X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Proszę Pani, jak Pani ciężarne wpisuje, to ja mam wizytę chyba 15.10. Ktg, jakieś wymazy i coś tam.

dopóki nie urodzisz jesteś starającą się starą babą ;-)

moremi, BISCA, kkisia, Mimbla, paszczakin, efcia, iwcia77, beates, Mega, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Basen, a dokładnie pływanie żabką. Tylko z długą fazą wyleżenia.
    Co do pływania. Adaś oglądał wczoraj mała wyderke. Bardzo mu się podobały obrazki. Chyba zamówię książkę z netu, bo nie wiemy, czy Salwinka nauczyła się plywac!
    Dla niewtajemniczonych: Adaś dostał od cioci Morki książeczkę o wydrze i nauce pływania z super obrazkami. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 09:49

moremi, kapturnica, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dopóki nie urodzisz jesteś starającą się starą babą ;-)
    A jak ja urodziłam, to co? Jaki mam tytuł?

moremi, kapturnica, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A jak ja urodziłam, to co? Jaki mam tytuł?
    Zostaje ci tylko frustratka bo my to staraczki frustratki ;D.
    ojjjj zapomialam dodac w kurwidolku ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 10:14

Mimbla, Dziobak, kkisia, kapturnica, efcia, iwcia77, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Zapraszam na pyszną kawkę :)
    Mam pytanko, jak wstawia się obrazki do posta ?

Kawka I pytanko plus 'jak sie wstawia obrazki?'. O jezuniu. :-)

Dobry :-)

BISCA, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, efcia, Simba lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, bo piatek

Bardzo mi sie dzisiaj nie chce pracowac.
    Wiesci od Magdy ?

To co, robimy jakies zaklady Natko-Morkowe ? ;)

kkisia, efcia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kupilam bilety do opery w Paryzu. Na 31/01/2016. Bardzo sie ciesze. W operze bylam tylko raz, w Lyonie. Bardzo mi sie podobalo. Juz sie nie moge doczekac :)

https://www.operadeparis.fr/saison-15-16/opera/capriccio/galerie#slideshow0/1

Magdala, Mimbla, Dziobak, kkisia, paszczakin, kapturnica, efcia, moremi, iwcia77, beates, Simba lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Kawka I pytanko plus 'jak sie wstawia obrazki?'. O jezuniu. :-)

Dobry :-)
    yyyhyyyyymmmm..... :) ale pojętna bestia, więc mi adrenalina szybko opadła :)

Magdala, BISCA, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Melduję uprzejmie, mam 4 dpt.
    Na noc wzięłam aż dwie no-spy 80 bo coś się działo w podbrzuszu, jakieś ni to skurcze ni na @ czy jakoś...
    Rano po przebudzeniu, niestety pozostało tylko dziwne uczucie jakby mi temp spadła..:/ zastanawiałam się już, czy to znaczy że game over? Załadowałam kulki, zastrzyk, i znów kłuć zaczeło w podbrzuszu....
    Z tego wnioskuję że moje nędzne symptomy są pewnie tylko progesteron sztuczny, ale i tak nie narzekam... ponieważ:
    Patrząc w sufit, i oceniając na trzeźwo wszystko, pomyslałam sobie dzisiaj że fajnie jest po prostu czuć/ widzieć po sobie że się coś dzieje. Tak zwane symptomy przepowiadające. Doświadczać objawów. Jest to poniekąd magiczne. Nawet jeśli to się skończy. No i nie mogę narzekać, ewidentnie jakieś kłucia są, od czasu do czasu...

Czy ktoś rozumie mój wywód? Zapewne to wszystko nie ma sensu. No cóż.
    A poza tym, nie mam telewizji (tzn mam telewizor ale nie mam żadnych sygnałów od sierpnia i tak już zostało...) i powiem Wam, że nie żałuję. Wczorajsza relacja z meczu na tut. forum w zupełności mi wystarczyła :). Jest remis. W radiu słyszałam że taki remis to jak wygrana... hihi. A mówi się że faceci to umysły ścisłe...;-) Północna Irlandia będzie na Euro i bardzo im życzę żeby dali łupnia Anglii. To by było mega interesujące.

Miłego dnia życzę JA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 10:31

Magdala, sandra80, Aasiula, Reni, kkisia, paszczakin, ania.g, ComeToMeBaby, macduska, efcia, moremi, iwcia77, beates, satori, Mega, Simba lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam lekkiego nerwa.

Wczoraj w mojej przychodni polskiej sie dowiedzialam, ze doktorek, ktory mnie juz zna, chwilowo tam nie pracuje. Chcialam umowic sie jutro na wizyte, czy nie ma przeszkod do kolejnej stymulacji..Przyjmuja jakies dwie babki, jedna co wdraza naturalne planowanie O.o I druga niby professor co sie przelda na cene. Po analizie ani jedna ani druga nie wzbudzila mojej aprobaty.

Szukam zatem innej przychodni, ale juz sie wkurzam, ze znowu strace pol wizyty na opowiadanie lekarzowi co mi jest. A ja chce szybko podglad I pare recept. Ech.

kapturnica, Simba lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Hej hej :)
    Melduję uprzejmie, mam 4 dpt.
    Na noc wzięłam aż dwie no-spy 80 bo coś się działo w podbrzuszu, jakieś ni to skurcze ni na @ czy jakoś...
    Rano po przebudzeniu, niestety pozostało tylko dziwne uczucie jakby mi temp spadła..:/ zastanawiałam się już, czy to znaczy że game over? Załadowałam kulki, zastrzyk, i znów kłuć zaczeło w podbrzuszu....
    Z tego wnioskuję że moje nędzne symptomy są pewnie tylko progesteron sztuczny, ale i tak nie narzekam... ponieważ:
    Patrząc w sufit, i oceniając na trzeźwo wszystko, pomyslałam sobie dzisiaj że fajnie jest po prostu czuć/ widzieć po sobie że się coś dzieje. Tak zwane symptomy przepowiadające. Doświadczać objawów. Jest to poniekąd magiczne. Nawet jeśli to się skończy. No i nie mogę narzekać, ewidentnie jakieś kłucia są, od czasu do czasu...

Czy ktoś rozumie mój wywód? Zapewne to wszystko nie ma sensu. No cóż.
    A poza tym, nie mam telewizji (tzn mam telewizor ale nie mam żadnych sygnałów od sierpnia i tak już zostało...) i powiem Wam, że nie żałuję. Wczorajsza relacja z meczu na tut. forum w zupełności mi wystarczyła :). Jest remis. W radiu słyszałam że taki remis to jak wygrana... hihi. A mówi się że faceci to umysły ścisłe...;-) Północna Irlandia będzie na Euro i bardzo im życzę żeby dali łupnia Anglii. To by było mega interesujące.

Miłego dnia życzę JA

Piękne jest to co piszesz i tyle :) To się nazywa dostrzeganie piękna w małych rzeczach :) Ja cały czas trzymam kciuki bo widać, że maleństwo walczy.

Mimbla, Simba lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, ja Cie rozumiem!

Nie wiem, czy kiedykolwiek doczekam sie dziecia w ramionach, ale stadium oczekiwania jest mi znane, te poczatkowe, kiedy wszystko sie tam uklada. Dobre I to. ;-)

Mimbla, efcia, moremi, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Mam lekkiego nerwa.

Wczoraj w mojej przychodni polskiej sie dowiedzialam, ze doktorek, ktory mnie juz zna, chwilowo tam nie pracuje. Chcialam umowic sie jutro na wizyte, czy nie ma przeszkod do kolejnej stymulacji..Przyjmuja jakies dwie babki, jedna co wdraza naturalne planowanie O.o I druga niby professor co sie przelda na cene. Po analizie ani jedna ani druga nie wzbudzila mojej aprobaty.

Szukam zatem innej przychodni, ale juz sie wkurzam, ze znowu strace pol wizyty na opowiadanie lekarzowi co mi jest. A ja chce szybko podglad I pare recept. Ech.

Magdala a może spróbuj wybadać gdzie teraz pracuje.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Zostaje ci tylko frustratka bo my to staraczki frustratki ;D.
    ojjjj zapomialam dodac w kurwidolku ;D

no i podstarzała

Aasiula, kapturnica, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Wzięłam nospe max x2, noc spokojna. Wizyta u gina za tydzień ale zastanawiam się czy nie wcisnąć się dziś. A i jestem przemęczona to fakt :(

idz Ania, w ciazy lepiej nie czekac. A w poprzednich tak nie mialas? Bo mnie kuło czasmi przerazliwie..

iwcia77 lubi tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla a wiesz, że po IVF i ja takie coś odczuwałam
    może faktycznie coś jest na rzeczy i zarodek się "wgryza"
    a że u mnie nie wyszło cóż

Mimbla, Mega lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Magdala a może spróbuj wybadać gdzie teraz pracuje.

W Gdansku. ;-)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    W Gdansku. ;-)

o masz
    a przeciez prezydent mówił, że mają nie wracać do PL

buntownik się znalazł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 10:49

paszczakin, Magdala, ComeToMeBaby, Dziobak, macduska, efcia, moremi, iwcia77, Mimbla, beates, Mega lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, je tez dokladnie znam ten stan. Zajmij sie czyms, zeby czas szybciej zlecial. Szkoda,ze nie masz telewizji, bo to skutecznie odmozdza ...
    Wiesz, ze masz moje kciuki <3

Mimbla, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzien dobry baaardzo!!
    Nie będe chwalić młego ,że bardzo ładnie spal bo jak pisała Paszcza sie mi dziecor zepsuje bankowo znów.Także ponarzekam jaki to on jest niegrzeczny i daje matce w kość =D .
    A pogoda cuuuuuuuuuuuuuuuuuudo .Po next karmieniu jedziemy d rodzinnej na 1sze wizyte patronażową .Pozna nowego przyszłego pacjenta =D

u mnie to samo Kaptu, tez nie chwale, ale powiem

a)ostawienie owocow wylaczylo mamucie ryki
    b)jak sie wroci do pracy, to poranki, ktore mozna spedzic z dzieciem nabieraja nowej jakosci (dzis pracuje z domu). Wczesniej czasami zdawalo mi sie, ze jestem w dniu swistaka. Teraz i mlody i ja nie mozemy sie soba nacieszyc..

A teraz mialam go polozyc do spania, ale musialam pogadac z panem podlaczajacym nam wode do domu i wyjac pranie, wiec go zostawilam na chwile obiecujac, ze zaraz wroce, to tez wzial sam zasnal w międzyczasie..

Jak mi dobrze w dooomu!

BISCA, Reni, kkisia, Magdala, ania.g, kapturnica, Aasiula, Dziobak, efcia, iwcia77, macduska, beates, satori, Mega, Simba lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 11686 11687 11688 11689 11690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ