X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam siem ponownie :)

no więc dzisiejsza wizyta była dziwna

wchodzę i zanim się odezwałam gin pyta czy po receptę czy z wynikami, więc tłumacze że wyniki bo podejrzane są tarczyca, cukrzyca, PCOS, bo skąpe miesiączki, bolą cycki, zimno cały czas, bla bla bla, diagnozujemy
    wyraz na jej twarzy o.O mówi że wyniki na granicy pyta czy wiem i co na to biorę, wyraz mojej twarzy o.O
    wdech, wydech
    -mam endo w grudniu, pokaże mu wyniki, co jeszcze badamy?
    -nic, wygląda ok, otyłość rodzinna, tak? jajniki ok, PCOS nie widze. dam luteine bo ten okres trzeba wywołać, no głową muru nie przebijemy a że Pani nie bardzo zdecydowana na dziecko to zrobimy eksperyment. I diete prosze 1000 kcl i ćwiczenia. Kontrola w styczniu. Jak nie pomoże to bedą antyki. Następny...

Czy Wy też macie wrażenie że lekarze nie słuchają? Chyba czas na zmiany. Tymczasem oddycham głęboko i powoli. Lutke wykupie. W najbliższym cyklu zbadam sobie hormony na własną rękę. Wdrożę diete ok 1500kcl, i dużo przytulania bez presji cionży a po wizycie u endo zdecyduje co dalej.
    Mąż chce mnie do naturoterapeuty wysłać, babka widzi aure i wysyła do odpowiedniego lekarza, może mi coś na wqu..a poradzi :D tymczasem szukam innego gina bo jak zobaczę te blond okularnice raz jeszcze to chyba obraz plemniorów uciekających w popłochu na widok mojego tłustego jaja będzie mi się śnił po nocach. A tak na marginesie moja matka zawsze miała wagę trzycyfrową i urodziła trójkę zdrowych dzieci.
    dzienkuje za uwage.

Simba, efcia, gretka, kapturnica, Bozia3, dorbie, moremi, BISCA, caffe, satori lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Simba dzisiaj jest światowy dzień żywności! Co jemy?
    I światowy dzień szefa! Bierzemy się dzisiaj za pracę, żeby mu było miło?
    1. Frytki

2. Nie

paszczakin, efcia, Bozia3, krycha.stara, moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak tesknily, tak tesknily. I co?
    Dzie wszyskie?

efcia, kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    witam siem ponownie :)

no więc dzisiejsza wizyta była dziwna

wchodzę i zanim się odezwałam gin pyta czy po receptę czy z wynikami, więc tłumacze że wyniki bo podejrzane są tarczyca, cukrzyca, PCOS, bo skąpe miesiączki, bolą cycki, zimno cały czas, bla bla bla, diagnozujemy
    wyraz na jej twarzy o.O mówi że wyniki na granicy pyta czy wiem i co na to biorę, wyraz mojej twarzy o.O
    wdech, wydech
    -mam endo w grudniu, pokaże mu wyniki, co jeszcze badamy?
    -nic, wygląda ok, otyłość rodzinna, tak? jajniki ok, PCOS nie widze. dam luteine bo ten okres trzeba wywołać, no głową muru nie przebijemy a że Pani nie bardzo zdecydowana na dziecko to zrobimy eksperyment. I diete prosze 1000 kcl i ćwiczenia. Kontrola w styczniu. Jak nie pomoże to bedą antyki. Następny...

Czy Wy też macie wrażenie że lekarze nie słuchają? Chyba czas na zmiany. Tymczasem oddycham głęboko i powoli. Lutke wykupie. W najbliższym cyklu zbadam sobie hormony na własną rękę. Wdrożę diete ok 1500kcl, i dużo przytulania bez presji cionży a po wizycie u endo zdecyduje co dalej.
    Mąż chce mnie do naturoterapeuty wysłać, babka widzi aure i wysyła do odpowiedniego lekarza, może mi coś na wqu..a poradzi :D tymczasem szukam innego gina bo jak zobaczę te blond okularnice raz jeszcze to chyba obraz plemniorów uciekających w popłochu na widok mojego tłustego jaja będzie mi się śnił po nocach. A tak na marginesie moja matka zawsze miała wagę trzycyfrową i urodziła trójkę zdrowych dzieci.
    dzienkuje za uwage.
    chyba nie zamierzasz powtórnej wizyty?

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    chyba nie zamierzasz powtórnej wizyty?
    uchowaj boshe! chyba by mi potencjalna cionża z krzykiem uciekła ;D

efcia, Sabina, krycha.stara, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A tak tesknily, tak tesknily. I co?
    Dzie wszyskie?
    znalazły se inne zajęcia / forum ;D

• efcia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Drogie brawo co się że mna dzieje wyje od rana , wsztstko jest zle a ja to jestem w ogole jeden wielki niewypal :(
    Hormony ?? Lutka ???
    Zle postawiony kubek potrafi mnie rozpieprzyc :/

mam to samo, ale nie pobiegałam dzisiaj to pewnie dlatego, no i u mnie @ za rogiem wiec wszystko jasne

Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi skacze po oknie, zamiast iść spać. Rolety pogniotl w na maxa. A ja zrelaksowana na ovu siedzę. O, teraz stuka klockiem w okno. Zabiorę mu chyba, co? O, a teraz poszedł szarpać lampę. Bosz, jak to moje dzieciątko się ładnie potrafi sobą zająć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 12:45

efcia, dorbie, Sabina, Reni, Bozia3, kapturnica, moremi, macduska, ComeToMeBaby, BISCA, iwcia77, satori, Mega lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    niech ktos gdzies kijek wsadzi, bo mam luzy do 11-tej ;)

paszcza i był kijek, zabrali nam foruma na 2 godz
    a ty nie masz fejsa ;-)

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Dziecko mi skacze po oknie, zamiast iść spać. Rolety pogniotl w na maxa. A ja zrelaksowana na ovu siedzę. O, teraz stuka klockiem w okno. Zabiorę mu chyba, co? O, a teraz poszedł szarpać lampę. Bosz, jak to moje dzieciątko się ładnie potrafi sobą zająć...
    to jeszcze tylko popcornu brakuje do pełni relaksu ;D

efcia, Dziobak lubią tę wiadomość

• Evans Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Reni poluzuj warkoczyki, nikt tu nad nikim się nie pastwi, mówiłyśmy tylko, że my też różnie planowałyśmy przed porodem, a życie swoje. O tym była dyskusja. Błędy mi nie przeszkadzają ale traktowanie kogoś z góry już tak.
    Jesli to do mnie bylo , to pomylka , bo ja nigdy nikogo z gory nie traktuje , Ty lepiej komentuj Wasza kolezanke co aborcje zaleca , to jest pozniej jakiegokolwiek pasa .... Dobitnie w jezyku polskim dno !!!!! :(
    A odnosnie jezyka polskiego, to chyba dajecie mi prawo nasmiewania sie z Polakow , ktorzy tutaj przyjezdzaja I slabo radza sobie z angielskim mimo, ze teraz wszedzie ucza!!! , co jest totalnie glupie , bo ja nie slyszalam , zeby nasmiewac sie z kogos z takiego powodu .... Ciekawa jestem jak Wy sobie radzicie zza granica ? Heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:11

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki

co tam? jakieś nowe wieści?

jeszcze Was nie przeleciałam ;-) więc pytam...

biorę się za nadrabianie

pierwiastka, efcia, gretka, Simba, dorbie, Bozia3, Aasiula, moremi, kkisia, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no juz jestem :-) witam juz popoludniowo
    ovu przez te remonty wybilo mnie z rytmu- zapomnialam w jakim temacie mialam....
    a za 2 godz pewnie musze po chlopa jechac, a jak 2 tyg temu jechalam dobrze sie nie skonczylo- guma zarazpo wjezdzie na autostrade....juz mi zle jak pomysle.....

Sabina, dorbie, kapturnica, moremi, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

gretka
  • Evans Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Simba znalazlam specjalnie dla Ciebie , taki szpiworek bez raczek nazywa sie otulacz .... Ale nie wiem czy. akurat Twoja osobe jest w stanie cokolwiek zadowolic , mam nadzieje , ze masz conajmniej dr. przed nazwiskiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:03

sandra80 lubi tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Hej babeczki

co tam? jakieś nowe wieści?

jeszcze Was nie przeleciałam ;-) więc pytam...

biorę się za nadrabianie
    kurcze i teraz sie mi tlucze "Przelec mnie,to slowa idiotyczne..."
    wymyslilas.....

efcia, krycha.stara, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

gretka
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Do Simba znalazlam specjalnie dla Ciebie , taki szpiworek bez raczek nazywa sie otulacz .... Ale nie wiem czy. akurat Twoja osobe jest w stanie cokolwiek zadowolic , mam nadzieje , ze masz conajmniej dr. przed nazwiskiem :D
    Widzisz? I ty sie czegos nauczylas i ja - to nie bedzie stracony dzien.
    Czym sie Evans zajmujesz zawodowo, jesli to nie tajemnica?

krycha.stara, kapturnica, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Jesli to do mnie bylo , to pomylka , bo ja nigdy nikogo z gory nie traktuje , Ty lepiej komentuj Wasza kolezanke co aborcje zaleca , to jest pozniej jakiegokolwiek pasa ....
    A odnosnie jezyka polskiego, to chyba dajecie mi prawo nasmiewania sie z Polakow , ktorzy tutaj przyjezdzaja I slabo radza sobie z angielskim mimo, ze teraz wszedzie ucza!!! , co jest totalnie glupie , bo ja nie slyszalam , zeby nasmiewac sie z kogos z takiego powodu .... Ciekawa jestem jak Wy sobie radzicie zza granica ? Heh

Kolejny raz Cie proszę nie pisz mi co powinnam, a co nie powinnam. Żadnego naśmiewania z mojej strony nie doświadczyłaś także relax ;)Po prostu te Twoje hm... hm... hm... hm... i LOL nie pasują mi do wątku 35+, tylko 15+ to moje prywatne zdanie. Mogę je mieć czy nie powinnam? ;)

krycha.stara, kapturnica, moremi, paszczakin, kkisia, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    powiem ci jedno
    jesteś chooj nie matka

Lo mamusku Hera komplementy ludziom prawi? O.o

Dobry po stronie mocy. :-)

krycha.stara, kapturnica, moremi, paszczakin, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dorbie, wrzuc na luz. Też u nas tak było, a teraz jest w normie. Delikatny błąd pomiaru i już dziwny wynik.

Dzięki dziewczyny
    Tak się wkrecam co jakiś czas :-)
    Ja po wizycie, doktro pobrała mi wymazy na posiewy i generalnie taka rutynowa wizyta szybka bez rozdrabniania się jak to na Fundusz minuty lecą, więcej sobie z położną porozmawiałam. Ale jest OK
    Wiem już dlaczego chodze jeszcze do mojej koleżanki:-)

efcia, Aasiula, moremi, kkisia, beates, satori, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Kolejny raz Cie proszę nie pisz mi co powinnam, a co nie powinnam. Żadnego naśmiewania z mojej strony nie doświadczyłaś także relax ;)Po prostu te Twoje hm... hm... hm... hm... i LOL nie pasują mi do wątku 35+, tylko 15+ to moje prywatne zdanie. Mogę je mieć czy nie powinnam? ;)

o to lole często używa Hera ;-)

sandra80, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 11812 11813 11814 11815 11816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ