X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Co lekarz to opinia. https://portal.abczdrowie.pl/pytania/zazycie-euthyroxu-przed-pobieraniem-krwi
    Ja badalam tylko tsh.
    Ano co lekarz .A w ciąży jednak sie zwraca uwage nie tylko na samo tsh . Bo ono moze byc w normie a ft4 lezec i kwiczec .

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien juz dobry. Czekam na pania od masazu. Szkoda, ze nie przystojny pan, ale tam, wazne, zeby sie postarala :-) To moze odstawie seks :-P

kapturnica, Aasiula, ania.g, Mala79, Mega, BISCA, efcia, beates, megan8, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Pracuje Bozia w całym województwie, a do firmy mam tyle, ale nie musze być codziennie w biurze. Chodź ostatnio jest to bardzo często. Normalnie jestem w terenie to do pracy wyjeżdżam o 7.30. Najgorsze , że małej nie mogę rano dobudzić i strasznie mi jej szkoda, że tak wcześnie musi wstawać.
    To masz męczący tryb pracy jak jestes w róznych miejscach. Wg mnie nalezy ci się zwolnienie :-)

BISCA, efcia, ola_35, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    ile maja tak stac?
    Ja zostawiam na 24godziny . Z cukrem nic im nie bedzie nie sfermentuja .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 17:17

Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja zostawiam na 24godziny . Z cukrem nic im nie bedzie nie sfermentuja .
    Dzieki :)
    zanotowałam i zrobie :),przyda sie na zime :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Dzieki :)
    zanotowałam i zrobie :),przyda sie na zime :)
    No..I w dodatku jaki dobry z kasza manna albo z herbata 8)

Aasiula, ania.g, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie mama zbiera liscie wisni (tak , tak liscie ) i aronie zasypuje cukrem i zalewa wlasnie spyrolem.
    A tesciowa robi zajebista nalewke morelowa i pigwówke .
    ta morelowa moze byc ciekawa :)

kapturnica lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Sabbbcia gadaj tu , sa wyniki ??Bo ja tu kciuki dalej zaciskam za armie chUopa!1
    Sabcia ,ja tez czekam :)

Sabina lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No..I w dodatku jaki dobry z kasza manna albo z herbata 8)
    O tak z kaszą manną dla dzieciaków :)

kapturnica, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ano co lekarz .A w ciąży jednak sie zwraca uwage nie tylko na samo tsh . Bo ono moze byc w normie a ft4 lezec i kwiczec .
    Generalnie na poczatki ciązy TSH spada, co ja u siebie zauwazyłam, a nie wiedziałam że az tak :-) a fT4 miałam 16,5 czyli ok. zastanawia mnie to jak jest u osób z niedoczynnością, pewni ezalezy jak ich tarczyca jest w stanie produkowac hormony :-)
    Mnie uczono, że bada się hormony tarczycy bez leku i osobiście widziałam jak pacjentka zrobila na leku i miała full L-tyroksyny a za 2-3dni bez leku i miała ok. na pewno jest poranny pik L-tyroksyny w orgamizmie i dlatego przyjmuje się go wczesnie na czczo, by to tak samo wyglądało przy suplementacji

moremi lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Generalnie na poczatki ciązy TSH spada, co ja u siebie zauwazyłam, a nie wiedziałam że az tak :-) a fT4 miałam 16,5 czyli ok. zastanawia mnie to jak jest u osób z niedoczynnością, pewni ezalezy jak ich tarczyca jest w stanie produkowac hormony :-)
    Mnie uczono, że bada się hormony tarczycy bez leku i osobiście widziałam jak pacjentka zrobila na leku i miała full L-tyroksyny a za 2-3dni bez leku i miała ok. na pewno jest poranny pik L-tyroksyny w orgamizmie i dlatego przyjmuje się go wczesnie na czczo, by to tak samo wyglądało przy suplementacji

U mnie na poczatku poszlo na ponad 3z hakiem z 1 .Ale ft4 mialam idealnie w polowie wiec nie zmienial mi dawki leku. A potem spadlo do 1 a teraz ostatnio mialam 0,2 i ft4 kolo60% . No i mam zbadac przed 34tygodniem ciazy na wizyte , ktora bedzie ostatnia przed porodem .
    Wlasnie dlatego moj gin kaze badac saute by widziec jak tarczyca zachowuje sie bez podania leku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 17:37

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Sabbbcia gadaj tu , sa wyniki ??Bo ja tu kciuki dalej zaciskam za armie chUopa!1
    Nie ma. Chłop chodzi na rzesach :-O

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nie ma. Chłop chodzi na rzesach :-O
    To przeginaja .Musisz zadzwonic tam.

ComeToMeBaby, Sabina, Aasiula, BISCA, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    5 czego? litra
    i co z ta galaretka?
    czy inne owoce tak samo sie robi?
    5 litrów malin.

Ta niby galaretka to właśnie nalewka. My nabieramy nalewkę proato ze sloika a jak się już nie da to dopiero odcedzamy makiny.

ania.g, Aasiula, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    5 litrów malin.

Ta niby galaretka to właśnie nalewka. My nabieramy nalewkę proato ze sloika a jak się już nie da to dopiero odcedzamy makiny.
    Oj chyba dobrałaś się do słoika ;)

Bozia3, Aasiula, gretka, Mega, efcia, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Oj chyba dobrałaś się do słoika ;)

To tablet mi robi takie numery! :-)
    Przy okazji- gratuluję wyników córki!

Aasiula, Sabina, ania.g, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    To przeginaja .Musisz zadzwonic tam.
    Zadzwonił. Pani go uświadomiła, że środa, czwartek ale w kolejnym tygodniu ;-) już zeszlo mu ciśnienie ;-) w stresie nie zrozumiał co mu pani mówiła ;-)

macduska, kapturnica, gretka, Mala79, ComeToMeBaby, ania.g, Mega, Aasiula, BISCA, efcia, beates, caffe, malgos741, moremi, iwcia77, kkisia, Krakonka lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    no wlasnie tsh samo to nie wiele pwie, mnie dla odmany ft3 wywalilo- i okazalo sie ze prawy plat mam wiekszy niz cala normalna tarczyca, a tsh jak ta lala

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    no wlasnie tsh samo to nie wiele pwie, mnie dla odmany ft3 wywalilo- i okazalo sie ze prawy plat mam wiekszy niz cala normalna tarczyca, a tsh jak ta lala
    Dlatego ja co jakis czas robie cala trojce tarczycowa , a tak to badam tsh i ft4

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wrocilam z wywiadu- uwaga- od wrzesnia mam wieksza powierzchnie mieszkaniowa do sprzatania! ( nie zebym przepadala za sprzataniem)
    biedna ja co ja sie musze nagimnastykowac z tlumaczeniem mojego imienia.....uf zmeczylam sie....

kapturnica, ComeToMeBaby, macduska, Mega, Aasiula, Magdala, efcia, Magda*, Mala79, caffe, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

gretka
‹‹ 10054 10055 10056 10057 10058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ