Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak laski myslałam co tam u izy 37 bo bardzo dawno się nie oddzywała no i joli z Mexiko ;)

Mango, Lucky, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też często o dziewczynach myślę :-( opuściły Nas ..
    odpoczywają
    myślę, że Iza odezwie się jak już zaciąży :-)
    samira wrote:
    tak laski myslałam co tam u izy 37 bo bardzo dawno się nie oddzywała no i joli z Mexiko ;)

Lucky, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivon powiedz mi bo maz sporą róznicę między synami(mój kończy 18 lat 6.10)jak się dogaduja ze sobą ??

Lucky, Iwone lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    też o nich myślałam - Jola to pewnie wakacjuje się na całego, ale Iza zniknęła tak nagle...pamiętam, że bardzo liczyła na to, że jest w ciąży no i nie wyszlo.....szkoda, że się schowała - z nami byłoby tu jej lepiej może...

nick nieaktualny, Lucky, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mango Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zebrałam w sobie i umówiłam na wizytę do gina ;) Terminy są krótsze ;) i załapałam się na 22.10. ;) - to będzie tak z dzień przed @ - chyba kiepsko mi to umawianie wyszło, bo jak @ przyjdzie wcześniej to duu..... z wizyty.

Reni, nick nieaktualny, Lucky, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    A ja się zebrałam w sobie i umówiłam na wizytę do gina ;) Terminy są krótsze ;) i załapałam się na 22.10. ;) - to będzie tak z dzień przed @ - chyba kiepsko mi to umawianie wyszło, bo jak @ przyjdzie wcześniej to duu..... z wizyty.
    to trzymam kciuki zeby @ przyszła po wizycie ;) albo zeby wogóle nie przyszła do tego czasu i to będzie ciążowa wizyta :D

Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze Mango, ale ja jeszcze osobiscie radzilabym Ci zrobic badania przed wizyta zeby nie tracic czasu...i tak idziesz dopiero w pazdzierniku wiec juz umkna 2 cykle lub jeden, wiec moze zrob sobie podstawowe badania hormonalne, zebyscie wiedzialy o czym rozmawiacie, bo jak powiesz gince z czym przyszlas i ze sie starasz a nie wychodzi to i tak Cie wysle na badania...tak mi sie wydaje i ja bym tak zrobila aby przyspieszyc obrot spraw:-)
    Mango wrote:

Reni, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam Was za takie planowanie wizyt na kilka miesięcy do przodu
    jak już tak daleko nie planuję
    ślub, podróż poślubna wszystkie wyjazdy zawsze mnie @ urządzi przychodzi wcześniej albo później tak zeby się załapać na móje zaplanowane rzeczy
    wrrrrr...

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak racja
    ja też tak miałam
    więc już wiesz mniej więcej co potrzeba więc do dzieła :-)
    idź już gotowa ;-)
    Viola wrote:
    To dobrze Mango, ale ja jeszcze osobiscie radzilabym Ci zrobic badania przed wizyta zeby nie tracic czasu...i tak idziesz dopiero w pazdzierniku wiec juz umkna 2 cykle lub jeden, wiec moze zrob sobie podstawowe badania hormonalne, zebyscie wiedzialy o czym rozmawiacie, bo jak powiesz gince z czym przyszlas i ze sie starasz a nie wychodzi to i tak Cie wysle na badania...tak mi sie wydaje i ja bym tak zrobila aby przyspieszyc obrot spraw:-)

Lucky lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze Mango..nie ma co odwlekać w nieskończoność - a termin wizyty dobry - akurat CI pozleca badania na 3-4 dc i rozpocznie monitoring od kolejnej wizyty- no chyba, że założy kartę ciążową....;)

Lucky, Mango, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz...albo tak jak mówią dziewczyny - możecie już pójść z kompletem badań - wiesz wszystko co i jak...no i niech Twój M zrobi też koniecznie - bo od tego i tak ginka zacznie..a tak to będzie mieć wyniki i będzie wiedzieć już jak działać...

Lucky, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mango Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    O widzisz...albo tak jak mówią dziewczyny - możecie już pójść z kompletem badań - wiesz wszystko co i jak...no i niech Twój M zrobi też koniecznie - bo od tego i tak ginka zacznie..a tak to będzie mieć wyniki i będzie wiedzieć już jak działać...
    A możecie mi napisać czarno na białym co powinnam zrobić na początek i w którym dniu cyklu?
    Bo ja taka zielona jestem jeśli chodzi o badania ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie sama wzielam za badania zeby nie tracic czasu i wtedy akurat dziewczyny pod naporem zalozyly nowy temat "BADANIA", tam masz wszystko wypisane:-)
    Mango wrote:
    A możecie mi napisać czarno na białym co powinnam zrobić na początek i w którym dniu cyklu?
    Bo ja taka zielona jestem jeśli chodzi o badania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 10:14

nick nieaktualny, grosza lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zdrówka dla małej
    Mango polecam zrobić badanka niech się gin wypowie i już :)

nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam zlecone w 3-4 dc - fsh, lh, estradiol, potem w 7dpo progesteron i jeszcze prolaktyna, ale nie pamiętam kiedy....(prolaktyny nie miałam badanej po obciążeniu - widocznie nie wyglądam na taką nerwową jak Reni...;).

M miał komplet badań rozszerzony - pakiet chyba coś około 140 zł- obojętne w którym dniu jego cyklu...;) - miał tylko nie serduszkować 3-4 dni przed badaniem...

To jest taka podstawa - ale zawsze już coś ginka będzie wiedzieć..

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życzę ci abyś przeszła z niską prolaktyną przez kredytowe sprawy :)
    jak my szukaliśmy innego mieszkanka to głownie w necie oglądałam oferty a mieliśmy bardzo precyzyjnie uzgodnione co musi być. Pierwsze i jedyne ! które naocznie na żywo oglądnęliśmy to było nasze marzenie i dalej już nie szukaliśmy :)
    Reni wrote:
    nic nie mówię, bo nie chcę zapeszyć
    innego nie chcę!
    agentka dała dupy tak mi się wydaje
    laska nam spuściła tysiaka ale dobre i to bo lokalizacja okolica jest baaardzo atrakcyjna
    przeprowadzka z centrum wwy do mieszkania z widokiem na wał wiślany .....mmhmm malina
    no więc ... teraz czekam na kredyt :-/ i tu się robią schody ale wierzę, że mój doradca coś wymyśli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 10:32

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aga a morfologia? Bo mnie ten temat trochę interesuje...wiem, że witamy podnoszą wyniki jeśli chodzi o ilość, ruchliwość itp...ale najtrudniej poprawić morfologię...
    Bozia, morfologia jest minimalnie lepsza ale nie wiem czy to ni "w granicach błędu" więcej będę wiedzieć w sobotę

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Witajcie dziewuszki :)
    A ja szczerze mówiąc wątpię, czy dostanie taki wysoki wyrok. Ta sprawa za bardzo zrobiła się medialna i kuriozalna....dlatego nie liczę na solidny i poważny wyrok - obym się myliła....

Aguś czy Ty miałaś robioną tą naszą wspaniałą drożność? Bo mnie powiedzieli w Ludwinie, że bez tego badania nie zrobią mi inseminacji...muszę mieć świeży komplet badań (cytologia, hormony) no i facet też plus właśnie drożność....
    drożność miałam robioną ok dwóch lat temu, Bozia, bez kompletu badań PARY IUI faktycznie nie ma sensu

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, życzę Wam obyście pomyślnie dobili targu :-)

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mały dzisiaj pierwszy raz w ławce szkolnej pierwszoklasisty zasiadł ponieważ jest baaaarrrdzzzoooo żywotny to oj będzie mu ciężko i już się boję , widzę mnóstwo uwag w dzienniczku uech może lepiej nie będę o tym myśleć ... na razie :P

nick nieaktualny, caffe, Iwone, Andzia33, anek42, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 1158 1159 1160 1161 1162 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ