X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Gin wczoraj widziała jakieś ciałko żółte i dojrzewający pęcherzyk ale myślała,że cykl się wydłuży.A skoro zabieg miałam 8,08 w 8 dniu cyklu,gdzie owu mam 10,12,14 to może jej nie było ,a od 8 +14dpo[przeważnie] to by było 22 więc prawie by się zgadzało ?
    czy można to tak tłumaczyc?
    Czy po zabiegach [histerioskopia itp] miałyście normalny cykl?
    Ja aż tak bardzo się nie znam, więc nie będę spekulować żeby nie namieszać. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)

Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrium było małe,więc mówiła,że to świadczy o pierwszej fazie cyklu...

Mango, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Andzia dziwne to wszystko, ale z drugiej strony możliwe jest przecież pękniecie dwóch pęcherzyków w krótkim odstępie w ciagu jednego cyklu

Andzia33, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem koleżanka tak miała i miała bliżniaki z tygodniową różnicą wieku ciąży,ale skoro jest @ u mnie to wszystko dziwne bo tamto ciałko żółte nie miało szans się zagnieżdzic

bliska77, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, nie wiem cholera co Ci odpowiedzieć....miejmy nadzieję, ze Twój lekarz znajdzie odpowiedź

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale wychodzi na to że przynajmniej jedną owulację masz za sobą, bo ciałko żółte nie bierze się z kosmosu
    a że endo cienkie.... bywa tak i bez przyczyny, albo raczej jedną z przyczyn, której u nas nigdy wykluczyć nie można jest wiek

dziwny ten cykl, wg mnie operacja może zaburzyć wiele
    oby następna wizyta wyjaśniła Twoje wątpliwości

bliska77, caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Witam kobietki
    Ineska jak nie ma krwawienia mocnego to może jeszcze jest szansa,czekam na Twoją betę i trzymam kciuki
    Betebyt czy najpierw miałaś hsg czy histerioskopię,ile musi byc przerwy?
    Ja mam takie podejście jak Lucky i Reni czyli uważam,że jeżeli organizm sam nie daje rady to trzeba mu pomóc lekami i starania zakończę dopiero,gdy lekarz powie,,koniec sterań więcej dzieci miec pani nie będzie,,
    Pozdrawiam wszystkie
    W tym samym dniu podczas jednego zabiegu co był pierwsze nie wiem dokładnie bo spałam , ale przed samym uśnięciem widziałam ten aparat który podjeżdżał pode mnie .
    Witam deszczowo troszkę

bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciałko żółte powstaje po owu więc była
    Andzia33 wrote:
    było świeże ciałko żółte [48 godz]i był też dojrzewający pęcherzyk ale nie podała rozmiaru,czyli chyba mały,mogło byc tak[tak myślę],że organizm się przygotowywał do owu a przez zabieg do niej nie doszło i teraz głupieje

Lucky, Andzia33, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawia mnie jak to gin określa czy ciałko żółte jest świeże czy nie

udało mi się wpisać na jutro na usg :)

Andzia33, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mówi,że przy hsg potrzebna jest współpraca pacjentki i lekarza dlatego nie robią tego razem i bez znieczulenia całkowitego.
    I jaki wynik u Ciebie?

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ciałko żółte powstaje po owu więc była

była ,ale jeżeli wczoraj było 48 godzin to dzisiaj jest 60 godz,czyli bez szans na zagnieżdżenie

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    no ale wychodzi na to że przynajmniej jedną owulację masz za sobą, bo ciałko żółte nie bierze się z kosmosu
    a że endo cienkie.... bywa tak i bez przyczyny, albo raczej jedną z przyczyn, której u nas nigdy wykluczyć nie można jest wiek

dziwny ten cykl, wg mnie operacja może zaburzyć wiele
    oby następna wizyta wyjaśniła Twoje wątpliwości

Zawsze mam endo piękne ,więc to musi byc przez zabieg

Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky super,zobaczysz ile jajek wychodowałaś!!

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Zawsze mam endo piękne ,więc to musi byc przez zabieg

aha, to współczuję, a podała Ci wartość endo? bo podobno wystarczy już 6-7mm

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Zażywam drugi miesiąc clo i mam wrażenie, że urósł mi brzuch i nogi też jakieś szersze..:) Trochę mniej się ruszałam, więc to może też dlatego..choć myślę, ze hormony zaczynają swoje robić....Od dziś zaczynam dietę 3D Chilli - jeśli któraś miała doświadczenie to proszę o opinie. Ja jestem specjalistką od Dukana, ale na te 6 kg, które chciałabym zrzucić to wybrałam wersję bardziej light-ową..Mam nadzieję, że coś pomoże...:)
    ja stosuję od początku sierpnia , straciłam 7 kg , ale nie wiem czy z tego powodu ( z ciekawości sprawdzam od 4 dni) mam temp dowcipną 37,6 - 37,8 - chora nie jestem fizycznie na nic , no chyba , że coś z głową , ale znajomi nic nie zauważyli :D
    Andzia33 wrote:
    Betebyt moja mama też chorowała na raka piersi,niestety było już za pużno,ja też badam się u onkologa tak profilaktycznie,a wczoraj w wiadomościach słyszałam,że odkryto,że spowalnia chorobę o 70%i chroni przed śmiercią wycięcie jajników i jajowodów.
    kocham moje jajniki i jeden jajowód bo drugiego już nie mam i na razie jak nie trzeba to nic sobie usunąć profilaktycznie nie dam - współczuję z powodu mamy

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik dobry , jajowód ten , który został drożny , macica super , endometrium zgodne z fazą cyklu , jajniki też i cała reszta. Dla mnie barbarzyństwem było hsg na żywo , więc nawet żebym miała okraść bank to i tak bym zapłaciła za znieczulenie.

Andzia33, bliska77, Mango, Lucky, grosza lubią tę wiadomość

Nie poddam się
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ,teraz myślę ,że tak było lepiej ,niż by miała się męczyc tak jak wtedy,ale oczywiście najlepiej byłoby gdyby wogóle nie zachorowała i żyła ale na to nie mamy wpływu.
    Betebyt tempka piękna,więc może będzie zielono

bliska77, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    Wynik dobry , jajowód ten , który został drożny , macica super , endometrium zgodne z fazą cyklu , jajniki też i cała reszta. Dla mnie barbarzyństwem było hsg na żywo , więc nawet żebym miała okraść bank to i tak bym zapłaciła za znieczulenie.

U mnie ponoc dają coś do żyły,ale czy wystarcza nie wiem

Lucky lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie podała ile ma to endo ,tylko,że małe wskazujące na pierwszą fazę

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy byłam w ciąży pozamacicznej to maluch umiejscowił się w prawym jajowodzie , miał 4,5 cm - wielkością odpowiadał 10 tygodniowej ciąży - to był mój Kubuś , w macicy zagnieździł się zarodek , który podczas usuwania miał 4 tyg , czyli sumując zaszłam w drugą ciążę będąc już w ciąży 6 tyg

Andzia33, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

Nie poddam się
‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ