Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Cześć, wcinam się Wam wątek ale mam dla was ciekawostkę, bo wiele z was testuje i pewnie używanie najtańszych testów z allegro . To nie jest chwalipost ale trochę inforamcja i trochę też ostrzeżenie.
Porównanie facelli i testu testeo z allegro. Oba z tego samego moczu.
Ciążę już potwierdził ginekolog
Nie bardzo rozumiem o co chodzi bo pierwszy to LH a drugi hcg 🤔Kins, Powder lubią tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
kikix0o wrote:Dziewczyny, wiem że powinno się testować tak 12dpo ale ile według was NAJWCZEŚNIEJ można siknąć? 😅😅
I generalnie ja sikam na pepino paskowe dostepne w auchan. Nigdy mnie nie oszukaly. Kosztuja 4,60 za 2 sztWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 12:09
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ale fakt nie zauważyłam! Zły test sobie wzięłam. Niezła jazda. Mózg ciążowy chyba mi wlatuje
Sagi, Kins, Lani lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Ale wiecie, już pal licho ten pierwszy test owu, zobaczcie na drugi test. Dziewczyna w ciąży, a tam biel albo cień cienia kuzyna, moje oczy dzisiaj nie współpracuja jak należy
Powder lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (11 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
28.07 - 💉 beta HCG
08.25 - sono-HSG -
Marzycielka94 wrote:Ale wiecie, już pal licho ten pierwszy test owu, zobaczcie na drugi test. Dziewczyna w ciąży, a tam biel albo cień cienia kuzyna, moje oczy dzisiaj nie współpracuja jak należy
Dokladnie. I dlatego nie ma co płakać przy bieli w 10dpo, że wszystko straconeMarzycielka94 lubi tę wiadomość
-
Chodzi mi o to że gdybym testowała tylko tymi z allegro w tej chwili bym ryczała do poduszki że ciąża źle się rozwija. Nie warto ich kupować. Dziodostwo
Tu normalna facella z teraz
White1, Sagi, Marzycielka94, Kins, Dżozu, Powder lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Laski, jak już mówiłam, gruba jestem, ale jeszcze jeden fun fact - mam nogi tak długie jak kaczka.
I moim odkryciem są spodnie z Shein, serio. Dżinsy są przekozackie jakością, choć próbowałam już takich za 400zł w Polsce i te są lepsze. Zawsze do max 100zł znajdę, zawsze idealnie na długość i pas. Świetnie podają wymiary.S_va_88 lubi tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe wrote:Laski, jak już mówiłam, gruba jestem, ale jeszcze jeden fun fact - mam nogi tak długie jak kaczka.
I moim odkryciem są spodnie z Shein, serio. Dżinsy są przekozackie jakością, choć próbowałam już takich za 400zł w Polsce i te są lepsze. Zawsze do max 100zł znajdę, zawsze idealnie na długość i pas. Świetnie podają wymiary.
O tak! Odkryłam ostatnio też! Idealne dla nich kobietek.AnMiPe lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Siemka!! Dobrze Was znowu widzieć ♥️
Wpadam po mikro przerwie! Musiałam trochę odpocząć po urlopie, okresie który przyszedł w trakcie, a od 3 dni jestem już w nowej pracy, więc ogólnie dużo się dzieje i tylko Was trochę z doskoku podczytywałam, ale nie miałam mocy się udzielać 🔥
Ja dziś mam mniej więcej 9dc, więc wbijam na grubo dobrze zaopatrzona w tym miesiącu 🙃
Chociaż przyznam, że aktualnie jestem obrażona na to całe zachodzenie w ciążę. Zaczynamy właśnie 12cs i głowa powoli zaczyna odpuszczać i dopuszczać różne alternatywne scenariusze.
Kupiłam po raz kolejny testy owu i teraz te globulki, bo mam takie poczucie, że skoro zrobiłam w czerwcu drożność to jeszcze trzeba wykorzystać dobrze to okienko które być może się otworzyło, ale szczerze mówiąc bez entuzjazmu. Gdyby nie ten zabiega to bym olała ten miesiąc. Najzwyczajniej w świecie mi się nie chce po raz kolejny przechodzić tego spektrum emocji które wiem, że mnie zaraz czeka w związku z owulacja, a potem testowaniem 🤷♀️
Tak sobie wcześniej tu pisałam, że czuje dobry vibe na lipiec i gdzieś tam z tyłu głowy jest ta myśl, że się uda. Ale już patrzę na to przez pryzmat ostatniego roku, gdzie często mi się coś wydawało i trochę przestaje wierzyć w bajki.
Możliwe też że moje nastawienie wynika aktualnie z dość dużego zmęczenia i za kilka dni mi przejdzie, a potem dołączy klasyczny Brajan i będzie wesoło 🤣
Ogólnie jakby pesymistycznie mój post nie zabrzmiał to mam dobry humor i zero doła 🤪
Miałam jeden dzień po powrocie, gdzie się rozsypalam totalnie. Szykowałam nam kolejne porcje tabletek do pudełek i takim mocnym JEB dotarło do mnie, że się znowu nie udało…
Co do okresu po drożności. Mój był trochę inny - brzuch chyba nawet mniej bolał, ale za to lekko mi się wydłużył o 2 dni (jeden dzień dodatkowego plamienia na początku, drugi dzień dodatkowego plamienia na samym końcu) - poza tym dość lajtowo, był i znikłAnMiPe, Claudii, Marzycielka94, Kins, Zosia667, Gnom, cysterka95, Dżozu, Meggi_**, ater, Powder, NinaB, cukrzyk1991, S_va_88, Mimi7 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 12 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność
🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞 -
kikix0o wrote:A ja mam takie trochę głupie pytanie, ale jeśli są tu dziewczyny które tak jak ja mają około 150cm wzrostu i wyglądają młodo (chociaż no stara nie jestem, pod koniec grudnia 29 lat 😅) - to czy też macie takie obawy, jak wy będziecie wyglądać z dużym brzuchem? 😂 Albo potem z dzieckiem. Kiedyś się zastanawiałam nad tym, czy ludzie nie będą się jakoś na mnie dziwnie gapić jak będą sobie może myśleć, że jakaś gówniara zaciążyła 🥲 Wiem, że to głupie i że nie powinno się w ogóle o tym myśleć, no ale wiecie 😅
Lubię swój wzrost i nie przeszkadza mi to, że jestem niska. No ale w sumie to zawsze od rodziny czy znajomych słyszałam, że oni to sobie mnie małej z brzuchem nie wyobrażają 🤦🏼♀️ Mam w rodzinie 5 latka i jak miał jeszcze 3-4 lata to już mi trochę ciężko było go nosić na rękach i wyglądał na mnie na takiego dużego 😂S_va_88 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Wracając jeszcze do liczenia kalorii itd. jak liczę i wchodzę na ujemny wynik to nagle waga stoi albo tyje, co jest niesamowicie frustrujące. Jak nie liczę tylko jem intuicyjnie to chudnę. Moim głównym problemem są słodycze 😅 rok temu przytyłam 6kg, mi głównie idzie w nogi i tyłek są takie wielkie wtedy. Próbuje to zrzucić na razie spadłam jakieś 2-3kg bliżej 2 bo co sobie schudne to zaraz wracam. Najgorsza jest praca siedząca i jak sobie założę, że nie będę jadła słodkiego to zaraz mi ktoś coś podrzuci. Mi cukier bardzo szkodzi, bo to już nawet nie o samą wagę chodzi, ale jak zjem coś słodkiego to zaraz puchne w nogach. Wystarczy, że np 3-4 dni nie tknę nic co ma w sobie cukier i od razu nogi są lekkie i zgrabne. Chyba niestety należę do grupy szczęśliwców z lipodemią. Jestem raczej szczupła tylko te nogi nie pasujące do reszty ciała. Kupiłam sobie bieznie żeby chodzić w domu, bo na to czasu brakowało, ćwiczę też siłowo co daje najlepsze efekty i szczotkowanie. U mnie najlepiej sprawdza się dieta low carb, jak raz byłam na 3bez przez 4 tygodnie to nawet się cellulitu pozbyłam z najbardziej uporczywego miejsca na ciele, taka fałdka pod posladkami zniknęła 😁
Powder lubi tę wiadomość
-
Ale czekaj, to ten robilas teraz, a tamten slabo wybarwiony kilka dni temu? Jakiej czulosci sa obydwa testy? Bo jak robilas 20ml/u w np 10dpo i 10ml/u w 14dpo to nic dziwnego ze jest roznica wybarwien i nie ma co porownywacBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Mi daja 10 lat mniej niz mam. Pierwsze dziecko mialam w wieku 30 lat. Brzuch mialam ogromny bo dziecko wazylo 4640g, ale nikt nie patrzył jakoś dziwnie na mnie.
Ja wam powiem lepiej. Ja to wyglądam na swój wiek, ale mój mąż.. Jak kupuje w Lidlu energetyka czasem to musi dowód pokazać 🤣🤣🤣 Ma chłop 31 lat a wygląda jakby 18 nie skończył 🤣🤣🤣hope♥, Dżozu, S_va_88, Mimi7 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl ⌛ plan: stymulacja lamettą + drożność jajowodów
08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF -
Claudii wrote:Ja wam powiem lepiej. Ja to wyglądam na swój wiek, ale mój mąż.. Jak kupuje w Lidlu energetyka czasem to musi dowód pokazać 🤣🤣🤣 Ma chłop 31 lat a wygląda jakby 18 nie skończył 🤣🤣🤣
S_va_88 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Tak strasznie dużo piszecie, że trudno mi być na bieżąco. 🤷🏼♀️ Korzystam z drzemki syna żeby nadrobić.
Niezmiennie trzymam kciuki za dwie kreski. ⏸️🤞 Lipiec musi być nasz!⚡⚡⚡
Mi właśnie zaczynają się dni płodne, więc będziemy działać 🤭🥒🥒🥒. Staram się nie nastawiać na powodzenie, ale głowa robi swoje.🫣cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
2021 🩷
2023 🩵
...⏳🦋 -
A w ogole to siedzimy sobie w Egipcie i mamy taki luz w dupach ze sex wpada 2x dziennie mimo ze z 2 dzieci jestesmy. Az w szoku jestem bo zwykle moje libido lezy i kwiczy i ledwo mnie mozna raz w tygodniu na cokolwiek namowic.
krolik, bambusek-94, hope♥, _Hope, Remedios, Dżozu, ater, Świeżynka97, S_va_88, Daisy1 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Karczoszku, fajnie, że się do nas odezwałaś i że jesteś z nami, pisałyśmy tutaj o Tobie, że się trochę martwimy, więc fajnie, że wróciłaś. Rozumiem wszelki wachlarz emocji, od ekscytacji w owulację, po łzy w dzień wrednego małpiszona, ale na nas się nie obrażaj i pisz do nas coś czasem!!! Jesteśmy jedną wielką rodziną i fajnie wiedzieć, czy u każdej z nas jest (względnie) okej ❤️
A jak w pracy, już się wdrożyłaś? Może nowe obowiązki zajmą chwilowo Twoje myśli i pozwolą skupić sie na czymś innym?karczoch321, Claudii, kikix0o lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (11 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
28.07 - 💉 beta HCG
08.25 - sono-HSG -
Ounai wrote:A w ogole to siedzimy sobie w Egipcie i mamy taki luz w dupach ze sex wpada 2x dziennie mimo ze z 2 dzieci jestesmy. Az w szoku jestem bo zwykle moje libido lezy i kwiczy i ledwo mnie mozna raz w tygodniu na cokolwiek namowic.
Z tego będzie bobo 😅AnMiPe, Marzycielka94, Dżozu, Kirby, ater lubią tę wiadomość
-
krolik wrote:Z tego będzie bobo 😅
Ale nie mam spiny, póki jesteśmy na wakacjach bzyki lecą dla przyjemności. Chętnie już bym chłopa znowu dopadła ale dzieciory nie śpią a mamy zwykły pokój z dostawkami
S_va_88 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔