X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Dzięki, oby u Ciebie nie było przyszłych miesięcy 😘

Dziękuję ❤️ trzymam kciuki za nas, szczególnie że patrząc na stopkę, twoja historia jest podobna do mojej 🌷

W końcu i my zmieciemy wątek 🤸 taką mam nadzieję

Marzycielka94, Morgo lubią tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
    •Wstępna cytologia oraz USG ✅
    •USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
    •Depresja reaktywna+ADHD
    •Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
    12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG

🙏
  • Mimi7 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi trzymam kciuki! ❤️

U nas wczoraj w domu była impreza, było super, bo dawno nie udało się tak, że spotkaliśmy się całą paczką. Było fajnie do momentu aż się nie zaczął temat starań, ciąży, połogu itd - jedna kumpela jest teraz w ciąży, druga ma 8 miesięczne dziecko (zaszła w 1 cs). Temat ciągnął się ponad godzinę, dzielnie dawałam radę, ale w pewnym momencie było tego za dużo… ledwo się nie poryczałam przy wszystkich, pierwszy raz tak miałam 😥 musiałam iść do łazienki się uspokoić. I dokładnie w tym momencie dostałam okres 🤡

Sagi, S_va_88, Lianaa, Morgo, Dżozu, bambusek-94 lubią tę wiadomość

31 👩🏻 33 👱🏻‍♂️ 🐶

✨5cs, od 03.2025

✔️niedoczynność tarczycy
    ✔️09.2024 histeroskopia przegrody macicy
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Świeży test, zdjecie niepodkręcane. Ręce mi drżą. Dziś 22dc.

IMG-5457.png
    No cudny widok🥹😍

Sagi lubi tę wiadomość

Cykle: 25-28 dni
    1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi7 wrote:
    Sagi trzymam kciuki! ❤️

U nas wczoraj w domu była impreza, było super, bo dawno nie udało się tak, że spotkaliśmy się całą paczką. Było fajnie do momentu aż się nie zaczął temat starań, ciąży, połogu itd - jedna kumpela jest teraz w ciąży, druga ma 8 miesięczne dziecko (zaszła w 1 cs). Temat ciągnął się ponad godzinę, dzielnie dawałam radę, ale w pewnym momencie było tego za dużo… ledwo się nie poryczałam przy wszystkich, pierwszy raz tak miałam 😥 musiałam iść do łazienki się uspokoić. I dokładnie w tym momencie dostałam okres 🤡
    Osz kurde, nie miała kiedy 🐵przyjść.

Ściskam Cię🫂 za to jak dzielna musiałaś być. I tak, metoda wyjścia do WC jest dobra........stosuję ją.
    Jak się dziś czujesz.....

Świeżynka97, Mimi7 lubią tę wiadomość

Cykle: 25-28 dni
    1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak moja koleżanka była w podobnej sytuacji. Ja byłam w ciąży, koleżanka już 2 lata się starała a druga przez 30 min mówiła jaki tp dramat, że już 2 cs a ona nadal nie jest w ciąży. Ta koleżanka co już 2 lata miała za sobą mrugnęła tylko, wyszłyśmy do kuchni i mało się nie popłakała do mnie o te teksty. Ja znałam histprię i mimo swojego stanu starałam się mieć wyczucie.

S_va_88 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, bardzo mi przykro tego słuchać, ja to pewnie po pierwszych 5 minutach bym się zmyła do kuchni, do wc albo gdzieś zadzwonić w „pilnej sprawie”. Pamiętaj, że nikt o Ciebie nie zadba tak, jak Ty sama o siebie, więc zawsze masz prawo dosłownie i w przenośni - odejść od stołu, kiedy Ty chcesz. Ściskam Cię, niech ten małpiszon szybko się skończy i będziecie mogli wrócić do gry ❤️

karczoch321, Lianaa, Mimi7, cysterka95, Morgo, bambusek-94, S_va_88, malrzrz lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SAGI! Jakie wieści z rana! Wiedziałam, że jak mam od rana do nadrobienia 3 strony to musiało się zdarzyć coś dobrego i się nie myliłam 😍😍😍😍 nieśmiało gratuluje i trzymam kciuki za ciemniejącą kreseczkę i za kropka ❤️

Sagi, S_va_88 lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • Agat99 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sagi piękna kreseczka! ❤️

@Mimi7 bardzo mi przykro.. ludzie chyba nie zdają sobie sprawy z tego jak starania mogą wpływać na psychikę i póki nie doświadczą tego problemu gadają głupoty bez zastanowienia..
    Ja pamiętam jak klika tygodni po poronieniu byłam w pracy ( dziewczyny z biura wiedziały) zaczął się temat udawania, że jest się w ciąży żeby nie dostać mandatu i że fajnie by było mieć taki sztuczny brzuch i sobie zakładać i nie stać w kolejkach itd i bardzo się przy tym śmiały. Wyszłam z płaczem.

Sagi, Mimi7, Morgo, Claudii, S_va_88 lubią tę wiadomość

04.2025 powrót do starań 🐣
    💊 Hashimoto
    ❗wysoka prolaktyna

01.2025 13tc 💙👼 💔
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi, dzięki za jakąś Pozytywna wiadomość, bi na razie ten lipiec to do bani.

A tak z innej beczki prośbą o poradę. Mały skrót żeby nakreślić o co mi chodzi.

W grudniu po pierwszej ciazy biochemicznej poszłam do Pani ginekolog, która po informacji ze poprzedni cykl trwał 40 dni (a z reguły są po 29-30) dala mi duphaston żeby wyregulować cykle. Kompletnie mi się to nie spodobało bo logiczne mi się wydawało że skoro byłam w ciazy to cykl był inny. Duphaston wzięłam przez jeden cykl i zmieniłam lekarza na aktualnego. Zapytałam go o duphaston kazał odstawić bo nie widzi potrzeby brania (przyznałam mu racje). Zapytałam o jakieś badania hormonalne, ale po długiej rozmowie (serio jakieś 15 minut) o moim cyklu uznał ze nie widzi potrzeby badac, bo faza lutealna w normie i w ogóle.

No i do sedna czy mimo fazy lutealnej wyglądającej ok warto zbadac ten progesteron 7 dni po owulacji? Bo widzę że wiele z was bada a nawet bierze progesteron pomimo dobrych wyników i teraz trochę zglupialam.

A w gole to mozg staraczki jest niesamowity. Dzisiaj mnie ogarnął taki spokój i uczucie, że wszystko będzie dobrze. Jakieś takie przekonanie, że nie tym razem ale w niedługiej przyszłości wszystko będzie ok. I co? I godzinę później sobie myślę, że może to pierwszy objaw ciazy 🤡

Sagi, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • Kiki93 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi piękna krecha, gratuluję ❤️❤️❤️ trzymam kciuki mocno ❤️
    Ja w ogóle mam za tydzien grilla u znajomych, parę miesięcy temu urodziło im sie trzecie dziecko, udało sie w 1cs, choć ona zapowiadała mężowi, ze to trochę potrwa 😅
    Pamiętam jak sie dowiedziałam, ze jest w ciąży, było mi mega tragicznie bo w tym samym dniu dostałam okres 🤣
    Potem w domu sie poryczała.
    Także za tydzien powtórka, pytanie tylko czy będzie okres czy ciąża 🙈
    Bo okres idealnie chyba wypadnie w tym dniu 🙈

Mimi7, Sagi lubią tę wiadomość

16cs
    Starania od grudnia 2023 z przerwą na anemię i helicobacter.
    Ona👩‍🦰 32 On👨‍🦰 35.
    Ona👩‍🦰:
    AMH 1,89👍, Tsh 03.2025 0.97👍 FT3 4,19 pmol/l FT4 1,05 ng/dl
    Morfologia 👍 AST 23,3👍 ALT 25,1👍 Glukoza 87.5 👍
    Ferrytyna 41
    B12 121 (zakres 25,1-165)👍
    Kwas foliowy 15,54👍
    Cytologia ok, PIERSI TORBIELE
    GB Metizol 2,5mg, walczę z ferrytyną, wór supli (folian, omega, wit D, niepokalanek, magnez, cynk, selen, laktoferyna, maślan sodu, probiotyk, melatonina, glicyna, inozytol)
    PROGESTERON W OSTATNIM CYKLU 19,70 ng/mL ❤️

On 👨‍🦰 - pod opieką adrologa
    Niezdiagnozowane problemy z jelitami (06.2025 dietetyk) ---> badamy pasożyty
    Niskie hormony - estradiol, testosteron (clostilbegyt)
    Morfologia 6%----> 2%---> 3% :(
    Ruch postępowy szybki 17% (zaczynaliśmy od 6.49%!)
    Ilość 158mln👍, ruch postępowy 39,3%
    Posiew tlenowy, grzyby ---- czysto👍
    Chlamydia 👍, ureaplasma, mycoplasma - czysto
    tsh, ft3, ft4 w porządku.
    Wór supli.
  • ater Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Świeży test, zdjecie niepodkręcane. Ręce mi drżą. Dziś 22dc.

IMG-5457.png

Aaaa, ale super! Otwieramy ten lipcowy stragan! Piękna kreseczka!! 🤍 jak się czujesz? Jakieś objawy?

Sagi, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi7 wrote:
    Sagi trzymam kciuki! ❤️

No trochę nietakt. Zwłaszcza jeśli znają Twoją historię.

Ale chyba trzeba zacząć po prostu mówić coś w stylu „ten temat jest dla mnie mega trudny, mało który tak mnie dotyka” powiedzieć, że to nie tak, że się nie cieszysz z czyjegoś szczęścia, tylko trudno cieszyć czyimś życiem, jak swoje nam uwiera.
    Myślę, że należy sygnalizować społeczeństwu, że coś jest nie halo. Potem właśnie są pytania tak jak moja teściowa, że „teraz wy” „może będzie wnuk” itd, a ja mówię „istnieją ludzie, którym nie jest to dane i co wtedy?” 🙄
    A że o mnie pomyślą „o borze ale zazdrośnica, ale delikatna, nic nie można powiedzieć” a w doopie to mam. Jakoś ja potrafię unikać danych tematów, jak WIEM, że dla kogoś jest ciężki.

Agat99, Miracle25, Morgo, Ounai, Mimi7 lubią tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    •Depresja reaktywna+ADHD
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

•GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🙏
  • Mimi7 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny ❤️

@Marzycielka94 Zaczęłam trochę ogarniać rzeczy ze stołu i w kuchni, potem właśnie dwie wizyty w toalecie. Potem się przypudrowałam i uspokoiłam.

@S_va_88 Z tą 🐒 to po prostu taki żart od losu w idealnym momencie… Dzisiaj sobie trochę popłakałam, emocje trochę zeszły i już lepiej, dziękuję 😘 ale wiadomo jak jest, raz gorzej, raz lepiej.

@Agat99 niestety 😢 bardzo mi przykro, że taka sytuacja Cię spotkała. Szczerze to nie wiem co te dziewczyny miały w głowach jak takie rzeczy gadały. Ściskam mocno!

@Lianaa kumpela, która aktualnie jest w ciąży zna sytuację i potem jak widziała, że tak „uciekam” to zaczęła zmieniać temat. Oni akurat starali się 1,5 roku i cieszę się, że im się udało. Natomiast ciężko się słucha, jak ktoś mówi, że nim się zaczęli starać to już się udało zajść…

Może kolejny miesiąc będzie tym szczęśliwym? ✨ z okazji urodzin w przyszłym tygodniu chcę powtórzyć wszystkie badania hormonów, ocenić rezerwę jajnikową, trzymać się zdrowej diety i wrócić do mojej kochanej jogi, którą ostatnio odpuściłam przez nawał obowiązków.
    No i idę na botoks czoła, bo skoro nie jestem w ciąży to mogę sobie strzelić 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 11:02

Agat99, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

31 👩🏻 33 👱🏻‍♂️ 🐶

✨5cs, od 03.2025

✔️niedoczynność tarczycy
    ✔️09.2024 histeroskopia przegrody macicy
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:

W grudniu po pierwszej ciazy biochemicznej poszłam do Pani ginekolog, która po informacji ze poprzedni cykl trwał 40 dni (a z reguły są po 29-30) dala mi duphaston żeby wyregulować cykle. Kompletnie mi się to nie spodobało bo logiczne mi się wydawało że skoro byłam w ciazy to cykl był inny. Duphaston wzięłam przez jeden cykl i zmieniłam lekarza na aktualnego. Zapytałam go o duphaston kazał odstawić bo nie widzi potrzeby brania (przyznałam mu racje). Zapytałam o jakieś badania hormonalne, ale po długiej rozmowie (serio jakieś 15 minut) o moim cyklu uznał ze nie widzi potrzeby badac, bo faza lutealna w normie i w ogóle.

No i do sedna czy mimo fazy lutealnej wyglądającej ok warto zbadac ten progesteron 7 dni po owulacji? Bo widzę że wiele z was bada a nawet bierze progesteron pomimo dobrych wyników i teraz trochę zglupialam.

A w gole to mozg staraczki jest niesamowity. Dzisiaj mnie ogarnął taki spokój i uczucie, że wszystko będzie dobrze. Jakieś takie przekonanie, że nie tym razem ale w niedługiej przyszłości wszystko będzie ok. I co? I godzinę później sobie myślę, że może to pierwszy objaw ciazy 🤡

Sagi, gratulacje! 🫶

MMM223 - Jak się zastanawiasz nad tym to bym po prostu poszła zbadać progesteron żeby wiedzieć na czym stoisz i się nie zastanawiać. Przecież lekarz Ci nie zabroni :P

Sagi lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 12 cs
    💔 02.25 - 6tc

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2

🔥06.25 - drożność
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi7 wrote:
    Dzięki Dziewczyny ❤️

@Lianaa kumpela, która aktualnie jest w ciąży zna sytuację i potem jak widziała, że tak „uciekam” to zaczęła zmieniać temat. Oni akurat starali się 1,5 roku i cieszę się, że im się udało. Natomiast ciężko się słucha, jak ktoś mówi, że nim się zaczęli starać to już się udało zajść…

Może kolejny miesiąc będzie tym szczęśliwym? ✨ z okazji urodzin w przyszłym tygodniu chcę powtórzyć wszystkie badania hormonów, ocenić rezerwę jajnikową, trzymać się zdrowej diety i wrócić do mojej kochanej jogi, którą ostatnio odpuściłam przez nawał obowiązków.
    No i idę na botoks czoła, bo skoro nie jestem w ciąży to mogę sobie strzelić 😂

To dobrze, że koleżanka starała się zmienić temat 🥹
    Miałam podobną sytuację jakieś 1,5 roku temu. Spotkałam się z trzema koleżankami, jedna z nich po ślubie, druga wtedy zaplanowany ślub miesiąc przed moim, ja no i koleżanka której się totalnie w kwestii sercowej nie układa, została bardzo zraniona przez byłego partnera a bardzo chciała założyć też rodzinę. No i wiecie, ja się starałam jak mogłam zmienić temat na neutralny a ciągle było tylko o panieńskim, sukniach itd 🙄 zwłaszcza, że to ta singielka nas zaprosiła do nas. No nie dało się tematu zmienić 🙄

Mimi7, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    •Depresja reaktywna+ADHD
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

•GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🙏
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi, gratulacje 😊

Sagi lubi tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Aaaa, ale super! Otwieramy ten lipcowy stragan! Piękna kreseczka!! 🤍 jak się czujesz? Jakieś objawy?

Dzięki ♥️ Wlasnie sie na chwilę położyłam bo mi się słabo zrobiło - to chyba z tych emocji. Duszno mi i serce mocno bije.
    Poza tym podejrzanie ok, w tym tygodniu tryskałam energią, sprzątałam, zamiatałam, składałam meble. To nie jest u mnie normalne 😂
    Od razu po owulacji ten zły humor, czarownica w lustrze, ból piersi. Czasami zaparcia. Codziennie od kilku dni intensywne sny.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Sagi, gratulacje! 🫶

MMM223 - Jak się zastanawiasz nad tym to bym po prostu poszła zbadać progesteron żeby wiedzieć na czym stoisz i się nie zastanawiać. Przecież lekarz Ci nie zabroni :P

Może się trochę zle wyraziłam :) nie boję się że lekarz się obrazi, że zbadałam, bardziej chodzi mi o to czy są jakieś podstawy do tego żeby badac, czy wam lekarze to zalecali. Czy możliwe że cykl jest ok A z hormonami jest coś źle.
    Niestety ostatnie wydatki dają się we znaki, więc muszę trochę zracjonalizowac wydatki związane ze staraniami
    Najchętniej zrobiłabym wszystkie badania z pierwszej strony, ale muszę sobie ustalić limit miesięczny na rzeczy związane ze staraniami :) plus z tego budżetu odkładam też na ewentualną histeroskopie

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:

Ja badałam progesteron 7 dpo dwukrotnie. Wynik koło 12. I tak 3 ginow inne zdanie:
    1. Pięknie, owulacja jest, nie trzeba nic robić
    2. Co z tego, że prog jest ok jak nie wiadomo jaka komórka jajowa xd
    3. Ok, owulacja jest ale prog 7dpo o niczym nie świadczy bo zmienia się jak sinusoida i wystarczy go zbadać 4 razy dziennie, będzie zupełnie inny i tak czy siak daje luteinę zapobiegawczo (jemu najbardziej ufam)

MMM123, Dżozu lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS 0,55% ┃SCD 85% ok.

⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
    2 - monitoring, pęcherzyk 19mm
    4/5 - owulacja
    7 - monitoring, ciałko żółte, endometrium 9mm
    8-18 wsparcie II fazy: encorton, duphaston i luteina
    18 - BetaHCG 🤞
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi - gratulacje !!!! <3 Wiedziałam i czułam gdzieś w kościach, że dzisiaj komuś wpiszę piorunka <3 Który to Wasz cs ?

PA - jeszcze piłka w grze ! ;)

Dziewczyny - widzę w stopkach, że niektóre staracie się od czerwca 2025 dopiero - także na spokojnie ;) Uwierzcie, że naprawdę małej części społeczeństwa udaje się za pierwszym razem. Statystycznie zdrowej parze zajmuje to do pół roku (poniżej 35 roku życia). Mój brat ze szwagierką zaciążyli w 3cs a mieli po 24/25 lat wtedy i zero jakichkolwiek chorób. Także głowa do góry !!! <3 Przyjdzie i na Was pora <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 11:37

Sagi, bambusek-94, Mimi7, ater, S_va_88, Marzycielka94, PA, Reja13, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

nowy cel : schudnąć 5 kg

nie ok ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40

ok ✅️ FSH/LH, jajowody drożne, potwierdzone owulacje, zespół antyfosf, regularne cykle, MUCHa, czynnik V i protrombina

Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    🤞 13 cykl starań o drugie dziecko ! (bez lametty 💉)

👩34 lata
    🧔‍♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat), insulinooporność

3.10.25 I wizyta in-vitro

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ