35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dorbie wrote:kkisia, jeśli chodzi o refundacje leków, to mega poroniony kraj! temu sie należy, a temu się nie należy, ten ma lepszą chorobę, a ten ma gorszą-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
kkisia- trzymam kciuki za twojego chłopa. oby szybko się z tym lekarze uporali. dobrze, ze działaliście od razu. terminy na nfz to jest rzeczywiście masakra. ja nie wiem- czy to by się nie kwalifikowało na zagrożenie życia i na IP?
no a ja znów popracowałam, jeszcze z pół godzinki i seans filmowy z m. ssie mnie dzisiaj pół dnia na słodkie. Mimbla- nie podesłałabyś mi jednego diabełka?mnie to bardziej na czekoladę niż rodzynki ciągnie...
solar- ja kiedyś pytałam ginki (ale nie w kontekście duphastonów), czemu czasem przed @ luzik i napieprza dopiero jak @ się rozpocznie a innym razem napieprza parę dni przed @ a jak się zacznie to już prawie nic? Powiedziała, że nie ma żadnej reguły, czasem jest tak a czasem inaczej. Także... no się dowiedziałammoremi, Mimbla, kkisia, malgos741, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Ja clexane dopiero w sobotę odstawiłam. Przez cały czas płaciłam 100%.
Poroniony kraj. Tym sie głownie zajmujemy. Komu sie należy a komu nieMimbla, moremi, kkisia, BISCA, Mega, Dziobak, ania.g lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Bo pol europejska. Jak ci podgotuje tahu z sosem rybim - ulubionym to mozna oszalec. Ale ja mam wymioty rowniez w czasie smazenia kotletow mielonych i flakow wolowowych i nie jestem w stanie tego zjesc a tahu z rybim sosem i owszem. Durian tez kocham najwspanialszy owocy na swiecie.
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:kkisia- trzymam kciuki za twojego chłopa.
terminy na nfz to jest rzeczywiście masakra. ja nie wiem- czy to by się nie kwalifikowało na zagrożenie życia i na IP?
jasne, ale przy pierwszej wizycie, potem kontrola w Poradni Chirurgicznej lub Chirurgii NaczyniowejWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 21:39
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Tylko rozpoznanie ma z usg , jak byk napisanev
A u ortopedy byl w zeszla srode i bez usg dostal na ryczalt
Nawet sie juz nie
z ta kasa
Choc paragon mam
A ja upierdliwa jestem i jutro dzwonie na skarge do nfz
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 28 września 2015, 23:11
malgos741, moremi, BISCA, iwcia77, Mega, ania.g lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Gdybyś miała trombofilię, to byś miała na ryczałt, a nie masz. Tak samo w zakrzepicy żył glebokich jest refundacja, ale musi być rozpoznanie przez chirurga postawione czyli dla lek POZ zaśw lek lub badanie doppler, ale i tak nie każdy lekar chce pisac wtedy na zniżkę.
Poroniony kraj. Tym sie głownie zajmujemy. Komu sie należy a komu niebiorąc pod uwagę nowe skierowania oraz procedury przy tych pakietach onkologicznych, czy jak to się tam zwie, stwierdził że ma teraz parę razy więcej roboty z papierami i mniej czasu na leczenie pacjentów. I jeszcze użeranie się z górą, która wnikliwie studiuje czy mógł wypisać czy nie mógł i jak nie mógł to w najlepszym przypadku się tłumaczy. Ja się nie dziwię, że lekarze dla własnego świętego spokoju nie dokładają sobie pracy. To chory jest system, bo gdyby system był ok to lekarz nie bałby się wypisywać recept refundowanych tym, którzy mają do tego wskazania, niekoniecznie poparte pierdyliardem dokumentów a po prostu historią leczenia u danego lekarza.
-
dorbie wrote:jasne, ale przy pierwszej wizycie, potem kontrola w Poradni Chirurgicznej lub Chirurgii Naczyniowej
-
Uhm, Dorbie potwierdzam że masz rację.
z tego co mi się kojarzy to ze wskazania lekarskiego wynika % refundacji.
Kkisia, kobiety planujące ciązę z różnymi schorzeniami, także invitrówki po transferach często się szprycują Clexane
mogę Ci podpowiedzieć na priva imiona dziewczyn z in-v które warto podpytać, bo kojarzę że brały - mając endometriozę, czy też rozchwiane przeciwciała, zespoły zakrzepowe etc. Porównałabyś sobie jakie są zniżki i kiedy.
Kometa, wpadnij jutro do Kraka to przywiozę Ci diabełka.
malgos741, ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:Uhm, Dorbie potwierdzam że masz rację.
z tego co mi się kojarzy to ze wskazania lekarskiego wynika % refundacji.
Kkisia, kobiety planujące ciązę z różnymi schorzeniami, także invitrówki po transferach często się szprycują Clexane
mogę Ci podpowiedzieć na priva imiona dziewczyn z in-v które warto podpytać, bo kojarzę że brały - mając endometriozę, czy też rozchwiane przeciwciała, zespoły zakrzepowe etc. Porównałabyś sobie jakie są zniżki i kiedy.
Kometa, wpadnij jutro do Kraka to przywiozę Ci diabełka.
Mimbla ja to wiem
Tez bralam przy pierwszym in vitro fragmin i placilam 100 %
Nie o to chodzi
Tylko o to ze zakrzepica jest wskazaniem do refundacji
I tylko od dobrej woli lekarza zalezy ta refundacja
W sumie mam to juz gdzies
Chocby to mialo kosztowac i 1000 zl to bym dala -
Mimbla wrote:Kometa, wpadnij jutro do Kraka to przywiozę Ci diabełka
.
hyhy diabełki czekoladowe- intrygujące to jest.
coś jak króliczki wielkanocne tyle że dla niegrzecznych dzieci
malgos741, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry wieczor
Doczytalam i gratuluje Beates
Malgos konkretne plany. Teraz tylko trzeba je wdrożyć i bedzie ok
Co do refundacji to ja lepiej sie nie bede wypowiadac bo przeklenstw poszlo by od groma. Napisze krotko chora zakichana biurokracja.
Bisca nie placz kitka sie znajdzie.
Padam na twarz
Dobrej nocy
malgos741, Magdala, iwcia77, beates, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBISCA wrote:Znikl nam kot. Od wczoraj sie nie pokazal. Po raz pierwszy od kiedy go mamy. On kocha jesc i nigdy nie przepuscil zadnego posilku. Jest wykastroowany. Przetrzasnelismy cala okolice. Bez skutku. Wyplakalam juz moze lez. Kociary zrozumieja
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny