X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no nie to samo
    bo jakby nie było faszerujesz się lekami, hormonami, żeby ta ciąża powstała i utrzymała się
    organizm przechodzi trud bycia w ciąży a potem w połogu
    a z dzieckiem takim z bidula? nie po prostu nie, dziecko już ma swoje nawyki (bo noworodka nie dostanę)
    mam nadzieję, że nigdy nie stanę przed takim wyborem
    obys nie stanęła ale mimo wszxystko dobrze że sa ludzie równiez dla takich dzieci..

Reni lubi tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ewka to bylo napraaaawde chujowe.
    Oj tak :/
    Naprawdę poniżej pasa....Hera, zaraz startujesz, fajnie by ci było takie cos przeczytać ??? Wiem ze lubisz dopierdolic i miec ostatnie słowo ale to juz było poniżej jakiegokolwiek poziomu...

paszczakin, Simba, iwcia77, ComeToMeBaby, sandra80, BISCA lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Masz racje ale cos mi wewnetrznie nie daje spokoju . Wiele dni nad tym myslalam. nie umiem stanowczo powiedziec tak chce i to nie jest dla mnie problem.
    biologia, instynkt...nic innego

SolarPolar lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no nie to samo
    bo jakby nie było faszerujesz się lekami, hormonami, żeby ta ciąża powstała i utrzymała się
    organizm przechodzi trud bycia w ciąży a potem w połogu
    a z dzieckiem takim z bidula? nie po prostu nie, dziecko już ma swoje nawyki (bo noworodka nie dostanę)
    mam nadzieję, że nigdy nie stanę przed takim wyborem
    w głębszej perspektywie nie powinno to miec znaczenia według mnie...czy masz z hormonami i lekami obce dziecko, czy powiedzmy...dwulatka..., który tez staje się Twój...mnie sie wydaje - że albo się akceptuje adopcję jako jeden ze sposobów na posiadanie dziecka, albo nie...bo przecież cóż to jest ta ciąża i hormony w porównaniu z całym życiem z dzieckiem, jego wychowanie, dorastanie itp...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 15:50

Simba lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• SolarPolar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:05

kkisia lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    obys nie stanęła ale mimo wszxystko dobrze że sa ludzie równiez dla takich dzieci..

nie no oczywiście
    ja nie mówię, że to jest złe
    ja podziwiam takich ludzi
    sama mam koleżankę, która adoptowała 2 dziewczynki
    jedna miała chyba 3-4 tyg, druga 5 mscy (tej drugiej pobyt w ośrodku już zdążył namieszać w głowie, a to 5msc dziecko! to co jak dziecko ma kilka lat?)
    moja siostra oprócz swojego chce się też starać o adopcję O.o no cóż pokocham

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 15:53

Simba, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:05

Reni, Dziobak, Bozia3, Aasiula, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    w głębszej perspektywie nie powinno to miec znaczenia według mnie...czy masz z hormonami i lekami obce dziecko, czy powiedzmy...dwulatka..., który tez staje się Twój...mnie sie wydaje - że albo się akceptuje adopcję jako jeden ze sposobów na posiadanie dziecka, albo nie...bo przecież cóż to jest ta ciąża i hormony w porównaniu z całym życiem z dzieckiem, jego wychowanie, dorastanie itp...

wiesz ja nie mam dzieci, więc nie umiem odpowiedzieć Ci na to pytanie
    w tej chwili dzieci mnie nie rozczulają, wręcz przeciwnie wqrwiają, więc wiesz liczę, że hormony zrobią swoje
    Paszczu i Simba nawróciły się, więc może i ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 15:54

SolarPolar, Mimbla, kkisia, Sabina, Simba, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajnie, że Was mam. :-)
    Życie jest piękne!
    Kocham Was! :-) :-D :-P

Zaraz wychodzę na imprezę. W zasadzie to już zaczęłam świętowanie i przeprasowałam co nieco. flircik.gif

Reni, Bozia3, Mimbla, SolarPolar, Aasiula, Heretyczka, kkisia, kapturnica, paszczakin, efcia, Sabina, Simba, moremi, iwcia77, Dziobak, anna maria, megan8, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wiesz ja nie mam dzieci, więc nie umiem odpowiedzieć Ci na to pytanie
    w tej chwili dzieci mnie nie rozczulają, wręcz przeciwnie wqrwiają, więc wiesz liczę, że hormony zrobią swoje
    Paszczu i Simba nawróciły się, więc może i ja
    hormony?? żart?
    raczej rodząca sie i budowana więź coś może zmienić...hormony po urodzeniu wracają do normy i co wtedy?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Tylko z komorka dawczyni jakby pol dziecka jest obce o pol Twojego meża i pewnie to jest latwiejsze do zaakceptowania.
    widzisz...a dla mnie by nie było...to byłoby jego dziecko z jakąś babą...to juz bym wolała, żebym i ja i on była na tej samej pozycji..czyli wolałabym obce dziecko dla nas dwojga....może to egoistyczne - ale ja bym tak wybrała....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 15:59

kapturnica lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Nie wiem dlaczego dziewczyny sadza ze tam robia lepiej? Mysle, ze na to trzeba patrzec przez pryzmat konkretnej kobiety i faceta.
    Mysle, ze w BE z moim potencjalem wyniki bylby podobny. Najwazniejsze by Kisielowi sie udalo. I Mimbie i Reni i wszystkim. Ja sobie poradze.

To jest tak, że w Polsce środowisko medyczne się in-vitro uczy.. wyniki są dużo słabsze niż na Zachodzie, bo doświadczenie ze sprzętem, odczynnikami, i to manualne - jest dużo skromniejsze. Nikt nie wie, jak kliniki przeliczają swoją "skutecznosć" uzyskanych ciąż.. czy wliczają w nie te biochemiczne, utracone? Nikt się nie przyzna jak osiąga swoje deklarowane "28%" sukcesu. Jest jeden wielki rozgardiasz a nadzór Ministra - żaden. Również w odniesieniu do programu rządowego, na który poszły grube miliony publicznych złotych...

Jeszcze przez wiele lat tak będzie. Bo Polska to grajdołek w temacie in-vitro. Nawet Czesi są od nas lepsi..

Prawny porządek w Polsce "zaczyna się" jakiś, od 1 listopada.. Taki on będzie "wypasiony", że wszyscy się zastanawiają co z transferami jak klinika nie ma akredytacji. Bo MZ jeszcze nie dał wytycznych jak te akredytacje uzyskać.

Bozia3, SolarPolar, Heretyczka, kkisia, efcia, Sabina, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, sandra80, BISCA, Simba, Mega, satori lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    hormony?? żart?
    raczej rodząca sie i budowana więź coś może zmienić...hormony po urodzeniu wracają do normy i co wtedy?

hormony przez całą ciążę i wszystko co jest z ciążą związane
    nie czepiaj się słówek ok?
    tak czy tak coś się w organiźmie dzieje
    na tę chwilę to mogę sobie isć do schroniska wybrać psa, bo wiem, że go pokocham
    sorry z dziećmi tak nie mam

moremi, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hormony przez całą ciążę i wszystko co jest z ciążą związane
    nie czepiaj się słówek ok?
    tak czy tak coś się w organiźmie dzieje
    na tę chwilę to mogę sobie isć do schroniska wybrać psa, bo wiem, że go pokocham
    sorry z dziećmi tak nie mam
    nie czepiam sie słówek - po prostu nie chce mi się wierzyć, że hormony ciążowe mają wpływ na moją relację z dzieckiem..ale może się mylę?

FZuMp1.png

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:04

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia jednak się czepiasz - użyłam ogólnie słowa hormony
    nie zagłębiałam się w temat i nie wiem jakie związki chemiczne i jakie reakcje tworzą się w organiźmie, w mózgu
    pewnie wszystko można wytłumaczyć naukowo, ale ja nie jestem kompetentna w tym temacie
    wiem, że coś się dzieje, że baby dostają pierdolca widząc swoje nowo narodzone dziecko
    wiedz, że coś się dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:03

Sabina, iwcia77, Dziobak, BISCA, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Trudna decyzja Polar

ale ja adoptować dziecka nie mogłabym, nie umiałabym

komórkę mogłabym, ciąża, poród, moje hormony przez ten czas też zrobiłyby chyba swoje, moje rzyganie, moje czekanie na wynik bety, moje czekanie na bicie serca, moje czekanie czy prawidłowo się rozwija, na poród, na pierwszy krzyk

dla mnie to coś innego
    potraktowałabym to jak przeszczep np. serca, teraz jest już tylko moje
    Ja tez bym mogła .

Dziobak lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:04

Reni, kkisia, macduska, Heretyczka, kapturnica, efcia, Sabina, Dziobak, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prasa na dzisiaj:

http://wyborcza.pl/1,145452,19010927,dzieci-wrastaja-w-nasze-ciala-komorki-plodu-zmieniaja-mozg.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza&disableRedirects=true

idę do domu

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłujo mnie cyce
    czy to znaczy ze jestem w cionży?

efcia, SolarPolar lubią tę wiadomość

‹‹ 11757 11758 11759 11760 11761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ