X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    Nie masz takich obaw, że starania w nowej pracy to lepiej odłożyć na później? Jestem w trakcie szukania nowej robo, jutro rozmowa w fajnym miejscu o pracę i równolegle zaraz owulacja. Myśleć o sobie czy o pracodawcy? 🤓 z drugiej strony nigdy nie wiemy w którym cyklu się uda, a pieniądze potrzebne co miesiąc 😀 no i satysfakcja z pracy w nowym miejscu

Mam mega dużo obaw, tym bardziej, że musiałam wrócić na b2b. Poprzednia praca była z umowa na czas nieokreślony, była dobra kasa i benefity - sytuacja idealna, ale na koniec były też zwolnienia grupowe 🫣

Nawet były myśli, że na czas szukania pracy i wdrożenia w nowej wstrzymujemy starania, ale ostatecznie uznaliśmy, że po pierwsze jak coś to poradzimy sobie nawet z jedną wypłatą, a po drugie skoro tyle czasu się nie udało, to nie ma co wymyślać problemu póki go nie ma 🫣

No pod kątem ciąży i macierzyńskiego nie jestem w idealnej sytuacji, ale im dłużej w ciąży nie będę tym więcej będę teraz w stanie odłożyć na chudsze czasy 😅

Marzycielka94, Dżozu, Reja13, S_va_88, Powder lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 12 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność

🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja miałam dziś najgorszy dzień w tym roku, aż się popłakałam w pracy... trochę mam dość, czuję się tam ostatnio bardzo źle.

Na dodatek dziś u mnie 10 dpo, rano nie miałam jak zatestować, spróbowałam po pracy, raczej bez złudzeń, pink 10. Liczę na lepszą passę końcem lipca.

https://ibb.co/sv1Kh4M9

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje
  • Belia Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIELKA wrote:
    Kurcze, ale ekstra że dostałaś umowę od razu na czas nieokreślony, to jest rzadkość ☺️
    Nie dostałam od razu. Coś ty. Trzy lata już tam pracuje. Ale tak mega dorywczo. W pierwszym i drugim roku chodziłam na jeden dzień a w trzecim na dwa dni. Podpisując umowę na stałe zostałam zapytana o plany macierzyńskie. Kiedyś opisywałam to na forum. Wyśpiewałam jak się sprawa ma, że mogę być w ciąży za miesiąc, mogę być za rok i nic nie jestem w stanie obiecać. Zostałam okrzyknięta uczciwym pracownikiem i podpisałam umowę.

Dżozu, S_va_88, ANIELKA, malrzrz lubią tę wiadomość

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • PA Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Czy Zosia ma dziś lekarza?
    Wydaje mi się, że pisała coś o czwartku.

Co do wzrostu też jestem niska i podobno nie wyglądam na swój wiek. A że spodniami po za długością to zawsze miałam problem znaleźć spodnie dobre w udach. Jak uda przeszły to w pasie za duże. Jeszcze mam problem z butami. Mam małą stopę i znaleźć dobre buty wyjściowe to katastrofa. A o klasycznych szpilkach mogę zapomnieć, bo mi spadają. Muszę mieć wiązane.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • 3erin Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zostawiam Wam ostanie wiruski w tej ciąży:
    🦠🥒🦠🥒🦠🥒🦠🥒🦠🥒🦠🥒🦠🥒🦠🥒🦠

Pamiętajcie, starania są ważne ale cieszcie się latem ☀️⛱️🍉👙🍹

Kitkat, Belia, Marzycielka94, Bella_33, Reja13, Dżozu, Sagi, ater, Gnom, White1, cysterka95, cukrzyk1991, Pacynka, hope♥, Kins, S_va_88, Powder, Sylwia_G-K, Ilaria, malrzrz, Mimi7 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️‘87
    🙇🏻‘83

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
    👩🏻‍⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
    🩸 07.01 krew PAPPa✅ + NIPT✅ niskie ryzyka (11+3)
    🧬 15.01 USG ✅ 6,32cm 68g 🩵(12+4)
    👩🏻‍⚕️ 13.02 180g synka 🩵 (16+5)
    👩🏻‍⚕️ 17.03 USG połówkowe ✅ 426g 🩵 (21+2)
    👩🏻‍⚕️ 17.04 krzywa ❌ cukrzyca ❌ 😵 🩵 987g (25+5)
    👩🏻‍⚕️ 15.05 1604g (29+5) 🩵
    👩🏻‍⚕️ 03.06 2162g (32+3) 🩵
    🏥 11.06 2440g (33+4) 🏋️
    👩🏻‍⚕️ 16.06 2464g (34+2) 🩵
    👩🏻‍⚕️ 01.07 3113g (36+3) 🩵
    🏥 02.07 głowa ✅
    👩🏻‍⚕️ 14.07 3605g (38+2) 🩵
    💣 16.07 3405g i 53cm Julka (38+4) 🩵

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • Belia Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3erin wrote:
    Cześć dziewczyny, zostawiam Wam ostanie wiruski w tej ciąży:
    🦠🥒🦠🥒🦠🥒🦠🥒🦠🥒🦠🥒🦠🥒🦠🥒🦠

Pamiętajcie, starania są ważne ale cieszcie się latem ☀️⛱️🍉👙🍹
    Powodzenia!!!

3erin lubi tę wiadomość

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Wydaje mi się, że pisała coś o czwartku.
    To akurat w sam raz, bo dziś czwartek 😅

Gnom lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • krolik Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zawsze bałam kiedy najlepiej zajść w ciążę, co z umową itd. U poprzedniego pracodawcy przedłużałam umowę w ciąży, nie wiedział, zresztą po pierwszej stracie do prenatalnych bałam się komukolwiek mówić, o pierwszej ciąży wszyscy wiedzieli i później to wszystko dużo ciężej się przechodziło. Czułam się zobowiązana pracować jak najdłużej i na zwolnienie poszłam miesiąc przed porodem. Umowa mimo obietnic i tak nie została przedłużona, nie mam za złe, bo jak już znalazłam nowa pracę to dzownili, że mogę wrócić. Zostałam jednak w obecnej formie i dostałam umowę na czas nieokreślony. Wychodzę z założenia, że prace znajdę zawsze i wszędzie, nawet na umowie na czas nieokreślony mogę ją stracić. My o pracy będziemy pamiętać zawsze, pracodawca szybko i nas zapomni. Przekonuje się o tym regularnie jak rozmawiam z koleżankami, które po wielu latach w firmie po skończonym macierzyńskim otrzymywały wypowiedzenia....

Powder lubi tę wiadomość

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Nie dostałam od razu. Coś ty. Trzy lata już tam pracuje. Ale tak mega dorywczo. W pierwszym i drugim roku chodziłam na jeden dzień a w trzecim na dwa dni. Podpisując umowę na stałe zostałam zapytana o plany macierzyńskie. Kiedyś opisywałam to na forum. Wyśpiewałam jak się sprawa ma, że mogę być w ciąży za miesiąc, mogę być za rok i nic nie jestem w stanie obiecać. Zostałam okrzyknięta uczciwym pracownikiem i podpisałam umowę.

Best sytuacja ever. Wszyscy wiedzą na czym stoją! ;)

A tak jak królik napisała: na każdej umowie ostatecznie można stracić pracę, więc ta stabilność jest mniejsza lub większa, ale jednak zawsze pozorna :P

Dżozu, Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 12 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność

🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O temat mi bliski, bo ja pracuję na projektach i wlasnie wydusiłam pismo o umowę na czas nieokreślony. Aktualną mam do końca września, zapewne jakbym zaszla teraz w ciążę, to o kolejnej umowie nie ma mowy, pewnie dopiero po macierzyńskim. Ale mam to chyba w dup#e, co będzie to będzie, starań nie odkładamy, są ważniejsze rzeczy.

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Reja13 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Mam mega dużo obaw, tym bardziej, że musiałam wrócić na b2b. Poprzednia praca była z umowa na czas nieokreślony, była dobra kasa i benefity - sytuacja idealna, ale na koniec były też zwolnienia grupowe 🫣

Nawet były myśli, że na czas szukania pracy i wdrożenia w nowej wstrzymujemy starania, ale ostatecznie uznaliśmy, że po pierwsze jak coś to poradzimy sobie nawet z jedną wypłatą, a po drugie skoro tyle czasu się nie udało, to nie ma co wymyślać problemu póki go nie ma 🫣

No pod kątem ciąży i macierzyńskiego nie jestem w idealnej sytuacji, ale im dłużej w ciąży nie będę tym więcej będę teraz w stanie odłożyć na chudsze czasy 😅

Ja z kolei chcę zejść z b2b i wejść na umowę o pracę. Straciłam w grudniu dużych klientów i po prostu firma się nie kalkuluje już. Po 6 latach zdalnej pragnę wyjść do ludzi! 😍Chcę wyzwań zawodowych, pięknego stroju w pracy, pogadanek i żadnego zamartwiania się ile zarobię w tym miesiącu.
    💡Mąż wczoraj stwierdził, że kariera zawodowa nigdy nie idzie w parze z macierzyństwem.
    A z umowami to prawda - nawet na czas nieokreślony po powrocie mogą zlikwidować stanowisko pracy i uniknąć zatrudnienia.
    Ale ilość ogłoszeń o pracę wyłącznie na b2b mnie przeraża!

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy:
    witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno

🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Cześć
    Ja miałam dziś najgorszy dzień w tym roku, aż się popłakałam w pracy... trochę mam dość, czuję się tam ostatnio bardzo źle.

Na dodatek dziś u mnie 10 dpo, rano nie miałam jak zatestować, spróbowałam po pracy, raczej bez złudzeń, pink 10. Liczę na lepszą passę końcem lipca.

https://ibb.co/sv1Kh4M9

Przykro mi, ale spróbuj jeszcze siknąć jutro :)

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Kirby Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie wy pracujecie, że wciągu dnia trzaskacie tyle wiadomości 😀

Jak widzę tutaj testy ciążowe z mocnymi dwoma kreskami to sobie myślę, że jak kiedyś będę w ciąży to chyba będę raz na tydzień robić sobie test żeby napatrzeć się na te testy za te wszystkie miesiące z biela wizira. 😆

Co do rozmiarów to ja też z tych wysokich i najlepsze są mini sukienki z Zary które ledwo za tyłek sięgają 🫣

karczoch321, Remedios, Pacynka, Świeżynka97, hope♥, Kins, S_va_88, Powder lubią tę wiadomość

Starania od 07.2024

👨‍⚕️Hashimoto
    👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
    🗓️ badanie drożności -> sierpień/wrzesień

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Wracając jeszcze do liczenia kalorii itd. jak liczę i wchodzę na ujemny wynik to nagle waga stoi albo tyje, co jest niesamowicie frustrujące. Jak nie liczę tylko jem intuicyjnie to chudnę. Moim głównym problemem są słodycze 😅 rok temu przytyłam 6kg, mi głównie idzie w nogi i tyłek są takie wielkie wtedy. Próbuje to zrzucić na razie spadłam jakieś 2-3kg bliżej 2 bo co sobie schudne to zaraz wracam. Najgorsza jest praca siedząca i jak sobie założę, że nie będę jadła słodkiego to zaraz mi ktoś coś podrzuci. Mi cukier bardzo szkodzi, bo to już nawet nie o samą wagę chodzi, ale jak zjem coś słodkiego to zaraz puchne w nogach. Wystarczy, że np 3-4 dni nie tknę nic co ma w sobie cukier i od razu nogi są lekkie i zgrabne. Chyba niestety należę do grupy szczęśliwców z lipodemią. Jestem raczej szczupła tylko te nogi nie pasujące do reszty ciała. Kupiłam sobie bieznie żeby chodzić w domu, bo na to czasu brakowało, ćwiczę też siłowo co daje najlepsze efekty i szczotkowanie. U mnie najlepiej sprawdza się dieta low carb, jak raz byłam na 3bez przez 4 tygodnie to nawet się cellulitu pozbyłam z najbardziej uporczywego miejsca na ciele, taka fałdka pod posladkami zniknęła 😁

Krolik jak bym czytała opis siebie. Mam identycznie to samo - nie mogę jeść słodyczy bo puchnę, kilka dni nie jem i odrazu lepiej wyglądam.

chat mi mówi ze to polega na ym, ze węglowodany magazynowane są w organizmie w postaci glikogenu, a każdy gram glikogenu wiąże 3–4 gramy wody, co powoduje zatrzymywanie wody i „puchnięcie”. Dodatkowo insulina, która wzrasta po spożyciu węglowodanów, zatrzymuje sód w nerkach, co jeszcze bardziej nasila retencję płynów.

ale tez problem z cellulitem mam ogromny -jak nie ograniczam węglowodany to znika.

najgorzej jak pojadę na wakacje i jem wszystko i odrazu zaczynam się czuć gruba i wraca okropny cellulit, jak trzymam dietę jest ok

i to samo - ćwiczenia siłowe pomagają.

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • krolik Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    Ja z kolei chcę zejść z b2b i wejść na umowę o pracę. Straciłam w grudniu dużych klientów i po prostu firma się nie kalkuluje już. Po 6 latach zdalnej pragnę wyjść do ludzi! 😍Chcę wyzwań zawodowych, pięknego stroju w pracy, pogadanek i żadnego zamartwiania się ile zarobię w tym miesiącu.
    💡Mąż wczoraj stwierdził, że kariera zawodowa nigdy nie idzie w parze z macierzyństwem.
    A z umowami to prawda - nawet na czas nieokreślony po powrocie mogą zlikwidować stanowisko pracy i uniknąć zatrudnienia.
    Ale ilość ogłoszeń o pracę wyłącznie na b2b mnie przeraża!

Bo aktualnie to najlepsza forma "zatrudnienia" dla dwóch stron. Mamy dużo osób w firmie na b2b i to się bardzo opłaca. Gdyby nie dzieci i planowanie ciąży też bym wolała taką formę.

Kariera idzie w parze z macierzyństwem, ale tutaj dwie strony muszą współpracować. Sama rok temu awansowałam wysoko, mąż mocno mnie wspierał jak już ja sobie wszystko poukładałam to on dostał awans, ale on ma zdecydowanie gorzej, częstsze wyjazdy. Ja się dopasowałam do mojej wypłaty (jak to w prywatnej firmie w pracy z klientem pensja dużo zależy od niego, w o wysokiej podstawie zapomnij ).

Aczkolwiek po roku takiej pracy, wolę jednak macierzyństwo i pewnie jak będę w domu "siedzieć" to zatęsknię za pracą o i taki to odwieczny dylemat. Jednak dla mnie rodzina jest priorytetem i stawiam granice.

Ciągle mam myśli co jeśli się uda, czy wrócę później na pełen etat, część, czy może coś swojego 🤷 na pracę zawsze czas będzie, na dzieci się skraca.

S_va_88 lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Dziewczyny, gdzie wy pracujecie, że wciągu dnia trzaskacie tyle wiadomości 😀

Jak widzę tutaj testy ciążowe z mocnymi dwoma kreskami to sobie myślę, że jak kiedyś będę w ciąży to chyba będę raz na tydzień robić sobie test żeby napatrzeć się na te testy za te wszystkie miesiące z biela wizira. 😆

Co do rozmiarów to ja też z tych wysokich i najlepsze są mini sukienki z Zary które ledwo za tyłek sięgają 🫣

Jestem przed urlopem i tracę już chęci 🤣, pracy mam nadal dużo, ale poprzekładałam na jutro. Także dziś się obijam, a jutro będę się wkurzać, że mam za dużo 🤣

• krolik Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Krolik jak bym czytała opis siebie. Mam identycznie to samo - nie mogę jeść słodyczy bo puchnę, kilka dni nie jem i odrazu lepiej wyglądam.

chat mi mówi ze to polega na ym, ze węglowodany magazynowane są w organizmie w postaci glikogenu, a każdy gram glikogenu wiąże 3–4 gramy wody, co powoduje zatrzymywanie wody i „puchnięcie”. Dodatkowo insulina, która wzrasta po spożyciu węglowodanów, zatrzymuje sód w nerkach, co jeszcze bardziej nasila retencję płynów.

ale tez problem z cellulitem mam ogromny -jak nie ograniczam węglowodany to znika.

najgorzej jak pojadę na wakacje i jem wszystko i odrazu zaczynam się czuć gruba i wraca okropny cellulit, jak trzymam dietę jest ok

i to samo - ćwiczenia siłowe pomagają.

O to to! Nawet to na zdjęciach z ostatnich wakacji u mnie widać, pierwsze dni elegancka figura, dzień ostatni wielki cellulit i jakbym miała +10kg.

Dlatego na niskowęglo mi najlepiej.

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    U mnie problem jest ze słodzikami.. Piję dużo gazowanych napojów zero, bo mamy sodę stream w domu, a uwaga… nienawidzę wody niegazowanej, ogólnie woda ble 🥲

Kiki dlaczego to problem? Tez tak robie i jestem z tego zadowolona 😂 u mnie słodziki zastępuje cukier / słodkie - gorzkie kakao ze słodzikiem, biały ser ze słodzikiem/ herbata ze słodzikiem, a gazowane to tylko zero

Gnom lubi tę wiadomość

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Kirby Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Jestem przed urlopem i tracę już chęci 🤣, pracy mam nadal dużo, ale poprzekładałam na jutro. Także dziś się obijam, a jutro będę się wkurzać, że mam za dużo 🤣

W myśl zasady - co masz zrobić dzisiaj, zrób jutro 😆 skądś to znam 😀

Starania od 07.2024

👨‍⚕️Hashimoto
    👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
    🗓️ badanie drożności -> sierpień/wrzesień

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    O to to! Nawet to na zdjęciach z ostatnich wakacji u mnie widać, pierwsze dni elegancka figura, dzień ostatni wielki cellulit i jakbym miała +10kg.

Dlatego na niskowęglo mi najlepiej.
    dobrze ze przynajmniej odkryliśmy sposób na siebie, ale nie ukrywam ze to ciągał walka

i potem ktoś opycha się słodyczami, zero ruchu i mówi, ze ty to masz szczęście w życiu bo dobrze wyglądasz a jemu nie jest dane..

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ