X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ciąża k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,055_UN_orig.gif
    no tak, przez chwilę zapomniałam po co tu jesteśmy ;-)

caffe, Andzia33, Lucky, Mango, grosza lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    U mnie coś wszystko się popierdzieliło,wczoraj plamienie,ale myślałam,ze po badaniu,ale dzisiaj to już chyba okres w 21 dniu cyklu.Wczoraj gin widziała,jakieś ciałko żółte i dojrzewający pęcherzyk w lewym jajniku,i myślała,że owu była 48 godz temu,albo dopiero będzie i cykl się wydłuży,,,,a on się skończył i teraz muszę się już zapisywac na to hsg a chciałam we wrześniu,bo mała w tym nowym przedszkolu nie bardzo się czuje[od tyg ryczy,że chce do swojego przedszkola i swojej pani bo ją kocha]
    Andzia, no to faktycznie coś się popieprzyło, albo ta gin się nie poznała na tym usg.
    Może to nie okres, poczekaj do jutra i zobaczysz.

bliska77, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    i mnie głowa męczy, mam niskie ciśnienie i przy takiej pogodzie to już zapadka totalna

Bursztynie powodzenia

Samiro, może faktycznie jakieś zioło by się przydało, albo ziele... ;)

ja tam byłam grzeczna w szkole, przewodnicząca klasy, potem szkoły, zwagarowałam chyba ze dwa razy
    dzięki dobrej opinii duzo łatwiej było mi kombinować :) ale raczej starałam się załatwiać sprawy wprost, szłam do wychowawcy i mówiłam, np że dzisiaj ma być moja kolejka odpytywania z matmy, że niestety nie zdążyłam się wystarczająco przygotować i nie mogę sobie pozwolić na obniżenie średniej. Wychowawca lubił szczerość, sam wypisywał mi zwolnienie na resztę dnia, albo załatwiał u matematyka, żeby mnie tego dnia nie pytał. Zawsze udawało się coś zorganizować, w sumie nigdy nie chodziłam na lekcje gdy nie byłam przygotowana :)
    Lucky, przewodniczącą też bywałam a juz zawsze na obozach młodzieżowych a na harcerskich zastępową, oj działo się działo :-), zwolnienia w szkole sobie sama wypisywałam a moja mam na zebraniu pytana czy to na pewno ona napisała, zawsze potwierdzała, w rodzicach zawsze miałam i mam ogromne oparcie,
    na studiach dopiero zaczęłam tragicznie wszystkim się przejmować i analizować

caffe, Lucky, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no tak, przez chwilę zapomniałam po co tu jesteśmy ;-)
    możesz się przyłączyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 12:51

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Andzia dziwna sprawa, miejmy nadzieję, ze szybciutko sie unormuje

Andzia33, caffe lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, to Ty wszystko w białych rekawiczkach załatwiałaś :)

Andzia33, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Lucky, przewodniczącą też bywałam a juz zawsze na obozach młodzieżowych a na harcerskich zastępową, oj działo się działo :-), zwolnienia w szkole sobie sama wypisywałam a moja mam na zebraniu pytana czy to na pewno ona napisała, zawsze potwierdzała, w rodzicach zawsze miałam i mam ogromne oparcie,
    na studiach dopiero zaczęłam tragicznie wszystkim się przejmować i analizować
    Kombinatorka :P

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie zawsze byłam w gorącej wodzie kąpana i wszędzie mnie było pełno,a 100 pomysłów na minutę ,ale na wagarach byłam może raz,bo miałam inną taktykę ,,zawsze robiło mi się nie dobrze i ktoś musiał mnie odprowadzic do domu,czasem na prawdę ale w większości nie ,no i miałyśmy z przyjaciółką wolne

bliska77, caffe, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineska wypoczywaj na wakacjach i przywież nam słoneczko!

bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do koleiki to myślę ,że najpierw Promyk,potem Lucky i Reni też ładnie się pnie w górę ,ale przyznaję że nie oglądałam wszystkich wykresów[to nie bijcie]

caffe, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Kombinatorka :P
    caffe coś w tym jest, jak już zaczęłam ze wszystkim na poważnie (łączę to ze studiami), to nie bylo już tak zabawnie. jednak jak lightowo do życia się podchodzi to wszystko jest o wiele prostsze :-)

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafb i Caffe dzięki ,nie wiem co o tym myślec?

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Agafb i Caffe dzięki ,nie wiem co o tym myślec?
    Ja bym poczekała do jutra jak się sprawa potoczy. Jeśli @ się rozkręci, no to wszystko wiadomo, a jeśli nie rozkręci no to trzeba bedzie się zastanowić co się mogło zadziać ;)

Andzia33, bliska77, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę,może jutro skoczę do gin? albo poczekam do wtorku sama niewiem

caffe lubi tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    caffe coś w tym jest, jak już zaczęłam ze wszystkim na poważnie (łączę to ze studiami), to nie bylo już tak zabawnie. jednak jak lightowo do życia się podchodzi to wszystko jest o wiele prostsze :-)
    Pewnie, ze jest prościej :) I stwierdzenie: jakoś to będzie się sprawdzało, bo było dobrze lub źle ale człowiek sobie radził gdy się dana sytuacja pojawiła. A teraz się nakręca albo na "tak" albo na "nie" i ciągle się chodzi podminowanym.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Też tak myślę,może jutro skoczę do gin? albo poczekam do wtorku sama niewiem
    Też bym tak zrobiła, no bo teraz to jesteś trochę w kropce.

bliska77, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin wczoraj widziała jakieś ciałko żółte i dojrzewający pęcherzyk ale myślała,że cykl się wydłuży.A skoro zabieg miałam 8,08 w 8 dniu cyklu,gdzie owu mam 10,12,14 to może jej nie było ,a od 8 +14dpo[przeważnie] to by było 22 więc prawie by się zgadzało ?
    czy można to tak tłumaczyc?
    Czy po zabiegach [histerioskopia itp] miałyście normalny cykl?

caffe, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Mango Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj chwilę. Dla mnie ta odpowiedź gin trochę dziwna - ovu była lub będzie; ) Czy możliwe są owulacje co dwa dni?

Andzia33, caffe, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w liceum nie chodziłam w pon i wtorki na pierwsze lekcje i na ostatnie bo miałam historię
    potem na wfie się usprawiedliwiało ;-)

caffe, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    było świeże ciałko żółte [48 godz]i był też dojrzewający pęcherzyk ale nie podała rozmiaru,czyli chyba mały,mogło byc tak[tak myślę],że organizm się przygotowywał do owu a przez zabieg do niej nie doszło i teraz głupieje

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ