X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej to niech zabronią używanie lekarzom słowa "pacjent" w gazetach, telewizji itp.
    I niech lekarze na wizycie nie mówią pacjentkom, że inne jego pacjentki to źle reagują na clo, dupka czy luteinę bo przecież można będzie zidentyfikować, która to. Bo jak lekarz przekazuje pozytywne opinie to jest ok?

Z drugiej strony, to nie obrabiajcie tu dupy lekarzom, bo to niefajnie jak ktoś nie ma możliwości obrony.

A co do podważania czyichś kompetencji na podstawie postów, to czyste qrestwo. Niejednego eksperta można zagiąć, bo nikt nie jest alfa i omegą.
    Bo najłatwiej jest kogoś oceniać i pisać: ty gówno wiesz, nie znasz się, a samemu swojej wiedzy nie ujawniać.

A już sugerowanie, że ktoś jest głupi, czy niedorozwinięty (nie bezpośrednio używając tych słów) to dla mnie poniżej krytyki, szczególnie jak to pochodzi od eksperta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:11

dorbie, moremi, Simba, kkisia, macduska, paszczakin, iwcia77, efcia, BISCA, Sabina, ania.g, krycha.stara, Aasiula, Dziobak, Magdala, gosia7122, gretka, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Hmm, widzę że wczorajszy temat ciągle tu krąży...Pisałam, kasowałam, ale chyba wyleje swoje przemyślenia. Chciałam zauważyć inną strone medalu, to było sygnalizowane min. przez Kaptę, przeze mnie nieudolnie. Ja już pomijam kwestie etyki lekarskiej itd. Rozumiem stanowisko Bursztyna, mimo że jest psychologiem to jednak w gabinecie dotyka bardzo intymnych spraw i uważa że to co się dzieje w tych czterech ścianach powinno tam zostać. Myślę, że jej postawa jest w pełni profesjonalna. Rozumiem też babską próżność, rozumiem chęć połechcenia swojego ego, tylko z tego co wiem nie wszystkie tu noszą rozmar S, XS. Niektóre mają opony tu i ówdzie, w tym ja i wczorajsze słowa Dorbie, zgrabnej dziewczyny, z komplekasmi nie wiem skąd no wprawiły mnie w osłupienie. Każdy ma prawo do oceniania swojego ciała krytycznie, ale mi podobnie jak i Kapcie zrobiło się trochę dziwnie i w sumie poczułam ulgę że nie pokazałam tu swojego brzucha. Pewnie byście napisały że jest fajny itp. ale czy to byłoby szczere? skoro brzuch jakieś tam pani X można obśmiać, a mój też otłuszczony jest ok? No taki mam problem w tym wszystkim
    Jeśli człowiek przede wszystkim sam się akceptuje, to opinie innych mu zwisają. A jesli się nie akceptuje, to niech znajdzie na to sposób, bo inaczej to w życiu się można zagnębić.

Mimbla, moremi, Simba, kkisia, efcia, BISCA, Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Najlepiej to niech zabronią używanie lekarzom słowa "pacjent" w gazetach, telewizji itp.
    I niech lekarze na wizycie nie mówią pacjentkom, że inne jego pacjentki to źle reagują na clo, dupka czy luteinę bo przecież można będzie zidentyfikować, która to. Bo jak lekarz przekazuje pozytywne opinie to jest ok?

Z drugiej strony, to nie obrabiajcie tu dupy lekarzom, bo to niefajnie jak ktoś nie ma możliwości obrony.

A co do podważania czyichś kompetencji na podstawie postów, to czyste qrestwo. Niejednego eksperta można zagiąć, bo nikt nie jest alfa i omegą.
    Bo najłatwiej jest kogoś oceniać i pisać: ty gówno wiesz, nie znasz się, a samemu swojej wiedzy nie ujawniać.

A już sugerowanie, że ktoś jest głupi, czy niedorozwinięty (nie bezpośrednio używając tych słów) to dla mnie poniżej krytyki, szczególnie jak to pochodzi od eksperta...
    a co złego w tym, że lekarz powie mi, że inne pacjentki źle reaguja na clo? ja pierdziu...3 razy czytałam i nie wiem o co Ci chodzi...chyba jestem niedorozwinięta...:)

Bursztyn lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe a to odnośnie wczorajszej dyskusji czy oglądasz wystąpienia polityków w tv? ;-)

Bozia3, Simba, krycha.stara, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jeśli człowiek przede wszystkim sam się akceptuje, to opinie innych mu zwisają. A jesli się nie akceptuje, to niech znajdzie na to sposób, bo inaczej to w życiu się można zagnębić.
    tak tak tak....tylko Dorbie mogła czuć sie urażona - nikt inny..Jeśli jest pewna swoich kompetencji i intencji - to nie powinno jej nic ruszyć - prawda?

I ciebie caffe też nic nie rusza - jak sie wprost skrytykuje Twój wygląd??

Bursztyn lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a co złego w tym, że lekarz powie mi, że inne pacjentki źle reaguja na clo? ja pierdziu...3 razy czytałam i nie wiem o co Ci chodzi...chyba jestem niedorozwinięta...:)
    A to samo, że jak lekarz powie, że inna jego pacjentka po amnio poroniła. Jest różnica? Ciekawa jestem odpowiedzi.

dorbie, Sabina lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Caffe a to odnośnie wczorajszej dyskusji czy oglądasz wystąpienia polityków w tv? ;-)
    Przełączyłam kanał na sejmowy, ale nie ma nic :) wczoraj jednym uchem słuchałam jak się napierniczali...

Reni, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, nie mialam zamiaru Cię obrażać, a nosze romiar S dlatego że mam 154cm wzrostu i jakbym miała nosić L to bym musiała być bardzo otyła :-)
    A szczupła nie jestem, raczej taka normalna. A cieszę się, że nie mam obwisłego tłuszczu na brzuchu, ale mam na udach i dużo więcej przytyłam w tej ciązy niż na tym samym etapie w poprzednich i to mnie przeraża. I pisałam o tym i idę na skraju wykresu wagi na ovu
    Nie znam kobiety która by byla zadowolona ze swojego wyglądu? Znasz?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Simba powiedz Ty mi lepiej kobiecino droga....czy juz pozałatwiałaś sprawy z urzędem podatkowym w związku z alimentami? Bo jeśli tak - to mam nadzieję, że nie będziesz już durna i naiwna i nie będziesz tym kobietom płacić ani grosza więcej ponad to, co musicie...
    Tak
    Tak
    I jeszcze raz tak :)

Dzieki za pamiec

Bozia3, kkisia, moremi, macduska, paszczakin, ComeToMeBaby, efcia, BISCA, Sabina, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A to samo, że jak lekarz powie, że inna jego pacjentka po amnio poroniła. Jest różnica? Ciekawa jestem odpowiedzi.
    ja bym chciała usłyszeć taką informację i nie widzę nic w tym złego....
    jak pytałam swojej ginki o realną możliwość urodzenia w moim wieku dziecka z ZD to mi też odpowiedziała - że statystyki są tylko statystykami - ona mi może powiedzieć o własnym doświadczeniu. I wymieniła mi, że podczas jej praktyki (15 lat) -spotkała się tylko z kilkoma przypadkami ZD w wieku starszym, a o wiele częściej u młodych kobiet - bo po prostu jest ich więcej - więc suma summarum się wyrównuje. Ja jej byłam wdzięczna za tą odpowiedź...
    A co chciałabyś, żeby Ci powiedział, że to kłamstwo i że po amnio się nie zdarzają poronienia? Bo nie wiem do czego pijesz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:21

dorbie, ania.g, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tak tak tak....tylko Dorbie mogła czuć sie urażona - nikt inny..Jeśli jest pewna swoich kompetencji i intencji - to nie powinno jej nic ruszyć - prawda?

Bozia, pomyśl. Powiedzenie komuś, że jest gruby odbierane jest jako wielką niestosowność/obrazę. A powiedzenie komuś, że jest chudy/suchy/patyczak to normalne niby. Czy aby tak?

Czy ja się obraziłam jak ktoś do mnie mówił, że jestem chudzielcem? Nie przypominam sobie.
    Ja mam świadomość jak wyglądam i jakie mam kompleksy. I akurat niektórych rzeczy nie jestem w stanie zmienić, bo nóg se nie wydłużę. i mam się całe zycie tym gnębić? Nie. Odwracam uwagę od nóg, zakładając stringi. heheheheh

Simba, dorbie, moremi, efcia, iwcia77, Sabina, krycha.stara, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za słowa wsparcia, boje się cholera, że się nie obudzę :( Zawsze czułam strach na samą myśl o tym, mnie to przeraża po prostu. Boję się też lewatywy, no ale chyba lepsze to niż się zesrać na stole operacyjnym, choć sama nie wiem mogłoby być wtedy wesoło ;)

Moremi chętnie bym się z Tobą spotkała przed ;) Mam nadzieję, że uda nam się spotkać po, byłoby mi bardzo miło Cię poznać.

Reni oplułam ekran ze śmiechu jak zobaczyłam jak rzeczywiście wygląda operacja ;) Mam nadzieję, że nie trafię na ekipę jak z serialu "daleko od noszy".

Wacia Ty to jesteś hiroł, co to dla Ciebie narkoza, jak Ty tyle hsg na żywca miałaś.

Mam nadzieję tylko, że do tego czasu dojdzie wynik mojej cytologii.

moremi, Mimbla, Simba, Bozia3, kkisia, efcia, BISCA, iwcia77, Sabina, gosia7122, gretka, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Simba Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany!
    To jest dla mnie nauczka zeby nie pisac nadrabiajac...
    Otworzylam puszke i teraz bede musiala wypic ta pandore co ja nawazylam.
    A wlasnie Reni - co jemy?

moremi, kkisia, Reni, efcia, BISCA, Sabina, krycha.stara, Dziobak, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, pomyśl. Powiedzenie komuś, że jest gruby odbierane jest jako wielką niestosowność/obrazę. A powiedzenie komuś, że jest chudy/suchy/patyczak to normalne niby. Czy aby tak?

Czy ja się obraziłam jak ktoś do mnie mówił, że jestem chudzielcem? Nie przypominam sobie.
    Ja mam świadomość jak wyglądam i jakie mam kompleksy. I akurat niektórych rzeczy nie jestem w stanie zmienić, bo nóg se nie wydłużę. i mam się całe zycie tym gnębić? Nie. Odwracam uwagę od nóg, zakładając stringi. heheheheh
    no kopnięta normalnie....marzyłabym, żeby mnie obrażano określeniem "chuda"...:)

za to podziwiam CIę, że tak dzielnie zniosłaś opinie o firankach...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:24

caffe, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja bym chciała usłyszeć taką informację i nie widzę nic w tym złego....
    jak pytałam swojej ginki o realną możliwość urodzenia w moim wieku dziecka z ZD to mi też odpowiedziała - że statystyki są tylko statystykami - ona mi może powiedzieć o własnym doświadczeniu. I wymieniła mi, że podczas jej praktyki (15) -spotkała się tylko z kilkoma przypadkami ZD w wieku starszym, a o wiele częściej u młodych kobiet - bo po prostu jest ich więcej - więc suma summarum się wyrównuje. Ja jej byłam wdzięczna za tą odpowiedź...
    A co chciałabyś, żeby Ci powiedział, że to kłamstwo i że po amnio się nie zdarzają poronienia? Bo nie wiem do czego pijesz...
    Do tego piję, że jak raz napisałam, że podczas rozmowy z ginem, gdy byłam w ciąży i zbliżały się badania prenatalne, a on mi wyjasniał na czym to polega i co się z tym ewentualnie wiąże, jakie konsekwencje, to powiedział, że niektóre pacjentki poroniły po tym zabiegu. I powstało larum na forum, że jak to lekarz mógł tak powiedzieć - że pacjentki. Oczywiście chodzilo o to, że lekarz jest nieprofesjonalny.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tak
    Tak
    I jeszcze raz tak :)

Dzieki za pamiec
    To już po? Super :)

Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Wiesz, intencji jestem pewna, ale kompetencji nigdy do końca nie będę pewna jak każdy rozsądny lekarz, bo człowiek to nie maszyna a ponad wszystkie maszyny rozwinięty organizm i nowości cały czas się pojawiają i nikt nie będzie na bieżąco ze wszystkim. I każdy lekarz może popełnić błąd, czegoś nie doszacować, oczywiście nie może zaniedbać.
    Tylko przykre jest jak ktos jest w stanie ocenić człowieka na podstawie kilku wypowiedzi nie znając go w ogóle, tym bardziej ze ja tu nie występuję jako lekarz i nie chcę, bo do diagnozy potrzebny jest pacjent i jego wnikliwe badanie a nie jakas luźna opinia.

Ale ja nikogo wprost tu nie skrytykowałam

moremi, macduska, caffe, Simba, Bozia3, efcia, BISCA, iwcia77, Sabina, ania.g, krycha.stara, Aasiula, beates, gosia7122 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Pamietacie o naszej rozmowie nt butów. To jest artykuł o sopockich bucikach
    http://biznes.trojmiasto.pl/Pamietasz-dzieciece-buty-z-dzwoneczkiem-Powstaly-w-Sopocie-i-do-teraz-sa-tu-szyte-n94334.html
    Ze skóry całe i super podeszwy miękkie, zapiętki wyższe. Ja jestem za :-)

chcem!

dodaje do listy prezentow gwiadkowych.. tylko niech mi ktora czarownica wywrozy, jaki rozmiar dziecko na wiosne wziac..teraz go wcisne ledwo w 17..

moremi, Simba, efcia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Dziewczyny dzięki za słowa wsparcia, boje się cholera, że się nie obudzę :( Zawsze czułam strach na samą myśl o tym, mnie to przeraża po prostu. Boję się też lewatywy, no ale chyba lepsze to niż się zesrać na stole operacyjnym, choć sama nie wiem mogłoby być wtedy wesoło ;)

Moremi chętnie bym się z Tobą spotkała przed ;) Mam nadzieję, że uda nam się spotkać po, byłoby mi bardzo miło Cię poznać.

Reni oplułam ekran ze śmiechu jak zobaczyłam jak rzeczywiście wygląda operacja ;) Mam nadzieję, że nie trafię na ekipę jak z serialu "daleko od noszy".

Wacia Ty to jesteś hiroł, co to dla Ciebie narkoza, jak Ty tyle hsg na żywca miałaś.

Mam nadzieję tylko, że do tego czasu dojdzie wynik mojej cytologii.
    Jak masz ochotę przed, to zapraszam na mój plac budowy :)

Simba, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Do tego piję, że jak raz napisałam, że podczas rozmowy z ginem, gdy byłam w ciąży i zbliżały się badania prenatalne, a on mi wyjasniał na czym to polega i co się z tym ewentualnie wiąże, jakie konsekwencje, to powiedział, że niektóre pacjentki poroniły po tym zabiegu. I powstało larum na forum, że jak to lekarz mógł tak powiedzieć - że pacjentki. Oczywiście chodzilo o to, że lekarz jest nieprofesjonalny.
    a to nie pamiętałam tego. Uważam, że jest jak najbardziej profesjonalny - realnie Cię uprzedził o możliwych konsekwencjach....a jak się niektóre boją słuchać prawdy - to niech się cofną trochę...może do piaskownicy? albo do mamy pod spódnicę?

caffe, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 11324 11325 11326 11327 11328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ