35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Ano co lekarz .A w ciąży jednak sie zwraca uwage nie tylko na samo tsh . Bo ono moze byc w normie a ft4 lezec i kwiczec .Zofia8 wrote:Co lekarz to opinia. https://portal.abczdrowie.pl/pytania/zazycie-euthyroxu-przed-pobieraniem-krwi
Ja badalam tylko tsh.
moremi lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyDzien juz dobry. Czekam na pania od masazu. Szkoda, ze nie przystojny pan, ale tam, wazne, zeby sie postarala
To moze odstawie seks
kapturnica, Aasiula, ania.g, nick nieaktualny, Mega, BISCA, efcia, beates, megan8, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo masz męczący tryb pracy jak jestes w róznych miejscach. Wg mnie nalezy ci się zwolnienieola_35 wrote:Pracuje Bozia w całym województwie, a do firmy mam tyle, ale nie musze być codziennie w biurze. Chodź ostatnio jest to bardzo często. Normalnie jestem w terenie to do pracy wyjeżdżam o 7.30. Najgorsze , że małej nie mogę rano dobudzić i strasznie mi jej szkoda, że tak wcześnie musi wstawać.
BISCA, efcia, ola_35, moremi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGeneralnie na poczatki ciązy TSH spada, co ja u siebie zauwazyłam, a nie wiedziałam że az takkapturnica wrote:Ano co lekarz .A w ciąży jednak sie zwraca uwage nie tylko na samo tsh . Bo ono moze byc w normie a ft4 lezec i kwiczec .
a fT4 miałam 16,5 czyli ok. zastanawia mnie to jak jest u osób z niedoczynnością, pewni ezalezy jak ich tarczyca jest w stanie produkowac hormony 
Mnie uczono, że bada się hormony tarczycy bez leku i osobiście widziałam jak pacjentka zrobila na leku i miała full L-tyroksyny a za 2-3dni bez leku i miała ok. na pewno jest poranny pik L-tyroksyny w orgamizmie i dlatego przyjmuje się go wczesnie na czczo, by to tak samo wyglądało przy suplementacji
moremi lubi tę wiadomość
-
dorbie wrote:Generalnie na poczatki ciązy TSH spada, co ja u siebie zauwazyłam, a nie wiedziałam że az tak
a fT4 miałam 16,5 czyli ok. zastanawia mnie to jak jest u osób z niedoczynnością, pewni ezalezy jak ich tarczyca jest w stanie produkowac hormony 
Mnie uczono, że bada się hormony tarczycy bez leku i osobiście widziałam jak pacjentka zrobila na leku i miała full L-tyroksyny a za 2-3dni bez leku i miała ok. na pewno jest poranny pik L-tyroksyny w orgamizmie i dlatego przyjmuje się go wczesnie na czczo, by to tak samo wyglądało przy suplementacji
U mnie na poczatku poszlo na ponad 3z hakiem z 1 .Ale ft4 mialam idealnie w polowie wiec nie zmienial mi dawki leku. A potem spadlo do 1 a teraz ostatnio mialam 0,2 i ft4 kolo60% . No i mam zbadac przed 34tygodniem ciazy na wizyte , ktora bedzie ostatnia przed porodem .
Wlasnie dlatego moj gin kaze badac saute by widziec jak tarczyca zachowuje sie bez podania lekuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 17:37
moremi lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny5 litrów malin.Aasiula wrote:5 czego? litra
i co z ta galaretka?
czy inne owoce tak samo sie robi?
Ta niby galaretka to właśnie nalewka. My nabieramy nalewkę proato ze sloika a jak się już nie da to dopiero odcedzamy makiny.
ania.g, Aasiula, Mega, efcia lubią tę wiadomość
-
Oj chyba dobrałaś się do słoikamacduska wrote:5 litrów malin.
Ta niby galaretka to właśnie nalewka. My nabieramy nalewkę proato ze sloika a jak się już nie da to dopiero odcedzamy makiny.
Bozia3, Aasiula, gretka, Mega, efcia, moremi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZadzwonił. Pani go uświadomiła, że środa, czwartek ale w kolejnym tygodniukapturnica wrote:To przeginaja .Musisz zadzwonic tam.
już zeszlo mu ciśnienie
w stresie nie zrozumiał co mu pani mówiła
nick nieaktualny, kapturnica, gretka, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, ania.g, Mega, Aasiula, BISCA, efcia, beates, caffe, malgos741, moremi, iwcia77, nick nieaktualny, Krakonka lubią tę wiadomość
-
no wlasnie tsh samo to nie wiele pwie, mnie dla odmany ft3 wywalilo- i okazalo sie ze prawy plat mam wiekszy niz cala normalna tarczyca, a tsh jak ta lalakapturnica wrote:Ano co lekarz .A w ciąży jednak sie zwraca uwage nie tylko na samo tsh . Bo ono moze byc w normie a ft4 lezec i kwiczec .
kapturnica, moremi lubią tę wiadomość
gretka -
Dlatego ja co jakis czas robie cala trojce tarczycowa , a tak to badam tsh i ft4gretka wrote:no wlasnie tsh samo to nie wiele pwie, mnie dla odmany ft3 wywalilo- i okazalo sie ze prawy plat mam wiekszy niz cala normalna tarczyca, a tsh jak ta lala
moremi lubi tę wiadomość

-
a wrocilam z wywiadu- uwaga- od wrzesnia mam wieksza powierzchnie mieszkaniowa do sprzatania! ( nie zebym przepadala za sprzataniem)
biedna ja co ja sie musze nagimnastykowac z tlumaczeniem mojego imienia.....uf zmeczylam sie....
kapturnica, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, Mega, Aasiula, Magdala, efcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, moremi, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
gretka