35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Zofia8 wrote:Co lekarz to opinia. https://portal.abczdrowie.pl/pytania/zazycie-euthyroxu-przed-pobieraniem-krwi
Ja badalam tylko tsh.moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyola_35 wrote:Pracuje Bozia w całym województwie, a do firmy mam tyle, ale nie musze być codziennie w biurze. Chodź ostatnio jest to bardzo często. Normalnie jestem w terenie to do pracy wyjeżdżam o 7.30. Najgorsze , że małej nie mogę rano dobudzić i strasznie mi jej szkoda, że tak wcześnie musi wstawać.
BISCA, efcia, ola_35, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Ano co lekarz .A w ciąży jednak sie zwraca uwage nie tylko na samo tsh . Bo ono moze byc w normie a ft4 lezec i kwiczec .
a fT4 miałam 16,5 czyli ok. zastanawia mnie to jak jest u osób z niedoczynnością, pewni ezalezy jak ich tarczyca jest w stanie produkowac hormony
Mnie uczono, że bada się hormony tarczycy bez leku i osobiście widziałam jak pacjentka zrobila na leku i miała full L-tyroksyny a za 2-3dni bez leku i miała ok. na pewno jest poranny pik L-tyroksyny w orgamizmie i dlatego przyjmuje się go wczesnie na czczo, by to tak samo wyglądało przy suplementacjimoremi lubi tę wiadomość
-
dorbie wrote:Generalnie na poczatki ciązy TSH spada, co ja u siebie zauwazyłam, a nie wiedziałam że az tak
a fT4 miałam 16,5 czyli ok. zastanawia mnie to jak jest u osób z niedoczynnością, pewni ezalezy jak ich tarczyca jest w stanie produkowac hormony
Mnie uczono, że bada się hormony tarczycy bez leku i osobiście widziałam jak pacjentka zrobila na leku i miała full L-tyroksyny a za 2-3dni bez leku i miała ok. na pewno jest poranny pik L-tyroksyny w orgamizmie i dlatego przyjmuje się go wczesnie na czczo, by to tak samo wyglądało przy suplementacji
U mnie na poczatku poszlo na ponad 3z hakiem z 1 .Ale ft4 mialam idealnie w polowie wiec nie zmienial mi dawki leku. A potem spadlo do 1 a teraz ostatnio mialam 0,2 i ft4 kolo60% . No i mam zbadac przed 34tygodniem ciazy na wizyte , ktora bedzie ostatnia przed porodem .
Wlasnie dlatego moj gin kaze badac saute by widziec jak tarczyca zachowuje sie bez podania lekuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 17:37
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAasiula wrote:5 czego? litra
i co z ta galaretka?
czy inne owoce tak samo sie robi?
Ta niby galaretka to właśnie nalewka. My nabieramy nalewkę proato ze sloika a jak się już nie da to dopiero odcedzamy makiny.ania.g, Aasiula, Mega, efcia lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:5 litrów malin.
Ta niby galaretka to właśnie nalewka. My nabieramy nalewkę proato ze sloika a jak się już nie da to dopiero odcedzamy makiny.Bozia3, Aasiula, gretka, Mega, efcia, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:To przeginaja .Musisz zadzwonic tam.
już zeszlo mu ciśnienie
w stresie nie zrozumiał co mu pani mówiła
macduska, kapturnica, gretka, Mala79, ComeToMeBaby, ania.g, Mega, Aasiula, BISCA, efcia, beates, caffe, malgos741, moremi, iwcia77, kkisia, Krakonka lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ano co lekarz .A w ciąży jednak sie zwraca uwage nie tylko na samo tsh . Bo ono moze byc w normie a ft4 lezec i kwiczec .
kapturnica, moremi lubią tę wiadomość
gretka -
gretka wrote:no wlasnie tsh samo to nie wiele pwie, mnie dla odmany ft3 wywalilo- i okazalo sie ze prawy plat mam wiekszy niz cala normalna tarczyca, a tsh jak ta lala
moremi lubi tę wiadomość
-
a wrocilam z wywiadu- uwaga- od wrzesnia mam wieksza powierzchnie mieszkaniowa do sprzatania! ( nie zebym przepadala za sprzataniem)
biedna ja co ja sie musze nagimnastykowac z tlumaczeniem mojego imienia.....uf zmeczylam sie....
kapturnica, ComeToMeBaby, macduska, Mega, Aasiula, Magdala, efcia, Magda*, Mala79, caffe, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
gretka