X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Rozłożyłaś mnie na łopatki XD

Ale ja ją rozumiem Pusur, jak szłam do 4 klasy, ro książki przerabiałam juz od ferii zimowych :) I całe wakacje też, codziennie pakowałam do plecaka *znaczy tornistra) i szłam d szkoły :) Nie mogłam się doczekać :)
    Ale ona ma 14 lat, to nie to samo, co bycie podjaranym, jak sie jest jeszcze mocno nieletnim i szkola ciagle cieszy.
    Ale z dwojga zlego - lepiej w ta strone, niz martwic sie fobia szkolna.

Mega, dorbie, Sabina, efcia, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A potem Ci przeszło? :-)
    Ja też bylam nawiedzona. Na wakacje bralam zbiór zadan z matmy i robilam wszystko po kolei. Nawet przerabialam arytmetyke z lat 60 tych. mojego taty z technikum :-)

A mój Kuba mnie dziś zadziwil. Jest ogólnie czytający lektury i nic więcej. Wziął na wyjazd książkę. Ja do niego czy naprawdę ja czytal. A on poważnie " Pomyślałem,że hak będę wiecej czytal to będę lepiej czytał ze zrozumieniem" szok! Coś mu się stało!

Dziobak, Sabina, gretka, Mala79, macduska, Mega, Magda*, caffe, moremi, megan8, iwcia77, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ale ona ma 14 lat, to nie to samo, co bycie podjaranym, jak sie jest jeszcze mocno nieletnim i szkola ciagle cieszy.
    Ale z dwojga zlego - lepiej w ta strone, niz martwic sie fobia szkolna.
    Wiesz, mui chodziło o to, że ja nie mogłam się doczekać 4 klasy, bo w końcu miałam mieć dorosłe przedmioty: geografię, historię, byłam nimi zafascynowana :) Dlatego rozumiem jej podniecenie, też czuje się dorosła, idzie do gimnazjum, ma przed sobą otwarty rozdział, kolejny, jest bardziej świadoma tego co ją czeka :) Mnie to fascynowało :) Tak samo cieszyłam się na ogólniak, a na studia to myślałam, że piechotą pójdę, tak nie mogłam się doczekać :)

Dziobak, macduska, Mega, Magda*, caffe, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To chyba jednojajowe są?

tak jednojajowe - to rzadkość :-)

Sabina, macduska, Mega, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    tak jednojajowe - to rzadkość :-)
    Ja chcę jedno, nie jestem pazerna ;) Pozostałą dwójkę niech weźmie Reni :) Albo kto tylko chce :)

Bo tak szczerze, to chyba bym padła, jakbym się dowiedziała, że będą 3!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 20:38

kapturnica, efcia, gretka, macduska, Mega, Reni, malgos741, caffe, moremi, iwcia77, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwaga chwale sie ;-)

moja córa w drugiej liceum nadal przynosi świadectwo z czerwonym paskiem :D
    i najlepsze jest to , ze prawie nic sie nie uczy, odrobi lekcje, przeczyta lekture i na tym koniec, żadnego wkuwania itp

Dziobak, Mala79, kapturnica, macduska, Sabina, Magda*, Mega, ania.g, beates, caffe, paszczakin, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, Krakonka, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja chcę jedno, nie jestem pazerna ;) Pozostałą dwójkę niech weźmie Reni :) Albo kto tylko chce :)

Bo tak szczerze, to chyba bym padła, jakbym się dowiedziała, że będą 3!

Sabcia jak tak wybrzydzasz to uważaj... życie jest przewrotne ;D
    a tak na poważnie to myśle ze ja też bym padła

Sabina, Mega, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurr a mnie dopadlo dzis .Od jakiejs pol godziny zaczela mnie napierdalac kosc guziczna .Tak ni z gruchy ni z pietruchy o.O Chodze ledwo , siedziec problem tylko lezenie na boku przynosi ulge.Kurde miala ktoras te przypadlosc ?.Bo tak czytam i ze to przez macice.Ale zeby zaczelo ot tak ??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    uwaga chwale sie ;-)

i najlepsze jest to , ze prawie nic sie nie uczy, odrobi lekcje, przeczyta lekture i na tym koniec, żadnego wkuwania itp
    No proszę zdolna corcie masz :-)

efcia, Magda*, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    uwaga chwale sie ;-)

No ja mam nadzieje ,ze moj mlody sie nie popsuje i tez dalej bedzie takie przynosil 8)

efcia, Mala79, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurr a mnie dopadlo dzis .Od jakiejs pol godziny zaczela mnie napierdalac kosc guziczna .Tak ni z gruchy ni z pietruchy o.O Chodze ledwo , siedziec problem tylko lezenie na boku przynosi ulge.Kurde miala ktoras te przypadlosc ?.Bo tak czytam i ze to przez macice.Ale zeby zaczelo ot tak ??
    Pojawia się wtedy gdy Baby buszuje a wcześniej pisałas że daje czadu więc nic dziwnego że Cię dopadlo ale fakt do przyjemności to raczej nie należy

Lez ile wlezie jeśli Ci w tej pozycji wygodnie

efcia, kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Magda, Ty dzisiaj uważaj, żeby i Tobie czegoś te leczyzęby nie zrobiły ;-)
    Och Morka,ty mi nic nie mów,byłam u swojego dentysty i sie dowiedziałam ze to co boli to jest zapalenie wokół korzenia przeleczonego kanałowo juz zęba,no i ze musi c na nowo zrobiony i muszę do specjalisty,
    no i co ? i Madzie wygnano do endedologa -cokolwiek to nie znaczy,ale az do Amsterdamu musiałam jechać..pan endodolog-czy jak mu tam obejżał ,stwierdził ze to nie to i że muszę z powrotem i do siebie do pani mondhygenistki(higienistka od zębów)na czy szczenie poddziąsłowe iść,nom to do poniedziałku mam z głowy...choć troszke mi wyczyścił pod tym dziasłem.
    A w ogóle to mam zaawansowaną paradentozę i jak zobaczyłam na zdjęciu mam bardzo ''rozrzedzone'' kości .Co z tym zrobić kurka ,no... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 20:53

Mega, efcia, kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Kapta kup sobie małe kółko dmuchane i na nim siadaj.

kapturnica, Aasiula, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ja mam nadzieje ,ze moj mlody sie nie popsuje i tez dalej bedzie takie przynosil 8)

Kapta to życze zeby sie nie popsuł ;-)
    ja byłam pewna ze w szkole średniej sie to skończy, a tu masz ... miłe zaskoczenie :-)

Mala79, Mega, kapturnica, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Kapta kup sobie małe kółko dmuchane i na nim siadaj.
    Wlasnie doczytalam o tym kółku .Na razie siedze na moim rogalu i to przynosi ulge,Ale boje sie ,zeby mi sie nie powtorzyla historia z rwa kulszowa z 1szej ciazy.Wtedy bylam kaleka ponad tydzien buu

efcia, iwcia77, Krakonka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega jak tam dzisiaj się czujesz z Wieczorka? Antyki zadziałały?

Morka gratuluje połowy ciazy i byle dalej było tak jak jest:-)

Mega, efcia, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fajne uczucie, jak dzieciak dobrze sie uczy i ma świadectwo z paskiem, moja też ma, ale ona to dopiero 5 klasa, mam nadzieje, że tak będzie dalej :D

Mala79, kapturnica, efcia, Aasiula, dorbie, moremi, iwcia77, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    u nas za kg 5 euro...tryskawki 3...ceny kosmos
    tanie truskawki macie,u nas teraz 3,5 euro za pół kilo,no na promocji 2 euro za pół kilo

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    to fajne uczucie, jak dzieciak dobrze sie uczy i ma świadectwo z paskiem, moja też ma, ale ona to dopiero 5 klasa, mam nadzieje, że tak będzie dalej :D

A to tym bardziej się ciesz u nas z 5tej klasy idzie świadectwo do gimnazjum i jest bardziej brane pod uwagę niż 6ta bo twierdzą że w niej są same powtórki z czym osobiście się nie zgadzam

Mega, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Mega jak tam dzisiaj się czujesz z Wieczorka? Antyki zadziałały?

Morka gratuluje połowy ciazy i byle dalej było tak jak jest:-)
    a dziekuje, jest znacznie lepiej, odzuskalam swój glos ;) kaszel też mniejszy, będę żyła ;)

Mala79, efcia, ania.g, caffe, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 10056 10057 10058 10059 10060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ