X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak bardziej niesmialo hihi :-)
    Dziobak wrote:
    Raczej ihahahahahaha!

Dziobak, Mala79 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Podobno tak- któraś to bardzo polecala tutaj. Efcia, Sandra?

Mam nadzieję, że pomoże, dla mnie i kilku znajomych rewelacja, a to homeo więc nie każdy w to wierzy, ale na dziecko na pewno nic nie działa na zasadzie placebo ;)

Bisca jeśli jesteś 4 dpt to to plamienie co masz to jedynie implantacja może być.

beates, ania.g, moremi, BISCA, malgos741, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się wieczorową porą tylko zapodać migiem, że wizyta u gina przeszła pomyślnie acz z 40-minutowym opóźnieniem, jak zwykle tłumy były nieziemskie na korytarzu, mój ET planowany jest na przyszłą sobotę.

Mam pęcherzyki i na razie cienkie endometrium, pogadaliśmy o moich badaniach, pobycie na IP.. wyznałam przy okazji, że na te moje bóle brzucha pomaga alkohol.. Po czym gin z uśmiechem odparł że w takim wypadku, to mogą być wrzody jak nic! No i przyznaję, to może być trafna diagnoza.. Potwierdziłaby ją gastroskopia rzecz jasna :((( ale tejże się bardzo boję i brzydzę..

więc póki co - alkohol ograniczam, kawę odstawiam i piję rumianek właśnie do kolacji...

Dziękuję za uwagę, to tyle co chciałam przekazać i wyłączam kompa machając glutami na dobranoc. Wasza świeżynka 35+

sandra80, ComeToMeBaby, beates, moremi, BISCA, malgos741, kkisia, Reni, Magdala, Bozia3, kapturnica, Simba, Mega, efcia lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Ania jak cisnienie ?
    Na razie ok, dziękuję :)

anna maria lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, ale, pamię-tam jakieś zamieszanie z suknią ślubą Komety, ale nie wiedziałam, że ostatecznie w moro wystapiła ;-)

Dziobak, ComeToMeBaby, anna maria, beates, paszczakin, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla trzymam kciuki na endometrium wino czerwone dobre jest ;)

anna maria, BISCA lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    wyznałam przy okazji, że na te moje bóle brzucha pomaga alkohol..
    to dobrze, że do nas trafiłaś! :P hyhyhyy

a poza tym: trzymam kciuki za sobotę. powodzenia!

Mega lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla kliknęłam "lubie" -choć to o wrzodach to wcale nie.
    Za przyrost endometrium i transfer pomyślny trzymam mocno !

Mimbla, BISCA, malgos741 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ale, ale, pamię-tam jakieś zamieszanie z suknią ślubą Komety, ale nie wiedziałam, że ostatecznie w moro wystapiła ;-)
    buahahahaaaaa
    no bo wiesz... tyle zachodu ze suknią... wiązania, zapięcia, zatrzaski, instrukcja, zdolności manualne. do tego fryzura, makijaż... daj spokój. wkurzyłam się i dopasowałam strojem do m. tak wiesz- romantycznie. że my niby jedność, czy jakoś tak.

:P

beates, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie na wrzody :-)
    sandra80 wrote:

201407014965.png
  • ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Mam nadzieję, że pomoże, dla mnie i kilku znajomych rewelacja, a to homeo więc nie każdy w to wierzy, ale na dziecko na pewno nic nie działa na zasadzie placebo ;)
    Dostałam bezpłatne opakowanie od teściowej która pracuje w przychodni. Ja nie mam złego nastawienia do homeopatii. To będzie widać czy działa bo trudno żeby dziecko w tym wieku czymkolwiek się sugerowało. Na razie padł i śpi.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Mimbla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:

mnie po winie trochę muli

najlepsza tequila w mał…ych ilościach
    albo piwo niepasteryzowane pszeniczne

albo burbon..

jezu, szczerze mówiąc jak mnie stres dopada pt "znowu się nie uda" to nie wiem czy chcę być w ciąży, czy po prostu popaść sobie po cichutku w alkoholizm...

paszczakin, beates, moremi, BISCA, iwcia77, kkisia, Bozia3, Simba, Mega, efcia lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogły byśmy Mimbla razem mieszkać, alko byśmy sobie nie podpijaly.
    A to cichutkie popadanie mnie się podoba..
    Mi kiedyś ktoś powiedział (tu?), że jak się pije codziennie to alkoholizm.
    Bozia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 22:21

Mimbla, moremi, anna maria, beates, BISCA, iwcia77, malgos741, kkisia, Reni, Aasiula, Simba, efcia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    mnie po winie trochę muli

najlepsza tequila w mał…ych ilościach
    albo piwo niepasteryzowane pszeniczne

albo burbon..

jezu, szczerze mówiąc jak mnie stres dopada pt "znowu się nie uda" to nie wiem czy chcę być w ciąży, czy po prostu popaść sobie po cichutku w alkoholizm...

eeee tam , na alkoholizm jeszcze mamy czas . Teraz lepiej w ciąże zajść :)

anna maria, BISCA, Mimbla, iwcia77, moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    to dobrze, że do nas trafiłaś! :P hyhyhyy

a poza tym: trzymam kciuki za sobotę. powodzenia!
    Przyszłą sobotę.

Jak dobrze pójdzie, to do końca tygodnia ogarniemy ten remont i będę mogła zacząć pranie i prasowanie garderoby Toto.
    A dzięki ciotkom ma wypasioną garderobę :-)

anna maria, Dziobak, beates, BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77, paszczakin, Mala79, kkisia, dorbie, Bozia3, Aasiula, kapturnica, Simba, Mega, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam gastroskopie robiona ,najwieksze jakie w zyciu mnie spotkalo (dobra moze kolanoskopia jest wieksze ch..)Doktory mysleli ze to wrzody ,bo objawy wskazywaly ,a tu niespodzianka nic tylko bakteria .ktore moze wywolac wrzody i jakos nie wywolala przez 20 lat :-)Muminek chlej wino i kawe dowoli oni klamia ;-)

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 22 września 2015, 08:26

paszczakin, BISCA, Mimbla, iwcia77, moremi, kkisia, Magdala, Aasiula, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :-)

iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mogłabym co drugi dzień, to by mi chyba wystarczyło :)

uczciwie nie piję przecież dużo ani często. Po prostu "od czasu do czasu". Teraz zresztą, mogę uczciwie ludziom mówić: słuchajcie, lekarz mi powiedział że skoro po alkoholu ból brzucha przechodzi, który się zaczął po posiłku, to są to wrzody. Jaki z tego wniosek? Muszę się napić tequili.... albo burbonu. Nie po to, żeby zalać robaka ale żeby zalać moje wrzody!

moremi, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Mialam gastroskopie robiona ,najwieksze chujstwo jakie w zyciu mnie spotkalo (dobra moze kolanoskopia jest wieksze ch..)Doktory mysleli ze to wrzody ,bo objawy wskazywaly ,a tu niespodzianka nic tylko bakteria .ktore moze wywolac wrzody i jakos nie wywolala przez 20 lat :-)Muminek chlej wino i kawe dowoli oni klamia ;-)

dobre, Anna Maria. Dziękuję.

w sumie wino mogę tylko w małych ilościach, rozumiem argument za endometrium, słyszałam wiele razy. Ale ja nic nie poradzę że dużo mniej mi się chce rzygać jak wypiję coś co ma 38% a nie jakieś marne 11%

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry na wieczor

Oj bedzie on raczej z tych dlugich i bezsennych dla mnie...

Wyniki sa jedna wielka masakra...

Ciezko bedzie no ale coz doskonale wiem z czym walcze, ze to nie przeziębienie, ktore wczesniej czy później minie...

Na pocieszenie jak mi rece przestaly sie trzasc i sie opanowalam zrobilam sobie czerwone pazury o!

‹‹ 11384 11385 11386 11387 11388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ