35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Alis wrote:Tylko mi trochę kasy szkoda, bo Medicover już nie pozwala się umówić - mają chyba limit na 2 wizyty u gina w miesiącu... Muszę pomyśleć, jak to zrobić.
iwcia77, efcia, BISCA, malgos741, Simba, kapturnica, Mimbla, Mega, Alis lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bozia3 wrote:mimbla - bardzo fajnie piszesz - dobrze sie Ciebie czyta..
nie przejmuj się agresją co poniektórych - to często wynika z własnych frustracji....
Podobnie lubiłam czytać Krakonkę - szkoda, że odeszła...
Bozia, pzrybij piatala.
Rowniez bardzo lubie wypowiedzi Mimbly i tez tesknie za Karkowkaiwcia77, malgos741, Simba, Bozia3, moremi, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość
-
a tym czasem, borem lasem
w innej galatyce laski pożarły się między sobą, bo moderator wykasował ich wypowiedzi, bo przeklinały
jaaaa cieeeee
ale ta nasza Bozia fajoska, że tylko nas karci
https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/zdziska-i-elbieta,3818,3933.htmlmalgos741, Simba, iwcia77, BISCA, Magdala, moremi, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:Kapta co u Elfa?
Asiula -co u Peppy?Sabina, malgos741, Simba, BISCA, iwcia77, moremi, ania.g, dorbie, sandra80, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Róże z jabłek i ciasta francuskiego? Piękne.
Dobry mąż!
Oj dobry. Moj szklo mi serwuje. Podskornie.
Bo jest cd historii.
Dzis mam babysitting do 21. To on dzwoni i oswiadcza, ze przyjedzie o tej 9tej z wyposazeniem. Poniewaz zastrzyki powinno sie robic o tej samej porze to zrobimy to w samochodzie.
Wacia piekna pomoc naukowa w awatarze.Simba, BISCA, macduska, kkisia, moremi, Sabina, ania.g lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Magdala wrote:Oj dobry. Moj szklo mi serwuje. Podskornie.
Bo jest cd historii.
Dzis mam babysitting do 21. To on dzwoni i oswiadcza, ze przyjedzie o tej 9tej z wyposazeniem. Poniewaz zastrzyki powinno sie robic o tej samej porze to zrobimy to w samochodzie.
Wacia piekna pomoc naukowa w awatarze.
Dzien dobry.
Aasiula wszystkiego dobrego na nastepne lata. Siac, siac, siackapturnica, BISCA, Magdala, iwcia77, macduska, kkisia, moremi, Sabina, SolarPolar, Aasiula, pierwiastka, Mega lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Nie mam jak sie kulturalnie przywitac, bo ktos chyba posty kasuje i sie okno do wypowiedzi nie wyswietla, wiec sie przywitam tu u Migdaly
Dzien dobry.
Aasiula wszystkiego dobrego na nastepne lata. Siac, siac, siaciwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlis wrote:Dzień dobry,
Sabina, przykro
Paszczak - rzeczywiście wredota z tego kolegi. Może ktoś mu wcześniej na odcisk nadepnął i na Tobie się wyżył... Może próbował randkować kiedyś z jakąś, co się dzieckiem zasłaniała, czy coś. Nie sądzę, żeby o ciebie chodziło.
Wczoraj byłam na pierwszym badaniu w ciąży i jakoś dziwnie wysżło, bo mi ginka powiedziała, że widzi jajo, a nie widzi zarodka... A jak się pytałam, czy serduszko jest to powiedziała, że widzi akcję... Więc nic nie rozumiem. Ale dopiero po wyjściu sobie uświadomiłam, że to bez sensu. W środku byłam skoncentrowana na zestawie pytań, który sobie przygotowałam. Kazała przyjść do kontroli za dwa tygodnie i teraz się będę przez 2 tygodnie zastanawiać.
Poza tym mdłości mnie męczą non stop...
A nie możesz iśc za kilka dni gdzie indziej, na samo usg? Idz, nie stresuj się tak długo
Trzymam kciukiania.g, Alis lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:czytam pamiętniki
jednej laski facet nie ma ochoty na seks
nakarmiła go babeczką z jakąś bliżej nie zidentyfikowaną substancją odurzającą
w tym cyklu zaszła w ciążę
chyba zacznę ćpać
O ja cie.
Sledz watek. Moze wygada co dosypala.iwcia77, Luna76, kkisia, moremi, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
Simba wrote:Nie mam jak sie kulturalnie przywitac, bo ktos chyba posty kasuje i sie okno do wypowiedzi nie wyswietla, wiec sie przywitam tu u Migdaly
Dzien dobry.
Aasiula wszystkiego dobrego na nastepne lata. Siac, siac, siac
Dobry, dobry.
Kurier juz byl.
Spoznienie.iwcia77, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość
a ja se pojechalam ryja po calosci kwasami aha i bha 35 procent! - z jadwisi...licze na cud! palec bozi! jak juz to nie pomoze to lipa po calosci i kwasy bede uwazala za przereklamowane
dorbie, kapturnica, moremi, SolarPolar, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:mojemu ivo espumisan 100 nie pomagal, dopiero jak zaaplikowalam sab simplex to widzialam roznice. substancja czynna to simentikon..ponoc w espumisanie jest go wiecej, wiec nie rozumiem dlaczego moj syn na niego nie reagowal
A nie ma tam w Sab simplex dwóch substacji dimeticoni simeticon w jakichś proporcjach? Nigdy nie miałam tego w reku, ale takie doszły mnie słuchy.
U nas jest kilka preparatów z substancjami z tej grypy, ale chyba żaden nie jest połaczeniem tych dwóch.
W sumie jest mnóstwo preparatów na bazie simeticonu - Bobotic, Espumisan, Infacol, Ibuvit jest tez jeden na bazie dimetikonu Esputicon, ale on ma rejestracje od 1rż! a ja pamiętam jak Kuba był mały to był tylko Esputicon i pediatra nam polecała
Cośtakiego znalazłam nt Sab Simplex
Skład: Simethiconum (Dimeticonum 350 - cum silicii dioxydo 92,5:7,5) 69,19 mg v 1 m
Ulotka:
Skład i Składniki lecznicze: 1 ml (ok. 25 kropli) zawiesiny do zażycia zawiera 69,19 mg Simeticonu.
Pozostałe składniki: Carbomer, kwasek cytrynowy, hypromellose, benzoesan sodu, substancja słodząca , sacharyna, kwas sorbinowy, aromat malinowy, aromat waniliowy, woda.
Wynika z tego, że jest jednak tylko Simeticon bo w nawiasie to opis po łacinie skład chemiczny, budowa simeticonu
Jakby co to jest kilka sklepów w necie, które sprzedaja SabSimplex np
http://www.sabsimplex.info.pl/sklep/na_kolkeiwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHi,hi, przeczytajcie dywagacje tatusia, który odkrywa prawdę, problem tkwi w dace leku jaka się podaje dziecku. Tak myślałam
ale generalnie nie miałam problemu z kolkami by sie pokusić o SabSimplex
http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.htmliwcia77, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość
-
Krycha chyba sobie suwakiem włosy na nogach przycięłaś
a teraz spokojnie powiedz o co Ci chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 15:51
krycha.stara, iwcia77, kkisia, kapturnica, BISCA, moremi, macduska, SolarPolar, malgos741, Mimbla, Alis lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:a ja se pojechalam ryja po calosci kwasami aha i bha 35 procent! - z jadwisi...licze na cud! palec bozi! jak juz to nie pomoze to lipa po calosci i kwasy bede uwazala za przereklamowane
Sama? Czy w gabinecie?iwcia77 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.