X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Kurcze aż zerknęłam w cennik gina i ma drożność albo HSG albo HySoFy, ale no raczej biorę tą drugą. Laparoskopii nie widzę. Ale zakładam, że się zapisze i w razie w sam stwierdzi co ma robić XD Nie chce cię straszyć, ale jak zerkniesz na drugi miesięczny wątek to Chochlik miała teraz drożność i bardzo źle przeszła i jest tam dużo dziewczyn, które źle to wspominają XD

Ja się nastawiałam na najgorsze, ale nie było tak źle, chociaż było bardzo nieprzyjemnie :D a co do bólu to chyba zależy na jakiś wątek się trafi, ja czytałam wcześniej różne relacje w internecie i odniosłam wrażenie, że zazwyczaj jest do wytrzymania. Ale może być tak, że właśnie to chciałam przeczytać i głównie te komentarze zapadły mi w pamięć 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:41

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 12 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność

🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Ja się nastawiałam na najgorsze, ale nie było tak źle, chociaż było bardzo nieprzyjemnie :D a co do bólu to chyba zależy na jakiś wątek się trafi, ja czytałam wcześniej różne relacje w internecie i odniosłam wrażenie, że zazwyczaj jest do wytrzymania. Ale może być tak, że właśnie to chciałam przeczytać i głównie te komentarze zapadły mi w pamięć 🤪
    Afirmacja - motywacja 😂

Imazolka, karczoch321 lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Imazolka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Claudii również przytulam ❤️ widzę, że plan u nas podobny, u mnie jak nie wyjdzie też odstawiam leki i kończę lipiec lub zaczynam sierpień drożnością. Na jaką metodę się zdecydowałaś ?
    Ja właśnie czekam na te wyniki MUCh i lekarz u którego miałam diagnostykę endometriozy kazał robić drożność z lipiodolem (ale u mnie wyszło ognisko endo). To będę w to celowała w sierpniu, ale widziałam, że cena to blisko 3 tys 🥲

Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu antykoncepcji: długie plamienia przed i po miesiączce

06/24 histeroskopia, brak stanu zapalnego, 400 komórek NK
    06/25 diagnostyka endometriozy, ognisko endometriozy na więzadle macicznym - wdrożenie: NAC, resweratrol, melatonina, kurkumina z piperyną, oleje, koenzym q10
    07/25 ovaleap, ovitrelle, encorton

💊 Siofor, omega 3, magnez, olej z wiesiołka, inozytol
    Mąż ✅

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - PCOS
  • PA Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam drożność pianką w kwietniu. Szlam nastawiona na ból i że będzie mnie kilka dni później bolało. Najbardziej mnie bolało jak udrazniali mi jajowód, bo był niedrożny, ale się udało. Takie dziwne uczucie rozpoerania jakbyś chciała kupę, siku i coś jewscze na raz. Na następny dzień tylko czułam lekkie bóle okresowe.

Nie martwcie się na zapas. Może tak źle nie będzie 🙂

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    08/25 biopsja aspiracyjna z cd138

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Marzycielko - dziękuję że pytasz ! :D

U mnie jak zawsze rollercoster emocjonalny - coś na zasadzie jednego dnia chcę wszystko odpuścić i zostać z jednym dzieckiem bo czuję beznadzieję i że nigdy się nie uda z naszymi parametrami (zwłaszcza o endo mi chodzi), a innego dnia przypływa nadzieja i ogromna chęć posiadania dziecka i zrobienia wszystkiego.
    Mąż też jak zawsze - więc ja podejrzewam że gdy przyjdzie do tej wizyty ivf to on się wycofa.

Póki co mam 11dc (testy LH jeszcze się nie wybarwiają). Zazwyczaj pik był 11 dc, a owulacja jakoś 12 ale teraz jestem drugi miesiąc bez lametty i zobaczymy czy cykl się unormował (bo ten ostatni był popieprzony przez odstawienie leków i histeroskopię).
    Only time will tell.

Trzymam za to megaaaaaa mocno kciuki za Was ! Mam dobre przeczucia :) <3 !
    Kurczę przykro mi, nie dziwię sie, że masz tak zmienne nastroje i nastawienie, człowiek nie wie co robić, waży każdą decyzję, a wskazówek od losu i wszechświata brak.. mam nadzieję, że w końcu znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania i będziesz wiedziała, jakie masz dalsze plany. Trzymam za Ciebie kciuki, niezależnie jaka podejmiecie razem z mężem decyzję. Uściski dla Ciebie, fajnie, że z nami tu jesteś, mimo gorszego czasu i trudów życia, starań ❤️

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja

👨 36
    ✔ USG

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG

Wysłany: Dzisiaj, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Ja właśnie czekam na te wyniki MUCh i lekarz u którego miałam diagnostykę endometriozy kazał robić drożność z lipiodolem (ale u mnie wyszło ognisko endo). To będę w to celowała w sierpniu, ale widziałam, że cena to blisko 3 tys 🥲
    Wiem, że drogo, ale myślę, że warto, ponoć lipiodol utrzymuje się do ok 6 miesięcy?

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja

👨 36
    ✔ USG

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:

Gdzieś tu na wątku czytałam, że w Lublinie można zrobić na NFZ i chyba tylko konsultacja przez zabiegiem jest kilka stówek płatna. Mi by się akurat nie opłacało jechać do Lublina z Wrocławia, ale może masz bliżej :)

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 12 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność

🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞
  • Locus Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Imazolka, a jak się czujesz po encortonie? Mnie wczoraj tak waliło serce, miałam puls bliski 170, wystraszyłam się nie na żarty i już się kontaktowałam z kliniką, czy odstawiamy. Czytałam, że to jeden z popularniejszych skutków ubocznych.
    U mnie dziś 11 dni po zastrzyku, za wcześnie na testowanie, ale czuję, że to nie to, temperatura spadła do 36,93 🥲
    A jaką masz dawkę startową. Encorton trzeba rozkręcać stopniowo i tak samo odstawiać.

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus wrote:
    A jaką masz dawkę startową. Encorton trzeba rozkręcać stopniowo i tak samo odstawiać.
    Od początku ta sama dawka - 10 mg

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja

👨 36
    ✔ USG

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Claudii 🫂 niech to będzie ostatnia @ przed długą przerwą!

Agat99 wiem jak to podłamuje, ale może jeszcze za wcześnie :) trzymam kciuki za dwie kreski :)

Ounai ja też się fatalnie po alko czuję, dlatego chyba tak bardzo zaczęłam unikać, bo szkoda mi dnia na takie zdychanie i źle samopoczucie. Ale no tak kultura picia u nas jest taka, że jak nie pijesz to ciąża albo nienormalna 🤪 w czwartek mnie chyba że sto razy namawiali żebym się napiła u znajomych, różne przeróżne alkohole proponowano, nie wiem czemu tak trudno zrozumieć, że ktoś może po prostu nie chcieć.

Mnie @ tak poniewiera. Zawsze jak dostaje to mam przypływ energii, a tym razem nie mam sił na nic, totalnie, jestem zmulon, spuchnięta. Wszystko na odwrót, zawsze się tak czuję przed samym okresem. Jedynie nic mnie nie boli. Wczoraj się wyryczałam wieczorem. Także no ciekawy cykl 😅 ostatecznie nie wypiłam wina, bo mąż wrócił późno, a ja nie napije się jak jestem sama z dziećmi 🙈
    Teraz na szczescie coraz wiecej osob promuje zycie bez alkoholu. Ale nadal ludzie widza to jako cos dziwnego. No bo jak to nie pijesz bo nie lubisz? Jakbys byla w ciazy albo brala antybiotyk, albo prowadzila samochod to ok ale tak z wyboru? A jeszcze na walacjach all inclusive jak nie pijesz i noe żresz jak świnia tp już w ogóle dziwak na maksa. I to jeszcze w Egipcie, gdzie wszyscy walą baniaka na start przed śniadaniem bo niby ma ich przed zemsta faraona ochronic. Tak, ze ja juz jakies 11 lat nie pije, odkad urodzil sie syn i o dziwo nie jestem AA ;) Ale... jak ide na wesele i mam opieke do dzieci albo mamy imprezke raz do roku ze znajomymi to pozwalam sobie się sponiewierać :P

A tak poza tym mam pytanko - jak dlugo po cb mialyscie krwawienie?

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Locus Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Od początku ta sama dawka - 10 mg
    To nic dziwnego. Najpierw trzeba przez tydzień - dwa 5mg/dziennie rano. Później dopiero 10 mg rano.
    W drugą stronę tak samo.
    Byłam na 15 mg i stopniowo schodziłam przez miesiąc do zera.

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • bambusek-94 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś 8 dpo i byłam kontrolnie zbadać progesteron i estradiol.

Lucy321 - ja mam podobny plan na sierpień. Na urlopie chcę się skupić na wszystkich rzeczach które sobie poplanowałam i spędzić fajny czas z mężem :) ale mam jakieś dobre przeczucia co do tego urlopowego starania. W tym miesiącu wręcz przeciwnie - gdybym za tydzień zobaczyła 2 kreski to bym była w niezłym szoku :D (ale niech mnie życie zaskoczy, nie obrażę się!)

Lucy321 lubi tę wiadomość

Starania od 06/2025
    Aktualnie 2cs
    Cykle 31-40d
    IO i hiperandrogenizm

TSH 2,74 uIU/ml⬆️
    DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
    17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️

Euthyrox 25

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus wrote:
    To nic dziwnego. Najpierw trzeba przez tydzień - dwa 5mg/dziennie rano. Później dopiero 10 mg rano.
    W drugą stronę tak samo.
    Byłam na 15 mg i stopniowo schodziłam przez miesiąc do zera.
    Achhh dziekuje Ci bardzo za informacje

Locus lubi tę wiadomość

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja

👨 36
    ✔ USG

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A tak poza tym mam pytanko - jak dlugo po cb mialyscie krwawienie?

Chciałam odpowiedzieć, a dałam niechcący, że lubię. Co do krwawienia to 2/3 dni dłużej niż @

Ounai lubi tę wiadomość

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja

👨 36
    ✔ USG

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Claudii Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zaklepalam drożność na środę na za tydzień. Nie wiem jaką, bo Pani w rejestracji zapisała mnie pod nazwą konsultacja i się jej pytam czy ja tą drożność będę miała zrobioną wtedy, a ona że tak XD Ogólnie mój pierwszy okres po braniu leków i jakas masakra. Chce mi się płakać, wymiotować i siedzieć na kibelku jednocześnie. Mam mega skurcze i ból, poty i osłabienie. Już mam wrażenie, że zemdleje normalnie. A do tego jestem w pracy i normalnie już nie raz w pracy miałam bolesny okres i mogłam sobie posiedzieć na zapleczu, ale dziś akurat mamy dużo pracy więc czekam aż mi to przejdzie i robię co mam robić. Najchętniej bym poszła spać do domu 😞

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej
    7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
    8 cykl ⌛ plan: stymulacja lamettą + drożność jajowodów

08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF
  • krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii ale masakra :(

U mnie okres też jest mocniejszy niż zwykle, skrzepów więcej wczoraj i jeszcze dzisiaj są. Zazwyczaj w jeden dzień są tylko i to w mniejszej ilości. Ciekawe ile to potrwa, ale libido mi tak podskoczyło i wkurzona jestem, że okres jest 🤣

• Kirby Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam @ po pierwszym cyklu z progesteronem i zaczęłam się zastanawiać czy rzeczywiście dobrze, że go biorę. Nigdy w życiu nie bolało mnie jak podczas tego okresu a mam bolesne @. Wyczytałam, że brany prog może mieć wpływ na bolesność, bo nagle zmiana hormonów może powodować nasilone bóle, ale no bez przesady. I jeszcze podczas @ doszedł ból jajnika, taki nasilający sie przy sikaniu. Normalnie okres z koszmaru. Ból jajnika miałam kiedyś i gin mi powiedziała, że to nic takiego, że mam bardzo aktywny jajnik. Teraz zaczełam analizować razem z chatem GPT. Generalnie lekarz zapisał mi proga na przedłużenie cyklu, miałam cykle ostatnio od 23 do 28 dni (ostatnie miesiace: 23,27,26,23,28,25,27). Lekarz spojrzał na mój wykres temperatur i długość cyklu, który trwał 25 dni i zapisał proga. Ja się zgodziłam bo czemu by nie spróbować, zwłaszcza, że przeczytałam, że to raczej nie zaszkodzi. Zrobiłam dla siebie jeszcze wyniki w cyklu, w którym nie brałam i miałam:
    estradiol: 319,00
    progesteron: 14,00
    Dr GPT powiedział, że estradiol jest trochę za wysoki i branie proga może pomóc wiec utwierdziłam się w decyzji lekarza. Ale po ostatnim okresie zaczęłam wątpić i czytać więcej i lekarz mi zapisał Cyclogest 2x400mg i z tego co mówi GPT to największa dawka jaka jest. Widziałam, że dziewczyny tutaj biorą po 100/200 na dobę. Po ostatnim okresie mam ochotę to odstawić w cholerę bo mam wrażenie, że robi mi więcej szkody niż pożytku i że dawka jest chyba za duża dla mnie. Dodatkowo cykl trwał 27 dni więc niewiele więcej mi to przedłużyło a jakby nie patrzeć wynik proga miałam w normie. Wizyte u lekarza mam dopiero w sierpniu, jestem na wakacjach więc nie mam nawet jak iść do innego gina. Czy któraś z Was miała podobną sytuację albo myślicie, że branie proga przy takich wynikach jest uzasadnione?

Starania od 07.2024

👨‍⚕️Hashimoto
    👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
    🗓️ badanie drożności -> sierpień/wrzesień

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Dziewczyny, dostałam @ po pierwszym cyklu z progesteronem i zaczęłam się zastanawiać czy rzeczywiście dobrze, że go biorę. Nigdy w życiu nie bolało mnie jak podczas tego okresu a mam bolesne @. Wyczytałam, że brany prog może mieć wpływ na bolesność, bo nagle zmiana hormonów może powodować nasilone bóle, ale no bez przesady. I jeszcze podczas @ doszedł ból jajnika, taki nasilający sie przy sikaniu. Normalnie okres z koszmaru. Ból jajnika miałam kiedyś i gin mi powiedziała, że to nic takiego, że mam bardzo aktywny jajnik. Teraz zaczełam analizować razem z chatem GPT. Generalnie lekarz zapisał mi proga na przedłużenie cyklu, miałam cykle ostatnio od 23 do 28 dni (ostatnie miesiace: 23,27,26,23,28,25,27). Lekarz spojrzał na mój wykres temperatur i długość cyklu, który trwał 25 dni i zapisał proga. Ja się zgodziłam bo czemu by nie spróbować, zwłaszcza, że przeczytałam, że to raczej nie zaszkodzi. Zrobiłam dla siebie jeszcze wyniki w cyklu, w którym nie brałam i miałam:
    estradiol: 319,00
    progesteron: 14,00
    Dr GPT powiedział, że estradiol jest trochę za wysoki i branie proga może pomóc wiec utwierdziłam się w decyzji lekarza. Ale po ostatnim okresie zaczęłam wątpić i czytać więcej i lekarz mi zapisał Cyclogest 2x400mg i z tego co mówi GPT to największa dawka jaka jest. Widziałam, że dziewczyny tutaj biorą po 100/200 na dobę. Po ostatnim okresie mam ochotę to odstawić w cholerę bo mam wrażenie, że robi mi więcej szkody niż pożytku i że dawka jest chyba za duża dla mnie. Dodatkowo cykl trwał 27 dni więc niewiele więcej mi to przedłużyło a jakby nie patrzeć wynik proga miałam w normie. Wizyte u lekarza mam dopiero w sierpniu, jestem na wakacjach więc nie mam nawet jak iść do innego gina. Czy któraś z Was miała podobną sytuację albo myślicie, że branie proga przy takich wynikach jest uzasadnione?

Przycupnę, bo dla mnie ten temat przewagi estrogenowej to zagadka. Wszyscy dietetycy kliniczni trąbią, że to może przeszkadzać w zajściu w ciążę, a jak zapytałam o to w klinice, to ginekolog stwierdziła, że wysoki estradiol super 🙄 muszę potworzyć to badanie ogólnie, ale faktycznie jesteś pierwszą osobą, która widzę, że dostała progesteron, zamiast zalecenia aby zbić estrogeny.

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Kirby Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Przycupnę, bo dla mnie ten temat przewagi estrogenowej to zagadka. Wszyscy dietetycy kliniczni trąbią, że to może przeszkadzać w zajściu w ciążę, a jak zapytałam o to w klinice, to ginekolog stwierdziła, że wysoki estradiol super 🙄 muszę potworzyć to badanie ogólnie, ale faktycznie jesteś pierwszą osobą, która widzę, że dostała progesteron, zamiast zalecenia aby zbić estrogeny.

Mój lekarz nawet nie zlecał mi badań, tylko zapisał na podstawie obserwacji wykresu temperatur cyklu. Badanie zrobiłam sama i teraz zaczynam poddawać w wątpliwość jego decyzje.

Starania od 07.2024

👨‍⚕️Hashimoto
    👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
    🗓️ badanie drożności -> sierpień/wrzesień

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Mój lekarz nawet nie zlecał mi badań, tylko zapisał na podstawie obserwacji wykresu temperatur cyklu. Badanie zrobiłam sama i teraz zaczynam poddawać w wątpliwość jego decyzje.
    Może wystarczy zejść na mniejszą dawkę (np. 4ro krotnie)? Faktycznie to co bierzesz to końskie dawki

Kiki93 lubi tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
    MUCHa ✅️ drożność ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️

❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
    😴07.25 brak lametty = brak owulacji
    🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞
‹‹ 181 182 183 184 185
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ