Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o kończące się środki to podpytywałam mojego lekarza i mówił, że chcący znajdzie. U nas w mieście nie ma klinik, ale mówi, że w sąsiednim mieście są 2, w drugim trochę dalej jest 5 klinik. Że trzeba podzwonić, że w tych mniej popularnych są środki, w niektórych nie ma, w innych dołożyli, w innych mają być na jesień. Różne sytuacje.
Wiadomo, że jak ktoś chce zrobić w konkretnym miejscu u danego lekarza to ma trudniej, ale jak ktoś otwarty na różne opcje i dojazdy to są szanse.
Ja lipiec i sierpień mam dwa ostatnie miesiące starań: lipiec naturalnie, sierpień inseminacja. I jak się nie uda to szukam kliniki i invitro.S_va_88, Belia lubią tę wiadomość
38💃💛🏃40
16 cs
🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
🍒 od 04.2024 - starania staranne
🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
🍒 2 x IUI
🍒 od 08.2025 - start procesu IVF 👣
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
PA wrote:Ja zmieniłam miasto a w październiku będę się przenosić na wieś i mam nadzieję, że dostaniemy do tego czasu pozwolenia. My sami będziemy działać bez dewelopera. Mój i jego bracia dosyć ogarniają budowlankę to IKE będziemy mogli sami zrobimy.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ssilvia wrote:Może i AZS też mam, jak narazie lekarz stwierdził trądzik różowaty. I jakoś nad nim panuję ale ma wpływ dieta i pielęgnacja głównie. Miałam taki czas że rumień na policzkach mi się utrzymywał bez przerwy co wyglądało fatalnie, teraz prawie wcale - chyba że zjem ostre ale popiję wina
A z lifehack przywiozlam sobie kiedys z Maroka olejek z opuncji figowej i polecam, jest swietny.S_va_88 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dziękuję dziewczyny za odzew. Wiedziałam, że będziecie mieć doświadczenie. Porobiłam sobie sceeny i będę się stosować do waszych rad zywieniowio pielęgnacyjnych a co ze staraniami to się jutro okaże chociaż już dziś wjechało ogorkowanie więc w tym miesiącu chyba działamy. Śluz płodny już pomału się pojawia. Owulacja będzie do tygodnia.
Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie 🤞🏼S_va_88, Claudii, karczoch321, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Ssilvia wrote:Miałam fazę lutealna 9 dni - cykle 24 dniowe.
Po trzech miesiącach brania progesteronu faza lutelna ma 12 dni i cykl 27 dni.
Już pół roku nie biorę progesteronu, a cykle dalej są normalnej długości
Wyobraź sobie że poszłam do ginekologa i pokazuje że mam 9 dniową fazę lutealna i cykle 24 dniowe. A on mi mówi że 24 dni to dalej norma i tak jakby nie chciał mi wierzyć że mam fazę lutelna 9 dni bo niby skąd wiem o tym.
Według mnie 9 dniowa faza lutelna uniemożliwia nawet implantacja.. teraz mam regularnie 12 dni i chyba jest ok , już nie biorę progesteronu
Ja w tym cyklu biorę pierwszy raz, mój gin spojrzał tylko na moj wykres cyklu i powiedział, że od nast miesiąca progesteron bo za krótka faza. Miałam trochę wątpliwości bo mam cykle od 23-28 dni, różnie co miesiąc, zrobilam sobie jeszcze sama badania proga i estradiol w 7dpo i w sumie wyszedł w normie ale estradiol wyższy niż powinien być i czytałam, że to może zaburzać fazę lutealna. Dodatkowo przeczytałam, że branie proga nie jest jakieś mocno inwazyjne więc biorę, ale nie jest to jakoś super komfortowe. Czuję się tak jakbym była chwilę przed @ po każdej aplikacji, jakoś dziwnie tam w środku. Ty miałaś jakieś objawy podczas brania?S_va_88 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2024
👨⚕️Hashimoto
👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
🗓️ badanie drożności -> sierpień/wrzesień
💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio -
Kirby wrote:Ja w tym cyklu biorę pierwszy raz, mój gin spojrzał tylko na moj wykres cyklu i powiedział, że od nast miesiąca progesteron bo za krótka faza. Miałam trochę wątpliwości bo mam cykle od 23-28 dni, różnie co miesiąc, zrobilam sobie jeszcze sama badania proga i estradiol w 7dpo i w sumie wyszedł w normie ale estradiol wyższy niż powinien być i czytałam, że to może zaburzać fazę lutealna. Dodatkowo przeczytałam, że branie proga nie jest jakieś mocno inwazyjne więc biorę, ale nie jest to jakoś super komfortowe. Czuję się tak jakbym była chwilę przed @ po każdej aplikacji, jakoś dziwnie tam w środku. Ty miałaś jakieś objawy podczas brania?
Tak, też nie czułam się jakoś super. Bardziej ospała, bardziej spuchnięta, brzuch wydenty progesteron sprawia że łapie wodę. Ale pomogło cykle są dłuższe . Też mam za dużo estradiol w drugiej fazie cyklu.
Progesteron ostatnio mi wyszedł 12 - jak dla mnie to super.
Kirby lubi tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
MoniaB wrote:Jeśli chodzi o kończące się środki to podpytywałam mojego lekarza i mówił, że chcący znajdzie. U nas w mieście nie ma klinik, ale mówi, że w sąsiednim mieście są 2, w drugim trochę dalej jest 5 klinik. Że trzeba podzwonić, że w tych mniej popularnych są środki, w niektórych nie ma, w innych dołożyli, w innych mają być na jesień. Różne sytuacje.
Wiadomo, że jak ktoś chce zrobić w konkretnym miejscu u danego lekarza to ma trudniej, ale jak ktoś otwarty na różne opcje i dojazdy to są szanse.
Ja lipiec i sierpień mam dwa ostatnie miesiące starań: lipiec naturalnie, sierpień inseminacja. I jak się nie uda to szukam kliniki i invitro.
Powodzenia😊MoniaB lubi tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
Hej, życzę Wam żeby z tych bieli wyszły podwójne kreski: Kins ⚪️, Kitkat ⚪️, Mimi7 ⚪️, Carrie12 ⚪️,
PA ⚪️, Dżozu ⚪️.
A za dzisiejszą ekipę testującą kciuki: kikix0o, Kiki93, JulaJula👍🤞👍. Dziewczyny rozwalcie bank🤩🥳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 05:36
MoniaB, Sagi, Dżozu, Kitkat, JulaJula, Marzycielka94, PA, kikix0o lubią tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
S_va_88 wrote:Widzę, że masz konkretny plan. 💪👍
Powodzenia😊
Już czas najwyższy na konkrety i ewentualnie IVF. 16 cykli intensywnych starań, rok cykli symulowanych i pod opieką gina. I jesteśmy w tym samym miejscu. Zero cieni kresek nawet. Tylko nasz wiek wzrósł.. Chciałam zdążyć z dwójką dzieci, mam mało czasu, a rok uciekł.Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
38💃💛🏃40
16 cs
🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
🍒 od 04.2024 - starania staranne
🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
🍒 2 x IUI
🍒 od 08.2025 - start procesu IVF 👣
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
Ssilvia, a nie masz problemów z nietolerancją histaminy? Jak piszesz o tym winie to klasyczny objaw.
Badałyście się kiedyś na obecność pasożytów? Co jak co, ale potrafią wiele nabruzdzić, znajoma po dwóch latach starań dopiero jak konkretnie odrobaczyła się, miała glistę, to zaszła w ciążę. Oczywiście nic na własną rękę, robiła to z pełnym przygotowanianiem.S_va_88 lubi tę wiadomość
-
S_va_88 wrote:Hej, życzę Wam żeby z tych bieli wyszły podwójne kreski: Kins ⚪️, Kitkat ⚪️, Mimi7 ⚪️, Carrie12 ⚪️,
PA ⚪️, Dżozu ⚪️.
A za dzisiejszą ekipę testującą kciuki: kikix0o, Kiki93, JulaJula👍🤞👍. Dziewczyny rozwalcie bank🤩🥳
🤞kciuki na pokładzie -
Hejo, u mnie ofkors bielsze nie będzie. Ja już nawet nie jestem zaskoczona jak widzę biel🙈
Mąż wlazł do łazienki jak sprawdzałam testy i na wieść o negatywie powiedzial:
To jak w tym piwie, graj dalej!🤣🤣🤣
Małpa ma być w weekend, jak nie przyjdzie to może jeszcze zatestuje, ale już sie nastawiam na kolejny cykl.
Btw, ileż można...?🙄S_va_88 lubi tę wiadomość
16cs
Starania od grudnia 2023 z przerwą na anemię i helicobacter.
Ona👩🦰 32 On👨🦰 35.
Ona👩🦰:
AMH 1,89👍, Tsh 03.2025 0.97👍 FT3 4,19 pmol/l FT4 1,05 ng/dl
Morfologia 👍 AST 23,3👍 ALT 25,1👍 Glukoza 87.5 👍
Ferrytyna 41
B12 121 (zakres 25,1-165)👍
Kwas foliowy 15,54👍
Cytologia ok, PIERSI TORBIELE
GB Metizol 2,5mg, walczę z ferrytyną, wór supli (folian, omega, wit D, niepokalanek, magnez, cynk, selen, laktoferyna, maślan sodu, probiotyk, melatonina, glicyna, inozytol)
PROGESTERON W OSTATNIM CYKLU 19,70 ng/mL ❤️
On 👨🦰 - pod opieką adrologa
Niezdiagnozowane problemy z jelitami (06.2025 dietetyk) ---> badamy pasożyty
Niskie hormony - estradiol, testosteron (clostilbegyt)
Morfologia 6%----> 2%---> 3%
Ruch postępowy szybki 17% (zaczynaliśmy od 6.49%!)
Ilość 158mln👍, ruch postępowy 39,3%
Posiew tlenowy, grzyby ---- czysto👍
Chlamydia 👍, ureaplasma, mycoplasma - czysto
tsh, ft3, ft4 w porządku.
Wór supli. -
Przynajmniej mamy już pierwsze wyniki mojego męża, z badania organix gastro wyszło, ze ma clostridiim. Cieszę sie, ze chociaż tutaj pójdziemy do przodu. Mi trochę szkoda tego cyklu, że jednak nie byłam na monitoringu, następny sie uda dopiero w sierpniu, bo teraz mamy urlop.16cs
Starania od grudnia 2023 z przerwą na anemię i helicobacter.
Ona👩🦰 32 On👨🦰 35.
Ona👩🦰:
AMH 1,89👍, Tsh 03.2025 0.97👍 FT3 4,19 pmol/l FT4 1,05 ng/dl
Morfologia 👍 AST 23,3👍 ALT 25,1👍 Glukoza 87.5 👍
Ferrytyna 41
B12 121 (zakres 25,1-165)👍
Kwas foliowy 15,54👍
Cytologia ok, PIERSI TORBIELE
GB Metizol 2,5mg, walczę z ferrytyną, wór supli (folian, omega, wit D, niepokalanek, magnez, cynk, selen, laktoferyna, maślan sodu, probiotyk, melatonina, glicyna, inozytol)
PROGESTERON W OSTATNIM CYKLU 19,70 ng/mL ❤️
On 👨🦰 - pod opieką adrologa
Niezdiagnozowane problemy z jelitami (06.2025 dietetyk) ---> badamy pasożyty
Niskie hormony - estradiol, testosteron (clostilbegyt)
Morfologia 6%----> 2%---> 3%
Ruch postępowy szybki 17% (zaczynaliśmy od 6.49%!)
Ilość 158mln👍, ruch postępowy 39,3%
Posiew tlenowy, grzyby ---- czysto👍
Chlamydia 👍, ureaplasma, mycoplasma - czysto
tsh, ft3, ft4 w porządku.
Wór supli. -
Dzięki S-va-88
u mnie z taką ferrytyną to chyba żaden kropek na razie nie zagościł, ale mam za to wyraźny cel. Plus wczoraj post Leny o LH i prolaktynie dał mi do myślenia... pobadam jeszcze ze 2-3 razy prolaktynę. Czy stosowałyście niepokalanek?
Plus gadałam ostatnio z czatem GPT i twierdzi, że moja B12 jest słaba, mimo że w górnych widełek - zgłupiałam całkiem.
Witamina B12 151.20 zakres 25,1 - 165 pmol/l ~ Wykres UWAGA! Zmiana zakresów referencyjnych! Oznaczono aktywną witaminę B12 - holotranskobalaminę. Aktywna forma witaminy B12 (inaczej holoTC, holotranskobalamina ) odzwierciedla stężenie funkcjonalne witaminy B12 czyli stężenie formy zdolnej do wnikania do komórek i wywierania biologicznych skutków. Aktywna witamina B12 stanowi około 20-30 % całkowitej krążącej witaminy B12.
Co sądzicie?
Mój następny cykl będzie stymulowany podwójną dawką Clo, w 1szym za słabo zareagowałam.
Nie wiem też czy się na miesiąc nie wstrzymać i nie robić wszystkiego, żeby podbić tej ferrytyny. Naczytałam się, że w razie ewentualnej ciąży taki poziom jest mocno zagrażający.
Kiki przytulam! Ale tekst Twojego męża mnie rozbawił 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 07:14
Kiki93, S_va_88 lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Właśnie, Dżozu, przypomniałaś mi… Spojrzałam ostatnio na swoje wyniki z lutego i miałam ferrytynę 15 😬 ale żelazo 96. Już po ciazy miałam lepszą ferrytyne, 63, ale jeszcze wtedy brałam tardyferon z powodu anemii. Będę musiała to sprawdzić, bo jak znowu mam łazić z anemią jak zombie, to wolałabym temu zapobiec…
Dżozu lubi tę wiadomość
-
krolik wrote:Ssilvia, a nie masz problemów z nietolerancją histaminy? Jak piszesz o tym winie to klasyczny objaw.
Badałyście się kiedyś na obecność pasożytów? Co jak co, ale potrafią wiele nabruzdzić, znajoma po dwóch latach starań dopiero jak konkretnie odrobaczyła się, miała glistę, to zaszła w ciążę. Oczywiście nic na własną rękę, robiła to z pełnym przygotowanianiem.
Nie ale ostatnio moja mama mi to dość mocno sugeruje bo twierdzi, że na pewno mamy robaki bo śpimy z psem 😂 ale generalnie chętnie bym się tym zainteresowała ale nie wiem od czego zacząć.14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Moze cos tam prawdy jest w tym odrobaczaniu, ale ja nie jestem fanka. Odrobaczanie zrobilo sie modne. Pomaga na wszystko. Nie mozesz schudnac, odrobacz sie. Masz wysypke? Odrobacz sie. Zaostrzenie stanow zapalnych przy azs, to na pewno robaki. Nie mozesz zajsc w ciaze, najlepiej sie odrobaczyc. Nawet kiedys czytalam ze to sciema, ze kazdy vzlowiek ma jakies tam robaki w ciele i one w niczym nie przeszkadzaja i ze zawsze tak bylo i bedzie. Obstawiam ze za pare lat ta moda przejdzie i wszyscy uznaja ze odrobaczanie nie pomaga na nic, chyba ze faktycznie ktos pdczuwa w zwiazku z tym jakies objawy jak wtedy kiedy sie ma owsiki czy wlasnie juz sie traci wage w zwiazku z jakims robakiem. Pamietam ze ok 5 lat temu to w ogole byla taka moda zeby odrobaczac sie raz na rok.
Remedios, S_va_88 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Belia wrote:Nie ale ostatnio moja mama mi to dość mocno sugeruje bo twierdzi, że na pewno mamy robaki bo śpimy z psem 😂 ale generalnie chętnie bym się tym zainteresowała ale nie wiem od czego zacząć.
Belia lubi tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Cześć i czołem! 😃
Ja od rana skoczyłam na badania krwi - powtarzam tą nieszczęsną prolaktynę, dorzuciłam do tego TSH, FT3 i FT4. Zobaczymy co z tego będzie 🙈
Kciuki za wszystkie testujące. ❤️Dżozu, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🙎♀️29 & 🤵🏻♂️34
💒 06.06.2025 r. 😱
Początki starań 03.2025 r. ❤️
Cykle 23 dni
Biochem 05.2025 💔 -
S_va_88 wrote:Hej, życzę Wam żeby z tych bieli wyszły podwójne kreski: Kins ⚪️, Kitkat ⚪️, Mimi7 ⚪️, Carrie12 ⚪️,
PA ⚪️, Dżozu ⚪️.
A za dzisiejszą ekipę testującą kciuki: kikix0o, Kiki93, JulaJula👍🤞👍. Dziewczyny rozwalcie bank🤩🥳S_va_88 lubi tę wiadomość