SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Mnie też, a teraz jak miałam zakaz prac domowych ( ciągle nie wiem zresztą na ile mogę sobie już pozwolić, bo od tygodnia tfu, tfu nie mam plamien) to u mnie nikt lustra nie mył, całe oplute od mycia zębów. Bo mój syn, który generalnie myje łazienki nie myje luster, nie myje i koniec
    U mnie chyba stwierdzaja ,ze kibel i lustro nad zlewem w lazience myje sie sam ;) To samo.Mlody ma aparaty nazebne to kurde splute i spaprane pasta wiecznie jest wszystko.Srednio 3razy dziennie musze lustro myc . Niby jak sie mu powie idzie i umyje ale jak ??Maj gad!

peppapig, Bliska 77, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja jeszcze na chwilę. Czy ktoś widział, że u Bozi wykres się ciągnie od czerwca? Czy ona cos przed nami ukrywa?
    że co????
    Morka - Ciebie chyba zabudyniowało na maksa....;) - jak to się ciągnie? Wykres jak wykres - bardzo powiedziałabym książkowy....:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 09:49

moremi, paszczakin, dorbie, Bliska 77, efcia, stara.krycha, Mega, Sabina, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Mormi podobało Ci się w Brugii ? My byliśmy tam miesiąc temu. Bardzo mi się podobało. Ale strasznie duźo ludzi tam było. Moźe dlatego, źe była to sobota. Nie wiem. Ale przez rynek trudno było sie przecisnąć
    W piątek też sporo ludzi. Jakieś występy po ratuszem...
    Podbało nam się bardzo :-)
    Na samym początku spotkaliśmy autochtona, którego rodzina mieszka tam od 16 wieku. Przemiły starszy pan :-)
    Obowiązkowo też zaliczyliśmy wycieczkę kanałami :-)
    Stopy wieczorem mi odpadały :-)

Zofia8, dorbie, Bliska 77, efcia, ComeToMeBaby, beates, Mega, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    że co????
    Morka - Ciebie chyba zabudyniowało na maksa....;) - jak to się ciągnie? Wykres jak wykres - bardzo powiedziałabym książkowy....:)
    I pewnie ciążowy :-D

Bozia3, Zofia8, peppapig, Bliska 77, efcia, ComeToMeBaby, Mega, Sabina, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, kupiłam łóżeczko :-) na allegro, do mojej komody z przewijakiem Leksvik, którą dostałam od szwagierki. Pod wpływem chwili :-) Łóżeczko nie używane wcale przez dziecko, tylko składzik na zabawki, dziecko w nim nie spało. Za 200zł z materacykiem dobrej jakości :-) Mi się ono strasznie podoba, bo jest z drewna, a nie z płyty. Może wcześnie, może zaszalałam, ale co tam :-)
    Zawsze można sprzedać jakby co... tfu tfu. Do porodu nikt nic nie wie...

Dziobak, moremi, peppapig, Bliska 77, Bozia3, paszczakin, efcia, ComeToMeBaby, ania.g, Mega, Sabina, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta chętnie przyjmę Twoją pogodę. U nas jest 12°C, tak tak, dwaanaście stopni, chmury i bardzo silny wiatr...

Jedyne pocieszenie, ze do Ciebie nie jest tak znowu daleko. Może to ciepełko jakoś się tu przywlecze.

efcia, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Kapta chętnie przyjmę Twoją pogodę. U nas jest 12°C, tak tak, dwaanaście stopni, chmury i bardzo silny wiatr...

Jedyne pocieszenie, ze do Ciebie nie jest tak znowu daleko. Może to ciepełko jakoś się tu przywlecze.
    Możemy sie wymienic :) A na powaznie podobno ciepełło wraca wiec wygrzejesz swoje koścvi ;)

efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    To moderator napisał
    To nasz musi go usunąć! ;)

moremi, Reni, Bozia3, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reeeeeni! Trzymam mocno kciuki :-)

Reni, efcia, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :-)

Reni, niech sie zadomowi jak trza :-)

Reni, efcia, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Możemy sie wymienic :) A na powaznie podobno ciepełło wraca wiec wygrzejesz swoje koścvi ;)

Gdzie to wyczytałaś? Bo przeglądam serwisy pogodowe i wszędzie prognozują 22 stopnie max, i chmury i deszcz.

• anna maria Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry 20 stp.

moremi, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy rodzinnego pecha,wczoraj znalazlam u Helki na plecach kleszcza ,moj go wyciagna i jest ok zadnego sladu,dzisiaj rano malz mowi co mnie tu swdzi (tez na plecach)ja kurwa patrze kleszcz ale juz z duza plama czerwona .Teraz pojechal do kliniki i sie martwie mam nadzieje ze wszystko sie dobrze skonczy .

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tym pięknym dniu :-) cieszę paszcze bo dziś super się czuje. Zaprosiłam chłopa na obiad restaurancie ;) i piwko dobre jakie. No co? lato! U mnie ładnie,słońce i nic a nic nie pada.
    Reni za zuche trzymam wszyyyssstkkkooo :D
    Miłego dnia :-) <3 młuaaaa

anna maria, Reni, kapturnica, efcia, ComeToMeBaby, Bursztyn, moremi, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ladna jestes ,a i trzymam za dzisiaj :-)

Reni, efcia, Mega lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U anna maria,pewnie podadzą antybiotyk jak jest rumień.

anna maria lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze brzydko
    Magda* wrote:
    he?? Wit to brzydko? serio??

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam nadzieje ze sie na tym skonczy
    peppapig wrote:
    U anna maria,pewnie podadzą antybiotyk jak jest rumień.

efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    mamy rodzinnego pecha,wczoraj znalazlam u Helki na plecach kleszcza ,moj go wyciagna i jest ok zadnego sladu,dzisiaj rano malz mowi co mnie tu swdzi (tez na plecach)ja kurwa patrze kleszcz ale juz z duza plama czerwona .Teraz pojechal do kliniki i sie martwie mam nadzieje ze wszystko sie dobrze skonczy .
    To odczyn po kleszczu, miałaś go kilka godzin przynajmniej to i organizm się bronił. W takim prypadku nic się nie robi. Musicie obserwowac te okolice, gdzie użarły was kleszcze, jeśli miałaby być Borelioza to pojawiłby się rumien naokoło ciemniejszy, srodek jasny(tzw rumien wędrujący bo zmienia kształt), ale po ok 2-3 tyg. Też jest opcja, ze nie ma rumienia, a borelioza jest, także chyba warto sobie oznaczyc przeciwciała po jakis 4-5 tygodniach w klasie IgG i IgM.
    Przy odczynie po ukąszeniu jest zasada, ze podaje się antybiotyk ja ten rumien jest srednicy>10cm, ale to nie borelioza.

Mój Hubi w wieku 1,5 roku miał rumien wędrujący po ukąszeniu przez kleszcza a preciwciala mu wyszły ujemne, tez jest taka opcja podobno u 30% ludzi

Reni, peppapig, anna maria, Bliska 77, efcia, ComeToMeBaby, ania.g, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    no mam nadzieje ze sie na tym skonczy

Najwazniejsze, ze jest w klinice.

anna maria lubi tę wiadomość

Zofia8
‹‹ 10415 10416 10417 10418 10419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ