X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    Kiedy byłam w ciąży pozamacicznej to maluch umiejscowił się w prawym jajowodzie , miał 4,5 cm - wielkością odpowiadał 10 tygodniowej ciąży - to był mój Kubuś , w macicy zagnieździł się zarodek , który podczas usuwania miał 4 tyg , czyli sumując zaszłam w drugą ciążę będąc już w ciąży 6 tyg
    o kurcze.... tak własnie się zdarza, przykro mi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 14:33

Lucky lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betebyt bardzo współczuję straty

Lucky lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz już pogodziłam się z tym , ale test ciążowy z dwoma kreseczkami mam do dziś schowany - plus fotki malucha

bliska77, Andzia33, promyk, Lucky lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piję drina - soplica orzechowa plus lód i mleko pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha :P

bliska77, Andzia33, caffe, polarmiś lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe - zdam relację Bursztynkowi, bo ona już wróciła z Zakopanego - spotkamy się chyba w piątek....więc wszystko jej wyopowiadam co i jak.

Miałam dylemat - bo moja lekarka przyjmuje we wtorki i czwartki. Kazała mi przyjśc po clo w 9-12 dc, żeby zobaczyć co tam rośnie...>Jutro czwartek - wypada 8dc, a we wtorek 13dc..no i nie wiedzialam co zrobić...umówiłam się na jutro - 8dc, ale cholera wie, czy nie za wcześnie....pewnie pójdę też w 13 dc i wydam kolejne 60 zł...

Aga - miałam tak samo - jak młoda to spontaniczna i wszystko wychodziło, a teraz to wieczna analiza i napięcie....jak mi brakuje tamtej mnie..:)

bliska77, caffe, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia - według mnie miałaś owulację,a to po prostu zostało jajo inne niepęknięte i samo się wchłonie przy @. Mnie też zostało jedno jajko ostatnio pomimo owulki...

bliska77, Andzia33, caffe, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, , 60zł droga nie chodzi ale ja chyba też bym poszła, u mnie pierwsza wizyta w cyklu 120 a potem każde usg owulacyjne 60, kasa idzie, niestety

caffe, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Jak ja się cieszę , że już nie muszę robić tych monitoringów, testów i wszystkich innych stresujących rzeczy !!!!
    Wróciłam z zakupów - zamówiłam mebelki do pokoju córeczki, kupiłam materac, pościele, prześcieradła, kołderkę i poduszkę , rożek i ręczniczki z kapturkami i jestem bardzo szczęśliwa, mój mąż trochę mniej , bo kasa bardzo szybko wypływa z portfela.
    Acha - zamówiłam naklejkę na ścianę do pokoju oraz tabliczkę z imieniem nad łóżeczko - zaczynam budować gniazdo - faktycznie ten trzeci trymestr to masa przygotowań na przyjście dzieciątka
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia

bliska77, Andzia33, caffe, Mango, Lucky, samira, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze chwila i znowu dołączysz do Nas starając się o kolejne :-)
    angela wrote:
    Witajcie!
    Jak ja się cieszę , że już nie muszę robić tych monitoringów, testów i wszystkich innych stresujących rzeczy !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2013, 15:18

Andzia33, caffe, Mango, Lucky, samira, bliska77, angela lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musiałam się szybko ewakuowac z kompa w pracy ,bo przyjechał komputerowiec,ale by się zdziwił ,co ja tu wypisuję hihi

caffe, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    piję drina - soplica orzechowa plus lód i mleko pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha :P
    wcześnie zaczęłaś i tym samym zrobiłas mi smaka :P

Lucky lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Caffe - zdam relację Bursztynkowi, bo ona już wróciła z Zakopanego - spotkamy się chyba w piątek....więc wszystko jej wyopowiadam co i jak.

Miałam dylemat - bo moja lekarka przyjmuje we wtorki i czwartki. Kazała mi przyjśc po clo w 9-12 dc, żeby zobaczyć co tam rośnie...>Jutro czwartek - wypada 8dc, a we wtorek 13dc..no i nie wiedzialam co zrobić...umówiłam się na jutro - 8dc, ale cholera wie, czy nie za wcześnie....pewnie pójdę też w 13 dc i wydam kolejne 60 zł...

Aga - miałam tak samo - jak młoda to spontaniczna i wszystko wychodziło, a teraz to wieczna analiza i napięcie....jak mi brakuje tamtej mnie..:)
    W 8dc powinno już coś być widać, przynajmniej będziesz wiedziała czy coś rośnie czy nie. Ja idę w 10dc i też się zastanawiam co tam będzie. Czy moje cykle teraz mam liczyć jako 36, czy jako 28 dniowe. Jeśli 28, to pęcherzyk powinien być. A jeśli nie będzie, to albo organizm się jeszcze nie przestawił, albo w ogóle nic nie urośnie. Ruska ruletka.

Andzia33, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Witajcie!
    Wróciłam z zakupów - zamówiłam mebelki do pokoju córeczki, kupiłam materac, pościele, prześcieradła, kołderkę i poduszkę , rożek i ręczniczki z kapturkami i jestem bardzo szczęśliwa, mój mąż trochę mniej , bo kasa bardzo szybko wypływa z portfela.
    Acha - zamówiłam naklejkę na ścianę do pokoju oraz tabliczkę z imieniem nad łóżeczko - zaczynam budować gniazdo - faktycznie ten trzeci trymestr to masa przygotowań na przyjście dzieciątka
    No to super masz zajęcie :)

Lucky, angela lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę ,że powinny już byc pęcherzyki w 8
    Angela -super takie przygotowania naj bardziej cieszą

Mango, Lucky, bliska77, angela lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku i jak robisz ten test dzisiaj?
    Bo trzymam kciuki i nie mogę pracowac!

Mango, promyk, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    U mnie coś wszystko się popierdzieliło,wczoraj plamienie,ale myślałam,ze po badaniu,ale dzisiaj to już chyba okres w 21 dniu cyklu.Wczoraj gin widziała,jakieś ciałko żółte i dojrzewający pęcherzyk w lewym jajniku,i myślała,że owu była 48 godz temu,albo dopiero będzie i cykl się wydłuży,,,,a on się skończył i teraz muszę się już zapisywac na to hsg a chciałam we wrześniu,bo mała w tym nowym przedszkolu nie bardzo się czuje[od tyg ryczy,że chce do swojego przedszkola i swojej pani bo ją kocha]
    Ja tak mam popierdzielony okres od czerwca co 19-20 dni jak mi luteiną wywołali.Był też polip w macicy,ale na szczęście sam się ewakuował po @.
    A wogóle do ferelnej ciąży pozamacicznej 7 lat temu cykle mi się skróciły z 28-29 dni na 23-26,a teraz na 20 dni.Mam nadzieje,że powoli się wydłuzy choć do 24 dni.

Andzia33, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna 39 a co na to Twój gin,przecież 20 to za mało?

Mango, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Anna 39 a co na to Twój gin,przecież 20 to za mało?
    Nie bardzo chce mi dawać hormony na wydłużenie,bo one u mnie powoduja polipy i inne dziadostwa.Narazie kazała poczekać jeszcze cykl(jest na urlopie aktualnie),a potem chyba nie będzie wyjścia i da mi dupka od 15-20 d.c.
    Mam ten komfort,że pracuje prawie na oddziale ginekologiczo-położniczym i z lekarką swoją jestem jakby na Ty,więc usg mam kiedy chce.

Andzia33, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem co z moim polipem,był i znikł,czy go nie było,wkazdym razie na histerioskopii było czysto,myślę że luteina jest ok i po niej zawsze miałam 11 dni brania i 2-3 po @ tylko teraz nie wiem o co kaman?

Lucky, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pora obiadowa i nikogo nie ma?

Lucky, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ