X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    Kiedy byłam w ciąży pozamacicznej to maluch umiejscowił się w prawym jajowodzie , miał 4,5 cm - wielkością odpowiadał 10 tygodniowej ciąży - to był mój Kubuś , w macicy zagnieździł się zarodek , który podczas usuwania miał 4 tyg , czyli sumując zaszłam w drugą ciążę będąc już w ciąży 6 tyg
    o kurcze.... tak własnie się zdarza, przykro mi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 14:33

Lucky lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betebyt bardzo współczuję straty

Lucky lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz już pogodziłam się z tym , ale test ciążowy z dwoma kreseczkami mam do dziś schowany - plus fotki malucha

bliska77, Andzia33, promyk, Lucky lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piję drina - soplica orzechowa plus lód i mleko pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha :P

bliska77, Andzia33, caffe, polarmiś lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe - zdam relację Bursztynkowi, bo ona już wróciła z Zakopanego - spotkamy się chyba w piątek....więc wszystko jej wyopowiadam co i jak.

Miałam dylemat - bo moja lekarka przyjmuje we wtorki i czwartki. Kazała mi przyjśc po clo w 9-12 dc, żeby zobaczyć co tam rośnie...>Jutro czwartek - wypada 8dc, a we wtorek 13dc..no i nie wiedzialam co zrobić...umówiłam się na jutro - 8dc, ale cholera wie, czy nie za wcześnie....pewnie pójdę też w 13 dc i wydam kolejne 60 zł...

Aga - miałam tak samo - jak młoda to spontaniczna i wszystko wychodziło, a teraz to wieczna analiza i napięcie....jak mi brakuje tamtej mnie..:)

bliska77, caffe, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia - według mnie miałaś owulację,a to po prostu zostało jajo inne niepęknięte i samo się wchłonie przy @. Mnie też zostało jedno jajko ostatnio pomimo owulki...

bliska77, Andzia33, caffe, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, , 60zł droga nie chodzi ale ja chyba też bym poszła, u mnie pierwsza wizyta w cyklu 120 a potem każde usg owulacyjne 60, kasa idzie, niestety

caffe, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Jak ja się cieszę , że już nie muszę robić tych monitoringów, testów i wszystkich innych stresujących rzeczy !!!!
    Wróciłam z zakupów - zamówiłam mebelki do pokoju córeczki, kupiłam materac, pościele, prześcieradła, kołderkę i poduszkę , rożek i ręczniczki z kapturkami i jestem bardzo szczęśliwa, mój mąż trochę mniej , bo kasa bardzo szybko wypływa z portfela.
    Acha - zamówiłam naklejkę na ścianę do pokoju oraz tabliczkę z imieniem nad łóżeczko - zaczynam budować gniazdo - faktycznie ten trzeci trymestr to masa przygotowań na przyjście dzieciątka
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia

bliska77, Andzia33, caffe, Mango, Lucky, samira, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze chwila i znowu dołączysz do Nas starając się o kolejne :-)
    angela wrote:
    Witajcie!
    Jak ja się cieszę , że już nie muszę robić tych monitoringów, testów i wszystkich innych stresujących rzeczy !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 15:18

Andzia33, caffe, Mango, Lucky, samira, bliska77, angela lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musiałam się szybko ewakuowac z kompa w pracy ,bo przyjechał komputerowiec,ale by się zdziwił ,co ja tu wypisuję hihi

caffe, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    piję drina - soplica orzechowa plus lód i mleko pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha :P
    wcześnie zaczęłaś i tym samym zrobiłas mi smaka :P

Lucky lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Caffe - zdam relację Bursztynkowi, bo ona już wróciła z Zakopanego - spotkamy się chyba w piątek....więc wszystko jej wyopowiadam co i jak.

Miałam dylemat - bo moja lekarka przyjmuje we wtorki i czwartki. Kazała mi przyjśc po clo w 9-12 dc, żeby zobaczyć co tam rośnie...>Jutro czwartek - wypada 8dc, a we wtorek 13dc..no i nie wiedzialam co zrobić...umówiłam się na jutro - 8dc, ale cholera wie, czy nie za wcześnie....pewnie pójdę też w 13 dc i wydam kolejne 60 zł...

Aga - miałam tak samo - jak młoda to spontaniczna i wszystko wychodziło, a teraz to wieczna analiza i napięcie....jak mi brakuje tamtej mnie..:)
    W 8dc powinno już coś być widać, przynajmniej będziesz wiedziała czy coś rośnie czy nie. Ja idę w 10dc i też się zastanawiam co tam będzie. Czy moje cykle teraz mam liczyć jako 36, czy jako 28 dniowe. Jeśli 28, to pęcherzyk powinien być. A jeśli nie będzie, to albo organizm się jeszcze nie przestawił, albo w ogóle nic nie urośnie. Ruska ruletka.

Andzia33, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Witajcie!
    Wróciłam z zakupów - zamówiłam mebelki do pokoju córeczki, kupiłam materac, pościele, prześcieradła, kołderkę i poduszkę , rożek i ręczniczki z kapturkami i jestem bardzo szczęśliwa, mój mąż trochę mniej , bo kasa bardzo szybko wypływa z portfela.
    Acha - zamówiłam naklejkę na ścianę do pokoju oraz tabliczkę z imieniem nad łóżeczko - zaczynam budować gniazdo - faktycznie ten trzeci trymestr to masa przygotowań na przyjście dzieciątka
    No to super masz zajęcie :)

Lucky, angela lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę ,że powinny już byc pęcherzyki w 8
    Angela -super takie przygotowania naj bardziej cieszą

Mango, Lucky, bliska77, angela lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku i jak robisz ten test dzisiaj?
    Bo trzymam kciuki i nie mogę pracowac!

Mango, promyk, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    U mnie coś wszystko się popierdzieliło,wczoraj plamienie,ale myślałam,ze po badaniu,ale dzisiaj to już chyba okres w 21 dniu cyklu.Wczoraj gin widziała,jakieś ciałko żółte i dojrzewający pęcherzyk w lewym jajniku,i myślała,że owu była 48 godz temu,albo dopiero będzie i cykl się wydłuży,,,,a on się skończył i teraz muszę się już zapisywac na to hsg a chciałam we wrześniu,bo mała w tym nowym przedszkolu nie bardzo się czuje[od tyg ryczy,że chce do swojego przedszkola i swojej pani bo ją kocha]
    Ja tak mam popierdzielony okres od czerwca co 19-20 dni jak mi luteiną wywołali.Był też polip w macicy,ale na szczęście sam się ewakuował po @.
    A wogóle do ferelnej ciąży pozamacicznej 7 lat temu cykle mi się skróciły z 28-29 dni na 23-26,a teraz na 20 dni.Mam nadzieje,że powoli się wydłuzy choć do 24 dni.

Andzia33, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna 39 a co na to Twój gin,przecież 20 to za mało?

Mango, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Anna 39 a co na to Twój gin,przecież 20 to za mało?
    Nie bardzo chce mi dawać hormony na wydłużenie,bo one u mnie powoduja polipy i inne dziadostwa.Narazie kazała poczekać jeszcze cykl(jest na urlopie aktualnie),a potem chyba nie będzie wyjścia i da mi dupka od 15-20 d.c.
    Mam ten komfort,że pracuje prawie na oddziale ginekologiczo-położniczym i z lekarką swoją jestem jakby na Ty,więc usg mam kiedy chce.

Andzia33, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem co z moim polipem,był i znikł,czy go nie było,wkazdym razie na histerioskopii było czysto,myślę że luteina jest ok i po niej zawsze miałam 11 dni brania i 2-3 po @ tylko teraz nie wiem o co kaman?

Lucky, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pora obiadowa i nikogo nie ma?

Lucky, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ