X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Kapa Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę wpisać mnie jako wolnego strzelca 🏹 bo ja nawet nie mogę przewidzieć, kiedy będzie u mnie owulacja, bo to mój 4 cykl poporodowy i jestem kp, więc kij wie, jak to będzie 😅

S_va_88 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2024 - synek 💙
    Kwiecień 2025 - starania o II bobo, nadal kp 🤍
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja biję się z myślami, czy w ogóle dołączać do wątku. Miałam testować jutro (11 dpo), ale oczywiście nie poczekałam i dziś biel mnie dosłownie poraziła. I…przytłoczyła. Nie wierzę, by coś miało się zmienić.

Został ostatni cykl przed końcem umowy, który daje mi szansę na przedłużenie umowy w przypadku ciąży. Kolejny (o ile w ogóle - w październiku), a ja czuję, że przygniata mnie wiek, wewnętrzna presja i kolejne niepowodzenia. Tym bardziej, że 🍆 pojawił się idealnie w oknie pogodowym.

Ten cykl, o ile będzie staraniowy, to będzie cykl bez testów owulacyjnych, bo czuję wewnętrzny opór i nie chce zamawiać nowej paczki „na raz”.

Także ewentualnie na wolnego strzelca?

Niemniej- wszystkim dziewczynom życzę powodzenia 💚 ⚡️ trzymam Kciuki 🤞🏻

cukrzyk1991, Kins, S_va_88, Dżozu, Mimi7, bambusek-94 lubią tę wiadomość

12.2024 cb 💔 poronienie samoistnie
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Ja mam hashimoto i lekarz zalecił mi aspirin cardio przy staraniach. Biorę cały cykl, powiedział że mam brać wieczorem.

hej dziękuję za ta wiadomość, tez właśnie mam hashimoto, tylko nie jestem pewna czy brać cały cykl, myślałam tylko w drugiej fazie. ale musze w ta wniknąć.

nie miałaś robionych badan na krzepliwość? zalecenia są profilaktyczne?

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prolaktyny tez miałam podwyższona - w moim przypadku podwyższona prolaktyna była wynikiem niedoczynności tarczycy – podwyższone TRH stymuluje jednocześnie TSH i prolaktynę, a po unormowaniu TSH prolaktyna zamiast spasc niejako mi się zablokowała. Próbowałam naturalnymi metodami - niepokalanek i nic.. wzięłam przez miesiąc 1/4 tabletki diostinex y spadla do 10. potem po odstawieniu po miesiącu powtórzyłam badania i dalej jest nisko. Naturalnymi metodami nie chciała drgana, a potrafi sporo namieszać - u mnie nie pękały pecherzyki

Agat99, Dżozu lubią tę wiadomość

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Ounai Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako, że 26.07 jeszcze pusty to dopisz mnie tam cukrzyku na listę :)

cukrzyk1991, S_va_88 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Kirby Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    hej dziękuję za ta wiadomość, tez właśnie mam hashimoto, tylko nie jestem pewna czy brać cały cykl, myślałam tylko w drugiej fazie. ale musze w ta wniknąć.

nie miałaś robionych badan na krzepliwość? zalecenia są profilaktyczne?

Nie, nie miałam badań na krzepliwość, lekarz zalecił profilaktycznie, powiedział, że takie małe dawki są wskazane w mojej sytuacji. Wytłumaczył, że w organizmie przy hashimoto toczy się ciągle zapalenie a aspiryna działa przeciwzapalnie i to może wspomóc. Chociaż jak szukałam w Internecie nie jest to jakaś popularne rozwiązanie, ale ufam lekarzowi do którego chodzę. Wiadomo, człowiek się wszystkiego chwyta w pewnym momencie 😀

S_va_88 lubi tę wiadomość

Starania od 07.2024

👨‍⚕️Hashimoto
    👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
    🗓️ badanie drożności -> sierpień/wrzesień

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Cześć dziewczyny!

Widziałam, że czerwiec szału nie zrobił, tulę za wszystkie biele I rozczarowania. Ritka i Emciak dla Was podwójne tulasy przesyłam 🫂 a tym, którym się udało ogromne gratuluję i życzę spokojnych i nudnych ciąż, zarażajcie mi tu dziewczyny wiruskami pięknie ❤️

A co u mnie... pierwsze dni były trudne, nachodziły wątpliwości, głowa pracowała jak szalona, a może jeszcze raz spróbować, oj było ciężko, aleeee pozwoliłam tym emocjom być, przejść przez każdą komórkę ciała, a potem je puściłam i jaka ulga na mnie spłynęła, zeszła cała presja, wszystkie wątpliwości. Otworzyły się na dobre drzwi planu B i popłynęłam na fali 🤭 z każdego dnia wyciskamy ile się da, jest czasem aktywnie czasem leniwie, ale zawsze w czułości i miłości. Zauważyłam, że mamy lepsze relacje z mężem między sobą, zrobiliśmy się bardziej weseli i beztroscy, więcej się wygłupiamy. Mamy tyle planów i pomysłów, zaplanowane krótkie wypady weekendowe w fajne miejsca, pod namiot i w góry, koncerty, spotkamy się ze znajomymi😊 od października planujemy dołączyć do naszej gromadki dwie świnki morskie, to też wielka przygoda, sami będziemy klatke budować, już się nie możemy doczekać 🤭 ale dużo też mamy spontanu poza planami, a to wypad do knajpki na obiad, albo w jakieś fajne miejsce na lody czy na trampoliny.
    Czasem się jeszcze złapie na tym, że pomyślę o tym, że się nie udało, ale nie z żalem czy smutkiem, tylko raczej z sentymentem nad tym co mogło być, a nie będzie.

Wpadłam też przede wszystkim życzyć Wam powodzenia w lipcu i przesłać trochę dobrej radosnej energii i samych tylko dobrych wieści, mam nadzieję, że jak wpadnę tu pod koniec lipca to będzie piękny wysyp 2 kreseczek 😘❤️

Screenshot-20250630-191413-Chrome.jpg

Darrika 😍 super że do nas zaglądnęłaś!

Miło się czyta twój post, dodaje otuchy i nadziei że ten plan B też może być fajnym żyćkiem 😊 choć na pewno wymaga ogromu dojrzałości i poukładania spraw w głowie. Świnki morskie są prześmieszne, na pewno zajmą mnóstwo uwagi 😁 niech wam się gładko realizują wszystkie pomysły i wyjazdy!

Darrika lubi tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Czuję się jakbym płynęła z Wami łódką i za sterem śpiewała "szanty" :D Impreza życia w lipcu :D W prawdziwym życiu byśmy się przyjaźniły Cysterko :P

https://www.youtube.com/watch?v=bAzDIhWtXdI

Haha aż sobie przesłuchałam, ma ktoś rum? 🤪

A ja się czasem tak zastanawiam czy z którąś z was się może mijam na ulicy albo u lekarza i o tym nie wiemy a tu mamy takie ciepłe relacje 😊 a może nawet znamy się bliżej lub dalej w prawdziwym życiu? Kto wie, świat jest mały a na forum tyle duszyczek 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 21:44

Kitkat, cukrzyk1991, Pacynka, Claudii, Powder, Lianaa, Marzycielka94, S_va_88, Gnom, ater lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:
    Nie, nie miałam badań na krzepliwość, lekarz zalecił profilaktycznie, powiedział, że takie małe dawki są wskazane w mojej sytuacji. Wytłumaczył, że w organizmie przy hashimoto toczy się ciągle zapalenie a aspiryna działa przeciwzapalnie i to może wspomóc. Chociaż jak szukałam w Internecie nie jest to jakaś popularne rozwiązanie, ale ufam lekarzowi do którego chodzę. Wiadomo, człowiek się wszystkiego chwyta w pewnym momencie 😀

ja tez szukałam dużo w internecie i wiele osób poleca dlatego tez chce sprobować.

Kirby lubi tę wiadomość

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• MoniaB Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dołączam się do lipcowego wątku. To mój szósty miesiąc na forum. Szybko minęło... Dołączyłam tu w dzień pierwszej inseminacji. Były walentynki, mąż robił romantyczną kolację, a ja sobie czytałam forum leżąc po IUI.. Jakbym wtedy zaszła to już bym miała brzucho!

Miałam mieć w tym cyklu ostatnią inseminację przed pójściem do kliniki na IVF..

Ale po pierwsze niestety poprzednia miesiączka mi się opóźniła po drożności aż o 10 dni i teraz inseminacja przypada w dniu wyjazdu na wczasy z siostrzeńcami.. Bardzo czekają.

A poza tym byłam dziś na monitoringu (10 dc) i mam aż 3 duże pęcherzyki! Wow! Zawsze miałam jeden. Lekarz mówił, że przy tylu i tak by IUI nie było. Ale w środę idę jeszcze na monitoring ile ich nadal rośnie.

Podsumowując, w tym cyklu Aromek + monitoring + naturalnie. Starania 1-6.07. Testowanie 17.07.

Następny cykl - 3cia IUI i jak się nie uda to potem już Ivf.

Lato to mój czas, mam mniej pracy, więcej odpoczynku, zdrowych posiłków, ruchu, czuję się w dobrej formie. 🍉🌞🚣🏖️🌳 Kiedy jak nie teraz??

cysterka95, cukrzyk1991, catmole1, S_va_88, Dżozu, Mimi7, ater, aga_42lata lubią tę wiadomość

38💃💛🏃40

16 cs

🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
    🍒 od 04.2024 - starania staranne
    🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
    🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
    🍒 2 x IUI
    🍒PLANY: w sierpniu 3cia IUI i wizyta IVF

AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇
  • Powder Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrikaaaaaa 🥹🥹🥹🥹 cieszę się przeogromnie, że wskoczyłaś na falę i surfujesz w stronę nowych planów. Brakuje nam tu Ciebie, ale jednocześnie super, że znalazłaś nową drogę i cieszysz się jej realizacją 🩷🩷🩷

MoniaB, Marzycielka94, Darrika, S_va_88 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 6cs

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    HOMA-IR 3,14
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Nie w temacie, ale dobrze pamiętam, że byłaś dziś z siostrą na kontroli w Gliwicach? Wszystko ok?
    Tak. Dobrze pamiętasz. Siostra była na kontroli. Na szczęście "wszystko czysto". Tylko TSH podwyższone. Ale lekami się to wyrówna.

Moje przemyślenia z dnia siedzenia tam na korytarzach, i obserwacji ludzi, takich jak "ja" towarzyszących i takich jak "siostra", kontrolujących się, czy dopiero słyszących, że coś, gdzieś jest, albo dziś z postawiona diagnoza, tak to rak............nie zdajemy sobie sprawy z ogromu skali, ile ludzi walczy z nowotworami.
    Łapałam się na tym, że nie byłam w stanie ludziom patrzeć w oczy. Bo co mogliby zobaczyć w moich.
    Współczucie. Tak strasznie po ludzku im współczuję.
    I mimo całej historii rodzinnej i bycia tym współtowarzyszem w szpitalach i przychodniach onkologicznych na przestrzeni lat parę razy,......chyba do tego się nie można przyzwyczaić.......

Zdrowie to jednak najważniejsza wartość w życiu.

Cykle: 25-28 dni
    1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • Kins Znajoma

Wysłany: 30 czerwca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirby wrote:

A jaki lekarz Ci to zalecił, jeśli mogę spytać? Bo ja i gina i endo pytałam co jeszcze można zrobić w przypadku mojego hashimoto i usłyszałam że nic nie trzeba, tylko wyrównać TSH 🤡

👩🏻30 🧔🏻‍♂️34 🐶

7cs
  • SanderkaA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyku co za odjazdowy wątek, i tytuł i grafika i całościowo! 🔥🥒

Czy mogę zostać wpisana na wolnego strzelca 🏹 ?Bardzo dziękuję! 🫶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 22:24

Marzycielka94, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
    TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
    FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
    Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
    Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
    Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
    Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
    Badania 6.05:
    TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
    Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )

26/05:
    Prolaktyna : 11 ✅
    USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌

➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳

➡️ 23/06 :
    Prolaktyna : 10 ✅
    USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
    MUCH : czysto ✅
    Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.

➡️ Badanie drożności jajowodów?
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Tak. Dobrze pamiętasz. Siostra była na kontroli. Na szczęście "wszystko czysto". Tylko TSH podwyższone. Ale lekami się to wyrówna.

Moje przemyślenia z dnia siedzenia tam na korytarzach, i obserwacji ludzi, takich jak "ja" towarzyszących i takich jak "siostra", kontrolujących się, czy dopiero słyszących, że coś, gdzieś jest, albo dziś z postawiona diagnoza, tak to rak............nie zdajemy sobie sprawy z ogromu skali, ile ludzi walczy z nowotworami.
    Łapałam się na tym, że nie byłam w stanie ludziom patrzeć w oczy. Bo co mogliby zobaczyć w moich.
    Współczucie. Tak strasznie po ludzku im współczuję.
    I mimo całej historii rodzinnej i bycia tym współtowarzyszem w szpitalach i przychodniach onkologicznych na przestrzeni lat parę razy,......chyba do tego się nie można przyzwyczaić.......

Zdrowie to jednak najważniejsza wartość w życiu.

Doskonale rozumiem Twoje odczucia i obawy 🥹

Pobyt na onkologii potrafi odbić się na ludzkiej psychice. Miałam tylko 6 lat,jak jeździłam na kontrole do Gliwic z moją mamą po jej nowotworze, nie miała mnie z kim zostawić. A ja do teraz pamiętam jak wyglądały korytarze, poczekalnia i wywarło to na mnie wrażenie.

Zdrowie jest najważniejsze, tak jak mówisz. Nic nam go nie zastąpi, żadne plany, żadne sukcesy itd. Warto się czasem zatrzymać i to docenić.

Agat99, S_va_88 lubią tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
    •Wstępna cytologia oraz USG ✅
    •USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
    •Depresja reaktywna+ADHD
    •Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
    12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG

🙏
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika, nie ma przypadków, dzisiaj o Tobie pisałam na poprzednim wątku tj czerwcowym i zostawiałam Ci pozdrowienia z dopiskiem, że MOŻE kiedyś to przeczytasz… Ja wierzę w takie rzeczy i wierzę, że Twój wpis tutaj dzisiaj to dla nas dobry znak🥹
    Ściskamy Ci mocno Ty nasza dzielna, mądra i kochana dziewczyno!! Życzę Ci dużą dobra i spokoju, bądź szczęśliwa ❤️

Darrika, S_va_88, Jedno_zyczenie lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzuku, jeszcze raz dziękuję za miłe słowa w pierwszym poście, wierzę, że Twoja energia przyniesie nam tu dużo dobra i małych błyskawic, niech się zacznie ten lipiec z przytupem!❤️⚡️⚡️⚡️

hope♥, Pacynka, cukrzyk1991, S_va_88 lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kins wrote:
    A jaki lekarz Ci to zalecił, jeśli mogę spytać? Bo ja i gina i endo pytałam co jeszcze można zrobić w przypadku mojego hashimoto i usłyszałam że nic nie trzeba, tylko wyrównać TSH 🤡

widzisz zależy od lekarza, ja śledzę lekarza z Lublina endokrynologa co się nazywa Derkacz. On na hashimoto daje mnóstwo opcji i jeszcze na Facebooku są różne dziewczyny od hormonów.

hashimoto to nie tylko TSH niestety, czasami TSH wyrównasz hormonami a i tak czujesz się beznadziejnie bo w organizmie jest stan zapalny.

miedzy innymi suplementacja wit D, selen i cynk odgrywa ogromna role jeśli chodzi o choroby autoimmunologiczne, jedzenie na sniadnie białka, wystawianie się na słońce przynajmniej 15 min dziennie ( nie tylko witamina D, ale ogólnie rytm dobowy) Ćwiczenia fizyczne - głównie budowa mięśni, ciężarki. Dieta - wykluczenie celiakii lub nietolerancji glutenu - mi wyszło negatywnie, nie mam celiakii ale nie jem glutenu. Unikam tez cukru. Ponoć dieta tez ma ogromny wpływ - najlepiej nisko weglowodanowa. Czytałam ze wysoka prolaktyna nasila choroby autoimmunologiczne tez.

krolik, Deyansu, Kins lubią tę wiadomość

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:

• Kirby Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kins wrote:

Ginekolog specjalizujący się w leczeniu niepłodności. Ale podchodzi całościowo i jak wyszło mi np. hashimoto to polecił też zrobić badania ANA, bo hashimoto czesto występuje z innymi chorobami autoimmunologicznymi i też trochę nowych rzeczy dowiedziałam sie dodatkowo o swoim zdrowiu więc nie skupiła się tylko na zajściu w ciążę.

Kins lubi tę wiadomość

Starania od 07.2024

👨‍⚕️Hashimoto
    👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
    🗓️ badanie drożności -> sierpień/wrzesień

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio
  • Reja13 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyku, ale piękny wątek 😍💚 wpisuję się na testowanie na 19.07 🤞
    Lianaa nasze cykle idą „łeb w łeb” 😅
    Moja ginekolożka ma zapełniony kalendarz i nie wiem czy mnie wciśnie na monitoring.
    Od dziś z nowości olej z wiesiołka i Prenatal Uno.
    Zażywamy z mężem dużo witaminy D na zewnątrz, mam nadzieję, że lato i suplementy poprawią mój niedobór.

W lipcu ugryzę k*tasa, wiosną urodzę bobasa 👶
    Powodzenia Dziewczyny! 🥒🥒🥒

Marzycielka94, Kins, ater, catmole1, S_va_88, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy:
    witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno

🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ