X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza, moja córka za rok musi iść jako 6cio latka i prawdę mówiąc też sobie nie wyobrażam jej 45min w ławce za żadną cholerę...........

caffe, grosza, Iwone, Andzia33, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    mój mały dzisiaj pierwszy raz w ławce szkolnej pierwszoklasisty zasiadł ponieważ jest baaaarrrdzzzoooo żywotny to oj będzie mu ciężko i już się boję , widzę mnóstwo uwag w dzienniczku uech może lepiej nie będę o tym myśleć ... na razie :P
    Będzie dobrze, niech się wyszaleje, byle się uczył :P

grosza, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Grosza, moja córka za rok musi iść jako 6cio latka i prawdę mówiąc też sobie nie wyobrażam jej 45min w ławce za żadną cholerę...........
    Bo dla mnie to jest chore :P

bliska77, grosza, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, odnośnie badań nasienia, jest taka fajna strona tam jest sporo ciekawych i rzeczowych informacji na ten temat oraz na temat np IUI:
    http://badanie-nasienia.pl/
    wiele opracowań jest Pani Elizy Filipiak (dr n. med., która to opracowuje badania mojego M. :-)

caffe, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bo dla mnie to jest chore :P
    dla mnie też, moje dziecko w domu nie potrafi 5 min usiedzieć na dupci a co dopiero 45 i jeszcze SŁUCHAĆ hahahha, szkołą to będzie prawdziwy hardcore

caffe, grosza, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dla mnie też, moje dziecko w domu nie potrafi 5 min usiedzieć na dupci a co dopiero 45 i jeszcze SŁUCHAĆ hahahha, szkołą to będzie prawdziwy hardcore
    My jak byłyśmy 6-latkami to nam potrafiono zorganizować czas zabawy i nauki, ciekawe czemu teraz nie potrafią.

grosza, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:25

bliska77, Andzia33, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój ma 7 latek
    Byłam przeciwna z M puszczaniu dzieciaka 6 letniego do I klasy ; szkoły nie są przystosowane do takiego dziecka no chyba że to szkoła po jakimś dużym remoncie a nie tak jak nasza o remont wewnątrz się prosząca
    ps dziewczynki lepiej to znoszą z tego co widzę łatwiej adaptują się w środowisku szkolnym :)

agafbh wrote:

bliska77 lubi tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie , wydaje mi się że teraz jest program nauczania w kl I taki jak kiedyś był w II a w zerówce zero nauki pisania literek bo nie wolno
    caffe wrote:
    My jak byłyśmy 6-latkami to nam potrafiono zorganizować czas zabawy i nauki, ciekawe czemu teraz nie potrafią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 10:51

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    dokładnie

caffe, grosza, Iwone, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    No mój ma 7 latek
    Byłam przeciwna z M puszczaniu dzieciaka 6 letniego do I klasy ; szkoły nie są przystosowane do takiego dziecka no chyba że to szkoła po jakimś dużym remoncie a nie tak jak nasza o remont wewnątrz się prosząca
    ps dziewczynki lepiej to znoszą z tego co widzę łatwiej adaptują się w środowisku szkolnym :)
    ja tak samo uważam ale niestety nie mam wyboru, bo moja córka jest z pierwszego półrocza 2008 i nie jestem w stanie jej wytłumaczyć dlaczego jej dwie ulubione koleżanki z grupy będą mogły zostać zw przedszkolu a ona musi isc do szkoły, juz kilka razy sie popłakała to są skutki debilnego podziału rocznika, nie dość że kradną dzieciom dzieciństwo to jeszcze zarąbiście krzywdzą je co niewątpliwie wpływa na ich psychikę

caffe, grosza, Iwone, Lucky lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:26

bliska77, caffe, grosza, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Aga czyli Twoja córcia jest z pierwszej połowy 2008r? Nie myślałaś o odroczeniu obowiązku szkolnego?
    Mój jest z 09.2008 i na szczęście ma jeszcze dwa lata i pójdzie jako ostatni rocznik jako 7 latek :)

Został jeszcze niecały rok i mam nadzieję że się wycofają z tego pomysłu wysyłania wszystkich sześciolatków do szkoły.
    myślałam ale pani psycholog z przedszkola już w czerwcu powiedziała ze moja córka spokojnie może iść do zerówki i zastanawia się czy jest u niej sens na siłę doszukiwać się tego że jest "emocjonalnie nieprzygotowana do podjęcia nauki w szkole" tym bardziej, ze będzie się to za nią ciągnąć, nie wiem, na dzień dzisiejszy nasze zdanie jest takie, że jeśli jej koleżanki te z IIgo półrocza pójdą we wrzesniu do szkoły to nie będziemy nic kombinować tylko pójdzie z nimi bo w grupie raźniej ale też mam cichą nadzieję, ze się z tego wycofają, taki podział jest wg mnie niezgodny z kilkoma zasadami gwarantowanymi Konstytucją RP, pisałam już w tej sprawie do MEN ale oczywiście mnie olali

Iwone, caffe, grosza, Andzia33, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:33

bliska77, grosza lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 19:30

caffe, grosza, bliska77, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Nie będzie :) Mój też latał jak popyrtany....a w szkole zupełnie inaczej - wszystko zależy na jaką Panią trafi..:) Jak ich dobrze poprowadzi - to wszystko się uda..nasza wjeżdżała im na ambicje skutecznie...więc mój latał ale na przerwach z gąbką i podlewaniem kwiatków...:)

caffe, grosza, Iwone, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co liczyć że się rząd wycofa z tego ponieważ " dostosowuje" przepisy nasze do przepisów unijnych ale pewnie jakieś jeszcze modyfikacje nastąpią.

http://www.ratujmaluchy.pl/
    http://www.6latki.men.gov.pl/ :P
    Iwone wrote:
    Aga czyli Twoja córcia jest z pierwszej połowy 2008r? Nie myślałaś o odroczeniu obowiązku szkolnego?
    Mój jest z 09.2008 i na szczęście ma jeszcze dwa lata i pójdzie jako ostatni rocznik jako 7 latek :)

Został jeszcze niecały rok i mam nadzieję że się wycofają z tego pomysłu wysyłania wszystkich sześciolatków do szkoły.

caffe, Iwone, bliska77, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone no proszę to widać nauczycielki nieuświadomione ja tam w domu z nim tłuczę literki i cyferki więc tragedii nie mam.
    Swego czasu dałam swój głosik w tej akcji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 11:08

Iwone, Andzia33, bliska77, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    ja tak samo uważam ale niestety nie mam wyboru, bo moja córka jest z pierwszego półrocza 2008 i nie jestem w stanie jej wytłumaczyć dlaczego jej dwie ulubione koleżanki z grupy będą mogły zostać zw przedszkolu a ona musi isc do szkoły, juz kilka razy sie popłakała to są skutki debilnego podziału rocznika, nie dość że kradną dzieciom dzieciństwo to jeszcze zarąbiście krzywdzą je co niewątpliwie wpływa na ich psychikę
    Aga, bo problemem w tym wszystkich jest własnie rozchwianie psychiki tych dzieci. Ale ustawodawcy mają to w głebokiej dooopie, bo mają swoje ine ukryte cele, a nimi bynajmniej nie jest edukacja dzieci.

bliska77, Iwone, Lucky lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Może idź do Poradni psychologiczno-pedagogicznej państwowej i poproś o konsultację z psychologiem będziesz spokojniejsza jak opinię na papierze dostaniesz a oni są zobowiązani pomocy udzielić tylko czasami terminy oczekiwania są długie :P

agafbh wrote:
    myślałam ale pani psycholog z przedszkola już w czerwcu powiedziała ze moja córka spokojnie może iść do zerówki i zastanawia się czy jest u niej sens na siłę doszukiwać się tego że jest "emocjonalnie nieprzygotowana do podjęcia nauki w szkole" tym bardziej, ze będzie się to za nią ciągnąć, nie wiem, na dzień dzisiejszy nasze zdanie jest takie, że jeśli jej koleżanki te z IIgo półrocza pójdą we wrzesniu do szkoły to nie będziemy nic kombinować tylko pójdzie z nimi bo w grupie raźniej ale też mam cichą nadzieję, ze się z tego wycofają, taki podział jest wg mnie niezgodny z kilkoma zasadami gwarantowanymi Konstytucją RP, pisałam już w tej sprawie do MEN ale oczywiście mnie olali

bliska77, Iwone, Lucky lubią tę wiadomość

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ