X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica, gratuluję małego Maksia!!!
    Ania i Moremi - fajne brzuszki!!!
    ...ależ mnie tu długo nie było!!!

ania.g, moremi, iwcia77, anna maria, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Cześć dziewczyny

Zaczynam nowy cykl z stymulacją Manopurem. Zdecydowaliśmy się na IUI. ...i już mnie to stresuje... Jak czytam statystyki to nie jest różowo. Mało komu udaje sie za 1 razem. Macie znajome, które zaskoczyły od razu? szukam pocieszenia :-)
    Gdzie się podziewalaś? Juz myślałam, że nie wrocisz! A tutaj dobre informacje :-)
    Mam znajome dwie, które zaskoczyły za pierwszym razem (obie u lekarza, do którego pojdzie Malgos), w tym jedna urodziła bliźniaki :-)
    Na sąsiednim wątku (starających się o pierwsze dziecko Aszka też zaskoczyła od razu :-)

Małgoś, bardzo, ale to bardzo się cieszę :-)

Luna76, anna maria, Bozia3, BISCA, Sabina, ania.g, malgos741, kkisia, kapturnica, Simba, Mega, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo pozostawałam w zawieszeniu. Nie potrafiłam się zebrać do działania. Myślałam, że jak wyłączę trochę myśli o ciąży to przydarzy się samo. Przestałam kontrolować cykl, nawet nie zapisywałam terminu miesiączki - olałam wszystko. Ale czas leci nieubłaganie... Czterdziestka za kilka miesięcy!!! Trza włączyć chemię i narzędzia ;-)
    Zaczynam plamić przed miesiączką, do środy rozhula się na dobre, więc w sobotę pierwszy zastrzyk, a w sumie 3. Cały plan jest, a jak się to skończy, zobaczymy...

Dzięki Moremi, jak zwykle mogę na Ciebie liczyć :-)

Bozia3, anna maria, BISCA, Dziobak, beates, moremi, gosia7122, SolarPolar, Sabina, ania.g, megan8, kkisia, Mala79, Magdala, kapturnica, Simba, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOBRY na wieczor :-) ,Luna fajnie ze wrocilas ,widze ze gotowa do dzialania :-) i to sie rozumie

Luna76, moremi, gosia7122, Sabina, kkisia, Mala79, kapturnica, Mega, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Zaznaczyłam sobie dziś na wykresie słabe krwawienie, więc automatycznie wyznaczył mi nowy cykle, ale czy ja wiem,. czy to można nazwać krwawieniem.
    Do gina mi trza (jutro się umówię). Skoro rozpoczęliśmy starania to trzeb się od nowa przebadać.

Kapta, Iwcia prosiła o zdjęcia. Będą? Ja tez Cię nie widziałam jako panny młodej.

Edit: Oczywiście, że Kometa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:02

iwcia77, gosia7122, anna maria, Sabina, ComeToMeBaby, kkisia, Simba, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dobry,

Zaznaczyłam sobie dziś na wykresie słabe krwawienie, więc automatycznie wyznaczył mi nowy cykle, ale czy ja wiem,. czy to można nazwać krwawieniem.
    Do gina mi trza (jutro się umówię). Skoro rozpoczęliśmy starania to trzeb się od nowa przebadać.

Kapta, Iwcia prosiła o zdjęcia. Będą? Ja tez Cię nie widziałam jako panny młodej.
    nie Kapta tylko Kometa ;D

Mysza ty zakretasie ;D

mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie Kapta tylko Kometa ;D

Mysza ty zakretasie ;D

To Maks tak mi zakręcił w głowie, że ciągle myślę o Kapcie.
    Jej w sumie też nie widzialam jako panny młodej.

moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dobry,

Hehehe, chyba chodziło o Kometę :-D

iwcia77, mysza1975, anna maria lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Hehehe, chyba chodziło o Kometę :-D

Dawać po kolei. Już dawno nie było wieczoru z pokazem zdjęć.

anna maria, iwcia77, moremi, ComeToMeBaby, kkisia, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dawać po kolei. Już dawno nie było wieczoru z pokazem zdjęć.
    no ja to musialabym najpierw zeskanowac te ze slubu ;D nawet na kompie nie mam :)

moremi, ComeToMeBaby, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie .Nie mam czasu na nic ,mała ma katar i idą jej 4 zęby , góra i dół ,żłobek praca i tak cały czas się kreci.
    Bozia wszystkiego najlepszego dla Kajtka ,pozdrawiam i trzymam kciuki za potrzebujące.

iwcia77, Bozia3, Sabina, Dziobak, anna maria, ania.g, moremi, kkisia, Mala79, kapturnica, Mega, efcia lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konia z rzędem temu, kto zgadnie co robię w poniedziałków wieczór. Powiem, że nie prasuje ani nie cwicze z guru. Ja kuzwa origami składam... A dokładnie rybkę.
    Mam ucznia, który kocha origami i raz w tygodniu mamy 1 godzinę z origami właśnie. Żeby mu pokazać, jak się robi poszczególne figurki, najpierw muszę się ich nauczyć sama. Znamy już żurawia, żabę, jutro rybka, a dokładnie skalar. ;-)
    Pod koniec roku szkolnego będę chodzacym omnibusem origami. Możecie mnie spokojnie na dziecięce urodziny zapraszać - będę robić za animatora...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 21:39

iwcia77, BISCA, ania.g, Sabina, anna maria, Bozia3, paszczakin, malgos741, Mimbla, moremi, ComeToMeBaby, megan8, kkisia, Mala79, kapturnica, Simba, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Witam wieczornie .Nie mam czasu na nic ,mała ma katar i idą jej 4 zęby , góra i dół ,żłobek praca i tak cały czas się kreci.
    Bozia wszystkiego najlepszego dla Kajtka ,pozdrawiam i trzymam kciuki za potrzebujące.
    Witaj w klubie. U nas też 4 na raz.
    Dostałam jakieś coś na ząbkowanie co się zwie Camila. Zaaplikowałam. Zobaczymy czy to coś warte.

anna maria, paszczakin, moremi, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam mnie przy manualnych akcjach ch... strzela ,zaraz bym te papierowe gowno podarla :-)
    Dziobak wrote:
    Konia z rzędem temu, kto zgadnie co robię w poniedziałków wieczór. Powiem, że nie prasuje ani nie cwicze z guru. Ja kuzwa origami składam... A dokładnie rybkę.
    Mam ucznia, który kocha origami i raz w tygodniu mamy 1 godzinę z origami właśnie. Żeby mu pokazać, jak się robi poszczególne figurki, najpierw muszę się ich nauczyć sama. Znamy już żurawia, żabę, jutro rybka, a dokładnie skalar. ;-)
    Pod koniec roku szkolnego będę chodzacym omnibusem origami. Możecie mnie spokojnie na dziecięce urodziny zapraszać - będę robić za animatora...

iwcia77, Dziobak, moremi, gosia7122, BISCA, kkisia, Simba, Mega, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak, podziwiam. Ja do tematu origami nawet nie podchodzę. Dwie lewe ręce mam do takich robótek ;)

anna maria, Dziobak, moremi, gosia7122, BISCA, kkisia, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak cisnienie ?

201407014965.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Kometa, teraz Ivo spi, wiec w koncu moge poprosic o foty :D na spokojnie
    oć na fb. mojego.
    tamże fotki dzisiaj zarzuciłam.

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Witaj w klubie. U nas też 4 na raz.
    Dostałam jakieś coś na ząbkowanie co się zwie Camila. Zaaplikowałam. Zobaczymy czy to coś warte.
    Podobno tak- któraś to bardzo polecala tutaj. Efcia, Sandra?

ania.g, sandra80 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Biere. Przyjedziesz na pierwsze urodziny Adasia, żebym miała origami na zdjęciach obok 3D ciasta? ;)

anna maria, Dziobak, moremi, Bozia3, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza jak wrocisz do pracy to Adasia odajesz do zlobka?

201407014965.png
‹‹ 11382 11383 11384 11385 11386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ