X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    może Kapta się rozpakowuje
    Tez o tym pomyslalam , ale chyba by dala cynk ??? :)

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy? między zesraniem się a wyjściem małego?
    wiesz, że to może być moment..nawet lewatywy nie zrobiła
    eh
    Kapta baw się dobrze i czekamy na szczegóły
    ale emocje
    Aasiula wrote:
    Tez o tym pomyslalam , ale chyba by dala cynk ??? :)

moremi, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta sie nie rozpakuje bez powrotu chłopa! Takze luz bluz i pistacje.
    Nie urodził sie jeszcze moj dzieciak a matke stresuje .Dzis już lezy po boziowemu znaczy na netoperka. A wg drugiego elkarza wagowo ma jakies 2800 czyli trza brac przez palce te pomiary bo kazdy inaczej mierzy.No w kazdym razie wrocil na swoje miejsce.Ciekawe ile razy jeszcze sie łajza przekreci.Sie dowiem znow w poniedzialek 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 16:04

Reni, Aasiula, dorbie, caffe, Magdala, ania.g, paszczakin, ComeToMeBaby, Dziobak, moremi, gosia7122, Mega, iwcia77, Mala79, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeeej no zepsułaś całą zabawę!

caffe, BISCA, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kapta sie nie rozpakuje bez powrotu chłopa! Takze luz bluz i pistacje.
    Nie urodził sie jeszcze moj dzieciak a matke stresuje .Dzis już lezy po boziowemu znaczy na netoperka. A wg drugiego elkarza wagowo ma jakies 2800 czyli trza brac przez palce te pomiary bo kazdy inaczej mierzy.No w kazdym razie wrocil na swoje miejsce.Ciekawe ile razy jeszcze sie łajza przekreci.Sie dowiem znow w poniedzialek 8)
    Nooooo i dobrze :)
    To beda emocje kurde :)

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kiedy? między zesraniem się a wyjściem małego?
    wiesz, że to może być moment..nawet lewatywy nie zrobiła
    eh
    Kapta baw się dobrze i czekamy na szczegóły
    ale emocje
    Wariatka :)

caffe, Reni lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    eeeej no zepsułaś całą zabawę!
    No sory no!!! Ale przy moim szczesciu ja mlodego na bank przenosze XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 16:08

Aasiula, dorbie, Reni, moremi, Mega, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiszka na całego, z "infekcji wirusowej" u młodszej zrobiło się zapalenie ucha. Dostała antybiotyk i krople do uszu :( Jak wróciłam od lekarza to zastałam Marcela śpiącego na podłodze. Starsza mówi że się bawił, nagle położył na podłodze i natychmiast zasnął. On nie sypia w takich porach i zastanawiam się czy jego też coś nie bierze.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dzien dobry
    Chociaz dla mnie wcale nie jest laskaw cos mnie chwyta, znaczy gardlo napierdziela sliny przelykac nie moge :-(

Dziec sobie poszedl na rower a ja zaleglam na lozku i ogladam tv
    Na dodatek cos glowa zaczyna mnie bolec ech

No to by bylo na tyle newsow

Pozdrawiam wszystkie serdecznie

efcia lubi tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jak przeczytałam o termometrze to mi się przypomniał ruch wkładania łokcia do wody w wanience. :-)
    Termometr miałam oczywiście! Uzyłam go może kilka razy.

Morek tak samo będzie robić. Ale teraz niech sobie kupi. 5 zeta nie majątek a takie ładne te termometry.:-)
    Nigdy w życiu nie sprawdzałam temperatury wody łokciem, zawsze żaba termometrem. Teraz czasami na oko, a raczej na rękę. Ostatnio włożyłam Adasia do zbyt zimniej kąpieli (nie było gorącej wody) i było słychać, że za zimna, oj było..

krycha.stara, moremi, Mega, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bursztyn ale jak to tak
    crying076.gif
    w poniedziałek miała monitoring, na którym były 3 dorodne jaja. Lekarz kazał jej we wtorek zrobić sobie zastrzyk, a w środę przyjechać na inseminację. Pojechali w środę - a tu jajca pęknięte - już kilka godzin....więc nie było sensu nic robić, ale żeby w razie czego nie zmarnować....no to poszli do piwnicy - bo mama w domu :)
    Jak będzie dziewczynka - to może Piwniczanka? ;)

dorbie, macduska, Heretyczka, Reni, malgos741, Dziobak, moremi, Mega, Magdala, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Nigdy w życiu nie sprawdzałam temperatury wody łokciem, zawsze żaba termometrem. Teraz czasami na oko, a raczej na rękę. Ostatnio włożyłam Adasia do zbyt zimniej kąpieli (nie było gorącej wody) i było słychać, że za zimna, oj było..
    Ja też wolę termometrem - dzieci mocniej reagują na ciepło - jakoś mi bezpieczniej tak. Teraz juz jest większy, więc ręką sprawdzam...

moremi, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a doradzi Natce któraś co do tego bezdotykowego? Bo ja też jestem zainteresowana, nie umiem odczytać temperatury paszczą... ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w przedostatni dzień 'urlopu'. Dziś przynajmniej było coś dla mnie, farbnelam się i obcielam włosy. Mialam znowu zapuszczac na "rak&roll", ale tak mi wypadają, że szkoda je trzymać. W salonie była para z 4 miesięczna dziewczynka, która ważyła 3/4 tego co Adas i wyglądała na prawdziwe niemowlę. Ojciec nosił ja przez cały proces kolor i obcięcie i dziecko nawet nie kwiknelo. Moje zjadł o, było na spacerze, w wózku, na rekach u 3 osób, spało godzinę i jeszcze mu bylo nudno.. ;)

BISCA, krycha.stara, malgos741, moremi, anna maria, iwcia77, megan8, efcia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Burszta, to udanego wekowania! ;-)

A ja mam z m niezły ubaw :-D trafiliśmy do hotelu, w którym stosuje się zasady poprawnego saunowania. W skrócie: biegamy na golasa :-D
    Basen i taras do godziny 18 stej w strojach, po 18stej "strefa nagości " :-P wczoraj stchórzyliśmy i zrobiliśmy sobie prywatne jacuzzi w swoim apartamencie. M się śmieje, że my w apartamencie mamy całą dobę "strefę nagości " hyhyhy. Dzisiaj spacerowalismy po tarasie a tam jeden koleś na leżaczku się opalał. Jak się ruszył to dojrzałam, że z fujarą na wierzchu... Ubaw mamy po pachy, gdzie myśmy trafili, a tu część gości to naturyści (szczególnie goście z Niemiec). Śmiejemy się, że lepszego hotelu na naszą podróż poślubną nie mogliśmy trafić ;-) Hahaha

Dzisiaj zrobiliśmy sobie rano trening, sześć kilometrów truchtu w terenie. Nie dostałam zawału tym razem. Litr wody po tym biegu wypilismy od razu. Powrót do hotelu, prysznic, wypoczynek. Obiad i masaż. Zamówiliśmy sobie masaż we dwoje, relaksacyjny. I nas masowano. Potem wróciliśmy ubrać się w stroje i z piwkiem wleźlismy do jacuzzi koło basenu. Pilnowalismy, żeby nas tam 18 sta nie zastała ;-) teraz odpoczywamy, ale potem mamy zamiar skorzystać z sauny. Tu jest ich kilka rodzajów. No... to będziemy golaski :-D

Hehehehehehehe tej podróży to my chyba nie zapomnimy ;-)

Heretyczka, BISCA, krycha.stara, malgos741, Dziobak, Mega, Magdala, anna maria, iwcia77, moremi, megan8, efcia, caffe lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No i witam się w przedostatni dzień 'urlopu'. Dziś przynajmniej było coś dla mnie, farbnelam się i obcielam włosy. Mialam znowu zapuszczac na "rak&roll", ale tak mi wypadają, że szkoda je trzymać. W salonie była para z 4 miesięczna dziewczynka, która ważyła 3/4 tego co Adas i wyglądała na prawdziwe niemowlę. Ojciec nosił ja przez cały proces kolor i obcięcie i dziecko nawet nie kwiknelo. Moje zjadł o, było na spacerze, w wózku, na rekach u 3 osób, spało godzinę i jeszcze mu bylo nudno.. ;)

http://www.laredoute.fr/ppdp/prod-324285743.aspx?docid=00000000000001#searchkeyword=thermometre-de-contact

Ja siostrze kupilam ten. Bardzo jest z niego zadowolona. Bezdotykowy. Mozna mierzyc temperature wody do kapieli, butli mleka, powietrza w pokoju i czolo dziecka. Kupie sobie taki sam. Jak jue bede miala dobry powod znaczy sie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 18:39

paszczakin, Natka_79, Magdala, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, nadrobilam. Zamykma biuro i lece do domu. Czeka na mnie moj kochany ;) , idziemy przetestowac nowa knajpke z kuchnia tajlandzka. Juz mi slinka leci.
    Jutro Wao opowiem co jadlam dobrego ;)

Udanego wieczoru gwiazeczki :)

Aasiula, Ty wiesz co <3

krycha.stara, Aasiula, Mega, anna maria, iwcia77, moremi, efcia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilismy ze spiewanek. Godzinne zajecia dla dzieci 1-5. Pol godziny spiewania, 20 min zabawy i 10 minut jedzenia owocow. Adas najbardziej zainteresowany byl wielkimi koszami z zabawkami, chociaz spiewanie tez mu sie podobalo. Po norwesku, wiec nic nie znal, ale bylo ok. Fajne miejsce socjalizowania sie dla tych, ktorzy nie maja rowiesnikow obok siebie.

krycha.stara, Heretyczka, BISCA, Mega, anna maria, Magdala, iwcia77, moremi, megan8, efcia, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wieczor wiedzmy :)

My juz w drodze do domu
    Jeszcze jakies 1000 km i wyspie sie w domu

Heretyczka, Aasiula, Dziobak, Reni, Mega, anna maria, Magdala, iwcia77, moremi, efcia, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa - ale Ci zazdroszczę...korzystajcie ile wlezie.....bo potem, to się będziesz w kupach niemowlęcych kąpać, a nie w jacuzii...

anna maria, ComeToMeBaby, iwcia77, moremi, efcia, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 10966 10967 10968 10969 10970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ