X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mój daaawno dawno temu mówił do mnie Dziubek. Szybko go oduczyłam. Teraz nawet imienia boi się zdrabniać. :-)
    no teraz to jestescie Waciaki :D

macduska, gretka lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jak wody odeszły, to się lewatywy nie robi. Właśnie w takich sytuacjach może kupa pójść w trakcie porodu.
    Ale większość kobiet ma naturalną lewatywe - organizm szykując się do porodu oczyszcza się sam (jak rzygasz i masz biegunkę w okolicach terminu, to wiedz, że coś się dzieje). W innych wypadkach zaleca się lewatywe.
    Tego się dowiedziałam wczoraj na gimnastyce :-)
    O to ciekawe bo ja miałam lewatywke po odejściu wód ;) więcej do Wc biegałam dzien wczesniej ale nie skojarzyłam ze to mogliby byc to oczyszczanie. W kazdym razie lewatywa to nic strasznego i teraz tez nie będę stronić. Pózniej poszłam pod prysznic, nikt mnie nie poganiał. Dostałam koszule do rodzenia i jeszcze z 3 godz to trwało.
    W kazdym razie porodu nie ma co sie bać, bolec no boli- trzeba przeżyć choc znieczulenie jednak powinno byc. Ja na swoj czekam z coraz większa niecierpliwoscią bo to było dla mnie niesamowite przeżycie :)

kapturnica, macduska, moremi lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    nie da się tak jednym drugiego zastąpić. Bynajmniej ja tak nie mogę i nawet nie chcę.

Po prostu poniosłam jakąś tam porażę. I chyba na tym zakończę moje wywody, bo muszę sobie z tym poradzić sama.
    O porażce mogłabyś mówić, gdyby syn miał lat 13. To dorosły facet jest i zwyczajnie ma inny sposób na życie.
    Nigdy, przenigdy nie traktuj tego jako porażki. To jest nowy etap i teraz skupcie się na budowaniu nowych relacji.
    Caffe, życzę z całego serca, żebyś niedługo mogła powiedzieć, że jesteś dumna z tego, że podjął taką decyzję.

caffe, kapturnica, peppapig, gretka, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    O porażce mogłabyś mówić, gdyby syn miał lat 13. To dorosły facet jest i zwyczajnie ma inny sposób na życie.
    Nigdy, przenigdy nie traktuj tego jako porażki. To jest nowy etap i teraz skupcie się na budowaniu nowych relacji.
    Caffe, życzę z całego serca, żebyś niedługo mogła powiedzieć, że jesteś dumna z tego, że podjął taką decyzję.
    <3

moremi lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie z Zakopca :)
    Oczywiście musialabym sie inaczej nazywać zeby było bez przygód :)
    Wieczorem wan opisze jak latałam po klinice niepłodności w Kraku po receptę na nowy lek bo tamten co zabrałam z domu zagotował sie :/
    Pozdrawiam wszystkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:10

kapturnica, macduska, peppapig, ComeToMeBaby, gretka, moremi, anna maria, dorbie, iwcia77, megan8, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff urobiłam sie kurna po łokiecie ale jest!!! Jest wszystko tam gdzie ma byc a wiec na swoim miejscu!!! Boszz jaka jeZdem dzis szczesliwa ,że wszystko gotowe juz.
    Teraz bedeM lezec i pachniec do poroda! =D

Aasiula, macduska, Heretyczka, peppapig, iwcia77, dorbie, megan8, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ja musze zapytac : czy dzieci najpierw skacza jak zaby zanim zaczna raczkowac? :-O
    Bywa i tak. Pewnie sie odpycha jedna noga, ale nie ma jeszcze symetrii w tym, bo powinien dolozyc do tego przeciwlegla reke, stad zabi skok. Zaraz zalapie o co chodzi, mozesz mu tez pokazac, kierujac jego nogami i rekami.

moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ja musze zapytac : czy dzieci najpierw skacza jak zaby zanim zaczna raczkowac? :-O
    Mój ma w nosie raczkowanie, pełza, czasem sobie przybiera pozycję jak do raczkowania,najbardziej lubi chodzić przy meblach. Ale nie skacze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:18

Aasiula, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, nie wiem ile Twój duży syn ma lat ale ja miałam 19 jak się wyprowadziłam i już nigdy nie wróciłam. Mi z pewnością wyszło na dobre bo ekspresowo się usamodzielniłam. Przytulam <3

caffe, moremi, iwcia77, megan8, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze to caffe boje sie tego momenty,mój ma 15 skonczone a już o tym myśle <3
    Asiula to macham Ci witaj w górach!
    Kapcia jak ci zazdraszczam ;) u mnie dopiero szafe montują po łikendzie. Łóżeczko w paczce, dobrze,że choć wszystko inne gotowe,ubranka poprane,wanienka,wózek czeka..
    Aa lekarz wpadł na sale z okrzykiem szczęścia,że wyniki mi spadły do 12 z 22 co już nie jest krytyczne. Bo już dzisiaj zastanawiali sie nad cesarką,co czuje nie wiem,uff póki co.
    A miałam napisać ci do zlewu bardzo mi sie podoba granitowy. aLe poobno łatwo go uświnić..w czym jestem zdolna a nie do usuniecia są plamy po borówkach. W naszym jadłospisie pierogi z borówkami raz w tygodniu,musowo. Łeb mnie boli ide dla odmiany legnąć na prawym boku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:25

caffe, ania.g, kapturnica, macduska, SolarPolar, moremi, Aasiula, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    masz ovulacje i zamiast sie pukac to myjesz okna :P ;D???
    przeciez musi sie umeczyc wg Sroki nie?

macduska, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    przeciez musi sie umeczyc wg Sroki nie?

Lipa. Jak nie zadziałało sprzatanie strychu w 30° upale to co tam takie okno! Pfff...

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w temacie trudnych decyzji.
    Dokladnie dwa lata temu zrobilam coś do czego zbieralam się ze dwa lata co najmniej dwa lata. To była jak dotąd najtrudniejsza decyzja w moim zyciu. Zwlaszvza, ze dotyczyła nie tylko mojej rodziny ale tez rodziców, ich relacji z nami itp.
    Duzo by pisać.
    Przeryczalam i przegadałam z mężem niejedną noc. To były trudne chwile dla nas, moich rodziców, dla wszyskich. Chwilami balam się o ich zdrowie.

Teraz widzę, ze to była najlepsza decyzja jaka podjęłam.

Caffe- poplaczesz, syn poplacze, a potem będziecie oboje zadowoleni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 16:42

ania.g, moremi, caffe, Heretyczka, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepa to narazie zostajesz w dwupaku? :-)

peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, świetna wiadomość :-)
    Zobaczysz, że urodziszw 38 tygodniu przez cesarkę :-)

Heretyczka, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przegiełam
    znowu pozarłam eklery

ania.g, moremi, peppapig, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    przegiełam
    znowu pozarłam eklery

Proszę jisć do Wielebnego po rozgżeszenie.

Siostra Dusisława

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Proszę jisć do Wielebnego po rozgżeszenie.

Siostra Dusisława
    pójde jutro bo teraz pewnie juz spożywa morda jedna

macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu takie puchy, na plebanię poszły czy co ?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A co tu takie puchy, na plebanię poszły czy co ?
    planuje na kolacje steka z frytkami

anna maria, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 10822 10823 10824 10825 10826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ