X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś dla zabawy zrobiłam sobie kalkulator wagi ile moge w ciąży przytyć przy swojej wadze i prawie się zapłakałam ze śmiechu jak mi pokazało,że 6 kg tylko.

bliska77, Reni, Bozia3, caffe, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dziewczyny, waga ciążowa jest ogólnie wesołym zagadnieniem, ja przytyłam 8 kg ale na starcie miałam 76 wiec uważałam na wszystko :-)
    moja koleżanka chuda jak patyk, w ciaży przytyła ponad 30 i oczywiście dwa miesiące po porodzie po tych 30 sladu nie było

Reni, Bozia3, Bozia3, Lucky, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te kalkulatory wszystkie są dobre
    a najlepszy jest detektor ciąży na ovu ;-)
    Anna39 wrote:
    Kiedyś dla zabawy zrobiłam sobie kalkulator wagi ile moge w ciąży przytyć przy swojej wadze i prawie się zapłakałam ze śmiechu jak mi pokazało,że 6 kg tylko.

bliska77, Bozia3, Lucky, caffe lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to na pewno przytyję jak foka na zimę na sto procent
    bo ja już teraz mam zachcianki

bliska77, Bozia3, Lucky, caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje przesyłam pełno buziaków i moją pamieć zachwilke wyjeżdżamy na wakacje. <3 <3 <3
    Niech jak wróce bedzie tu conajmniej kilka zaciazonych :)
    Jesteście niemozliwe i bardzo Was wszystkie kocham :):D :D

promyk, Bozia3, bliska77, Lucky, Panda, caffe, samira, Andzia33, Mango, polarmiś, Iwone, megan8, Dorka71 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa baw się dobrze, łap ostatnie promienie słońca zgodnie z zaleceniami sroki ;-)
    divers2275.gif

inessa, Bozia3, bliska77, Lucky, caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Od wczoraj jest mi odrobine niedobrze i mam lekkie zawroty glowy. Albo jest to sugestia podswiadoma albo ......Cycki obolale,brzucho wzdete.

Bozia3, bliska77, Lucky, Panda, caffe, Andzia33, Mango, polarmiś lubią tę wiadomość

Promyk
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj
    sugestia i nerwy :-) spokojnie za wcześnie na takie objawy co nie zmienia faktu, że liczę, że jednak :-)
    promyk wrote:
    Czesc dziewczyny. Od wczoraj jest mi odrobine niedobrze i mam lekkie zawroty glowy. Albo jest to sugestia podswiadoma albo ......Cycki obolale,brzucho wzdete.

bliska77, Lucky, promyk, Bozia3, caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Promyk nie chcesz zrobić dziś sikacza? Czuła 10 powinna wyjśc, jeśli rosnie beta..:) Bo mi to wygląda na to, że zapoczątkujesz zieloną serię....szkoda, że nie udostępniasz wykresu - to byśmy się tu już nim jarały od rana...:)

bliska77, Lucky, promyk, Reni, Panda, caffe, samira, Andzia33, Mango, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, korzystaj z wakacji i odpocznij :-)
    Promyku, wiesz, ze te objawy mogą być objawami ciążowymi lub @, życzę oby to były te ciążowe :-)

Lucky, promyk, Bozia3, caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyku, a który masz dzień cyklu?
    nic wcześniej nie sygnalizowało tej POZYTYWNEJ bety?
    trzymam mocno kciuki

Inesso, odpoczywaj, wracaj w dobry zdrowiu i humorze!

co do tycia, to ja przytyłam tak z 15, ale pierwsze 10 wskoczyło mi bardzo szybko, wyglądałam i czułam się jak hipopotam, potem bardzo długo nie mogłam schudnąć, chociaż wszyscy mówili że przy karmieniu piersią to sie chudnie jak ta lala
    młoda piła jak smok co godzinę, a mnie nie ubywało
    ale i tak było warto!!!!!

Reni, bliska77, Bozia3, caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Caffe miałam zapytać a czy Ty w ogóle przed mierzeniem tempki odpalasz ten termometr? Bo coś za bardzo Ci się to podoba haha a może wibruje jak moje usg?
    To mnie rozszyfrowałaś :P wibruje i ma wypustki :P

Bozia3, Reni, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Promyku, a który masz dzień cyklu?
    nic wcześniej nie sygnalizowało tej POZYTYWNEJ bety?
    trzymam mocno kciuki

Inesso, odpoczywaj, wracaj w dobry zdrowiu i humorze!

co do tycia, to ja przytyłam tak z 15, ale pierwsze 10 wskoczyło mi bardzo szybko, wyglądałam i czułam się jak hipopotam, potem bardzo długo nie mogłam schudnąć, chociaż wszyscy mówili że przy karmieniu piersią to sie chudnie jak ta lala
    młoda piła jak smok co godzinę, a mnie nie ubywało
    ale i tak było warto!!!!!
    Lucky, to karmienie piersią to często mit, ja zaczęłam chudnąć po zakończeniu karmienia córki, wtedy schudłam w takim tempie że pokazało sie kilka rozstępów na brzuchu, których przez cała ciąże nie miałam, lekarka tłumaczyła mi że często tak się zdarza, gdyż organizm kobiety ma zakodowane że ma produkować pokarm ale nie zmienia to faktu ze sporo kobiet faktycznie chudnie podczas karmienia

Bozia3, caffe, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska odpoczywaj i się wyluzuj- co ma być to i tak będzie :)

Lucky - ja też liczyłam na schudnięcie podczas karmienia, ale nic z tego nie wychodziło....Moja kumpela schudła od razu po porodzie (ona z tych chudzielcowatych - i piszę to z nieuktrywaną zazdrością...) na dodatek miała tak łatwy poród, że powiedziała, że woli rodzić dzieci, niż odwiedzić dentystę....jaja

bliska77, caffe, Lucky, Andzia33, Mango, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• promyk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam 28dc, intensywnie dzialalismy od 11dc do 26dc, test owulacyjny pozytyw w 14dc. Moje cykle za 29-30dniowe.

Bozia3, caffe, Lucky, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

Promyk
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat jeśli o to chodzi to ja wolę rodzić niż dentystę

zawsze na fotelu pocę się jak mysz przy porodzie.. parę dni wcześniej już się trzęsę i spać nie mogę
    a nie otwieram paszczy dopóki dentek nie zakoduje, że tylko ze znieczuleniem
    taka trauma z dzieciństwa i bez znieczulenia nic mi nie zrobią
    później jak byłam nastolatką babsko miało mi tylko wyjąć opatrunek ale mówie ze znieczuleniem..ona nie bo to nie boli...te nowoczesne wiertła mają z powietrzem.. no i zabrałam paszczę
    panie elegancko wiertłem przecięła mi wargę i sobie wnętrze dłoni ..pełno krwi.. ja z japą opuchniętą mówie do niej "aaaaa nie mółiłaaaam?!"
    ma nauczkę.. mówiłam, że jeśli o to chodzi to mój próg bólu jest poniżej zera hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 11:13

bliska77, Bozia3, caffe, Lucky, Andzia33, Mango, polarmiś lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Dzis mam 28dc, intensywnie dzialalismy od 11dc do 26dc, test owulacyjny pozytyw w 14dc. Moje cykle za 29-30dniowe.
    Ciąża jak nic...

bliska77, Reni, promyk, caffe, Lucky, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    COś Ty Reni..to inny rodzaj doznań...jego się nie odpala...on jest taki spokojny i gładziutki...i nie dzwoni jak opętany po minucie...tylko sobie spokojnie czeka, aż go sama wyjmiesz...:) Widzisz..Ty po swoich USG wibrujących aż prolaktynę musisz zbijać...a tu spokój....:)
    Bozia, nieraz sama go nie wyjmuję :P Dzisiaj mi wypadł, nie wiem jak. Sięgam ręką po termometr (po mierzeniu) a tam kuźwa go nie ma. Pierwsza myśl: no qrwa wpadł do środka i jak ja go teraz wyjmę, jaki wstyd iść do lekarza żeby wyciągał... Ale obmacałam i nic nie wyczułam, więc stwierdziłam że musi być na zewnątrz. Ale rusz się teraz i zgnieć go żeby szkła się w tyłek wbiły. Po omacku, a spokojnie na niego natrafiłam i odczytałam temperature z kosmosu. Musiałam mierzyć jeszcze raz :P

bliska77, Reni, Lucky, samira, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może trafiony zatopiony ;-)
    promyk wrote:

bliska77, promyk, caffe, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to współczuje Reni, ale zapewniam, ze przy porodzie Twój próg bólu Cię mocno zaskoczy..:) nawet nie masz pojęcia, ile wytrzymasz....tymbardziej, że wtedy już ani paszczy ani niczego innego nie zamkniesz....cofnąć się tego nie da...:)

Ja rodziłąm z nastawienem, że spróbuje bez znieczulenia...po 3 skurczach wycofałam się i nawet powiedziałam lekarce, że rezygnuję z ciąży...:) ale niestety ona nie przyjęła tego do wiadomości....

U dentysty uwielbiam być....siedzę sobie i odpoczywam - trochę boli - trudno...kiedyś na fotelu zasnęłam....lekarz mnie obudził, bo mi sie buzia zamykała...:)

caffe, Lucky, Andzia33, Mango, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ