35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia33 wrote:Gin wczoraj widziała jakieś ciałko żółte i dojrzewający pęcherzyk ale myślała,że cykl się wydłuży.A skoro zabieg miałam 8,08 w 8 dniu cyklu,gdzie owu mam 10,12,14 to może jej nie było ,a od 8 +14dpo[przeważnie] to by było 22 więc prawie by się zgadzało ?
czy można to tak tłumaczyc?
Czy po zabiegach [histerioskopia itp] miałyście normalny cykl?Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no ale wychodzi na to że przynajmniej jedną owulację masz za sobą, bo ciałko żółte nie bierze się z kosmosu
a że endo cienkie.... bywa tak i bez przyczyny, albo raczej jedną z przyczyn, której u nas nigdy wykluczyć nie można jest wiek
dziwny ten cykl, wg mnie operacja może zaburzyć wiele
oby następna wizyta wyjaśniła Twoje wątpliwościbliska77, caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość
-
Andzia33 wrote:Witam kobietki
Ineska jak nie ma krwawienia mocnego to może jeszcze jest szansa,czekam na Twoją betę i trzymam kciuki
Betebyt czy najpierw miałaś hsg czy histerioskopię,ile musi byc przerwy?
Ja mam takie podejście jak Lucky i Reni czyli uważam,że jeżeli organizm sam nie daje rady to trzeba mu pomóc lekami i starania zakończę dopiero,gdy lekarz powie,,koniec sterań więcej dzieci miec pani nie będzie,,
Pozdrawiam wszystkie
Witam deszczowo troszkębliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ciałko żółte powstaje po owu więc była
Andzia33 wrote:było świeże ciałko żółte [48 godz]i był też dojrzewający pęcherzyk ale nie podała rozmiaru,czyli chyba mały,mogło byc tak[tak myślę],że organizm się przygotowywał do owu a przez zabieg do niej nie doszło i teraz głupiejeLucky, Andzia33, bliska77, Mango lubią tę wiadomość
-
Lucky wrote:no ale wychodzi na to że przynajmniej jedną owulację masz za sobą, bo ciałko żółte nie bierze się z kosmosu
a że endo cienkie.... bywa tak i bez przyczyny, albo raczej jedną z przyczyn, której u nas nigdy wykluczyć nie można jest wiek
dziwny ten cykl, wg mnie operacja może zaburzyć wiele
oby następna wizyta wyjaśniła Twoje wątpliwości
Zawsze mam endo piękne ,więc to musi byc przez zabiegLucky, bliska77 lubią tę wiadomość
Andzia33 -
Bozia3 wrote:Zażywam drugi miesiąc clo i mam wrażenie, że urósł mi brzuch i nogi też jakieś szersze..
Trochę mniej się ruszałam, więc to może też dlatego..choć myślę, ze hormony zaczynają swoje robić....Od dziś zaczynam dietę 3D Chilli - jeśli któraś miała doświadczenie to proszę o opinie. Ja jestem specjalistką od Dukana, ale na te 6 kg, które chciałabym zrzucić to wybrałam wersję bardziej light-ową..Mam nadzieję, że coś pomoże...
Andzia33 wrote:Betebyt moja mama też chorowała na raka piersi,niestety było już za pużno,ja też badam się u onkologa tak profilaktycznie,a wczoraj w wiadomościach słyszałam,że odkryto,że spowalnia chorobę o 70%i chroni przed śmiercią wycięcie jajników i jajowodów.Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Wynik dobry , jajowód ten , który został drożny , macica super , endometrium zgodne z fazą cyklu , jajniki też i cała reszta. Dla mnie barbarzyństwem było hsg na żywo , więc nawet żebym miała okraść bank to i tak bym zapłaciła za znieczulenie.
Andzia33, bliska77, Mango, Lucky, grosza lubią tę wiadomość
-
Dzięki ,teraz myślę ,że tak było lepiej ,niż by miała się męczyc tak jak wtedy,ale oczywiście najlepiej byłoby gdyby wogóle nie zachorowała i żyła ale na to nie mamy wpływu.
Betebyt tempka piękna,więc może będzie zielonobliska77, Mango, Lucky lubią tę wiadomość
Andzia33 -
Betybet wrote:Wynik dobry , jajowód ten , który został drożny , macica super , endometrium zgodne z fazą cyklu , jajniki też i cała reszta. Dla mnie barbarzyństwem było hsg na żywo , więc nawet żebym miała okraść bank to i tak bym zapłaciła za znieczulenie.
U mnie ponoc dają coś do żyły,ale czy wystarcza nie wiemLucky lubi tę wiadomość
Andzia33 -
Kiedy byłam w ciąży pozamacicznej to maluch umiejscowił się w prawym jajowodzie , miał 4,5 cm - wielkością odpowiadał 10 tygodniowej ciąży - to był mój Kubuś , w macicy zagnieździł się zarodek , który podczas usuwania miał 4 tyg , czyli sumując zaszłam w drugą ciążę będąc już w ciąży 6 tyg
Andzia33, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość