X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry szpiworki bez rączek :)

Sabina, Aasiula, kapturnica, moremi, Bozia3, ComeToMeBaby, BISCA, Dziobak, Magdala, macduska, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel jam tam? Co dzis w nocy gotowałaś? ;)

kkisia, Sabina, Aasiula, caffe, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Kisiel jam tam? Co dzis w nocy gotowałaś? ;)

Nic
    Wyjadalam wczorajsze o.O
    O 2 jadlam golabki

Sabina, Aasiula, Simba, SolarPolar, ania.g, gretka, BISCA, Magdala, caffe, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Nic
    Wyjadalam wczorajsze o.O
    O 2 jadlam golabki
    Boskie :-)
    Laski piateczek!
    Cudnie :-)

Moznaby Siare sprarafrazowac: piątek, i wszystko jasne ;-)

kkisia, Aasiula, Simba, Magdala, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Kurcze, z 2 strony, to sporo on zjada, jesli jest to 200 g jedzenia i 200 ml mleka. Adas na kolacje zjada kaszke 200 ml z owocami ( ok. 90 g ). Przed spaniem cycek i na tym jedzie do 5 rano. A jest 5 miesiecy starszy od Iva.
    Caffe, Mysza, inne laski? Ile jedza wasze chlopaki?
    Marcel rano na pierwsze śniadanie zjada 250 ml kaszki, na drugie np.kromkę chleba z czymś tam, potem jest cały owoc (banan, jabłko, cokolwiek bo je wszystko),na obiad patrząc objętościowo to wyjdzie np.pół mielonego i pół łyżki ziemniaków/kaszy/ryżu. Podwieczorek to jest ok 150 ml jogurtu/kiślu/budyniu i na kolację ok 200/300 ml kaszki. Centylowo z wagą jest na 90 cent. a wzrostowo to już trzy miesiące temu przekroczył siatkę cent. Czyli sumując: je sporo ale jest i tak drobniejszy od rówieśników. Pediatra nie ma zastrzeżeń do jego proporcji ani do sposobu i ilości żywienia.

Simba, Sabina, moremi, Bozia3, dorbie, Dziobak, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja ostatnio jadlam czipsy i oni sie tak na mnie smutno patrzyli, to tez im dalam. A M mowi: Czipsy dzieciom dajesz? Ja: Tak, a co? M: Dla nas malo zostanie
    :)

No prawie kocham Dzejmsa
    Boskie ahaha

kkisia, Simba, SolarPolar, kapturnica, Sabina, moremi, Bozia3, malgos741, efcia, Dziobak, krycha.stara, Magdala, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis jade do tesciow
    Kurde niby tylko 220 km a droga taka ze minimum 4 godziny jazdy
    Ja sobie pomysle to mi sie juz nie chce

Musze zabrac cala apteczke
    Lutinusy , zastrzyki moje i chlopa
    Normalnie apteke ;)

Aasiula, Sabina, SolarPolar, paszczakin, moremi, malgos741, gretka, efcia, Magdala, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dzień, no to mamy piątek :)

Iwcia takie wzruchy w piątkowy ranek serwować koleżance? Law ju, ti amo ;)
    Kisia a zagryzałaś może te gołąbki czekoladą? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 08:06

kkisia, Sabina, Aasiula, moremi, BISCA, efcia, krycha.stara, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Hehehe dopiero teraz przeczytalam wszystkie komentarze , Wy serio wszystkie bierzecie dzieci do swoich lozek aby spaly z Wami ? I nawet nie probujecie przyzwyczaic by spaly u siebie w pokojach ? Hm .... Sorry ale mnie to dziwi , no I musze swoim kolezankom tez powiedziec , ze zle wychowuja dzieci , bo inne matki robia inaczej ... Ale z drugiej strony to chyba troche na zlosc pisaliscie , bo ja czytalam wiele opini podobnych do moich I to tez byly opinie od polskich matek :) zreszta tez znam polskie matki, co tak robia . Czy Wy naprawde uwazacie , ze milosc mozna okazac tylko poprzez spanie z dzieckiem ? Hm .... Hm ..... Hm ......
    A jak z kwestia wysypiania sie drugiej polowy ? Hm....

o litości...hm..hm..hm

kapturnica, Simba, moremi, kkisia, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Bry dzień, no to mamy piątek :)

Iwcia takie wzruchy w piątkowy ranek serwować koleżance? Law ju, ti amo ;)
    Kisia a zagrhyzałaś może te gołąbki czekoladą? ;)

Nie lubie czekolady :)
    Jak zaczne ja jesc to znaczy ze @ za zakretem , bo tylko wtedy mi smakuje

Sabina, Aasiula, moremi, malgos741, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    o litości...hm..hm..hm
    Tu nawet litosc nie pomoze.
    LOL XD
    Ps. kurva nie wiem czy tylko mi to lol kojarzy sie z gimbusami??
    Dzien bry.
    To mówiłam ja =anonimowa matka śpiąca z miesięcznyym maluchem.I jest mi z tym zajebiscie =D

sandra80, Sabina, Aasiula, moremi, kkisia, dorbie, ComeToMeBaby, efcia, krycha.stara, iwcia77, caffe, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ,że moja druga połówka też to spanie z małym uwielbia.Wydzieramy sobie jego poduche (na której leży )każdy na swoją strone XD

Sabina, sandra80, Aasiula, moremi, kkisia, efcia, Magdala, iwcia77, caffe, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zien dobry.
    wczoraj mialysmy doskonaly przyklad, czemu niektorych ludzi sie przed hera nie broni.. no czasami sie po prostu im nie nalezy ;) ;)

sandra80, kapturnica, Sabina, Aasiula, moremi, kkisia, efcia, Dziobak, Magdala, macduska, caffe, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dodam ,że moja druga połówka też to spanie z małym uwielbia.Wydzieramy sobie jego poduche (na której leży )każdy na swoją strone XD

takie rzeczy to ja rozumiem :)

kapturnica lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Zien dobry.
    wczoraj mialysmy doskonaly przyklad, czemu niektorych ludzi sie przed hera nie broni.. no czasami sie po prostu im nie nalezy ;) ;)
    DOKŁADNIE........Oczy mnie bolały jak to dzis nadrabiałam.
    Ale my soM dalej polskie matki??

sandra80, Sabina, Aasiula, moremi, kkisia, dorbie, efcia, krycha.stara, macduska, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Sabina, jak jest?
    Jeszcze wracając do tematu żywienie i spanie. Marcel jak już jest najedzony to kręci głową na nie. Wtedy żadna siła mu więcej nie wciśnie. Zasypia przytulony do mnie i jest przekładany do łóżeczka. Ale jeśli budzi się w nocy i marudzi to zabieram go do nas i śpi z nami. Moje córki też w ten sposób spały. Nie miałam potem problemów z przedstawieniem ich na spanie samodzielnie.

kapturnica, sandra80, Sabina, Aasiula, Bozia3, kkisia, Simba, efcia, Dziobak, iwcia77, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę sobie w laboratorium po pysznej glukozie. Tylko czemu po raz pierwszy w życiu boli mnie głowa po tym świństwie. Obawiam się że będzie powtórka z poprzedniej ciąży bo rano na czczo glukometr pokazał 99 :(

paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym znowu- iech kazdy robi jak mu sie podoba, nie?

Ja mam pytanie do tych spiacych z dziecmi, ale wiekszymi, ktore potrafia przelezc przez poduszke. Jak kladziecie dziecie spac w Waszym lozku, to co robicie, zeby podczas Waszej nieobecnosci nie spadlo? No bo przeciez to jest chyba kilka godzin zamim i Wy sie kladziecie?

u mnie ta kwestia pojawia sie rano- wyciagam Adama z lozezczka, karmie, poranek razem, potem wrzucam go do naszego lozka do M i ide do pracy. Spia jeszcze ze 1-2h.
    Teraz wpycham pod przescieradlo poduche po mojej stronie i robie taka mulde wyokosci czlowieka, ale Adachowi przepelzniecie przez poduche powoli coraz bardziej udaje i boje sie, ze pierdyknie, jak M bedzie spal. Lozka do sciany nie dosune, bo ja wstaje od tamtej strony.

Co robic drogie bravo?

Sabina, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczaku ja zastawiałam krzesłami.

moremi, paszczakin, efcia lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Sabina, jak jest?
    Jeszcze wracając do tematu żywienie i spanie. Marcel jak już jest najedzony to kręci głową na nie. Wtedy żadna siła mu więcej nie wciśnie. Zasypia przytulony do mnie i jest przekładany do łóżeczka. Ale jeśli budzi się w nocy i marudzi to zabieram go do nas i śpi z nami. Moje córki też w ten sposób spały. Nie miałam potem problemów z przedstawieniem ich na spanie samodzielnie.
    Plamienie. Czekam aż popłynie, oby dziś....
    Ja nie komentuje, Evans zyje w innej kulturze. I niech tam zostanie. A my sobie dalej będziemy żyć w swoim grajdolku że swoimi dziećmi, wychowywanymi tak jak my chcemy :-)

moremi, kapturnica, Aasiula, ania.g, kkisia, BISCA, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 11809 11810 11811 11812 11813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ