♥️

Monini15 lubi tę wiadomość

Cykle: 25-28 dni
    1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka2025 wrote:
    Partner jest zdrowy, ma świetne wyniki. Ja przed rozpoczęciem starań miałam okres co kilka miesięcy i podejrzewam że owulacji tam nie było. Przed rozpoczęciem starań zaczęłam już jakąś tam suplementację, do tego zaczęłam brać progesteron na wywołanie okresu i po tym mam już okres regularnie co 30-31 dni, ale owulacje albo się nie pojawiały albo były słabej jakości. Teraz mam pierwszy cykl stymulowany, aktualnie 10dc i już zaczynam czuć jajniki, ale jutro dopiero mam pierwszy monitoring więc zobaczę czy coś się tam dzieje.

Badania podstawowe wszystkie mam już porobione, jestem po drożności także jak ten cykl nie wyjdzie to pogłębiam diagnostykę. Nie chcę długo zwlekać, bo coraz bardziej mnie to przytłacza. Mam w planach właśnie badania na trombofilie, biopsję endometrium i badania na pasożyty.

A czy zespół antyfosfolipidowy to to samo co badania na trombofilie?

Nie, zespół antyfosfolipidowy (APS) to nie to samo co badania na trombofilię.
    Badania na trombofilię obejmują różne przyczyny zakrzepicy, zarówno wrodzone (np. mutacja Leiden), jak i nabyte – i zespół antyfosfolipidowy jest tylko jedną z nabytych form trombofilii.
    Dlatego APS można wykryć w badaniach na trombofilię, ale nie każde badanie na trombofilię obejmuje testy na APS, chyba że są one zlecone specjalnie (np. antykoagulant toczniowy, aCL, anty-Beta2GPI).

zbiłaś juz prolaktyne? ile teraz wynosi?

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• S_va_88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    U mnie można wpisać 🩸
    🫂

1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹Acard 75.

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Tak, nic nie wyszło. Powiedział, że to mała zmiana na więzadle maciczno-krzyżowym i że nie powinno to powodować takich plamień. Kolejnym etapem muszę zrobić jeszcze badanie na pasożyty, właśnie dzisiaj w pełnię będę zbierała do kubeczka🤣
    Też brałam metronidazol i tiravid profilaktycznie jakby miało być jakieś utajone zapalenie

trzeba dalej wnikać.

ja mam plamienia brązowe po okresie około 2 dni jak się kończy @. w tym samym czasie się pojawiły co torbiel przy przydatkach. oczywiście lekarze mówią żeby ignorować plamienia i ignorować torbiel, ale ja się staram dociec co jest tego powodem.

a przyszłych planach histeroskopia i renons magnetyczny

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• AnMiPe Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    U mnie nie ma żadnego znaczenia, czy noszę makijaż czy nie, czy smaruję twarz ziają czy La roche posay, nie ma znaczenia nic, oprócz cyklu xd no i trochę zauważyłam, ze stres ma wpływ.
    Ja to mam nadzieję, że uda mi się w nią zajść mimo właśnie takich problemów w trakcie cyklu 🫣

Dziękuję, tez sobie współczułam, teraz już mam wywalone na maxa na to jak wyglądam 😅 Mam to samo, dopisałabym jedynie ostre jedzenie jeszcze.

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • lilka2025 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Nie, zespół antyfosfolipidowy (APS) to nie to samo co badania na trombofilię.
    Badania na trombofilię obejmują różne przyczyny zakrzepicy, zarówno wrodzone (np. mutacja Leiden), jak i nabyte – i zespół antyfosfolipidowy jest tylko jedną z nabytych form trombofilii.
    Dlatego APS można wykryć w badaniach na trombofilię, ale nie każde badanie na trombofilię obejmuje testy na APS, chyba że są one zlecone specjalnie (np. antykoagulant toczniowy, aCL, anty-Beta2GPI).

zbiłaś juz prolaktyne? ile teraz wynosi?

Bardzo Ci dziękuję za te wszystkie informacje, spadasz z nieba ze swoją wiedzą 🙏❤️
    Masz rację, spróbuję narazie z monitoringiem i stymulacją a jeśli to nie pomoże to i tak po trzech miesiącach będę miała przerwę od stymulacji to porobię wtedy badania.

Prolaktyna w ostatnim badaniu była na poziomie 15, więc już na dobrym poziomie ale jeszcze po tym cyklu mam wykonać znowu kontrolne badanie prolaktyny

Ssilvia lubi tę wiadomość

💊inofem, Vit D3, Omega 3, Q10,Tardyferon, Neurovit, Metformax, Dostinex

Żelazo 29 µg/dl
    DHEA-SO4 213,8 µg/dl
    homocysteina 8,41 µmol/l
    anty-TPO < 3,00 IU/ml
    SHBG 73,5 nmol/l
    TSH 1,216 µIU/ml
    Vit D3 58,60 ng/ml
    anty-TG < 3,00 IU/ml
    androstendion 3,38 ng/ml

Badania z 3 d.c ⬇️
    testosteron 34,45 ng/dl
    estradiol 21,2 pg/ml
    FSH 4,72 mIU/ml
    LH 6,89 mIU/ml
    prolaktyna 30,91 ng/ml
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Taa. Kto nie miał w wieku nastoletnim zniszczonej psychiki przez trądzik i przez to patologicznie niskiej samooceny, ten nie wie o czym mowa. To nie jest wysyp przed okresem 5 pryszczy tylko ich po prostu masa. Miałam tak samo, jeden się nie zdążył goić, 5 następnych się pojawiało i tak dzień w dzień 🥹 z wiekiem tradzik schodził coraz niżej, obecnie jest i mnie tylko na żuchwie i szyi, ale mam okropne blizny.
    Jakbym mogła sobie wcześniej na to pozwolić, przeszłabym tą terapię wcześniej bo nie miałabym tylu skutków. Teraz zostaje mi laser i pielęgnacja…
    Ja akurat miałam wyniki dobre, ale dokuczały mi często zapalenie spojówek wraz z pękającymi kącikami ust z wysuszenia. To nie są cukierki, to taka chemia na trądzik, ja uważam. Ale niektórzy przez trądzik mają takie problemy psychiczne, że to ostatnia deska ratunku.
    Mam tak „zrytą” psyche, że nadal mam problem wyjść bez makijażu, mam wrażenie, że każdy widzi mój problem. Jako nastolatka brzydziłam się samej siebie i czułam się jak potwór 🥲
    Hej ściskam Cię mocno🫂, naprawdę współczuję. I wiem co to znaczy walczyć z jakimś ustrojstwem, które no właśnie obniża samoocenę i przez to ogranicza człowieka w jakiś sposób.

1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹Acard 75.

• S_va_88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Z trądzikiem walczę, uwaga, od 5 roku życia. Nie wiem, czy chciałam się aż tak uzewnętrzniać, ale niech będzie.

Pochodzę z małego miasta, gdzie dostęp do lekarzy to nie takiego hop siup, a nie wszyscy mają możliwość podróżowania 100km, gdy dziecku wyjdzie wysypka na brodzie. No więc mi wyszła, rodzice zaprowadzili do lekarza, który dosłownie bawił się w rozpoznanie. Od świerzbu (na brodzie! u pięciolatki!) po wszystkie możliwe alergie pokarmowe. Dostałam sterydy. Tylko mu się zapomniało powiedzieć, że max 2 tygodnie to stosować, a ja ponad 2 miesiące to brałam.
    No i się zatrułam. Na szczęście rodzice nie odpuścili i szukali dalej, ale zauważyli zmiany, których nie chce się widzieć u pięciolatki. Tak więc okazało się, że gdyby nie przerwana terapia sterydami, to prawdopodobnie dostałabym okresu przed pójściem do zerówki. I prawdopodobne jest (choć nie mam dowodów), że wszystkie moje obecne problemy też są z tym niejako powiązane.

Podziwiam, że leczycie, chcecie mieć piękną skórę, ja się trochę pogodziłam z tym, że ona cacy już nie będzie. Czekam jeszcze na to magiczne "po ciąży ", po którym wszystko ponoć przechodzi.
    🫂

1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹Acard 75.

• S_va_88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Umówiłam się do swojego prowadzącego na pierwszą wizytę. Wcisnął mnie od razu gdy wróci z urlopu, 7 sierpnia. To będzie 7+4. Twierdzi, że to idealnie, ale mi się to wydaje strasznie późno 🫣 Umówiłam sie jeszcze do innej babki na tydzień wcześniej. Ale szczerze nie wiem czy warto iść specjalnie tydzień wcześniej do „obcego” lekarza, czy wytrzymać.
    Dobrze Ci lekarz mówi, 7+4 to idealny tydzień. Pójdziesz wcześniej tak jak ja, i nic nie będzie widać. I wiesz ile stresu wtedy wchodzi........a tak to u swojego lekarza (edit. pisownię😅)siódmego sierpnia zobaczysz i 🟢 i ❤️.
    Cierpliwości kochana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 19:23

Sagi, Velaria lubią tę wiadomość

1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹Acard 75.

• S_va_88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Trzymam kciuki!
    Wgl szkoda, ze się tak rozdzielamy po pozytywnych testach, jestem bardzo ciekawa jak się toczą losy forumowych szczęśliwych koleżanek. Muszę zaczać zaglądać na wątki ciążowe 🤪
    Prawda z tym rozdzielaniem.
    Tęsknię za dziewczynami które na wątkach od kiedy tu jestem, zobaczymy dwie kreseczki♥️❤️

Dżozu, Marzycielka94, Sagi lubią tę wiadomość

1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹Acard 75.

• Dżozu Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę, że nas tak licznie stalkujecie, Dziewczyny z fioletowej strony😁 cieszę jak dajecie znać co u Was 😁 odzywajcie się częściej!

NinaB, Mardotka, Marzycielka94, Sagi, ater, Nayeli lubią tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    A mi wpisz proszę cukrzyku biel, bo nawet jeśli doszukuję się cienia na tych testach, to to bez sensu bo kreska powinna być już albo widoczna albo nie, tymczasem mi się już w oczach pie7doli jak patrzę na te testy xD

IMG-5583.jpg
    Kikix ty to poczekaj na 🐒i wtedy będziesz widzieć że się nie udało.
    Wczoraj nic nie widziałam, chyba przez to za płakałam cały dzień. Ale dziś🤔

kikix0o lubi tę wiadomość

1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹Acard 75.

• Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po monitoringu, dzisiaj 14 DC i na prawym jajniku 2 (!!) pęcherzyki po 24 mm.
    Pytałam gina o te negatywne testy owu, powiedział, żeby się nimi nie zawsze sugerować, bo jak widać u mnie nie ma połączenia na linii LH - komórka, że czasami te testy nie wychodzą, więc nauczka dla mnie, żeby bardziej patrzec na tempreture i śluz, niż testy owu - może przyda się wam ta wiedza.
    Z ważniejszych spraw - dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków, zalecenie ogorkowania dziś i jutro, plus potem włączamy proga i acard, mam całą rozpiskę i MAM WIELKE NADZIEJĘ, ŻE TEN CAŁY MISTERNY PLAN WYPALI 🥹🥹🥹
    Życzcie mi powodzenia, bo się popłakałam po wyjściu od gina ile musimy robić, żeby powiększyć naszą dwuosobową rodzinkę 🥹 dużo mnie to wszystko jak widać kosztuje, chociaż mówiłam rano mężowi, że się nie stresuję.. 🥹

NinaB, Monini15, Sagi, Mardotka, Wianek, Zosia667, Reja13, Pacynka, _Hope, ferrytynka25, Dżozu, cysterka95, ater, PA, bambusek-94, S_va_88, Daisy1, Velaria, Locus, Świeżynka97, cukrzyk1991, Promyczek39, White1, Sylwia_G-K, Nayeli lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • NinaB Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Bardzo się cieszę, że nas tak licznie stalkujecie, Dziewczyny z fioletowej strony😁 cieszę jak dajecie znać co u Was 😁 odzywajcie się częściej!
    Myślę, że wiele z nas stalkuje 😂 głupio nam się czasem odzywać tak jak Zosia pisze, ale podczytujemy, jesteśmy, trzymamy kciuki cały czas.

Wiele z nas ma sentyment do tego miejsca i zna dobrze uczucia z którymi się mierzycie.
    Kibicujemy cały czas!! ❤️❤️❤️

Marzycielka94, Gnom, Sagi, Mardotka, Pacynka, Dżozu, cysterka95, Kitkat, ater, S_va_88, Świeżynka97, cukrzyk1991, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze od 09/2023
    👩🏻 31
    Insulinooporność
    PAI hetero, MTHRF hetero
    02/2025 - histeroskopia i wycięcie polipa, CD138 - ujemny
    02/2025 drożność jajowodów

🧔🏻‍♂️ 36
    Badania nasienia
    11/2023 ok
    03/2025 - morfologia 0%, fragmentacja 50%
    03/2025 USG jąder ok

17/11/24 ⏸️
    26/11/24 💔

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
    05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
    07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
    15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
    22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
    05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
    22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
    04/07 prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶 wszystko super, fala wsteczna dv - do obserwacji 🔍
    NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵🩵🩵
    rośnij misiu ✨🐻

Kolejna wizyta 31.07 🥰✨✨✨

czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨

preg.png
  • Gnom Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Kikix ty to poczekaj na 🐒i wtedy będziesz widzieć że się nie udało.
    Wczoraj nic nie widziałam, chyba przez to za płakałam cały dzień. Ale dziś🤔

A jak tam u Ciebie sytuacja, topór wojenny zakopany?

Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

👒29 🎩35 🐶~7

5cs⏳

🔸PCOS
    🔸Insulinooporność (ogarnięta): Glucophage xr 1500, Inofem
    🔸Niedoczynność tarczycy: Euthyrox
    🔸Macica dwurożna
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Dziękuję, tez sobie współczułam, teraz już mam wywalone na maxa na to jak wyglądam 😅 Mam to samo, dopisałabym jedynie ostre jedzenie jeszcze.

I tak jesteśmy piękne 😍 żaden trądzik tego nie definiuje ☺️

Marzycielka94, Sagi, AnMiPe lubią tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
    •Cyto oraz USG ✅
    •USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne 🤷‍♀️
    •Depresja reaktywna+ADHD
    •Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Wiesiołek💊Żelazo+C
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
    •TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93 •FERR 23

🩸🔜 3CS.

🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ