X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Cienko z czasem dzisiaj rano. Wpadlam, zeby sprawdzic co u Sabci i Mimbli.

Moglam nie przychodzic :(

<3 <3 <3
    U mnie spoko. Byłam w Gemini, wydalam pół pensji, kupilam chyba wszystko co moze sie pprzydac, co zrobić? Taki lajf

efcia lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no tak, ale ja sie wlasnie zastanawiam, czy pozostawic jego mail bez echa, czy wujkiem staszkiem pojechac.. bo na poczatku wysmazylam odpowiedz kipiaca pogarda ;) ale nie wyslalam, bo pomyslalam, ze moze mam nieobiektywne podejscie..
    Facet nawet jak ma 10 dzieci, to i tak sie urwie, jak bedzie chcial na "bardzo wazne spotkanie". Kobite zostawi w domu i juz.
    Ja nie mialas cisnienia, zeby tam isc, to nie mialas i juz. I pewnie nawet krolowa by Cie przekonala do tego ( ej, wy tam krola macie przeciez teraz ;) )
    Kolega niech spada na szczaw, ja bym mu tylko napisala, ze nie bedzie mnie i juz. Bo nie wiesz, czy po pijaku nie przeczyta Twojej kasliwej odpowiedzi reszcie bandy i wyjdziesz na zdzirowata, zyjaca tylko swoim synem matke. ;)

macduska, BISCA, kkisia, kapturnica, efcia, Magdala, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a pies Ci morde będzie lizał i gitarra

Mimbla walczysz dalej?

No. Pewnie. Bijemy się o złotą patelnię...

A poza tym chciałam Ci coś napisać wczoraj wieczorem ale chyba zniknęłaś.
    ja np. mam ograniczoną tolerancję na taki poziom agresji jaki tu jedna osoba serwuje. Moja szara komórka tego nie ogarnia...

Sabina, macduska, Reni, moremi, kkisia, kapturnica, efcia, malgos741, dorbie, Simba, satori, gretka lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla szkoda <3 coś mało ciąż ostatnio mamy :-(

macduska, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Mibla <3
    wypije dziś za Ciebie przy okazji spotkania ticzerskiego

Pisałam wczesniej tylko posta mi zjadło.

Ja wypiłam wczoraj na imprezie okolicznosciowej. Dzisiaj mnie za Mimblę głowa boli. <3

pierwiastka, BISCA, paszczakin, kkisia, Mimbla, efcia, malgos741 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do obrony Renka. Hera jaka jest, kazdy widzi ( i wie ), chociaz ma rozne okresy. Komentarze sa zbedne, jej slowa mowia same za siebie. Ile sie mozna z koniem kopac?
    Renek sobie poradzi, nasze milczenie jest chyba wlasciwie odbierane? Nie jako nieme przyzwolenie czy strach, ale jako wygaszanie ( dla niewtajemniczonych: wyguglac ;) )

Aasiula, macduska, Sabina, paszczakin, moremi, kkisia, kapturnica, efcia, malgos741, dorbie, Simba, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Pisałam wczesniej tylko posta mi zjadło.

Ja wypiłam wczoraj na imprezie okolicznosciowej. Dzisiaj mnie za Mimblę głowa boli. <3
    aspiryne??? no chyba że na klina się piszesz? :)

macduska, efcia lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    To chyba jest ta roznica pomiedzy wczesnym i poznym macierzynstwem.
    Tez mi sie wydaje, ze przyrosne do dziecia.

Tyko Magdala sama powiedz- czy spedzenie 2.5h wieczorem na dzien to przyrosniecie do dziecia??

moremi, macduska, kkisia, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A co do obrony Renka. Hera jaka jest, kazdy widzi ( i wie ), chociaz ma rozne okresy. Komentarze sa zbedne, jej slowa mowia same za siebie. Ile sie mozna z koniem kopac?
    Renek sobie poradzi, nasze milczenie jest chyba wlasciwie odbierane? Nie jako nieme przyzwolenie czy strach, ale jako wygaszanie ( dla niewtajemniczonych: wyguglac ;) )

no raczej.. bo ja kiedys wklejalam, ale moge znowu zaczac

don__t_feed_the_troll___by_blag001-d5r7e47.png

BISCA, Sabina, Reni, moremi, macduska, kkisia, kapturnica, Dziobak, efcia, iwcia77, satori, Mimbla lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, niefajne co "kolega" napisal. Przylaczam sie do grupy, ktora radzi : olej cieplym ciurem.

Sabina, paszczakin, macduska, kkisia, Dziobak, efcia, dorbie, ania.g, Mimbla lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co ty jestem zaskoczona tym sniegiem ,14 .10 a tu caly czas sypie .Najbardziej to sie cieszy moja labradorka :-)
    efcia wrote:
    anna powiedz ze żartujesz - i to do mnie idzie O.o

Aasiula, Sabina, moremi, kkisia, efcia, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Tak musiało być i już. Może to i lepsze niż poronienie w późniejszym terminie.Zastanawiam się tylko czy po ew. stracie blastocysty, robić 3. in-vitro z tymi mrożonymi kijankami, czy podejść z dawca w Katowicach.. te wszystkie progesterony zdają się działać na mnie jakby, coraz intensywniej i to jest fakt number one, jeśli chodzi o źródła "przykrości"po transferze. Reszta jest milczeniem, jak pisał Szekspir.

myslisz Mimbla, ze to progesterony? A nie raczej kolejne podejscia i rozczarowania?
    ja wpieprzalam koszmarne ilosci progesteronu przez sporo cykli (600/dzien) i oprocz tego, ze pic nie moglam (na moim bylo napisane "NIE PIC ALKO"), to jakos chyba na wiadro nie wplywal.
    Znaczy- ja bym brala wszelkie szanse- na IVF z dawca jeszcze zdazysz, a po prodze mozesz dac szanse ostatniemu mrozakowi..

moremi, BISCA, kkisia, Bozia3, efcia, iwcia77, Magdala, Mimbla lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u was OF dziala normal ?
    mi zawiesza i zjada posty

• BISCA Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizyte w klinice.
    USG + analiza wynikow : moje hormony + material chuopa + nasze kariotypy. Zaczynam trzesc portkami, ze cos bedzie nie tak z wynikami albo, ze cos znajdzie na USG. Dziwnie czuje podbrzusze i jajnik (albo sobie wmawiam ..)

Mam nadzieje, ze wyjde z gabinetu z recepta i rozpiska na IVF

anna maria, Aasiula, pierwiastka, paszczakin, moremi, kkisia, kapturnica, sandra80, Sabina, efcia, iwcia77, malgos741, Simba, Magdala, Luna76, gosia7122, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Czy u was OF dziala normal ?
    mi zawiesza i zjada posty
    u mnie ok..

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    aspiryne??? no chyba że na klina się piszesz? :)

Żadnych klinów. Alkohol mi szkodzi, zwłaszcza w większych ilosciach. Najbardzuej szkodzi na pamięć- za każdym razem o tym zapominam.
    No cóż! Cierp ciało, jak żeś chciało!

pierwiastka, moremi, paszczakin, BISCA, kkisia, Sabina, Aasiula, efcia, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Jutro mam wizyte w klinice.
    USG + analiza wynikow : moje hormony + material chuopa + nasze kariotypy. Zaczynam trzesc portkami, ze cos bedzie nie tak z wynikami albo, ze cos znajdzie na USG. Dziwnie czuje podbrzusze i jajnik (albo sobie wmawiam ..)

Mam nadzieje, ze wyjde z gabinetu z recepta i rozpiska na IVF

no ja mysle Biszkopcie.. wiesz ilu tu chopakow czeka na Magdalenke? ;)

pierwiastka, BISCA, kkisia, sandra80, Aasiula, efcia, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, Paszcza dobrze gada.
    Też bym się z Wami tego piwa belgijskiego napiła.

Wróciłam z kliniki. Okazuje się, że jestem wyjątkowa, ale to raczej nie powód do dumy. Otóż mam tytul najdłużej śpiącej ciężarnej. Wszystkie brzuchate przyjeżdżają na badania przed ósmą, a ja "byle zdążyć przed kurierem". Czyli przed 11.
    I to na czczo. A po badaniach muszę łyknąć tabletkę na tarczycę i wytrzymać jeszcze pół godziny.
    Idę robić śniadanie :-)

Reni, macduska, paszczakin, pierwiastka, BISCA, Mimbla, kkisia, kapturnica, Sabina, Aasiula, efcia, iwcia77, malgos741, ania.g, Simba, Magdala, Luna76, satori, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    pochwalę dzisiaj mojego męża, który wczoraj wieczorem upiekł mi coś przepysznego
    właśnie zasiadam do konsumpcji
    dziękuję za uwagę
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cae3e82b0e86.jpg

Róże z jabłek i ciasta francuskiego? Piękne.

Dobry mąż! :-)

kkisia, kapturnica, paszczakin, Reni, Dziobak, efcia, iwcia77, Simba, Magdala, Luna76, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    pochwalę dzisiaj mojego męża, który wczoraj wieczorem upiekł mi coś przepysznego
    właśnie zasiadam do konsumpcji
    dziękuję za uwagę
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cae3e82b0e86.jpg
    a to ziemniaki czy jabłka?

paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
‹‹ 11771 11772 11773 11774 11775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ