X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mój daaawno dawno temu mówił do mnie Dziubek. Szybko go oduczyłam. Teraz nawet imienia boi się zdrabniać. :-)
    no teraz to jestescie Waciaki :D

macduska, gretka lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jak wody odeszły, to się lewatywy nie robi. Właśnie w takich sytuacjach może kupa pójść w trakcie porodu.
    Ale większość kobiet ma naturalną lewatywe - organizm szykując się do porodu oczyszcza się sam (jak rzygasz i masz biegunkę w okolicach terminu, to wiedz, że coś się dzieje). W innych wypadkach zaleca się lewatywe.
    Tego się dowiedziałam wczoraj na gimnastyce :-)
    O to ciekawe bo ja miałam lewatywke po odejściu wód ;) więcej do Wc biegałam dzien wczesniej ale nie skojarzyłam ze to mogliby byc to oczyszczanie. W kazdym razie lewatywa to nic strasznego i teraz tez nie będę stronić. Pózniej poszłam pod prysznic, nikt mnie nie poganiał. Dostałam koszule do rodzenia i jeszcze z 3 godz to trwało.
    W kazdym razie porodu nie ma co sie bać, bolec no boli- trzeba przeżyć choc znieczulenie jednak powinno byc. Ja na swoj czekam z coraz większa niecierpliwoscią bo to było dla mnie niesamowite przeżycie :)

kapturnica, macduska, moremi lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    nie da się tak jednym drugiego zastąpić. Bynajmniej ja tak nie mogę i nawet nie chcę.

Po prostu poniosłam jakąś tam porażę. I chyba na tym zakończę moje wywody, bo muszę sobie z tym poradzić sama.
    O porażce mogłabyś mówić, gdyby syn miał lat 13. To dorosły facet jest i zwyczajnie ma inny sposób na życie.
    Nigdy, przenigdy nie traktuj tego jako porażki. To jest nowy etap i teraz skupcie się na budowaniu nowych relacji.
    Caffe, życzę z całego serca, żebyś niedługo mogła powiedzieć, że jesteś dumna z tego, że podjął taką decyzję.

caffe, kapturnica, peppapig, gretka, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    O porażce mogłabyś mówić, gdyby syn miał lat 13. To dorosły facet jest i zwyczajnie ma inny sposób na życie.
    Nigdy, przenigdy nie traktuj tego jako porażki. To jest nowy etap i teraz skupcie się na budowaniu nowych relacji.
    Caffe, życzę z całego serca, żebyś niedługo mogła powiedzieć, że jesteś dumna z tego, że podjął taką decyzję.
    <3

moremi lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie z Zakopca :)
    Oczywiście musialabym sie inaczej nazywać zeby było bez przygód :)
    Wieczorem wan opisze jak latałam po klinice niepłodności w Kraku po receptę na nowy lek bo tamten co zabrałam z domu zagotował sie :/
    Pozdrawiam wszystkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:10

kapturnica, macduska, peppapig, ComeToMeBaby, gretka, moremi, anna maria, dorbie, iwcia77, megan8, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff urobiłam sie kurna po łokiecie ale jest!!! Jest wszystko tam gdzie ma byc a wiec na swoim miejscu!!! Boszz jaka jeZdem dzis szczesliwa ,że wszystko gotowe juz.
    Teraz bedeM lezec i pachniec do poroda! =D

Aasiula, macduska, Heretyczka, peppapig, iwcia77, dorbie, megan8, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ja musze zapytac : czy dzieci najpierw skacza jak zaby zanim zaczna raczkowac? :-O
    Bywa i tak. Pewnie sie odpycha jedna noga, ale nie ma jeszcze symetrii w tym, bo powinien dolozyc do tego przeciwlegla reke, stad zabi skok. Zaraz zalapie o co chodzi, mozesz mu tez pokazac, kierujac jego nogami i rekami.

moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ja musze zapytac : czy dzieci najpierw skacza jak zaby zanim zaczna raczkowac? :-O
    Mój ma w nosie raczkowanie, pełza, czasem sobie przybiera pozycję jak do raczkowania,najbardziej lubi chodzić przy meblach. Ale nie skacze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:18

Aasiula, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, nie wiem ile Twój duży syn ma lat ale ja miałam 19 jak się wyprowadziłam i już nigdy nie wróciłam. Mi z pewnością wyszło na dobre bo ekspresowo się usamodzielniłam. Przytulam <3

caffe, moremi, iwcia77, megan8, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze to caffe boje sie tego momenty,mój ma 15 skonczone a już o tym myśle <3
    Asiula to macham Ci witaj w górach!
    Kapcia jak ci zazdraszczam ;) u mnie dopiero szafe montują po łikendzie. Łóżeczko w paczce, dobrze,że choć wszystko inne gotowe,ubranka poprane,wanienka,wózek czeka..
    Aa lekarz wpadł na sale z okrzykiem szczęścia,że wyniki mi spadły do 12 z 22 co już nie jest krytyczne. Bo już dzisiaj zastanawiali sie nad cesarką,co czuje nie wiem,uff póki co.
    A miałam napisać ci do zlewu bardzo mi sie podoba granitowy. aLe poobno łatwo go uświnić..w czym jestem zdolna a nie do usuniecia są plamy po borówkach. W naszym jadłospisie pierogi z borówkami raz w tygodniu,musowo. Łeb mnie boli ide dla odmiany legnąć na prawym boku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:25

caffe, ania.g, kapturnica, macduska, SolarPolar, moremi, Aasiula, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    masz ovulacje i zamiast sie pukac to myjesz okna :P ;D???
    przeciez musi sie umeczyc wg Sroki nie?

macduska, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    przeciez musi sie umeczyc wg Sroki nie?

Lipa. Jak nie zadziałało sprzatanie strychu w 30° upale to co tam takie okno! Pfff...

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w temacie trudnych decyzji.
    Dokladnie dwa lata temu zrobilam coś do czego zbieralam się ze dwa lata co najmniej dwa lata. To była jak dotąd najtrudniejsza decyzja w moim zyciu. Zwlaszvza, ze dotyczyła nie tylko mojej rodziny ale tez rodziców, ich relacji z nami itp.
    Duzo by pisać.
    Przeryczalam i przegadałam z mężem niejedną noc. To były trudne chwile dla nas, moich rodziców, dla wszyskich. Chwilami balam się o ich zdrowie.

Teraz widzę, ze to była najlepsza decyzja jaka podjęłam.

Caffe- poplaczesz, syn poplacze, a potem będziecie oboje zadowoleni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:42

ania.g, moremi, caffe, Heretyczka, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepa to narazie zostajesz w dwupaku? :-)

peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, świetna wiadomość :-)
    Zobaczysz, że urodziszw 38 tygodniu przez cesarkę :-)

Heretyczka, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przegiełam
    znowu pozarłam eklery

ania.g, moremi, peppapig, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    przegiełam
    znowu pozarłam eklery

Proszę jisć do Wielebnego po rozgżeszenie.

Siostra Dusisława

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Proszę jisć do Wielebnego po rozgżeszenie.

Siostra Dusisława
    pójde jutro bo teraz pewnie juz spożywa morda jedna

macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu takie puchy, na plebanię poszły czy co ?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A co tu takie puchy, na plebanię poszły czy co ?
    planuje na kolacje steka z frytkami

anna maria, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 10822 10823 10824 10825 10826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ