SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no dobra ale kto zapłaci za procedurę???

ale transfer to juz zadna wielka procedura- mniej zachodu niz przy inseminacji.. idziesz, zasiadasz, oni Ci puk rurka zaroda do srodka, otrzepujesz rece i wychodzisz..
    ta czesc droga nie jest.. kosztowna jest stymulacja, punkcja i seks na szkle..
    na bank bedzie jakas (faken, nie znam slowa)- derogacja terminu dla transferow? jest taki wyraz?

edit: sprawdzilam, jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 11:45

dorbie, Bliska 77, Sabina, Krakonka, Elfik, efcia, kkisia, moremi, stara.krycha lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbyś teraz wyszła..hanghead.gif
    ComeToMeBaby wrote:
    Nie, daleko mi do Warszafy. Tak ze trzysta kilosów.

paszczakin, BISCA, Bliska 77, ComeToMeBaby, Elfik, efcia, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, też myślę o zamkniętej kuwecie na przyszłość, kiedy maluch będzie chodził.
    Ale u mnie jak zmieniliśmy żwirek z ekologicznego drewnianego zbrylającego na silikonowy, to jest ok, nie śmierdzi, dobrze pochłania wszystko i koty tego nie roznoszą, a kuweta stoi w naszej górnej łazience

Sabina, paszczakin, Krakonka, efcia, Bliska 77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcz zdjęcia Adasia cudne!

Sabina, paszczakin, Elfik, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wiesz, trochę się jednak martwię
    na wątku IVF dziewczyny napisały, że dostają info z klinik, że może być problem z podejściem nr 2 O.o

Az sie we mnie gotuje, jak czytam. Logicznie powonno byc tak, ze te, ktore zaczely procedure, jada do konca na warunkach z dnia podpisania umowy. Do wykorzystania wszystkich mrozakow. A nowe przepisy powinny dotyczyc wylacznie "nowych" procedur.
    À le z tego co sie orientuje, to Polska wladza nie bardzo "logicznie" wprowadza ustawy a najgorsze jest to, ze kliniki korzystaja z tej sytuacji zeby sie wzbogacic (czytalam kilka wypowiedzi na watku ivf). Az mnie skreca jak pomysle, ze zacofani idioci decyduja a pazerne kliniki wykorzystuja bezradnasc nieplodny par.
    WKURZYLAM SIE !!!!!!!!!!

Sabina, paszczakin, ComeToMeBaby, Reni, Krakonka, Elfik, efcia, Bliska 77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wiesz, trochę się jednak martwię
    na wątku IVF dziewczyny napisały, że dostają info z klinik, że może być problem z podejściem nr 2 O.o

Reni, wytęż wolę i skoncentruj się na najbliższych dniach. Etapami. Nie myśl o kolejnym po kolejnym tylko o tym najbliższym. Martwienie się nie zmieni sytuacji w przyszłości, na którą teraz nie masz wpływu. Skup się na tym, co możesz zrobić. Bierzesz leki, zastrzyki, podpisujesz papiery, załatwiasz wolne - robisz wszystko, co w Twojej mocy, żeby się udało. To bardzo dużo.
    I możesz na przykład cieszyć się też ze wsparcia i całego morza pozytywnych fliudów z forum. I zrobić sobie coś z malin, bo sezon się zaczyna. Albo z borówek.
    Trzymam, co tam mam :)

paszczakin, BISCA, Sabina, Zofia8, efcia, Bozia3, Bliska 77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Paszcza, też myślę o zamkniętej kuwecie na przyszłość, kiedy maluch będzie chodził.
    Ale u mnie jak zmieniliśmy żwirek z ekologicznego drewnianego zbrylającego na silikonowy, to jest ok, nie śmierdzi, dobrze pochłania wszystko i koty tego nie roznoszą, a kuweta stoi w naszej górnej łazience

ja mam zamknieta od zawsze, bom przewrazliwiona.. ;) sprzatanie kuwety to lubego obowiazek na szczescie, ale silikonowy tez testowalismy i ten co mialam, to sie nie zbrylal, tylko barwil na zolto od sikow.. fuu ;)
    i ten biedny kot po sikach musial lazic, boo przeciez tego sie nie wyrzuca od razu.. nienienie, to nie dla mnie.. Ten co masz sie zbryla i mozna wywalic? z moja schiza tylko zbrylaki. w Polsce Benek compact i tylko Benek ;)

Krakonka, efcia, moremi, dorbie lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Az sie we mnie gotuje, jak czytam. Logicznie powonno byc tak, ze te, ktore zaczely procedure, jada do konca na warunkach z dnia podpisania umowy. Do wykorzystania wszystkich mrozakow. A nowe przepisy powinny dotyczyc wylacznie "nowych" procedur.
    À le z tego co sie orientuje, to Polska wladza nie bardzo "logicznie" wprowadza ustawy a najgorsze jest to, ze kliniki korzystaja z tej sytuacji zeby sie wzbogacic (czytalam kilka wypowiedzi na watku ivf). Az mnie skreca jak pomysle, ze zacofani idioci decyduja a pazerne kliniki wykorzystuja bezradnasc nieplodny par.
    WKURZYLAM SIE !!!!!!!!!!

nie wkurzaj sie Bisca, zobaczysz, ze bedzie ok. za duzy skandal by byl, a nawet jesli pisiaki beda u wladzy, to nie zniszcza zarodkow parom, ktorych nie stac na prywatne finansowanie.. wiec bedzie rowno za darmo dla wszytkich..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:03

Reni, BISCA, efcia, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    znalazlam foty (prosze nie cytowac). Podwojne zabezpieczenie przed wonieniem i latajacym zwirem.. Nawet niekociarze nie wyczuja kuwety, no chyba, ze sto lat nieposprzatana.. A ja mam baardzo wrazliwy wech..

U mnie to wszystkie szafki będą na maxa ściśnięte. Ale jak zrobię, to też się pochwalę kuwetą w tej przedpokojowej.
    A blaty drewniane i terakota to moja straszna słabość kuchenna :)
    Teraz z racji wielkości kuchni muszę zapomnieć o ciemnej podłodze i drewnie, ale kiedyś, jak będę miała dom, to mój jedyny wybór :)

Ja celuję w coś takiego:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e59a258c553.jpg

Musze wybierać pomiędzy własnym przekonaniem estetycznym a rozsądkowymi zasadami urządzania wnętrz. Musi to iść bardziej w kierunku minimalizmu, choć wolę rustykalne kuchnie, z chaosem, ciepłymi barwami i masą fidrygałek :)

efcia, moremi lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie koniecznie
    laski już szukają klinik, żeby się przenieść z mrożakami, bo nie mogą kolejny raz podejść
    paszczakin wrote:
    nie wkurzaj sie Bisca, zobaczysz, ze bedzie ok. za duzy skandal by byl, a nawet jesli pisiaki beda u wladzy, to nie zniszcza zarodkow parom, ktorych nie stac na prywatne finansowanie.. wiec bedzie rowno za darmo dla wszytkich..

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    U mnie to wszystkie szafki będą na maxa ściśnięte. Ale jak zrobię, to też się pochwalę kuwetą w tej przedpokojowej.
    A blaty drewniane i terakota to moja straszna słabość kuchenna :)
    Teraz z racji wielkości kuchni muszę zapomnieć o ciemnej podłodze i drewnie, ale kiedyś, jak będę miała dom, to mój jedyny wybór :)

Ja celuję w coś takiego:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e59a258c553.jpg

Musze wybierać pomiędzy własnym przekonaniem estetycznym a rozsądkowymi zasadami urządzania wnętrz. Musi to iść bardziej w kierunku minimalizmu, choć wolę rustykalne kuchnie, z chaosem, ciepłymi barwami i masą fidrygałek :)

pewnie, trzeba brac pod uwage wymiar, swiatlo.. ja np chcialam wyspe, i mimo tego, ze kuchnie mam duza, to sie nie dalo, bo kupe kasy by mnie kosztowalo dociagniecie wyciagu. A kasy nie mielismy za wiele.. No i nie mam..
    ale kuchnie swoja kocham, mam industrialno-rustykalnie, juz wiele razy pokazywalam.. zreszta, ludziom sie tez podoba, bo kradna zdjecie mojej kuchni na potege (a raz na muratorze ja tylko zarzucilam). Tu np polska cegielnia pokazuje moja kuchnie jako swoj produkt (cegly mam z Holandii ;))
    pierwsze zdjecie po lewej pod banerem, zreszta, w banerze tez je maja.. niedlugo ich za to scigne, robie zrzuty ekrany..

http://cegielniagb.biz.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 12:16

Krakonka, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no nie koniecznie
    laski już szukają klinik, żeby się przenieść z mrożakami, bo nie mogą kolejny raz podejść

nie wierze.. od razu bym do prasy z tym ruszyla.. to panika "bo nie wiadomo".. zobaczysz, wyprostuja to. Niemniej na bank bedzie to uzyte jako argument przeciw in-vitro, przeciw mrozeniu..

moremi lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ale kuchnie swoja kocham, mam industrialno-rustykalnie, juz wiele razy pokazywalam.. zreszta, ludziom sie tez podoba, bo kradna zdjecie mojej kuchni na potege (a raz na muratorze ja tylko zarzucilam). Tu np polska cegielnia pokazuje moja kuchnie jako swoj produkt (cegly mam z Holandii ;))
    pierwsze zdjecie po lewej pod banerem, zreszta, w banerze tez je maja.. niedlugo ich za to scigne, robie zrzuty ekrany..

Hehehe, wiesz, zabawne jest to, że w garażu mam paletę takich licówek ceglanych. Sprowadzałam to z północy Polski. Mają tam jakiś dostęp do starych cegieł i ścinają plastry 2-3cm. Nie zdążyłam tego założyć w kuchni, a do mieszkania w bloku takie rzeczy się nie nadają.
    Miały być te cegły na kawałku, drewno i inox na AGD :)

paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Hehehe, wiesz, zabawne jest to, że w garażu mam paletę takich licówek ceglanych. Sprowadzałam to z północy Polski. Mają tam jakiś dostęp do starych cegieł i ścinają plastry 2-3cm. Nie zdążyłam tego założyć w kuchni, a do mieszkania w bloku takie rzeczy się nie nadają.
    Miały być te cegły na kawałku, drewno i inox na AGD :)

czyli moja kuchnia ;)

a do blokow tez sie czasami nada- zalezy jakich blokow.. W GD jest takie nowe osiedle Garnizon, gdzie bloki wykonczyli ceglami- fajnie to wyglada (jak na blok ;))

Elfik, dorbie, Krakonka, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrzzz, wystarczy tego obijania, ide letko pohalasowac, coby sie glod obudzil, bo drzemie juz ponad 2h.. a trzeba po zakupy jechac, w piatek caly moj zespol z pracy przyjezdza na sniadanie..

(zespół w sensie wspolpracownicy, nie spiewamy i nie tanczymy razem) ;)

efcia, Elfik, BISCA, Bozia3, kkisia, gosia7122, moremi, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest, jest, jest! Pan Waldek jedzie do mnie już windą... :)

Edit: Pan Waldek całkiem całkiem. A jaki błyskawiczny hehehe. Przyszedł, złapał za klamkę, odpowiednio ustawił i działało. Musiałam mu udowadniać, że nie działało... Na zdjęciu. Dokręcił coś tam i powiedział, że jak jest niedomknięte okno a ja próbuję zamknąć to wtedy może wypaść z okucia. Muszę zawsze dopchnąć ręką okno. Heh, wyszłam na nie-umiejącą-zamykać-okna-pannę... Uff, ale z głowy.
    Aha- Pan Waldek był duży i masywny. Jak on dotknął to okno to chyba samo z wrażenia weszło. Ja nie miałam szans zrobić to co on ;)
    No kurdę, chłopa mi brakuje! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:22

Krakonka, Reni, Elfik, BISCA, Sabina, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    czyli moja kuchnia ;)

a do blokow tez sie czasami nada- zalezy jakich blokow.. W GD jest takie nowe osiedle Garnizon, gdzie bloki wykonczyli ceglami- fajnie to wyglada (jak na blok ;))

W loftach fajnie wyglądają cegły. Ale w prawdziwych loftach. Bo u nas loftami nazywają różne rzeczy, niektórzy deweloperzy nawet kawalerki :)
    W Kraku było kilka miejsc fajnych na lofty, ale je wydrążyli w środku i zrobili też podział poziomy, to im wyszły zwykłe mieszkania, tyle że dwupoziomowe.

dorbie, moremi lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • efcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    jest, jest, jest! Pan Waldek jedzie do mnie już windą... :)

Kometa wchodze czytam ze Pan Waldek do ciebie jedzie ( uwaga nie nadrabialam wiec nie wiem o co cho ) ty wiesz co ja sobie pomyślalam ;D

ComeToMeBaby, Reni, Krakonka, Sabina, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Kometa wchodze czytam ze Pan Waldek do ciebie jedzie ( uwaga nie nadrabialam wiec nie wiem o co cho ) ty wiesz co ja sobie pomyślalam ;D
    :P
    o serwisanta do okna
    w sumie, ciekawa fantazja ;)

efcia lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    :P
    o serwisanta do okna
    w sumie, ciekawa fantazja ;)

ej no ty bez chopa, ja bez chopa to głodnemu chleb na myśli :P

ComeToMeBaby, moremi, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 10363 10364 10365 10366 10367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ