X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Widzę, że mamy tutaj fankę Disneya, luuuuubię to 🥰

Byłam w Londynie na musicalu, najlepsze przeżycie ever. Polecam każdemu, chociaż w teatrze były myszy xD

malrzrz, Dżozu, Anulinka123 lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS 0,55% ┃SCD 85% ok.

⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
    2 - monitoring, pęcherzyk 19mm
    4/5 - owulacja
    7 - monitoring, ciałko żółte, endometrium 9mm
    8-18 wsparcie II fazy: encorton, duphaston i luteina
    18 - BetaHCG 🤞
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulinka123 wrote:
    Chciałam jeszcze tylko dopisać, jest sporo spraw i tematów które poruszyłam tutaj, a w prawdziwym życiu nie miałabym z kim ich poruszyc- bo mąż nie zrozumie (on wychodzi z założenia co ma być to będzie), bo przyjaciółkom nie dałabym rady (jedna teraz jest w ciąży i nie wyobrażam sobie jak miałabym jej wytłumaczyć to że jednoczescie strasznie się cieszę i strasznie cierpię z tego powodu), a pozostali ludzie nawet się na wielu rzeczach nie znają.

Jakbym słyszała swojego męża... czasami zazdroszczę mu tego luzu, z drugiej strony też chciałabym, żeby się trochę przejmował, przeżywał, ale on mówi - w sumie racjonalnie, ale ja nie jestem racjonalna- ze to przejmowanie sie nic mi nie da.

Gnom, Anulinka123 lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje
  • Velaria Znajoma

Wysłany: 16 lipca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    White, rozbiłaś bank tym śluzem 😂😂😂 ja na szczęście nie weszłam i nie oglądałam, ALE wspomnienia są wiecznie żywe !!

Ojejku kiedy to mnie ominęło!!! Ja bym zaryzykowała i zobaczyła 😂

A ja np. codziennie czytam Wasze wpisy, nawet i przed snem! Codziennie jestem ciekawa co u Was nowego, jakie tematy na tapecie :) Choć sama mało się udzielam, bo w sumie od moich ostatnich przykrych wydarzeń z 1 ciążą chcę się już odciąć i nie rozgrzebywać, bo w miarę udało mi się już po tym ogarnąć, a z drugiej strony mogę tylko apdejtować co u mnie, a że nic ciekawego (oczekiwanie na testowanie, czym też nie chcę się nakręcać), to jestem tylko podglądaczem :)

Ale samo czytanie Waszych historii było i jest dla mnie swego rodzaju terapią, lepiej mi z tym, że wiem, że jest takie bezpieczne miejsce, gdzie jest nas więcej i możemy liczyć na swoje wsparcie i serio bezcenne rady :)

Myślę, że każda z nas - starających się w tym miesiącu, niezależnie od stażu, zgodnie z tytułem wątku jest jego częścią i może czuć się mile "widziana" <3

Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

AMH 0,98
    05.25 10+2 tc / 6 tc 👼

🍀🍀🍀
  • bambusek-94 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Chciałabym się zgodzić, że każda osoba spotka się tu z życzliwością, ale widziałam z miesiąc czy dwa temu taką reakcję jednej z forumowiczek na dziewczynę, która przybłąkała sie tu z pytaniem czy jej beta jest ok, że mi szczęka opadła.
    Pierwsze starania zaczęłam w czerwcu a dołączyłam na forum do wątku lutowego. To prawda, że po pół roku staran jest taki moment kryzysowy. Wyżaliłam się w jednym poście, że jestem zla, że gdybym miała pewność, że zajdę, to bym spokojnie czekała. A dostałam odpowiedź „oddychaj” :D Ale to było mi potrzebne, faktycznie wzięłam się w garść. Trafiłam na dosyć spokojną ekipę wtedy.
    Chyba widziałam ten sam post 😆 i też się przeraziłam, że tyle czyjejś frustracji dziewczyna dostała w odpowiedzi...
    Ja lubię nasz wątek lipcowy. Forum czytam od czerwca, ale wtedy nie pisałam postów na wątku miesięcznym bo nie chciałam się tak wcinać w połowie miesiąca (nie hejtuję jeśli ktoś tak robi, po prostu mi to nie odpowiadało 🙂). Jestem na początku starań i "nowa" w grupie ale czuję się jak u siebie. Trochę przeraża mnie fakt że śledzenie forum zajmuje aż tyle czasu i że non stop siedzę w telefonie, także pewnie za jakiś czas będę musiała opracować jakiś system dla zachowania równowagi 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 11:33

cukrzyk1991, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od 06/2025
    Aktualnie 2cs
    Cykle 31-40d
    IO i hiperandrogenizm

TSH 2,74 uIU/ml⬆️
    DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
    17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️

Euthyrox 25
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    „Za młodzi na ivf, za starzy na cień cienia” głosem rysia rynkowskiego 😂😂
    Hahahaha idealne 🤣🤣🤣🤣

Bajka92, Powder, emilgiana lubią tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Velaria Znajoma

Wysłany: 16 lipca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Jakbym słyszała swojego męża... czasami zazdroszczę mu tego luzu, z drugiej strony też chciałabym, żeby się trochę przejmował, przeżywał, ale on mówi - w sumie racjonalnie, ale ja nie jestem racjonalna- ze to przejmowanie sie nic mi nie da.

Dokładnie, tak samo uważam jak Wy dziewczyny Kitkat i Anulinka123. Samo podzielenie się z Wami moją historią dużo dla mnie znaczyło. W pracy jak to w pracy, wiedzieli, wsparli słowem, ale to wciąż praca. Znajome, które wiedziały nie potrafiły zrozumieć, bardziej denerwowały tekstami nie na miejscu. Mąż starał się i pomagał, wysłuchiwał, ale raczej sam o tym nie zaczynał rozmawiać. To jego taktyka na radzenie sobie z problemem - jak najszybsze wyparcie i powrot do normalnosci + właśnie te teksty "co Ci da to zamartwianie, gdybanie, będzie co ma być, nie masz na to wpływu". No niby tak, ale na tamten moment nie tego potrzebowałam usłyszeć..

Anulinka123, S_va_88 lubią tę wiadomość

AMH 0,98
    05.25 10+2 tc / 6 tc 👼

🍀🍀🍀
  • Velaria Znajoma

Wysłany: 16 lipca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velaria wrote:
    Ojejku kiedy to mnie ominęło!!! Ja bym zaryzykowała i zobaczyła 😂

A ja np. codziennie czytam Wasze wpisy, nawet i przed snem! Codziennie jestem ciekawa co u Was nowego, jakie tematy na tapecie :) Choć sama mało się udzielam, bo w sumie od moich ostatnich przykrych wydarzeń z 1 ciążą chcę się już odciąć i nie rozgrzebywać, bo w miarę udało mi się już po tym ogarnąć, a z drugiej strony mogę tylko apdejtować co u mnie, a że nic ciekawego (oczekiwanie na testowanie, czym też nie chcę się nakręcać), to jestem tylko podglądaczem :)

Ale samo czytanie Waszych historii było i jest dla mnie swego rodzaju terapią, lepiej mi z tym, że wiem, że jest takie bezpieczne miejsce, gdzie jest nas więcej i możemy liczyć na swoje wsparcie i serio bezcenne rady :)

Myślę, że każda z nas - starających się w tym miesiącu, niezależnie od stażu, zgodnie z tytułem wątku jest jego częścią i może czuć się mile "widziana" <3

A jeszcze co mogę zapdejtować - po owulacji jestem zmęczona ogórkowaniem xD, po tygodniu brania cyclogestu i duphka wjechała senność, jakieś skoki temperatury, skurcze brzucha, wypryszczyło mnie.. Także jest super fun :)

Dżozu lubi tę wiadomość

AMH 0,98
    05.25 10+2 tc / 6 tc 👼

🍀🍀🍀
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    „Za młodzi na ivf, za starzy na cień cienia” głosem rysia rynkowskiego 😂😂

o w mordę tytuł perfekcyjny 😅

ja tu jestem raczej z tych "dawnych" bo udzielam się od sierpnia '24 a czytam i staram dłużej, wiadomo. Ale też mam wrażenie, że te wątki dla zaprawionych nie do końca mi pasują bo na ten moment ivf nie planujemy, ale z drugiej strony mamy szereg problemów, operacja za nami tak samo jak kilka stymulacji, drożność i wszystkie inne tematy które naturalną koleją rzeczy się tu przewijają co chwilę 🤷🏻‍♀️ i mam czasem okres o którym już kiedyś pisałam że mam wrażenie że tu siedzę i obserwuję te same tematy a zmieniają się tylko nicki. Ale z drugiej strony często dowiem się przy okazji (wciąż!) czegoś nowego, czasem mogę doradzić - bo sama też bardzo doceniałam rady dziewczyn z długim stażem gdy zaczynałam. No i jest też ta część toksycznej przyjemności czyli oglądanie czyichś dwóch kresek ;) jak się czuję gorzej to robię przerwę, jak się poprawia to wracam i tak to się kręci. Ale przyznam szczerze że od jakiegoś czasu też mi coraz częściej krąży po głowie myśl o przejściu na inny wątek.

Ten zawsze będzie taki szalony, pędzący, z dużą rotacją i na tym on po prostu polega ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 11:53

Marzycielka94, Powder, Belia, Treaclynat, cukrzyk1991, S_va_88 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • Imazolka Koleżanka

Wysłany: 16 lipca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że to forum ultra pomaga komuś kto jest na początku drogi. Ja mam 27 lat, dwa lata rozmów z mężem, który chciał mieć dziecko, a ja niekoniecznie. Kiedy w końcu się zdecydowałam i odstawiłam po 8 latach tabletki antykoncepcyjne to we wrześniu znowu minie dwa lata odkąd się staramy 🥲 i tak czas też leciał, każdy gin mówił, żeby poczekać, że młoda jestem i to kwestia czasu. Dopiero od stycznia działamy świadomie. Gdybym też wcześniej tutaj trafiła to też bym wiedziała, że trzeba szybciej reagować. Także fajnie, że można tutaj zobaczyć różne perspektywy i czerpać od was masę wiedzy i wsparcia 🙂 i cudownie oglądać, że ktoś też się długo starał i mu się udało.

Marzycielka94, malrzrz, cukrzyk1991, kleopatr4, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu antykoncepcji: długie plamienia przed i po miesiączce
    Diagnoza: brak

06/24 histeroskopia, brak stanu zapalnego, 400 komórek NK
    3 stymulację nieudane ❌
    06/25 diagnostyka endometriozy, ognisko endometriozy na więzadle macicznym - wdrożenie: NAC, resweratrol, melatonina, kurkumina z piperyną
    07/25 ovaleap, ovitrelle, encorton

💊 Siofor, omega 3, magnez, olej z wiesiołka, inozytol
    Mąż ✅

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - Podejrzenie na PCOS
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybijam wirtualną piąteczkę Cysterko! W punkt 👌

cysterka95, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Belia Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cysterka, mam te same odczucia, trochę krótszy czas starań ale na forum pojawiłam się w zeszłym roku w sierpniu (już za chwilę będzie rok 🫣) i teraz tak pewnie będę sobie lawirować między wątkami.

Powder- tytuł mistrzostwo 😀

Ps. Ja niestety widziałam „post ze śluzem”. Ciekawość pierwszy stopień do piekła. 😅

Powder, cysterka95, Dżozu, S_va_88, ater lubią tę wiadomość

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że każdy powinien z tego forum (niezależnie od wątku) wyciągnąć to, co dla niego dobre. Przeszłam przez etap czytania wątku z ukrycia, przez dopisanie się do testowania i czytania wątku od deski do deski, przed ustosunkowanie się do każdego problemu, po udzielanie się w tematach, które mnie niejako dotycza, w których mogę coś mądrego napisać, kogoś wesprzeć. Jesli mam dobry dzień i czuje powera - to daje z siebie tutaj 110%, ale jesli sama czuje sie słaba i niewystarczająca - daje z siebie 25%, czytając tylko to, co dobre, żeby się nie przygnębić jeszcze bardziej. To taka sinusoida, zależna od fazy cyklu oczywiście

Imazolka, cysterka95, Powder, AnMiPe, bambusek-94, Anulinka123, ferrytynka25, kleopatr4, S_va_88, MoniaB, ater lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Powder Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O słodki Jezu w morelach, już wyparłam z pamięci ten wątek ze śluzem 🤡😂😂😂 pamiętam, że ktoś bardzo bohaterski kliknął w link, żeby inni nie musieli. To było kajnda krejza.

Ale generalnie widzę bardzo naturalną tranzycję po kilku cyklach entuzjazmu, na taki bardziej zdroworozsądkowy mindset. I to jest ta szara strefa, nie pokryta aktualnie w żadnym wątku. Bo na zaawansowanym jest mi czasem głupio z moimi błahymi problemami, mimo bardzo ciepłego przyjęcia.

Treaclynat, Marzycielka94, cysterka95, White1, Dżozu, S_va_88 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 6cs

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    HOMA-IR 3,14
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah też miałam wątpliwą przyjemność widzieć post ze śluzem 💀 dziewczyna wpadła na chwilę ale patrzcie jak się na kartach forum zapisała 😂

Marzycielka94, Powder, White1, malrzrz, Dżozu, cukrzyk1991, assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30

📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu też niestety pamiętam ten post 😆😆😆😆

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    hahah też miałam wątpliwą przyjemność widzieć post ze śluzem 💀 dziewczyna wpadła na chwilę ale patrzcie jak się na kartach forum zapisała 😂
    Nie pamiętam kto to był, ale jestem ciekawa, czy jest tu nadal z nami, byc może na innym wątku 😂

Powder, cysterka95, S_va_88 lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musicie koniecznie opowiedzieć więcej o tym śluzie, jestem zafascynowana 🤣🤣

Aqkaracza, kleopatr4, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje
  • Gnom Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik prolaktyny, na razie tylko tej pierwszej.

20,4 ng/ml, czyli w górnej części normy. Ale robiona na czczo (tak kazał lekarz) i po niecałych 6h snu, więc nie będę się tym przejmować za bardzo. Szczególnie, że robiłam ją drugi raz w ciągu kilku lat i poprzednio było 13 ng/ml.

Ale przejdę się chyba znowu do gina niedługo i zobaczę co powie.

White1, cysterka95, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👒29 🎩35 🐶~7

5cs⏳

🔸PCOS
    🔸Insulinooporność (ogarnięta): Glucophage xr 1500, Inofem
    🔸Niedoczynność tarczycy: Euthyrox
    🔸Macica dwurożna
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    ciężko ją mega wyłapać na aparacie :( To jest też zdjęcie świeżego testu. Gdy test zrobił się bardziej suchy to była wyraźniejsza i na żywo mocniej ją było widać i nadal tam jest. A robiłam też inne testy i sprawdziany na pinku w innych miesiącach i takiej kreski nie mają...nawet mamie pokazałam test i ona też widzi tą kreskę... bardzo, bardzo chcę wierzyć w cb ...może oszukuję tylko głowę :( Jestem coraz bliżej, aby pożegnać się ze staraniami. Odechciewa mi się już brać supli. Odechciewa mi się jezdzić na monitoringi. Mąż nie zgodził się na płatne ivf i w sumie już nawet nie drążę bo i tak nie mamy kasy (nawet braknie nam na wykończenie domu). Chciałabym już wreszcie zacząć żyć i cieszyć się z każdego dnia, a nie wiecznie myśleć w którym jestem dc, co muszę zjeść, czy cukier mi za bardzo nie skoczył, czy mogę zrobić cardio czy nie bo faza lutealna, ile wynosi teraz moje amh itd. itd.

Widzę też na innych wątkach stopki lasek z endometriozą i zawsze, ale to zawsze - akurat te staraczki mają najdłuższe historie starań więc ja nie wiem kogo ja chcę oszukać .... Mam czasem, coraz częściej, takie dni, że już nawet nie jest mi żal tego wszystkiego. Dlatego w sierpniu chyba będę Was podczytywać ale nie będę się udzielać na forum. Taki mam plan. Moja głowa musi odpocząć po tych 13 cyklach.
    Powiem Ci że moze jesteś na dobrej drodze, żeby głowa w spokoju puściła to i powiedziałaś sobie, biorę się za życie.
    Macie z mężem siebie, macie Antka, budujecie się.......i Ty tak pięknie walczysz z cukrzycą........żyjesz.💚👍
    I właśnie dorastasz do odpuszczenia.
    Żeby już nie musieć liczyć który dzień cyklu, temperatura i cała reszta.
    PS. patrz dużo ludzi by powiedziało że jak jej (Cukrzyk) się fajnie żyje. Mąż, dziecko, dom.

Cukrzyku żyj ❤️🧡💛💚🩵💙💜🤎🖤🩶🤍🩷

Cykle: 25-28 dni
    1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Musicie koniecznie opowiedzieć więcej o tym śluzie, jestem zafascynowana 🤣🤣

Historia nie jest za długa, po prostu któregoś pięknego dnia wpadła na wątek laska z pytaniem co sądzimy o jej śluzie w danym dniu cyklu i bez zawahania załączyła jego zdjęcie na papierze toaletowym 🧻💖

Reakcje były... intensywne. To był wspaniały dzień, nie zapomnę go nigdy 🙃

Powder, Marzycielka94, Kitkat, Imazolka, Treaclynat, Dżozu, Aqkaracza, ferrytynka25, S_va_88, MoniaB lubią tę wiadomość

👫 30 & 30

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ