35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMega wrote:a dziekuje, jest znacznie lepiej, odzuskalam swój glos
kaszel też mniejszy, będę żyła
No to się cieszę iż lepiej to teraz się skup na kurnikualbo nie nie skupiaj się bo czasami to lepsze
Mega, efcia, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:Och Morka,ty mi nic nie mów,byłam u swojego dentysty i sie dowiedziałam ze to co boli to jest zapalenie wokół korzenia przeleczonego kanałowo juz zęba,no i ze musi c na nowo zrobiony i muszę do specjalisty,
no i co ? i Madzie wygnano do endedologa -cokolwiek to nie znaczy,ale az do Amsterdamu musiałam jechać..pan endodolog-czy jak mu tam obejżał ,stwierdził ze to nie to i że muszę z powrotem i do siebie do pani mondhygenistki(higienistka od zębów)na czy szczenie poddziąsłowe iść,nom to do poniedziałku mam z głowy...choć troszke mi wyczyścił pod tym dziasłem.
A w ogóle to mam zaawansowaną paradentozę i jak zobaczyłam na zdjęciu mam bardzo ''rozrzedzone'' kości .Co z tym zrobić kurka ,no...
hm ... Magda moj tata mial bardzo zaawansowana paradontoze, wyleczyl ją- uwaga - dieta, zero cukru - tylko ksylitol i jajka
jajka maja wszystko co potrzebuje organizm do odbudowania kazdej tkanki
ja osobiście wyleczylam sie z uczulenia ( mialam od urodzenia) wychodzilo mi na dloniach, a z wiekiem bylo coraz gorzej, czasami zaciagalam rekaw na dłonie zeby nie bylo widac - wstydzilam sie tego
bralam sterydy, ale one pomagaly tylko na jakis czas i znowu sie pojawialo
od kiedy jem jajka a to juz 3 lata ( codziennie zjadam 4 żóltka na śniadanie) to nic mi nie wyskakuje
Mega, Mala79, Magda*, ania.g, Bozia3, macduska, caffe, moremi, megan8, iwcia77, Krakonka, kkisia lubią tę wiadomość
-
Mala79 wrote:No to się cieszę iż lepiej to teraz się skup na kurniku
albo nie nie skupiaj się bo czasami to lepsze
efcia, Mala79, Aasiula, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyefcia wrote:hm ... Magda moj tata mial bardzo zaawansowana paradontoze, wyleczyl ją- uwaga - dieta, zero cukru - tylko ksylitol i jajka
jajka maja wszystko co potrzebuje organizm do odbudowania kazdej tkanki
ja osobiście wyleczylam sie z uczulenia ( mialam od urodzenia) wychodzilo mi na dloniach, a z wiekiem bylo coraz gorzej, czasami zaciagalam rekaw na dłonie zeby nie bylo widac - wstydzilam sie tego
bralam sterydy, ale one pomagaly tylko na jakis czas i znowu sie pojawialo
od kiedy jem jajka a to juz 3 lata ( codziennie zjadam 4 żóltka na śniadanie) to nic mi nie wyskakuje
TO Z PARADENTOZY MOZNA SIĘ WYLECZYĆ?kurcze,tylko jak?
może za mało wapnia mam?
jajka mówisz?no jadam owszem ,czasami mam na nie faze to praktycznie codziennie mogę,a czasami robię sobie od nich przerwęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 21:26
efcia, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Szkocja... a to niby takie cywilizowane miejsce....
ulżyło mi, że jesteśmy w Polsce
nędzne wypociny radia zetMala79, efcia, BISCA lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:A Ty kiedy ruszasz ponownie?
I Beates? Jesteś? Jak sytuacja u Ciebie?
Bry
Chyba dzisiaj zimno, bo mruczadła mnie grzeją
Jestem. Podczytuję regularnie
Byłam u lekarza, ale nic nowego się nie dowiedziałam. Jak zwykle wszystko Ok, nie wiemy czemu się nie udaje. Zaproponowali mi pomoc psychologa, ale myślę że nie ma takiej potrzeby.
Mamy teraz imprezowy okres:) a to imieniny , a to urodziny . Jutro idziemy na "parapetówkę".
A odnośnie starań to U nas walka z czasem
Jeśli zdążymy to spróbujemy jeszcze w lipcu. Wszystko zależy od tego , kiedy przyjdzie @. Planowo ma przyjść 1 lipca, a ok. 18 chcemy jechać do Polski. Więc mielibyśmy wakacje zaraz po transferze. Może było by to dobre rozwiązanie, bo w rodzinnym gronie nie miałabym czasu na rozmyślanie.
W sierpniu szpital nie robi ani IUI ani IVF bo mają wakacje :-o
Jeśli lipiec nie wypali to kolejne podejście we wrześniuMega, efcia, dorbie, Bozia3, macduska, gretka, caffe, paszczakin, moremi, megan8, iwcia77, ComeToMeBaby, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
efcia wrote:uwaga chwale sie
moja córa w drugiej liceum nadal przynosi świadectwo z czerwonym paskiem
i najlepsze jest to , ze prawie nic sie nie uczy, odrobi lekcje, przeczyta lekture i na tym koniec, żadnego wkuwania itpa to bardzo miłe uczucie jak przynoszą dobre stopnie. Gratuluję
Mala79, Mega, efcia, dorbie, Bozia3, caffe, iwcia77, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
moremi wrote:No przecież zmylam to coś, a później dla wszystkiego przejechałam myjką parową i wrzucilam program clean na pół godziny. To chyba już się cała chemia upiekła?
Ja mam piekarnik z funkcją pyrolizy. Z jakimś programem parowym też, ale ten się nie sprawdza. Czyszczenie mam na 3 stopnie, jak wrzucę na 3 to po kilku godzinach wypalania piekarnik jest jak nowy. Autentycznie, jak ze sklepu. Wymiata się tylko resztki popiołu.
Polecam wszystkim. Jest to droga funkcja, ale warta każdej kasy. Gdybym miała wybierać piekarnik z pyro i bez zmywarki czy zmywarka i zwykły, to bym odpuściła zmywarkę, naprawdę.
Nie wiem, czy Was dzisiaj zdąże nadrobić. Migrena mi dala w kość, pół dnia spędziłam z muszlą w objęciach i muszę jeszcze od siebie dojść
efcia, Bozia3, gretka, paszczakin, moremi, megan8, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
macduska wrote:Paszczak się nie odzywa. Może już siedzi za szaber!
Jak siedzi, jak to "niczyje"! Toż mysmy tylko dobry uczynek zrobiły, że część się nie zmarnowala. Przerzucilysmy Młoda przez płot, a ja się oddalilam z wózkiem
Potem tylko pomogłam jej wylezc..
efcia, Bozia3, Mega, macduska, gretka, caffe, ania.g, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA my sobie na dyżurze pizze zamówiłyśmy
Czekam, będzie za pół godziny
Nie miałam dawno takiej frajdy z jedzeniaALe zachcianki
Aasiula, efcia, Bozia3, Mega, macduska, caffe, ania.g, paszczakin, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, Krakonka, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByliśmy przed chwilą u starszego pana na wizycie i taką miał naftalinę w powietrzu, że stałam w otwartym oknie, a pielegniarka przed zastrzykiem musiała wyjśc by nabrać powietrza i na wydechu...
Fuj, fuj, fuj. Ble...efcia, moremi, iwcia77, kkisia, Reni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny