X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Super, a materac kokos-gryka?

Kapta, taa, one wszystkie mają to samo w składzie, a róznią sie właśnie mocą.
    Jak będę tak daleko a byś chciała to sie odezwe, najwyżej ściągne do siebie i prześle tobie ;)
    Wow, Maks ma miesiąc :) a dopiero co rodziłas :)
    A tak przy okazji to coś polecasz? coś odradzasz? coś to wywalona kasa? chodzi mi o te wszystkie rzeczy okoloporodowe ;)
    Do szpitala przydaly mi sie podklady poporodowe(olbrzymnie podpachy) bo pierwsze2dni sie leje oj leje .Plus takie na przescieradlo podklady bo niestety sie przecieka.No i jak dla mnie sprawdzilo sie 6koszul nocnych bo po primo pocilam sie jak swinia a po drugie wystarczylo zle siasc czy cus i plamy z krwi zostawaly ehh.I sprawdzily sie u mnie te majtki siateczkowe wielorazowego uzytku te jednorazowe rozpadaly sie w rece i byly strasznie sztuczne.Co jeszcze hmm Dla malego mialam tylko chusteczi nawilzajace i krem do pupy reszte dawaly one ale w domu wogole nie uztywam tych chusteczek bo dosc ze malego pdoraznialy to jeszcze strasznie zimne i wole w kilka sekund wody w miseczce przyniesc i myje go wiekszymi wacikami z Lidla.
    Natka jak co to bede chetna.Zobacze jak mlody na tych bedzie dzialal 8)

Alis, Natka_79, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli sie nie pojawie na ovu przez pare dni ,to znaczy ze ja zabilam i bede musiala odbyc kare pozbawienia wolnosci ,jezeli sad bedzie laskawy to za zbrodnie w afekcie dostane 6 lat ,paczki mile wskazane ;-)

paszczakin, kapturnica, kkisia, moremi, Sabina, Aasiula, efcia, iwcia77, malgos741, Magdala, ania.g, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Jutro mam wizyte w klinice.
    USG + analiza wynikow : moje hormony + material chuopa + nasze kariotypy. Zaczynam trzesc portkami, ze cos bedzie nie tak z wynikami albo, ze cos znajdzie na USG. Dziwnie czuje podbrzusze i jajnik (albo sobie wmawiam ..)

Mam nadzieje, ze wyjde z gabinetu z recepta i rozpiska na IVF

Biszkopt- cokolwiek się zadzieje- masz Nas.

Mogę się z Tobą wirtualnie napić jakby co. I mieć prawdziwego kaca. A co tam!

BISCA, kapturnica, kkisia, Aasiula, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Jutro mam wizyte w klinice.
    USG + analiza wynikow : moje hormony + material chuopa + nasze kariotypy. Zaczynam trzesc portkami, ze cos bedzie nie tak z wynikami albo, ze cos znajdzie na USG. Dziwnie czuje podbrzusze i jajnik (albo sobie wmawiam ..)

Mam nadzieje, ze wyjde z gabinetu z recepta i rozpiska na IVF

Wyjdziesz przeca mnie gonisz <3

BISCA, moremi, efcia, iwcia77, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Jezeli sie nie pojawie na ovu przez pare dni ,to znaczy ze ja zabilam i bede musiala odbyc kare pozbawienia wolnosci ,jezeli sad bedzie laskawy to za zbrodnie w afekcie dostane 6 lat ,paczki mile wskazane ;-)

Synowa Ci podpadła?

kkisia, moremi, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    pochwalę dzisiaj mojego męża, który wczoraj wieczorem upiekł mi coś przepysznego
    właśnie zasiadam do konsumpcji
    dziękuję za uwagę
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cae3e82b0e86.jpg

Dalabys jednego :)
    Czy to juz zachcianki o.O
    Przeciez ja nie lubie slodkiego

sandra80, Reni, Sabina, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:

ej anna maria, to moze rozwaz oddanie mi Heli najpierw, co?

kkisia, sandra80, moremi, BISCA, Sabina, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Alis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Sabina, przykro :(

Paszczak - rzeczywiście wredota z tego kolegi. Może ktoś mu wcześniej na odcisk nadepnął i na Tobie się wyżył... Może próbował randkować kiedyś z jakąś, co się dzieckiem zasłaniała, czy coś. Nie sądzę, żeby o ciebie chodziło.

Wczoraj byłam na pierwszym badaniu w ciąży i jakoś dziwnie wysżło, bo mi ginka powiedziała, że widzi jajo, a nie widzi zarodka... A jak się pytałam, czy serduszko jest to powiedziała, że widzi akcję... Więc nic nie rozumiem. Ale dopiero po wyjściu sobie uświadomiłam, że to bez sensu. W środku byłam skoncentrowana na zestawie pytań, który sobie przygotowałam. Kazała przyjść do kontroli za dwa tygodnie i teraz się będę przez 2 tygodnie zastanawiać.

Poza tym mdłości mnie męczą non stop...

kapturnica, dorbie, Mimbla lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Dalabys jednego :)
    Czy to juz zachcianki o.O
    Przeciez ja nie lubie slodkiego

Kisia, caly czas jest mozliwosc, ze to ziemniak ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:00

kkisia, macduska, BISCA, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kisia, caly czas jest mozliwosc, ze to ziemniak ;) ;)

Albo dwa ;)

moremi, sandra80, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla nie pocieszam bo widzę ,że nie lubisz tego.Z Ciebie tFarda baba jest i też bym sie szkłem stuknęła. Wspieram 8)
    Morek śpij śpij ile możesz bo za kilka dni już zakończy Ci się taka laba.=D

Mimbla, paszczakin, moremi, sandra80, Sabina, kkisia, Aasiula, efcia, iwcia77, Magdala, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    myslisz Mimbla, ze to progesterony? A nie raczej kolejne podejscia i rozczarowania?
    ja wpieprzalam koszmarne ilosci progesteronu przez sporo cykli (600/dzien) i oprocz tego, ze pic nie moglam (na moim bylo napisane "NIE PIC ALKO"), to jakos chyba na wiadro nie wplywal.
    Znaczy- ja bym brala wszelkie szanse- na IVF z dawca jeszcze zdazysz, a po prodze mozesz dac szanse ostatniemu mrozakowi..

ależ of korz że blastuś będzie wzięty, i to czym prędzej nawet, niech no tylko Szanowna Księżniczka mnie nawiedzi to będę nad tym pracować. Innego wyjścia nie ma. Ta blastusia jest bardzo ładna, od początku ją zachwalano bardziej niż
    ostatnio podane "3BC". Muszę ją wziąć, bez gadania.

Ale mam poniekąd wrażenie że "objawy" sztucznie wywo≥ływane progiem właśnie, nawiedzają mnie coraz to intensywniej. Ginowi nie mam co wspominać, zbagatelizuje... Może powinnam iść z tym do szefa (jego teścia). Sama nie wiem. Zimne poty mnie oblewają, krzyż rozpiera i tak dalej. Ewidentnie po przyjęciu "proga" to się nasila i jest męczące...fizycznie.

Oprócz blastusia zamrożonego, jest w odwecie jeszcze trzecia procedura refundowana, z tym że wiary w klinikę mam bardzo mało. Nie wiem czy nie próbować zmienić realizatora.. :( no, będę to sobie rozkminiać może po weekendzie. To taki temat na przyszłość..

moremi, Sabina, kkisia, Aasiula, pierwiastka, efcia, iwcia77, malgos741, Magdala, satori, gretka lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Dzień dobry,

Sabina, przykro :(

Paszczak - rzeczywiście wredota z tego kolegi. Może ktoś mu wcześniej na odcisk nadepnął i na Tobie się wyżył... Może próbował randkować kiedyś z jakąś, co się dzieckiem zasłaniała, czy coś. Nie sądzę, żeby o ciebie chodziło.

Wczoraj byłam na pierwszym badaniu w ciąży i jakoś dziwnie wysżło, bo mi ginka powiedziała, że widzi jajo, a nie widzi zarodka... A jak się pytałam, czy serduszko jest to powiedziała, że widzi akcję... Więc nic nie rozumiem. Ale dopiero po wyjściu sobie uświadomiłam, że to bez sensu. W środku byłam skoncentrowana na zestawie pytań, który sobie przygotowałam. Kazała przyjść do kontroli za dwa tygodnie i teraz się będę przez 2 tygodnie zastanawiać.

Alis, idz do innego gina na USG. Bo czekac dwa tygodnie w niepewnosci to tortura. A moze sie okazac, ze wszystko jest OK i bedziesz w spokoju cieszyc sie ciaza :)

Alis, Aasiula, efcia, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:

Wczoraj miałaś 6w2d. Kiedyś byłam za badaniami po pierwszym teście. Teraz uwazam, że lepiej poczekać do skończonego 7 tygodnia. U mnie dokladnie w 6w2d był widoczny "pierscionek" ze słabą akcją serca. Odklejała się kosmowka i zostałam na obserwacji w szpitalu. Dwa dni później akcja serca się rozwinęła, a zarodek urósł. Nie robiłaś bety i przyrostu? A sprzęt dobry u tej lekarki?

Alis, kapturnica, efcia, iwcia77, Simba, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis u mnie w 5tyg4dniu byl widoczny pęcherzyk z ciałkiem żóltkowym jedynie a potem poszłamw 7mym i widac było juz ładnie zarodek z bijącym serduchem.
    W którym tyg jesteś ??
    Edit=doczytalam ,ze Morek napisala 6w2dni.Może odczekaj ze3/4dni i idź gdzieś indziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:14

Sabina, Aasiula, moremi, Alis, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszcza - koleś jest bezczelny....i może zostawiany przez mamusię w dzieciństwie? albo na odwrót osaczany przez nią i teraz tak reaguje....
    ja bym tego nie zostawiła bez słowa - bo pomyśli, że mu się udało i teraz Ci przykro...napisałabym mu, że zdania nie zmieniam i na przyszłość proszę o nie wtrącanie się w nie swoje sprawy...

Aasiula, Reni, kapturnica, paszczakin, iwcia77, Magdala, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Do szpitala przydaly mi sie podklady poporodowe(olbrzymnie podpachy) bo pierwsze2dni sie leje oj leje .Plus takie na przescieradlo podklady bo niestety sie przecieka.No i jak dla mnie sprawdzilo sie 6koszul nocnych bo po primo pocilam sie jak swinia a po drugie wystarczylo zle siasc czy cus i plamy z krwi zostawaly ehh.I sprawdzily sie u mnie te majtki siateczkowe wielorazowego uzytku te jednorazowe rozpadaly sie w rece i byly strasznie sztuczne.Co jeszcze hmm Dla malego mialam tylko chusteczi nawilzajace i krem do pupy reszte dawaly one ale w domu wogole nie uztywam tych chusteczek bo dosc ze malego pdoraznialy to jeszcze strasznie zimne i wole w kilka sekund wody w miseczce przyniesc i myje go wiekszymi wacikami z Lidla.
    Natka jak co to bede chetna.Zobacze jak mlody na tych bedzie dzialal 8)
    Ok, jak doszukam sie tej apteki i będzie tak daleko to się odezwę :)
    Hmm, chce kupic 3 paki tych podkładów ale może lepiej wezme 4, kto wie jak to będzie. Te na prześcieralo też mam na liście. Koszule chciałam 3, w razie co teściowa wypierze i dowiezie czystą, tak tez bylo wtedy. Patrzę na zamówienie i nie wiem czy mam wszystko ;) w sobotę ide na badanie krwi ( czyżby ostatnie?) to wejde na oddział i spróbuje się dowiedzieć co trzeba.

kapturnica, iwcia77, dorbie, Magdala lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimbla - bardzo fajnie piszesz - dobrze sie Ciebie czyta..:) nie przejmuj się agresją co poniektórych - to często wynika z własnych frustracji....:)
    Podobnie lubiłam czytać Krakonkę - szkoda, że odeszła...

Sabina, kkisia, moremi, kapturnica, macduska, efcia, iwcia77, malgos741, BISCA, dorbie, satori, gretka, Mimbla, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla ściskam! odreaguj w ten weekend, a potem zdecyduj co dalej :)

Mimbla lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla nie lubię i to bardzo, tak bardzo jak mojej comiesięcznej @. Dobsze że się nie załamujesz, twarda babka z Ciebie.

Co do akcji z Herą to ja jestem taka, że nic wirtualnego mnie nie jest w stanie popsuć humoru, można by powiedzieć, że mi lata koło tamponu obecnie. Wiem jednak, że są laski bardziej wrażliwe. Ja też uważam, że to co napisała to chamstwo a chamstwo trza zwalczać albo chamstwem albo całkowitą ignorancją.
    Alis to dziwna sytuacja, że widzi akcję serca a nie widzi zarodka, może słaby sprzęt jaki ma?
    Paszczak a jak tam Twoje sprawy majtkowe się mają, nadal cisza?
    Kisia, Ty wiesz co :)

Sabina, Alis, pierwiastka, kapturnica, efcia, paszczakin, kkisia, BISCA, gretka, Mimbla lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
‹‹ 11772 11773 11774 11775 11776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ