X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    oooo rosołu mi się zachciało, a tata na urlopie (gotuje najlepsiejszy), więc będę musiała ugotować sama. Trudno

aleee mi smaka narobiłyście!
    Wpadnij do mnie mam z indyka choc nieklarowny bo maz na fullu gotowal mieso.

Reni, stara.krycha lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to czym się różni rosół z mięsa i warzyw, od bulionu z mięsa i warzyw
    Bulion to wywar - jest intensywniejszy, taka baza do zup i sosow. Rosol jest juz bardziej rozcienczona forma wywaru z dodatkiem weglowodanow - makaronu, ryzu, manny itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 11:35

moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wizzair to chciałam wiedzieć jak jest w praktyce. Dopóki nie polecę, nie będę wiedziała ;-)

moremi, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja woziłam w takich woreczkach zapinanych strunowo - czy jak to się tam nazywa...(takie, w których np. mrozi się owoce)
    o własnie o takie mi chodzi, bo oni pisza, że wszystkie butelki mają być schowane do torebki foliowej o rozmiarze 1 l 20x20cm. A te kosmetyczki z Rossmana zmieszcza tylko 2 takie butelki

Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosol ??? Ktos mnie wzywal ???

Bry
    Ide nadrobic co nieco

Sabina, Reni, kkisia, Bozia3, efcia, moremi, Aasiula, Simba, ComeToMeBaby, stara.krycha, Mega, paszczakin lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czereśnie w końcu u mnie zagościły! I szpaki ich nie zjadły. W sumie drugi rok owocowała ta czereśnia, rok temu było kilka owoców, w tym roku jakieś 2 litry. I mam nadzieję,że za rok już będzie porządnie. Od dzieciństwa marzyłam o drzewie czereśniowym . I teraz tak się najadłam, a za pól godziny jade do pracy :-) z takim brzuchem najezonym :-O

peppapig, Sabina, efcia, Margolcia88, macduska, Aasiula, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,się melduje na zakupach byłam,kupiłam na targu borówki tj.po miastowemu jagody. Jem z jogurtem,pycha. A na obiad zrobię pierogi :-) wszyscy bardzoo lubią. No i mało co robię,poleguje i faktycznie coś więcej czuję ten brzuch choć nie boli. Przecież jestem w ciąży w 8 miesiącu :D Gonie Elfa i Kapte a może je przegonie? Córkę urodziłam w 36,syna w 41 tyg. trza się mieć na baczności. No i przepraszam!

Sabina, kkisia, efcia, Margolcia88, macduska, moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, ania.g, malgos741, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uwielbiam czeresnie :-) a u mnie w ogródku są buraczki,więc jutro botwinka,bardzo lubię barszcz. Pierwszy raz sadziłam buraki. Super sprawa.

dorbie, Aasiula, ComeToMeBaby, Sabina, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to się stało??? O.o przecież dopiero mówiłaś, żeś w ciąży O.o
    peppapig wrote:
    Przecież jestem w ciąży w 8 miesiącu :D Gonie Elfa i Kapte a może je przegonie? Córkę urodziłam w 36,syna w 41 tyg. trza się mieć na baczności. No i przepraszam!

peppapig, efcia, Margolcia88, moremi, Simba, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, stara.krycha, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jak to się stało??? O.o przecież dopiero mówiłaś, żeś w ciąży O.o
    Reni niedługo i Tobie zleci jakimś cudem ;)

Reni, dorbie, efcia, Margolcia88, moremi, ComeToMeBaby, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Rosol to konkretna zupa na bazie wywaru z miesa i warzyw. A bulion to z francuskiego wywar ( moze byc miesny, warzywny lub miesno-warzywny).
    no właśnie....więc raczej sie nie powie rosół na bulion warzywny :)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to czym się różni rosół z mięsa i warzyw, od bulionu z mięsa i warzyw
    rosół z mięsa i warzyw to zupa - podawana razem z makaronem, marchewką itp.
    a wywar z miesą i warzyw - to bulion - sama woda..

Reni, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam 60 dkg czereśni - czekam....

peppapig, dorbie, efcia, Margolcia88, moremi, Aasiula, Simba, ComeToMeBaby, Sabina, ania.g, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie myślę,analizuje,że nie było tak najgorzej. Czułam się nieźle nawet dobrze,choć ciągle się martwię i czekam na moją mordke żeby tylko zdrowa przyszła na świat :-) jeszcze miesiąc,dwa. Dam radę!
    Aaa i chwała bogu za to znieczulenie,co go uchwalili ostatnio dla wszystkich co by na żywca nie rodzić,uff...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 12:05

Bozia3, Margolcia88, moremi, anna maria, Aasiula, ComeToMeBaby, SolarPolar, Sabina, ania.g, kkisia, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Też uwielbiam czeresnie :-) a u mnie w ogródku są buraczki,więc jutro botwinka,bardzo lubię barszcz. Pierwszy raz sadziłam buraki. Super sprawa.
    Ja tez mam, ale to jak mąz jutro wóci, to w weekend na pewno chłodnik zrobimy. ALe do chłodniak musi być upał przecież, a u nas upału nie ma, ledwo 22 stopnie

peppapig lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jak naleję do michy sam rosół bez marchewki i makaronu, to będzie bulion? 07icon_smile4.gif
    Bozia3 wrote:
    rosół z mięsa i warzyw to zupa - podawana razem z makaronem, marchewką itp.
    a wywar z miesą i warzyw - to bulion - sama woda..

moremi, ComeToMeBaby, Mega, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    czy jak naleję do michy sam rosół bez marchewki i makaronu, to będzie bulion? 07icon_smile4.gif
    tak - według mnie tak

Mega lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja już nic nie rozumiem
    Bozia3 wrote:
    tak - według mnie tak

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to ja już nic nie rozumiem
    no trudno....kobiety w ciąży tak mają...:)

to tak, jakbyś się upierała - że frytki i purre - to przecież ziemniaki i tak się to danie powinno nazywać...;)

moremi, Reni, Aasiula, Simba, BISCA, macduska, SolarPolar, kkisia, Mega, efcia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tak - według mnie tak
    Wg mnie nie, to będzie rosół bez dodatków. Do bulionu będzie mu brakowało intensywności.

Mega lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 10485 10486 10487 10488 10489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ