X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrrry :-)
    Dzisiaj ma byc nowy materac :-)
    W nocy mnie męczyły bóle @. Teraz spokój.

kapturnica, kkisia, Aasiula, dorbie, BISCA, efcia, macduska, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A poza tym znowu- iech kazdy robi jak mu sie podoba, nie?

Ja mam pytanie do tych spiacych z dziecmi, ale wiekszymi, ktore potrafia przelezc przez poduszke. Jak kladziecie dziecie spac w Waszym lozku, to co robicie, zeby podczas Waszej nieobecnosci nie spadlo? No bo przeciez to jest chyba kilka godzin zamim i Wy sie kladziecie?

u mnie ta kwestia pojawia sie rano- wyciagam Adama z lozezczka, karmie, poranek razem, potem wrzucam go do naszego lozka do M i ide do pracy. Spia jeszcze ze 1-2h.
    Teraz wpycham pod przescieradlo poduche po mojej stronie i robie taka mulde wyokosci czlowieka, ale Adachowi przepelzniecie przez poduche powoli coraz bardziej udaje i boje sie, ze pierdyknie, jak M bedzie spal. Lozka do sciany nie dosune, bo ja wstaje od tamtej strony.

Co robic drogie bravo?
    to trudny okres i trzeba uważać - nam kilka razy spadł z łóżka, ale jest na tyle duży, że raczej z niego zjeżdżał. Ja zastawiałam krzesłami, ale nie zawsze to pomagało....

paszczakin lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszaczak, jak ja wstaję a Marcel nadal śpi u nas to go śpiącego przekładam do jego łóżeczka z powrotem. Inaczej u nas nie da rady. Dobre jest to że on się przez to nie budzi.

dorbie, Aasiula, paszczakin, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • sandra80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Plamienie. Czekam aż popłynie, oby dziś....
    Ja nie komentuje, Evans zyje w innej kulturze. I niech tam zostanie. A my sobie dalej będziemy żyć w swoim grajdolku że swoimi dziećmi, wychowywanymi tak jak my chcemy :-)

mi tam też nie przeszkadza, toż niech każdy wychowuje jak chce, ale ten styl pisania prosi się o pomstę do nieba, ale może ja jakoś mało tolerancyjna jestem?

kapturnica, Sabina, paszczakin, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to trudny okres i trzeba uważać - nam kilka razy spadł z łóżka, ale jest na tyle duży, że raczej z niego zjeżdżał. Ja zastawiałam krzesłami, ale nie zawsze to pomagało....
    U starszego robiłam podobnie.A czasem zastawialam go duzymi poduchami.Latwiej kiedy łozko jest przy scianie to przynajmniej jedna strone ma sie z glowy.

Bozia3, dorbie, Aasiula, paszczakin, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    mi tam też nie przeszkadza, toż niech każdy wychowuje jak chce, ale ten styl pisania prosi się o pomstę do nieba, ale może ja jakoś mało tolerancyjna jestem?
    Jestes...
    Witaj w klubie XD

ania.g, Aasiula, sandra80, paszczakin, krycha.stara, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak - tran cytrynowy jako tako wchodzi...ale rewelacji nie ma...muszę za nim latać po domu i robić z siebie idiotkę - "ooooo leciii, leciii, leciii samolocik". Natomiast ta stara franca rybna, kupiona jako pierwsza zraziła go do kształtu butelki i konsystencji....dodatkowo - on to wypluwał na potęgę i ten syf zostawał na ubraniu. Kilka razy już prałam te ciuchy z płynem...i wciąż capią rybią...błeeeee

dorbie, ania.g, moremi, Dziobak, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, zimno i deszczowo ;) kawa zrobiona ale nadal spać się chce...
    Dziś na 10.30 do pracy a później bal nauczyciela do 24.00... jutro na 8.00 do roboty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 08:37

kapturnica, kkisia, ania.g, Aasiula, moremi, Sabina, efcia, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan zajęć OF
    Pierwiastka 16.10
    Wacia 16.10
    Magdala 16.10
    Sandra80 16.10
    małgoś741 19.10
    Magdala 19.10
    Luna76 21.10 egzamin http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Mega 22.10 egzamin
    Asiula 23.10 egzamin
    KKisia 23.10 egzamin http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Gretka 02.11
    Kometa 03.11
    Yesenia 03.11 egzamin
    Ania.G 06.11
    Bisca listopad http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Gretka 31 dni do zakończenia Visanne
    Magdala czeka na termin (do 6 tyg. licząc od 22.09-03.11)
    Reni 16.12
    krycha.stara styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Reni styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 09:15

kapturnica, kkisia, malgos741, BISCA, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    No prawie kocham Dzejmsa
    Boskie ahaha
    to samo miałam powiedzieć...mój też ma czasami takie wstawki, że każdy mój wnerw rozładuje...:) (zauważcie - jakiego ładnego wyrazu użyłam - "wnerw" - musiałam chwilę pomyśleć, żeby go wykombinować...;) )

kapturnica, paszczakin, Sabina, Reni, Bursztyn, Simba, efcia, krycha.stara, macduska, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Plamienie. Czekam aż popłynie, oby dziś....
    A sikałaś dziś na test?

malgos741, Sabina, efcia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Paszaczak, jak ja wstaję a Marcel nadal śpi u nas to go śpiącego przekładam do jego łóżeczka z powrotem. Inaczej u nas nie da rady. Dobre jest to że on się przez to nie budzi.

no widzisz, to u mnie jest dokladnie odwrotnie, wiec musze cos przykombinowac na przyszlosc, jak sie bardziej bedzie poruszal. Bo mlody cala noc w lozeczku spi, ale z prostego powodu, ze on jest wyspany o 6, a my nie, to bierzemy go do siebie po karmieniu.
    My kimka, a on ma zabawki, nasze nosy, wlosy, rece i tak se lezy i bawi az zasnie ;)

tylko teraz w tygodniu jedne "nosy-rece-wlosy" sa w cholernej fabryce zamiast z synkiem..

Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to samo miałam powiedzieć...mój też ma czasami takie wstawki, że każdy mój wnerw rozładuje...:) (zauważcie - jakiego ładnego wyrazu użyłam - "wnerw" - musiałam chwilę pomyśleć, żeby go wykombinować...;) )

Brawo TY! Nie musisz sie wymoderowac! ;)

malgos741, Sabina, Bozia3, efcia, macduska, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Idę dziś do moje starej ginki. Zapomniałam książeczki ciązowej, budyń.

Zastanawia mnie to czy w normie jest w usg kość udowa, która wolniej rośnie, fakt, że młody wzrostowo spadł na pozycje pomiędzy 3 a 10centylem, a ta kość udowa jest poniżej 3centyla. Kurde, mam nadzieję, że to nic nie znaczy, bo wg usg pokazuje to jej wielkośc o jakies 5 dni do tyłu w sumie do terminu w stosunku do ostatniej miesiączki, głowka, brzuszek jest w 50 centylu - te siatki centylowe sa gw belly.
    No, ale przecież się nie spytam tej doktor, bo to jest usg od mojej koleżanki, która powiedziała, że jest wszystko ok.
    Oczywiście już zaczęłam sprawdzac w necie artykuły medyczne i zaburzenia wzrostu, ale zatrzymanie wzrostu kończyn na poziomie 16-17tygodnia jest w achondroplazji. Już się kiedys pytałam mojej koleżanki, powiedziała, że to widac juz na usg przed 20 tc, więc chyba ok.
    Z drugiej strony moje dzieci jak i my są małe i od poczatku zawsze idą 10centylem, w pewnym momencie nawet 3 centylem, więc dlaczego 3ci mialby byc większy

Aasiula, malgos741, BISCA, Bozia3, Dziobak, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani, wczoraj był 15. To już chyba mozna wykreślic z planu?
    Dorbie, wrzuc na luz. Też u nas tak było, a teraz jest w normie. Delikatny błąd pomiaru i już dziwny wynik.

Reni, dorbie, malgos741, kkisia, ania.g, Aasiula, Sabina, BISCA, kapturnica, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie jak koleżanka mówi że jest ok to musi być dobrze przecież ci by powiedziała..

Aasiula, Sabina, efcia, dorbie lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za potrzebujące ;)

Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, z Marcelem było tak samo. Kość udowa zawsze w tyle za resztą i lekarz uważał że wszystko prawidłowo się rozwija. Zobacz jaki duży się urodził i ma wszystko proporcjonalne. USG Julii wychodzi mi tak samo.
    Trzymam kciuki za wizytę ale jestem przekonana że z Twoim szkrabem wszystko dobrze <3

moremi, Aasiula, Sabina, BISCA, Dziobak, efcia, dorbie lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 09:24 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 16 października 2015, 22:33

ania.g, Sabina, Natka_79, Aasiula, ComeToMeBaby, Bursztyn, gretka, BISCA, Evans, efcia, krycha.stara, macduska, caffe, gosia7122 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba dzisiaj jest światowy dzień żywności! Co jemy?
    I światowy dzień szefa! Bierzemy się dzisiaj za pracę, żeby mu było miło?

ania.g, Sabina, BISCA, Simba, efcia, krycha.stara, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 11810 11811 11812 11813 11814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ