WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra ale wiesz na pewno, ze będziesz miała lewatywę? Ja nie miałam. Miałam płyn do wypicia a po nim mega sraczkę.

Mega lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no kopnięta normalnie....marzyłabym, żeby mnie obrażano określeniem "chuda"...:)

za to podziwiam CIę, że tak dzielnie zniosłaś opinie o firankach...:)
    No a inna by sie obraziła jakby jej setna osoba mówiła, że jest chuda. Bo to takie samo obrażenie kogoś, gdy sie powie, że ktoś jest grubasem :)

Odnośnie mojej dzielności: jak jeszcze coś znajde fajnego to Wam wstawię linki :P

moremi, Bozia3, Reni, Simba, efcia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Dziewczyny dzięki za słowa wsparcia, boje się cholera, że się nie obudzę :( Zawsze czułam strach na samą myśl o tym, mnie to przeraża po prostu. Boję się też lewatywy, no ale chyba lepsze to niż się zesrać na stole operacyjnym, choć sama nie wiem mogłoby być wtedy wesoło ;)

Moremi chętnie bym się z Tobą spotkała przed ;) Mam nadzieję, że uda nam się spotkać po, byłoby mi bardzo miło Cię poznać.

Reni oplułam ekran ze śmiechu jak zobaczyłam jak rzeczywiście wygląda operacja ;) Mam nadzieję, że nie trafię na ekipę jak z serialu "daleko od noszy".

Wacia Ty to jesteś hiroł, co to dla Ciebie narkoza, jak Ty tyle hsg na żywca miałaś.

Mam nadzieję tylko, że do tego czasu dojdzie wynik mojej cytologii.
    Polecam spotkanie z Morka :)
    A narkoza jest calkiem przyjemna

moremi, Bozia3, efcia, BISCA, Aasiula lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Polecam spotkanie z Morka :)
    A narkoza jest calkiem przyjemna
    Taaaaa... i zobaczyć te moje 12-14 kg na plusie (tak, tak Natka - przytyłam ze dwa razy tyle co Ty) ;)

Simba, Bozia3, efcia, Sabina, dorbie lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a to nie pamiętałam tego. Uważam, że jest jak najbardziej profesjonalny - realnie Cię uprzedził o możliwych konsekwencjach....a jak się niektóre boją słuchać prawdy - to niech się cofną trochę...może do piaskownicy? albo do mamy pod spódnicę?
    Wiesz, nie chodziło o to co mi powiedział, ale o to, że nawiązał do pacjentki. No bo chyba powinien nawiązać do tego, że w googlach przeczytał hehehehe

moremi, Reni, Simba, Bozia3, efcia, Sabina, krycha.stara, Aasiula lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dzien dobry
    na poczatku chcialam powiedziec, ze zamknelam dzis rano klape od kibla przed spuszczeniem wody. Jutro wkleje Wam zdjecie, to powiecie, czy wygladam gorzej/starzej/pryszczato.

Bozia3, Mimbla, moremi, ComeToMeBaby, Reni, efcia, BISCA, kkisia, iwcia77, Sabina, dorbie, Aasiula, Dziobak, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Taaaaa... i zobaczyć te moje 12-14 kg na plusie (tak, tak Natka - przytyłam ze dwa razy tyle co Ty) ;)
    Ja uwielbiam wszystkie ciazowe brzuchy.
    Musze sie powstrzymywac na ulicy zeby sie do brzuchow obcych bab nie migdalic :)

Bozia3, moremi, paszczakin, efcia, BISCA, kkisia, iwcia77, Sabina, macduska, dorbie, Aasiula, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bisca trzymam kciuki mocno :)
    Sanda80 ja się pierwszej punkcji i narkozy potwornie bałam. Ale zobaczysz że nie ma czego. Wenflon, gadka szmatka i odpadasz. Potem jest piękny relaksujący sen....

moremi, efcia, BISCA, kkisia, Sabina, macduska, Aasiula lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Wiesz, nie chodziło o to co mi powiedział, ale o to, że nawiązał do pacjentki. No bo chyba powinien nawiązać do tego, że w googlach przeczytał hehehehe
    A gdyby ta pacjentka zmarla? I on by o niej powiedzial? To jeszcze gorzej - bo o zmarlych sie nie mowi. Tej to juz by nie mial kto bronic...

Jakiego by w to miejsce emota wstawic
    :)
    :(
    :-/

Bozia3, moremi, efcia, BISCA, kkisia, Mimbla, Sabina, macduska, krycha.stara, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra...jak już pisałam, za pierwszym razem też się bałam, że się nie obudzę...ale potem to mija...no bo sie obudzisz...(chłe chłe - cudowne pocieszenie).
    Ja miałam lewatywę - co w tym złego - baba Ci zapoda gruchę do tyłka na osobności - trwa to 3 sekundy, potem wychodzisz i trzymasz tak długo, jak dasz radę - a potem petarda do klopa...no i już....:) dasz radę....

efcia, macduska, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OH MON DIEU!!!!!!!!!!!!!!!

Biscuitek!!!! <3
    O czym ja mysle! Tepa dzida!

O 13h45 zabierasz Madeleine do domu - zgoda? A za 9 miesiecy wrzucasz nam tu piekne zdjecie i relacje z porodu!

Voilà!

Bozia3, Reni, paszczakin, moremi, efcia, BISCA, kkisia, iwcia77, Sabina, ania.g, macduska, krycha.stara, Aasiula, Dziobak, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • sandra80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Musze sie powstrzymywac na ulicy zeby sie do brzuchow obcych bab nie migdalic :)

ja też :)

Moremi a masz tam majstrów co dobrze chlają? Bo z Tobą to się raczej nie znieczulę przed tym znieczuleniem.

Wacia robiłam wywiad podobno będzie lewatywa. Mój mąż jak się o tym dowiedział, to pół wieczora się ze mnie nabijał, nie ma to jak wspierający facet ;)

Bozia3, moremi, efcia, kkisia, Sabina, macduska, Aasiula lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

jak sie kiedys przymigdalisz do takiego, ktory jednak ciazowym nie jest, to przestaniesz na zawsze..
    Jak mialam kamien w nerce, to puchlam w brzuchu niemozebnie. Do tego chudy brzuch nigdy nie byl moja mocna strona (bez nerwow, lubie siebie nawet z brzuchem ;) )
    I raz pani w aptece nie chciala mi sprzedac jakiegos leku, bp w ciazy nie mozna, a drugi raz sasiadka sie przyszla przywitac i ucieszyla sie "a jeszcze na dodatek jestes w ciazy". Miny obu po sprostowaniu- nie do zapomnienia..

Mimbla, Bozia3, Simba, Reni, moremi, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, iwcia77, Sabina, macduska, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    sandra...jak już pisałam, za pierwszym razem też się bałam, że się nie obudzę...ale potem to mija...no bo sie obudzisz...(chłe chłe - cudowne pocieszenie).
    Ja miałam lewatywę - co w tym złego - baba Ci zapoda gruchę do tyłka na osobności - trwa to 3 sekundy, potem wychodzisz i trzymasz tak długo, jak dasz radę - a potem petarda do klopa...no i już....:) dasz radę....

to u mnie bylo jeszcze lepiej- dali mi lewatywe do zrobienia samej. Pani uprzejmie powiedziala, ze jak nie dam rady, to pomoze ;)
    A potem kazali 5 minut wytrzymac i to bylo najtrudniejsze w calym porodzie ;)

Bozia3, moremi, efcia, kkisia, Mimbla, Sabina, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jak sie kiedys przymigdalisz do takiego, ktory jednak ciazowym nie jest, to przestaniesz na zawsze..
    Jak mialam kamien w nerce, to puchlam w brzuchu niemozebnie. Do tego chudy brzuch nigdy nie byl moja mocna strona (bez nerwow, lubie siebie nawet z brzuchem ;) )
    I raz pani w aptece nie chciala mi sprzedac jakiegos leku, bp w ciazy nie mozna, a drugi raz sasiadka sie przyszla przywitac i ucieszyla sie "a jeszcze na dodatek jestes w ciazy". Miny obu po sprostowaniu- nie do zapomnienia..
    Kiedys bylam nad jeziorem u zony mojego kuzyna i przyjechal jej brat z bratowa (wiem - skomplikowane) i z trzema synami. Ja nieopatrznie do tejze bratowej mowie: "o! trzech synow i kolejne dziecko w drodze - moze coreczka bedzie :)". Na to jej podpity maz: "W jakiej ciazy?! Tak jej po ostatnim zostalo!"

Faken...czy ja moglam o TYM TU napisac? O.o

Bozia3, Reni, paszczakin, moremi, efcia, kkisia, Mimbla, iwcia77, Sabina, krycha.stara, Aasiula, Dziobak, Magdala, gosia7122, gretka, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A gdyby ta pacjentka zmarla? I on by o niej powiedzial? To jeszcze gorzej - bo o zmarlych sie nie mowi. Tej to juz by nie mial kto bronic...

Jakiego by w to miejsce emota wstawic
    :)
    :(
    :-/
    Ale nie zmarła i nie ma co dopisywać teorii. A nawet gdyby któras zmarła, to on ma obowiązek mnie poinformować, że taka ewentualność może się zdarzyć.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Takie sugerowanie, że jak już lekarz coś powie na temat innej pacjentki spowoduje, że ktoś zacznie grzebac/dociekać kto nią był sugeruje , że albo wszyscy ludzie są wścibscy i pasjonują się czyimś życiem bo mają takie hobby (w obliczu swoich problemów też im to sprawia fraję), albo takie podejście jest odbiciem własnego postępowania. Bo dla mnie jeśli ktoś kradnie, to innych zawsze podejrzewa o to samo (w określonych sytuacjach).

Bozia3, Simba, efcia, Mimbla, Sabina, krycha.stara, gretka lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze moje 3 grosze.

Po pierwsze- Pani! To jest forum dyskusyjne, wiec nawet jesli ktos ma inne zdanie niz Pani para, to moze je wyrazic. Jak nie, to ja Pania do kuratorium zglosze za dyskryminacje.

Pod drugie jeszcze cos chcialam napisac, ale caffe w swoim pierwszym poscie na ten temat na napisala. To co bede ja powtarzac, jak zgapila to co ja chcialam napisac.. ;)

caffe, moremi, Simba, efcia, BISCA, kkisia, Mimbla, iwcia77, Sabina, macduska, krycha.stara, Aasiula, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Po wycięciu wyrostka (ja - lat 17) podali mi lewatywę. Stary szpital, sale ułożone przy korytarzu w kształcie litery "L", a kible dwa - damski i męski. Drzwi zamykane na zasuwkę.
    Z gabinetu zabiegowego wyrwałam jak petarda (gabinet położony na krótszym ramieniu L, a kibel na środku dłuższego), zapomniałam zabrać gaci i dobrze, że szlafrok kazali mi założyć.
    Siedzę sobie w tym kibelku jakiś czas i końca nadal nie widać, a po korytarzu biega piguła i krzyczy moje nazwisko. A ja na tym kiblu. I co? Miałam się odezwać, że "tutaj jestem"? Wyszłam po jakiejś godzinie. Masakra :D

Simba, Bozia3, efcia, Mimbla, Sabina, dorbie, Magdala, megan8, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • sandra80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

a jak nie dobiegnę? no nic raz już prawie z gołym piczkinsem jechałam po szpitalu, więc...
    całe szczęście, że raczej nikt mnie tam nie zna ;)

paszczakin, Bozia3, efcia, BISCA, Sabina, macduska lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
‹‹ 11325 11326 11327 11328 11329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ