Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Sagi wrote:Dla mojego też musi być ciemna kreska! On niczego jasnego nie widzi, nawet mu nie pokazuję
https://zapodaj.net/plik-tg0hEUO9rI
Pozdrowienia od krewetki 😊
Gratuluję wszystkim piorunkom, faktycznie niezła burza na koniec miesiąca.Sagi, Cami lubią tę wiadomość
-
A co tu się stanęło, ile piorunów. Gratuluję wam wszystkim❤️
Wiecie co, nie dostałam okresu. Jestem 16 dpo. Ale nie mam żadnego testu w domu, a nie mam jak się ruszyć z zadupia. Prosić też nie będę nikogo żeby mi ktoś kupił no bo nie chcę żeby się domyślali na razie czy coś że się staramy. Więc muszę czekać do soboty, s może do tej pory @ przyjdzie i będzie po domysłach. -
Gnom wrote:Z tym nie robieniem owulaków z pierwszego moczu to bardziej chodzi o to, że mogą wychodzić fałszywie negatywne bo mocz jest "wczorajszy". Robiłam sobie nawet ostatnio porównanie w celach badawczych (😂). Z pierwszego moczu wyszedł mi negatywny, a z drugiego już mocny pozytyw. Nie mam zdjęć, ale różnica była potężna, a dzieliła je mniej niż godzina.
Także polecam z drugiego moczu, myślę że są miarodajne, ale wiadomo, najlepiej 2 razy dziennie.
Dzięki 😁 dziś robiłam z drugiego i coś było widać, robiłam jeszcze popołudniu i już był ciemniejszy. Czyli z drugiego już można 😅 zaczynam teraz właśnie 2 razy dziennie robić 😁Gnom lubi tę wiadomość
-
AnMiPe wrote:Ja rano stosowałam Medica Herbs (ostropest, karczoch, mniszek) a wieczorem Essetil Forte 600mg, w 3 tygodnie wyniki wróciły mi do całkowitej normy, po wcześniejszych kiepskich wynikach przez leki.
Jesli chodzi o studia to obsluga celna pezedsiebiorstw, chce importowac rzeczy i potrzebuje sie doszkolić. Srodki wzielam z funduszow unijnych, zlozylam wniosek i sie dostalam do programu
S_va idz skorzystaj. Bo to chodzi o to, zeby nauczyc sie kochac siebie. A jak bedziesz koxhac siebie nigdy nie pozwolisz innym sie ranic.S_va_88 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
krolik wrote:Dziewczyny w jakich godzinach robicie owulaki?
wydaje mi się, że moje ciemnieją, ale jeszcze im brakuje do pozytywu i się zastanawiam czy rzeczywiście jest tak, że nie można z porannego moczu? dziś 11dc, śluzu wodnistego na potęgę 🙈 jajca ciągną na zmianę 🙈 zaczęłam dwa dni temu mierzyć temp, dziś spadek lekki także na to nie patrzę, bo to cokolwiek może być. Owu planowo na weekendzie.
👩 28 👨 30 🐶8
13CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
• ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
• NAC i Ubiquinol 🛡️
• Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
– Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
Beta <2,3 😞👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Locus wrote:Beta <2,3 😞👩 28 👨 30 🐶8
13CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
• ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
• NAC i Ubiquinol 🛡️
• Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
– Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
Cukrzyku, mi można wpisać biel. Jutro wyjeżdżam więc już od razu się z wami żegnam. Dziękuję za prowadzenie wątku Cykrzyk! Dziewczynom, które zobaczyły dwie kreski serdecznie gratuluję a za biele przytulam.
cukrzyk1991, S_va_88, MoniaB lubią tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Świeżynko - widać 😊 czekamy na betę jutro!
Locus - bardzo mi przykro -
Truskawkowykompot wrote:A co tu się stanęło, ile piorunów. Gratuluję wam wszystkim❤️
Wiecie co, nie dostałam okresu. Jestem 16 dpo. Ale nie mam żadnego testu w domu, a nie mam jak się ruszyć z zadupia. Prosić też nie będę nikogo żeby mi ktoś kupił no bo nie chcę żeby się domyślali na razie czy coś że się staramy. Więc muszę czekać do soboty, s może do tej pory @ przyjdzie i będzie po domysłach.
Ja też 16 dpo i bez okresu. 👋 Ale robiłam test 12 dpo i dziś i oba negatywne. Pewnie się lekko spóźnia przez podróż, bo jesteśmy na wakacjach w cieplejszym klimacie. Cierpliwie czekam.MoniaB lubi tę wiadomość
👧 27
TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️
Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Ruch A+B 26,53% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
7cs -
Świetne zakończenie miesiąca 😍❤️
Gratuluję dwóch kresek 🎉❤️
Trzymam kciuki za wyniki bety 🤞🤞🤞🩷
I mocno tulę tę które tego potrzebują 🫂🩵
Kitkat, Świeżynka97, kleopatr4, Idawoll, S_va_88, Luna11 lubią tę wiadomość
-
Mam wyniki proga : 6,95 ng/ml (7dpo)
oraz estradiol : 110 (7dpo)
Szału nie ma, ale owulacja była chociażDżozu lubi tę wiadomość
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 1 dojrzałą komórkę jajową ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Sagi wrote:Dla mojego też musi być ciemna kreska! On niczego jasnego nie widzi, nawet mu nie pokazuję
https://zapodaj.net/plik-tg0hEUO9rI
Pozdrowienia od krewetki 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 19:48
Sagi lubi tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
Świeżynka97 wrote:Mój Brajan nie odpuszcza, poranny test nie wystarczył, teraz zrobiłam kolejny i wydaje mi się, że coś widzę albo sobie wkręcam
https://ibb.co/1YN0zFxCCykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
krolik wrote:https://zapodaj.net/plik-5NMv0oSAg4
Owulak z teraz, co sądzicie? Jutro może być pik?#2026jestmój
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację