SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    oooo rosołu mi się zachciało, a tata na urlopie (gotuje najlepsiejszy), więc będę musiała ugotować sama. Trudno

aleee mi smaka narobiłyście!
    Wpadnij do mnie mam z indyka choc nieklarowny bo maz na fullu gotowal mieso.

Reni, stara.krycha lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to czym się różni rosół z mięsa i warzyw, od bulionu z mięsa i warzyw
    Bulion to wywar - jest intensywniejszy, taka baza do zup i sosow. Rosol jest juz bardziej rozcienczona forma wywaru z dodatkiem weglowodanow - makaronu, ryzu, manny itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 11:35

moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wizzair to chciałam wiedzieć jak jest w praktyce. Dopóki nie polecę, nie będę wiedziała ;-)

moremi, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja woziłam w takich woreczkach zapinanych strunowo - czy jak to się tam nazywa...(takie, w których np. mrozi się owoce)
    o własnie o takie mi chodzi, bo oni pisza, że wszystkie butelki mają być schowane do torebki foliowej o rozmiarze 1 l 20x20cm. A te kosmetyczki z Rossmana zmieszcza tylko 2 takie butelki

Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosol ??? Ktos mnie wzywal ???

Bry
    Ide nadrobic co nieco

Sabina, Reni, kkisia, Bozia3, efcia, moremi, Aasiula, Simba, ComeToMeBaby, stara.krycha, Mega, paszczakin lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czereśnie w końcu u mnie zagościły! I szpaki ich nie zjadły. W sumie drugi rok owocowała ta czereśnia, rok temu było kilka owoców, w tym roku jakieś 2 litry. I mam nadzieję,że za rok już będzie porządnie. Od dzieciństwa marzyłam o drzewie czereśniowym . I teraz tak się najadłam, a za pól godziny jade do pracy :-) z takim brzuchem najezonym :-O

peppapig, Sabina, efcia, Margolcia88, macduska, Aasiula, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,się melduje na zakupach byłam,kupiłam na targu borówki tj.po miastowemu jagody. Jem z jogurtem,pycha. A na obiad zrobię pierogi :-) wszyscy bardzoo lubią. No i mało co robię,poleguje i faktycznie coś więcej czuję ten brzuch choć nie boli. Przecież jestem w ciąży w 8 miesiącu :D Gonie Elfa i Kapte a może je przegonie? Córkę urodziłam w 36,syna w 41 tyg. trza się mieć na baczności. No i przepraszam!

Sabina, kkisia, efcia, Margolcia88, macduska, moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, ania.g, malgos741, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uwielbiam czeresnie :-) a u mnie w ogródku są buraczki,więc jutro botwinka,bardzo lubię barszcz. Pierwszy raz sadziłam buraki. Super sprawa.

dorbie, Aasiula, ComeToMeBaby, Sabina, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to się stało??? O.o przecież dopiero mówiłaś, żeś w ciąży O.o
    peppapig wrote:
    Przecież jestem w ciąży w 8 miesiącu :D Gonie Elfa i Kapte a może je przegonie? Córkę urodziłam w 36,syna w 41 tyg. trza się mieć na baczności. No i przepraszam!

peppapig, efcia, Margolcia88, moremi, Simba, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, stara.krycha, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jak to się stało??? O.o przecież dopiero mówiłaś, żeś w ciąży O.o
    Reni niedługo i Tobie zleci jakimś cudem ;)

Reni, dorbie, efcia, Margolcia88, moremi, ComeToMeBaby, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Rosol to konkretna zupa na bazie wywaru z miesa i warzyw. A bulion to z francuskiego wywar ( moze byc miesny, warzywny lub miesno-warzywny).
    no właśnie....więc raczej sie nie powie rosół na bulion warzywny :)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to czym się różni rosół z mięsa i warzyw, od bulionu z mięsa i warzyw
    rosół z mięsa i warzyw to zupa - podawana razem z makaronem, marchewką itp.
    a wywar z miesą i warzyw - to bulion - sama woda..

Reni, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam 60 dkg czereśni - czekam....

peppapig, dorbie, efcia, Margolcia88, moremi, Aasiula, Simba, ComeToMeBaby, Sabina, ania.g, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie myślę,analizuje,że nie było tak najgorzej. Czułam się nieźle nawet dobrze,choć ciągle się martwię i czekam na moją mordke żeby tylko zdrowa przyszła na świat :-) jeszcze miesiąc,dwa. Dam radę!
    Aaa i chwała bogu za to znieczulenie,co go uchwalili ostatnio dla wszystkich co by na żywca nie rodzić,uff...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 12:05

Bozia3, Margolcia88, moremi, anna maria, Aasiula, ComeToMeBaby, SolarPolar, Sabina, ania.g, kkisia, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Też uwielbiam czeresnie :-) a u mnie w ogródku są buraczki,więc jutro botwinka,bardzo lubię barszcz. Pierwszy raz sadziłam buraki. Super sprawa.
    Ja tez mam, ale to jak mąz jutro wóci, to w weekend na pewno chłodnik zrobimy. ALe do chłodniak musi być upał przecież, a u nas upału nie ma, ledwo 22 stopnie

peppapig lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jak naleję do michy sam rosół bez marchewki i makaronu, to będzie bulion? 07icon_smile4.gif
    Bozia3 wrote:
    rosół z mięsa i warzyw to zupa - podawana razem z makaronem, marchewką itp.
    a wywar z miesą i warzyw - to bulion - sama woda..

moremi, ComeToMeBaby, Mega, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czy jak naleję do michy sam rosół bez marchewki i makaronu, to będzie bulion? 07icon_smile4.gif
    tak - według mnie tak

Mega lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja już nic nie rozumiem
    Bozia3 wrote:
    tak - według mnie tak

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to ja już nic nie rozumiem
    no trudno....kobiety w ciąży tak mają...:)

to tak, jakbyś się upierała - że frytki i purre - to przecież ziemniaki i tak się to danie powinno nazywać...;)

moremi, Reni, Aasiula, Simba, BISCA, macduska, SolarPolar, kkisia, Mega, efcia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tak - według mnie tak
    Wg mnie nie, to będzie rosół bez dodatków. Do bulionu będzie mu brakowało intensywności.

Mega lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 10485 10486 10487 10488 10489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ