X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk, trzymamy kciuki z całych sił,
    co do dentysty to moja szwagierka robiła na mnie kilka specjalizacji, na mnie dentysta nie robi wrażenia, żadnego, ale np moja mama raz uciekła z fotela :-)

Bozia3, Reni, promyk, caffe, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, nieraz sama go nie wyjmuję :P Dzisiaj mi wypadł, nie wiem jak. Sięgam ręką po termometr (po mierzeniu) a tam kuźwa go nie ma. Pierwsza myśl: no qrwa wpadł do środka i jak ja go teraz wyjmę, jaki wstyd iść do lekarza żeby wyciągał... Ale obmacałam i nic nie wyczułam, więc stwierdziłam że musi być na zewnątrz. Ale rusz się teraz i zgnieć go żeby szkła się w tyłek wbiły. Po omacku, a spokojnie na niego natrafiłam i odczytałam temperature z kosmosu. Musiałam mierzyć jeszcze raz :P
    Też tak mam często...:) Mój facet się śmieje ze mnie...co ja wyprawiam....:)

bliska77, Reni, caffe, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mówię, że nie ale różne bóle dzielnie znosiłam
    dla mnie najgorszy dentysta ten smród gabinetu i ten jazgot wiertła koszmar
    Bozia3 wrote:
    o to współczuje Reni, ale zapewniam, ze przy porodzie Twój próg bólu Cię mocno zaskoczy..:) nawet nie masz pojęcia, ile wytrzymasz....tymbardziej, że wtedy już ani paszczy ani niczego innego nie zamkniesz....cofnąć się tego nie da...:)

Ja rodziłąm z nastawienem, że spróbuje bez znieczulenia...po 3 skurczach wycofałam się i nawet powiedziałam lekarce, że rezygnuję z ciąży...:) ale niestety ona nie przyjęła tego do wiadomości....

U dentysty uwielbiam być....siedzę sobie i odpoczywam - trochę boli - trudno...kiedyś na fotelu zasnęłam....lekarz mnie obudził, bo mi sie buzia zamykała...:)

bliska77, Bozia3, caffe, Lucky, Andzia33, Mango, polarmiś lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    co do dentysty to moja szwagierka robiła na mnie kilka specjalizacji, na mnie dentysta nie robi wrażenia, żadnego, ale np moja mama raz uciekła z fotela :-)
    Mam tak samo Aguś.....luz totalny....już w podstawówce, kiedy sie chodziło do dentystki szkolnej...z takim grubym wiertłem i srebrnymi plombami - to często wolałam iść do niej na lekcji, niż siedzieć w klasie :)

bliska77, Reni, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak jak mój tata uciekł przez okno jak był dzieckiem hahaha
    rodzinne
    agafbh wrote:

Bozia3, bliska77, caffe, Lucky, grosza lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mam tak samo Aguś.....luz totalny....już w podstawówce, kiedy sie chodziło do dentystki szkolnej...z takim grubym wiertłem i srebrnymi plombami - to często wolałam iść do niej na lekcji, niż siedzieć w klasie :)
    Kurcze Bozia, jakbym czytała o sobie, jak na lekcji nie chciałam z różnych powodów siedzieć to szłam do szkolnej dentystki :-) ;-) ale fajnie

caffe, Lucky, polarmiś lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przerażasz mnie Peureux04.gif
    Bozia3 wrote:

caffe, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam mniej inwazyjne alibi
    mówiłam, że zostawiłam zeszyt albo piórnik na stoliku czy gdzieś tam i czy mogę iść i się szło.. wracało się pod koniec lekcji ;-)
    agafbh wrote:
    Kurcze Bozia, jakbym czytała o sobie, jak na lekcji nie chciałam z różnych powodów siedzieć to szłam do szkolnej dentystki :-) ;-) ale fajnie

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Też tak mam często...:) Mój facet się śmieje ze mnie...co ja wyprawiam....:)
    Pierwsza moja reakcja to był szok co się z nim stało :P nigdy wcześniej mi żaden nie wyleciał hahaha Widać otwór się "wyrobił" hahaha

bliska77, Lucky, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w liceum na matmie opracowałam inną metodę, pan był bardzo zakręcony a ja byłam w klasie humanistyczno językowej wiec matmę każdy olewał, na przerwie przed matematyką zostawiałam torbę w wc i po jakis 20min lekcji pytałam czy mogę wyjść do toalety, pan pozwalał oczywiście i ja już..nie wracałam ;-)

caffe, Lucky, Mango, grosza lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby Ci śledziona nie wypadła goopek1.gif
    caffe wrote:
    Pierwsza moja reakcja to był szok co się z nim stało :P nigdy wcześniej mi żaden nie wyleciał hahaha Widać otwór się "wyrobił" hahaha

bliska77, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga my na przysposobienoi obronnym często wmawiałyśmy staremu pułkownikowi że nie ćwiczyliśmy jeszcze ewakuacji ;-) i też wracałyśmy na koniec po torby
    facet pyta gdzie byłyśmy a my, że daleko uciekałyśmy,żeby nas siła rażenia nie dosięgnęła ;-) załamywał ręce

bliska77, caffe, Lucky, Andzia33, grosza lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole rodzic niz odwiedzac przybytek dentysty. Moze dlatego ze pierwszy porod byl 4godz a z drugim zmiescilam sie w niecale 2godz. Ale dzielnie stawiam czola mojej panice i chodze do sadysty co pol roku. Jesli cos znajdzie to mamy umowe ze daje mi podwojne znieczulenie on ma szybka robote a ja bol z glowy-choc musze przyznac ze zastrzyki nie naleza do przyjemnych ale za to trwaja krocej niz borowanie. Czuje sie jak w barze - podwojny kin poprosze:-) :-)
    Ide do apteki po test - sama mam nerwa co jest na rzeczy. Jutro nasiusiam i sie zobaczy

bliska77, caffe, Lucky, Andzia33, Mango, polarmiś lubią tę wiadomość

Promyk
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro masz bete
    idź lej teraz bo się denerwujemy :-)
    promyk wrote:
    Ja tez wole rodzic niz odwiedzac przybytek dentysty. Moze dlatego ze pierwszy porod byl 4godz a z drugim zmiescilam sie w niecale 2godz. Ale dzielnie stawiam czola mojej panice i chodze do sadysty co pol roku. Jesli cos znajdzie to mamy umowe ze daje mi podwojne znieczulenie on ma szybka robote a ja bol z glowy-choc musze przyznac ze zastrzyki nie naleza do przyjemnych ale za to trwaja krocej niz borowanie. Czuje sie jak w barze - podwojny kin poprosze:-) :-)
    Ide do apteki po test - sama mam nerwa co jest na rzeczy. Jutro nasiusiam i sie zobaczy

bliska77, caffe, Lucky, Andzia33, Mango, promyk, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Reni czasy liceum (ale podstawówki też), powiem tak, problemów z nauką i ocenami nigdy nie miałam ale miałam za to bardzo wybujała wyobraźnię a co się z tym wiąże całe mnóstwo kretyńskich pomysłów ...... ale to były czasy, na wspomnienia chyba nowe forum by się przydało ;-)

caffe, Lucky, Andzia33, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda.. pomysłów miałam zawsze kupę i często podpuszczałam innych do ich realizacji ;-)
    agafbh wrote:
    oj Reni czasy liceum (ale podstawówki też), powiem tak, problemów z nauką i ocenami nigdy nie miałam ale miałam za to bardzo wybujała wyobraźnię a co się z tym wiąże całe mnóstwo kretyńskich pomysłów ...... ale to były czasy, na wspomnienia chyba nowe forum by się przydało ;-)

bliska77, caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk po cholerę Ci jutro sikacz, skoro jutro masz betę? Jak coś to tylko dzisiaj i poproś o ten czuły...

bliska77, caffe, Lucky, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• promyk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspomnienia stomatologiczne- w podstawowce tak mi dentystka szkolna urzadzila zab ze musialam na wieczor jechac do centrum poniewaz zab mi wrecz rozpadal sie w buzi. Spochnieta twarz to nic. Gdy otworzylam buzie dentysta zrobil oczy jak rozjechana zaba- nie dosc ze rozsadzilo zab to jeszcze popekalo dziaslo wokol. Trzeba bylo wyrwac i pozszywac

bliska77, Reni, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

Promyk
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    żeby Ci śledziona nie wypadła goopek1.gif
    Nie wypadnie, bo jak stoję to nogi krzyżuję 0_7cbb1_2f625673_L_pm_orig.png

Reni, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Reni ja też, raz nawet wpadłam i miałam rozmowę z wychowawczynią "pouczającą" cobym więcej klasy nie podpuszczała i nie buntowała ;-), przynajmniej jest co wspominać

Reni, caffe, Lucky, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ