X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    a dziekuje, jest znacznie lepiej, odzuskalam swój glos ;) kaszel też mniejszy, będę żyła ;)

No to się cieszę iż lepiej to teraz się skup na kurniku :-) albo nie nie skupiaj się bo czasami to lepsze

Mega, efcia, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Och Morka,ty mi nic nie mów,byłam u swojego dentysty i sie dowiedziałam ze to co boli to jest zapalenie wokół korzenia przeleczonego kanałowo juz zęba,no i ze musi c na nowo zrobiony i muszę do specjalisty,
    no i co ? i Madzie wygnano do endedologa -cokolwiek to nie znaczy,ale az do Amsterdamu musiałam jechać..pan endodolog-czy jak mu tam obejżał ,stwierdził ze to nie to i że muszę z powrotem i do siebie do pani mondhygenistki(higienistka od zębów)na czy szczenie poddziąsłowe iść,nom to do poniedziałku mam z głowy...choć troszke mi wyczyścił pod tym dziasłem.
    A w ogóle to mam zaawansowaną paradentozę i jak zobaczyłam na zdjęciu mam bardzo ''rozrzedzone'' kości .Co z tym zrobić kurka ,no... :/

hm ... Magda moj tata mial bardzo zaawansowana paradontoze, wyleczyl ją- uwaga - dieta, zero cukru - tylko ksylitol i jajka
    jajka maja wszystko co potrzebuje organizm do odbudowania kazdej tkanki

ja osobiście wyleczylam sie z uczulenia ( mialam od urodzenia) wychodzilo mi na dloniach, a z wiekiem bylo coraz gorzej, czasami zaciagalam rekaw na dłonie zeby nie bylo widac - wstydzilam sie tego
    bralam sterydy, ale one pomagaly tylko na jakis czas i znowu sie pojawialo :/
    od kiedy jem jajka a to juz 3 lata ( codziennie zjadam 4 żóltka na śniadanie) to nic mi nie wyskakuje

Mega, Mala79, Magda*, ania.g, Bozia3, macduska, caffe, moremi, megan8, iwcia77, Krakonka, kkisia lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    No to się cieszę iż lepiej to teraz się skup na kurniku :-) albo nie nie skupiaj się bo czasami to lepsze
    no, planuje znowu małża wykorzystać ;)

efcia, Mala79, Aasiula, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    no, planuje znowu małża wykorzystać ;)
    Hehe i prawidłowo;-)

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia coś podeslalam bo chce dopytac

efcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    hm ... Magda moj tata mial bardzo zaawansowana paradontoze, wyleczyl ją- uwaga - dieta, zero cukru - tylko ksylitol i jajka
    jajka maja wszystko co potrzebuje organizm do odbudowania kazdej tkanki

ja osobiście wyleczylam sie z uczulenia ( mialam od urodzenia) wychodzilo mi na dloniach, a z wiekiem bylo coraz gorzej, czasami zaciagalam rekaw na dłonie zeby nie bylo widac - wstydzilam sie tego
    bralam sterydy, ale one pomagaly tylko na jakis czas i znowu sie pojawialo :/
    od kiedy jem jajka a to juz 3 lata ( codziennie zjadam 4 żóltka na śniadanie) to nic mi nie wyskakuje
    no kslitol to jem,cukru raczej nie ruszam,ale daktyle to i owszem.
    TO Z PARADENTOZY MOZNA SIĘ WYLECZYĆ?kurcze,tylko jak?

może za mało wapnia mam?

jajka mówisz?no jadam owszem ,czasami mam na nie faze to praktycznie codziennie mogę,a czasami robię sobie od nich przerwę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 21:26

efcia, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Szkocja... a to niby takie cywilizowane miejsce.... :P ulżyło mi, że jesteśmy w Polsce :)
    wyznacznikiem cywilizacji jest dobrobyt mieszkanców i uczciwy rząd a nie tradycje slubne. nie Kometa - nie żyjesz w cywilizowanym kraju w przeciwienstwie do Szkocji

nędzne wypociny radia zet

Mala79, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A Ty kiedy ruszasz ponownie?

I Beates? Jesteś? Jak sytuacja u Ciebie?

Bry :-)
    Chyba dzisiaj zimno, bo mruczadła mnie grzeją ;-)

Jestem. Podczytuję regularnie :)
    Byłam u lekarza, ale nic nowego się nie dowiedziałam. Jak zwykle wszystko Ok, nie wiemy czemu się nie udaje. Zaproponowali mi pomoc psychologa, ale myślę że nie ma takiej potrzeby.
    Mamy teraz imprezowy okres:) a to imieniny , a to urodziny . Jutro idziemy na "parapetówkę".
    A odnośnie starań to U nas walka z czasem :)
    Jeśli zdążymy to spróbujemy jeszcze w lipcu. Wszystko zależy od tego , kiedy przyjdzie @. Planowo ma przyjść 1 lipca, a ok. 18 chcemy jechać do Polski. Więc mielibyśmy wakacje zaraz po transferze. Może było by to dobre rozwiązanie, bo w rodzinnym gronie nie miałabym czasu na rozmyślanie.
    W sierpniu szpital nie robi ani IUI ani IVF bo mają wakacje :-o
    Jeśli lipiec nie wypali to kolejne podejście we wrześniu

Mega, efcia, dorbie, Bozia3, macduska, gretka, caffe, paszczakin, moremi, megan8, iwcia77, ComeToMeBaby, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I takim sposobem muszę iść z pieslawem ech a tak mi nie chce...

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    uwaga chwale sie ;-)

moja córa w drugiej liceum nadal przynosi świadectwo z czerwonym paskiem :D
    i najlepsze jest to , ze prawie nic sie nie uczy, odrobi lekcje, przeczyta lekture i na tym koniec, żadnego wkuwania itp
    Zdolne masz dziecko :) a to bardzo miłe uczucie jak przynoszą dobre stopnie. Gratuluję :)

Mala79, Mega, efcia, dorbie, Bozia3, caffe, iwcia77, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • efcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Zdolne masz dziecko :) a to bardzo miłe uczucie jak przynoszą dobre stopnie. Gratuluję :)

o właśnie - zapomnialam
    aniu gratulacje dla córci :-)

to prawda bardzo mile uczucie :-)

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    No przecież zmylam to coś, a później dla wszystkiego przejechałam myjką parową i wrzucilam program clean na pół godziny. To chyba już się cała chemia upiekła? ;-)

Ja mam piekarnik z funkcją pyrolizy. Z jakimś programem parowym też, ale ten się nie sprawdza. Czyszczenie mam na 3 stopnie, jak wrzucę na 3 to po kilku godzinach wypalania piekarnik jest jak nowy. Autentycznie, jak ze sklepu. Wymiata się tylko resztki popiołu.
    Polecam wszystkim. Jest to droga funkcja, ale warta każdej kasy. Gdybym miała wybierać piekarnik z pyro i bez zmywarki czy zmywarka i zwykły, to bym odpuściła zmywarkę, naprawdę.

Nie wiem, czy Was dzisiaj zdąże nadrobić. Migrena mi dala w kość, pół dnia spędziłam z muszlą w objęciach i muszę jeszcze od siebie dojść :)

efcia, Bozia3, gretka, paszczakin, moremi, megan8, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam sie lasencje :)
    Umordowana jestem i jeszcze jakies uczulenie dostałam kuzwa od proszku bo zmieniłam i wszystko mnie swedzi buuuuu :(

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Paszczak się nie odzywa. Może już siedzi za szaber! ;-)

Jak siedzi, jak to "niczyje"! Toż mysmy tylko dobry uczynek zrobiły, że część się nie zmarnowala. Przerzucilysmy Młoda przez płot, a ja się oddalilam z wózkiem ;)
    Potem tylko pomogłam jej wylezc..

efcia, Bozia3, Mega, macduska, gretka, caffe, ania.g, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my sobie na dyżurze pizze zamówiłyśmy :-) Czekam, będzie za pół godziny :-)
    Nie miałam dawno takiej frajdy z jedzenia :-) ALe zachcianki :-)

Aasiula, efcia, Bozia3, Mega, macduska, caffe, ania.g, paszczakin, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, Krakonka, kkisia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonko Ty bidoku :-(

efcia, ComeToMeBaby, Krakonka lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy przed chwilą u starszego pana na wizycie i taką miał naftalinę w powietrzu, że stałam w otwartym oknie, a pielegniarka przed zastrzykiem musiała wyjśc by nabrać powietrza i na wydechu...
    Fuj, fuj, fuj. Ble...

efcia, moremi, iwcia77, kkisia, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Nie wiem, czy Was dzisiaj zdąże nadrobić. Migrena mi dala w kość, pół dnia spędziłam z muszlą w objęciach i muszę jeszcze od siebie dojść :)

Bidulka, współczuję

efcia, Krakonka lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A my sobie na dyżurze pizze zamówiłyśmy :-) Czekam, będzie za pół godziny :-)
    Nie miałam dawno takiej frajdy z jedzenia :-) ALe zachcianki :-)
    o ja ale masz fajnie :) takie bezkarne jedzenie mmmmm :)

efcia, Mega lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    I jeszcze Reni, Asiula i Krakonka...
    O kim zapomniałam?

O mnie. :-)

Aasiula, efcia, macduska lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
‹‹ 10057 10058 10059 10060 10061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ