35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
grosza wrote:mój mały dzisiaj pierwszy raz w ławce szkolnej pierwszoklasisty zasiadł ponieważ jest baaaarrrdzzzoooo żywotny to oj będzie mu ciężko i już się boję , widzę mnóstwo uwag w dzienniczku uech może lepiej nie będę o tym myśleć ... na razie
grosza, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny, odnośnie badań nasienia, jest taka fajna strona tam jest sporo ciekawych i rzeczowych informacji na ten temat oraz na temat np IUI:
http://badanie-nasienia.pl/
wiele opracowań jest Pani Elizy Filipiak (dr n. med., która to opracowuje badania mojego M.caffe, grosza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agafbh wrote:dla mnie też, moje dziecko w domu nie potrafi 5 min usiedzieć na dupci a co dopiero 45 i jeszcze SŁUCHAĆ hahahha, szkołą to będzie prawdziwy hardcore
grosza, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
No mój ma 7 latek
Byłam przeciwna z M puszczaniu dzieciaka 6 letniego do I klasy ; szkoły nie są przystosowane do takiego dziecka no chyba że to szkoła po jakimś dużym remoncie a nie tak jak nasza o remont wewnątrz się prosząca
ps dziewczynki lepiej to znoszą z tego co widzę łatwiej adaptują się w środowisku szkolnym
agafbh wrote:Grosza, moja córka za rok musi iść jako 6cio latka i prawdę mówiąc też sobie nie wyobrażam jej 45min w ławce za żadną cholerę...........bliska77 lubi tę wiadomość
-
no właśnie , wydaje mi się że teraz jest program nauczania w kl I taki jak kiedyś był w II a w zerówce zero nauki pisania literek bo nie wolno
caffe wrote:My jak byłyśmy 6-latkami to nam potrafiono zorganizować czas zabawy i nauki, ciekawe czemu teraz nie potrafią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 10:51
caffe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygrosza wrote:No mój ma 7 latek
Byłam przeciwna z M puszczaniu dzieciaka 6 letniego do I klasy ; szkoły nie są przystosowane do takiego dziecka no chyba że to szkoła po jakimś dużym remoncie a nie tak jak nasza o remont wewnątrz się prosząca
ps dziewczynki lepiej to znoszą z tego co widzę łatwiej adaptują się w środowisku szkolnymcaffe, grosza, Iwone, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Aga czyli Twoja córcia jest z pierwszej połowy 2008r? Nie myślałaś o odroczeniu obowiązku szkolnego?
Mój jest z 09.2008 i na szczęście ma jeszcze dwa lata i pójdzie jako ostatni rocznik jako 7 latek
Został jeszcze niecały rok i mam nadzieję że się wycofają z tego pomysłu wysyłania wszystkich sześciolatków do szkoły.Iwone, caffe, grosza, Andzia33, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:dla mnie też, moje dziecko w domu nie potrafi 5 min usiedzieć na dupci a co dopiero 45 i jeszcze SŁUCHAĆ hahahha, szkołą to będzie prawdziwy hardcore
Mój też latał jak popyrtany....a w szkole zupełnie inaczej - wszystko zależy na jaką Panią trafi..
Jak ich dobrze poprowadzi - to wszystko się uda..nasza wjeżdżała im na ambicje skutecznie...więc mój latał ale na przerwach z gąbką i podlewaniem kwiatków...
caffe, grosza, Iwone, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Nie ma co liczyć że się rząd wycofa z tego ponieważ " dostosowuje" przepisy nasze do przepisów unijnych ale pewnie jakieś jeszcze modyfikacje nastąpią.
http://www.ratujmaluchy.pl/
http://www.6latki.men.gov.pl/
Iwone wrote:Aga czyli Twoja córcia jest z pierwszej połowy 2008r? Nie myślałaś o odroczeniu obowiązku szkolnego?
Mój jest z 09.2008 i na szczęście ma jeszcze dwa lata i pójdzie jako ostatni rocznik jako 7 latek
Został jeszcze niecały rok i mam nadzieję że się wycofają z tego pomysłu wysyłania wszystkich sześciolatków do szkoły.caffe, Iwone, bliska77, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość
-
Iwone no proszę to widać nauczycielki nieuświadomione ja tam w domu z nim tłuczę literki i cyferki więc tragedii nie mam.
Swego czasu dałam swój głosik w tej akcjiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 11:08
Iwone, Andzia33, bliska77, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:ja tak samo uważam ale niestety nie mam wyboru, bo moja córka jest z pierwszego półrocza 2008 i nie jestem w stanie jej wytłumaczyć dlaczego jej dwie ulubione koleżanki z grupy będą mogły zostać zw przedszkolu a ona musi isc do szkoły, juz kilka razy sie popłakała to są skutki debilnego podziału rocznika, nie dość że kradną dzieciom dzieciństwo to jeszcze zarąbiście krzywdzą je co niewątpliwie wpływa na ich psychikę
bliska77, Iwone, Lucky lubią tę wiadomość
-
Może idź do Poradni psychologiczno-pedagogicznej państwowej i poproś o konsultację z psychologiem będziesz spokojniejsza jak opinię na papierze dostaniesz a oni są zobowiązani pomocy udzielić tylko czasami terminy oczekiwania są długie
agafbh wrote:myślałam ale pani psycholog z przedszkola już w czerwcu powiedziała ze moja córka spokojnie może iść do zerówki i zastanawia się czy jest u niej sens na siłę doszukiwać się tego że jest "emocjonalnie nieprzygotowana do podjęcia nauki w szkole" tym bardziej, ze będzie się to za nią ciągnąć, nie wiem, na dzień dzisiejszy nasze zdanie jest takie, że jeśli jej koleżanki te z IIgo półrocza pójdą we wrzesniu do szkoły to nie będziemy nic kombinować tylko pójdzie z nimi bo w grupie raźniej ale też mam cichą nadzieję, ze się z tego wycofają, taki podział jest wg mnie niezgodny z kilkoma zasadami gwarantowanymi Konstytucją RP, pisałam już w tej sprawie do MEN ale oczywiście mnie olalibliska77, Iwone, Lucky lubią tę wiadomość