X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ja tez sie lipikarem maziam.
    Corka moja uzywa rozmaitych zeli do mycia twarzy, lubimy Bialego Jelenia, AA rozmaite, zmieniamy czesto ( bo ja tez ich uzywam ). Tradziku nie ma, mysle, ze to tez przez mycie zelami, a w koncu ma juz 14 lat. Ja w jej wieku...
    A jak juz jej cos wyskoczy to uzywa La Roche Cicaplast krem, on lekko wysusza, ale jest delikatny jednoczesnie.
    W ogole linia Cicaplast jest rewelacyjna.
    Właśnie oglądam , chce kupić :) a jakiś konkretny ??
    Lipikar to La Rocher tak ?

moremi lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Cicaplast
    to po nim nie czeba iść na plastykę cycków? ;)

Bozia3, moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, Magdala, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja kupiłam puder i oliwkę dla małego, ale ani razu ich nie użyłam. Myję go płynem do kąpieli, a rzadko kiedy smaruję kremem na odparzenia, bo mi się jeszcze nigdy nie odparzył. Także polecam nie szaleć z akcesoriami :)
    Ja mam 2 Sudocremy, nie otwarte. Tez sie niegdy nie odparzyl, ale ja wszedzie samruje la Rochem.
    Sudocremy czekaja dalej. ;)

caffe, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ja mam 2 Sudocremy, nie otwarte. Tez sie niegdy nie odparzyl, ale ja wszedzie samruje la Rochem.
    Sudocremy czekaja dalej. ;)
    Też mam nieruszone opakowanie. Puder też stoi nieotwarty.

caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Właśnie oglądam , chce kupić :) a jakiś konkretny ??
    Lipikar to La Rocher tak ?
    I Lipikar i Cicaplast to La Roche.
    Lipikar jest na atopie, sucha, odwodniana skore, cudownie lagodzi podraznienia, lacznie z lekkimi stanami zapalnymi.
    Cicaplast jest na skore podrazniona, uszkodzona, alergiczna, dobry jest tez na blizny.

Aasiula, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    to po nim nie czeba iść na plastykę cycków? ;)
    chyba sobie w takim razie kupię, bo po Kajtku to już widzę, że...hmmm dzieci lepiej rodzić za młodu....
    Czy któraś se robiła cycki lub zamierza? Nie jestem zupełnie w temacie - a chyba muszę się zainteresić....znaczy nie interesują mnie silikony - tylko jakiesik lifting....bardzo proszę podzielić się doświadczeniami...

caffe, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    I Lipikar i Cicaplast to La Roche.
    Lipikar jest na atopie, sucha, odwodniana skore, cudownie lagodzi podraznienia, lacznie z lekkimi stanami zapalnymi.
    Cicaplast jest na skore podrazniona, uszkodzona, alergiczna, dobry jest tez na blizny.
    No tak to wiem ale jakich ty używasz konkretnie :) bo tego to w necie od groma :/
    Emolium chce kupić olejek do kapania i emulsję do ciała to dla młodego on ma zapalenie mieszków włosowych to może być ?
    A dla siebie coś z la rocher lipikar oczyszczający krem i co jeszcze ??

Kuzwa za dużo tego jest .... Nie wiem co wybrać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 11:48

caffe, moremi, Dziobak lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    qrwa, jakby były te firanki na bazarze to bym kupiła i Wam zdjęcia przysłała, ale przez allegro mi się nie chce hehehehehehe
    ja już mam prawie nerwicę z tego powodu. Otworzyłam Twojego linka, coby sobie to cudo pooglądać kilka dni temu i teraz wyświetlają mi się reklamy sugerujące zakup firanek babciowych....otwieram lodówkę - a tam falbanki....:)

Reni, Aasiula, caffe, dorbie, ComeToMeBaby, Dziobak, moremi, Mega, iwcia77, SolarPolar lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Cześć wszystkim!

Wczoraj wysłane magnesy i inne :-)

Morka, ja też zaczęłam sobie kompletowac rzeczy z aptekagemini.pl Tam sa najtańsze i jest prawie wszystko i na razie wrzuciłam sobie wszystko do przechowalni i podzielę zakupy na 3, bo wyszło mi ok600 zł :-) ale chyba z proszkami i pampersami, a te to kupię gdzie indziej.
    Emolium lub Oilatum obowiazkowo i nie kupuję żadnych oliwek i innych płynów czy mydelek. Same Oilatum starcza plus na początku Sudocrem i Linomag do pupci, po jakims czasie nic nie używałam do pupy i nic się nie działo nigdy.
    Ja też korzystam z tej apteki mają naprawdę dobre ceny i szybką wysyłkę towaru

dorbie, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja już mam prawie nerwicę z tego powodu. Otworzyłam Twojego linka, coby sobie to cudo pooglądać kilka dni temu i teraz wyświetlają mi się reklamy sugerujące zakup firanek babciowych....otwieram lodówkę - a tam falbanki....:)
    hahahahahaha

chcesz linka z wibratorami? :P :P :P

zablokuj se reklamy i będzie po krzyku. Mi tam nic nie wyskakuje ;)

Reni, Bozia3, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Spac mi sie jednak nie chce, kradne dalej i co? Ziaje, suszarki, firanki... borze i kniejo! Gdzie te zarliwe dyskusje, gdzie te testy oszczane?! Ech... :-P
    Kcesz testofffff a maszszsz :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff28dd3f3c3d.jpg Hyhyhyhyhyyhyhyhyhyhyhyh

krycha.stara, Bozia3, moremi, ania.g, Magdala, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Juz nawet o slubach mogloby byc. Kometa wyszla, ktora tam jeszcze niezamezna?
    ja :)

krycha.stara, BISCA, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Kapta gratuluje donoszenia!
    Co do wyprawkowych tematów to u mnie z J oliatum sie sprawdziło. Wtedy to była nowość i pediatra była zachwycona jego skóra. Teraz tez zamierzam nabyć :) do pupy na problemy sudocrem niezastąpiony :) bepanthen fajnie działał na krostki czy ugryzienia komara. Latem obowiązkowo puder z babydreama i nie było potówek.
    Termometru do wanny nie brałam, u mnie sprawdziła sie metoda łokciowa. Podobno te bezdotykowe maja funkcje ze mierzą temp płynów. Właśnie planuje zakup nowego termometru, ma któraś bezdotykowy? Możecie polecić?
    Byłam rano w lidlu po kurtkę dla J, nooo...działo sie. Ludzi jak przed Bożym Narodzeniem ;) ledwo dorwałam tą kurtkę

Bozia3, Aasiula, kapturnica, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

U mnie dalej dym w pracy. À le ekipa wraca w poniedzialek, bedze mogla odetchnac (czytaj zagladac czesciej do OVU ;)

Kapta, gratulacje :)

Bozia, to kidy slub ?

krycha.stara, Aasiula, kapturnica, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    No tak to wiem ale jakich ty używasz konkretnie :) bo tego to w necie od groma :/
    Emolium chce kupić olejek do kapania i emulsję do ciała to dla młodego on ma zapalenie mieszków włosowych to może być ?
    A dla siebie coś z la rocher lipikar oczyszczający krem i co jeszcze ??

Kuzwa za dużo tego jest .... Nie wiem co wybrać :/
    http://www.aptekagemini.pl/la-roche-posay-cicaplast-krem-regenerujacy-40ml.html to uzywamy na pryszczyki, drapniecia, podraznienia na twarzy. Ten tez dobry bedzie na mieszki.

http://www.aptekagemini.pl/la-roche-posay-cicaplast-balsam-regenerujacy-100ml.html
    Tego do ciala Adasiowego, naszych, corka uzywa tego do twarzy, kiedy jest ciutke sucha.

moremi, Aasiula, BISCA lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba pierwszy dzien @
    Z tego co sie dowiedzialam, to zeby podejsc do transferu, jest lekka stymulacje (od 5 di 9 dc) gonalem a w 10 ovitrelle. 5 dni pozniej transfer.
    A wizyta w poniedzilek, czyli 5 dc.
    Mam nadzieje,ze nie za pozno, bo mi sie nie widzi czekac miesiac wiecej.

Dam znac co i jak.

krycha.stara, moremi, Aasiula, Magdala, anna maria, Dziobak, macduska, Bozia3, paszczakin, ComeToMeBaby, malgos741, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula, bedziesz testowac czy czekasz na termin @ ?

krycha.stara, Aasiula lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak, ja tez tez mam taki chytry plan. Po macierzynskim (ktore tutaj trwa AZ 3 miesiace) , mam zamiar wroc do pracy na 80 %. I tez piatek wolny. Bedzie super. Tylko sie tej ciazy mùusze doczekac ;)

krycha.stara, dorbie, Dziobak, macduska, ComeToMeBaby, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    http://www.aptekagemini.pl/la-roche-posay-cicaplast-krem-regenerujacy-40ml.html to uzywamy na pryszczyki, drapniecia, podraznienia na twarzy. Ten tez dobry bedzie na mieszki.

http://www.aptekagemini.pl/la-roche-posay-cicaplast-balsam-regenerujacy-100ml.html
    Tego do ciala Adasiowego, naszych, corka uzywa tego do twarzy, kiedy jest ciutke sucha.
    Dzięki Dziobak :D

Dziobak lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    I to som wreszcie jakies konkrety :-)

Taa, cos cienko to widze. Mam mieszane uczucia co do tego transferu. Boje sie ze blastki nie przezyja rozmrazanie. Sporo czytalam na ten temat, to nie jest tak hop siup. No ale zobaczymy. Co ma byc to bedzie.

Ciebie, nie pytam, ale trzymam reke na pulsie ;)
    Grudzien zaczyna sie rysowac na horyzoncie...

krycha.stara, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
‹‹ 10964 10965 10966 10967 10968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ