X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie mama zbiera liscie wisni (tak , tak liscie ) i aronie zasypuje cukrem i zalewa wlasnie spyrolem.
    A tesciowa robi zajebista nalewke morelowa i pigwówke .

Pięć lat temu mąż robił nalewki na wesele brata. Z tym że zebrał się do tego 3 tygodnie przed imprezą. Nawyszukiwał takich co nie musza długo dojrzewać.
    Dobre były! A jakie nazwy miały fajne:

zielona żabka
    spokojna starość
    łzy panny młodej
    mleczko wściekłej krowy...:-)

kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby, efcia, Bozia3, dorbie, ania.g, BISCA, Mega, Sabina, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Musisz tak daleko mieszkac ??!!!??? :-P

Co poradzić! :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak się nie odzywa. Może już siedzi za szaber! ;-)

Aasiula, kapturnica, efcia, Bozia3, ania.g, Mega, Sabina, paszczakin, caffe, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co az wstyd sie przyznac ale ja nie umiem robic nalewek ,tzn nigdy nie robiłam :/ i soków np. z malin tez nie umiem :( a chetnie bym sie nauczyła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 16:06

Mega, moremi, megan8, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Wiecie co az wstyd sie przyznac ale ja nie umiem robic nalewek ,tzn nigdy nie robiłam :/ i soków np. z malin tez nie umiem :( a chetnie bym sie nauczyła :)
    to nie wstyd, ja też nie robiłam. Ale to raczej dlatego, że warunków tu nie mam.

Mega lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Nigdy nie ejst za pozno.Jak to mówia czlowiek uczy sie cale zycie 8)
    Ja robie z malin na 2spoosby albo tradycyjnie przez sokownik .
    Albo zasypuje zgniecione maliny cukerem i tak sobie stoja az puszcza porzadnie sok. Potem je przez geste sito przecieram do sloiczkow i pasteryzuje.
    Wiem ,ze sa jeszcze przepisy gdzie sok robiony jest na zimno i tak w sloiczki ale nigdy nie robilam bo balam sie ,ze mi je szlak trafi

Aasiula, Mega, Mala79, megan8 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie napisałam stosownego maila do pana od zaproszeń ślubnych, bo zamawiałam już prawie 2 tygodnie temu i ani widu ani słychu, a miały być do 7 dni, a jak sprawa pilna to i szybciej. No i była sprawa pilna i do tej pory nie ma. W międzyczasie już go stosownie upomniałam to przesłał mi projekt, zaakceptowałam i pytam kiedy wyśle a on milczy. No szlag mnie zaraz trafi. Napisałam mu maila i jeszcze smsa do tego (bo oczywiście telefonów nie odbiera), że jak mi do jutra nie da znać a w poniedziałek ich nie wyśle to zakładam spór na allegro o zwrot kasy i zamówienie złożę gdzie indziej. Zauważyłam, że pojawiły mu się pojedyncze komentarze z ostatniego miesiąca o długiej realizacji. No jak mi się ciśnienie podniosło. Goście już powinni je mieć dawno w rękach. Zaraz zejdę na zawał.

0shoot.gif

Sabina, Mega, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Cześć dziewczyny dzisiaj byłam w firmie i powiedziałam już o ciąży, ciężko mi jest już ukryć a po drugie i tak miałam już powiedzieć po genetycznych. Zresztą tempo pracy u mnie coraz większe , dzisiaj musiałam być na 8 w firmie ,a mam ok 120km, dziecko po 6 do przedszkola już, wstać o 4.30-przez ta dięte przygotowywanie pojemników na cały dzień zajmuje mi co najmniej pół godz. Po mału tracę siły na to wszystko,a w poniedziałek znowu o 8 w firmie i przez ten mój pośpiech zarobiłam w ostatnim tyg dwa mandaty. Chciałabym już jak najszybciej iść na zwolnienie.
    A jakie szanse ze zwolnieniem?
    Będziesz więcej na forum :-):-) :-)

Zgłoś się do Dziobaka na Porodówke, bo Cię tam jeszcze nie ma :-)

ania.g, BISCA, Aasiula, Mega, Sabina, Dziobak, efcia, Magda*, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Własnie się zastanawiamy jaki przepis?
    I nie wiemy. :-)

Zasypujemy maliny dużą iloscią cukru i zalewamy spirytusem.
    Tak na 5 l malin ugniecionych, kg cukru i litr spirytu.
    Wychodzi takie coś a la galaretka.
    Nie mogę się doczekać. Malin to mam w cholerę i jeszcze trochę.
    I co dalej, już?

Aasiula lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Albo zasypuje zgniecione maliny cukerem i tak sobie stoja az puszcza porzadnie sok. Potem je przez geste sito przecieram do sloiczkow i pasteryzuje.
    Wiem ,ze sa jeszcze przepisy gdzie sok robiony jest na zimno i tak w sloiczki ale nigdy nie robilam bo balam sie ,ze mi je szlak trafi
    O tak robiłam z malinami do tej pory. A jak już miałam sok to mieszłam go ze spirytem, w sensie dwie części wody i jedna spirytu.

kapturnica, macduska, Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    I co dalej, już?

I czekamy przynajmniej dwa miesiące w międzyczasie kosztując czy nie za mało cukru lub spirytusu. :-)

ania.g, Aasiula, Mega, efcia, caffe, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie noga boli. Ała, ała, ała!
    To się pożaliłam.
    Od razu mi lepiej.

ania.g, Mala79, BISCA, ComeToMeBaby, Aasiula, Mega, Sabina, gretka, efcia, malgos741, moremi, iwcia77, kkisia, Krakonka lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    I czekamy przynajmniej dwa miesiące w międzyczasie kosztując czy nie za mało cukru lub spirytusu. :-)
    Hahaha
    Muszę zrobić tym sposobem. Tylko nie będę mogła próbować :)

macduska, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie popoludniem

Znowu glowa mnie boli wrr

Odebralam wyniki...

I co ja mialam zapytac a w sumie nie bede powielac ide czytac wczorajszy dzien to sie dowiem jak tam Mega i podgladanie i co slychac u pozostalych Pan czy wszystko ok

macduska, ania.g, Mega, Sabina, efcia, moremi, iwcia77, kkisia, Krakonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Witam sie popoludniem

Znowu glowa mnie boli wrr

Odebralam wyniki...

I co ja mialam zapytac a w sumie nie bede powielac ide czytac wczorajszy dzien to sie dowiem jak tam Mega i podgladanie i co slychac u pozostalych Pan czy wszystko ok

Mała i jak wyniki?

moremi lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no okazało się, po fakcie że Marta Yorkowa nam tu obwieściła, że własnie wyszła za jakiegoś hultaja.
    Ale ja nie wiem, nic nie widziałam. Może to jakie plotki ;) hihihi

Co ?!?!?! Kiedy ? co ? jak ?
    Moja Marta od picia ????? Pewnie przedawkowala alkohol w Las Vegas ... ;)

ComeToMeBaby, Mega, Sabina, efcia, beates, caffe, moremi, iwcia77, kkisia, Krakonka lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabbbcia gadaj tu , sa wyniki ??Bo ja tu kciuki dalej zaciskam za armie chUopa!1

ComeToMeBaby, Mega, Aasiula, Sabina, gretka, Mala79, caffe, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja tez badam tarczyce przed braniem tabletki . I tak mam zalecone od endokrynologa z przykazem by tego pilnowac . Tym bardziej jesli sie bada rowniez ft4 wynik sie falszuje

Co lekarz to opinia. https://portal.abczdrowie.pl/pytania/zazycie-euthyroxu-przed-pobieraniem-krwi
    Ja badalam tylko tsh.

Zofia8
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ile maja tak stac?

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Własnie się zastanawiamy jaki przepis?
    I nie wiemy. :-)

Zasypujemy maliny dużą iloscią cukru i zalewamy spirytusem.
    Tak na 5 l malin ugniecionych, kg cukru i litr spirytu.
    Wychodzi takie coś a la galaretka.
    Nie mogę się doczekać. Malin to mam w cholerę i jeszcze trochę.
    5 czego? litra
    i co z ta galaretka?
    czy inne owoce tak samo sie robi?

‹‹ 10053 10054 10055 10056 10057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ