Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry szpiworki bez rączek :)

nick nieaktualny, Aasiula, kapturnica, moremi, Bozia3, ComeToMeBaby, BISCA, Dziobak, Magdala, nick nieaktualny, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel jam tam? Co dzis w nocy gotowałaś? ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Aasiula, caffe, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Kisiel jam tam? Co dzis w nocy gotowałaś? ;)

Nic
    Wyjadalam wczorajsze o.O
    O 2 jadlam golabki

nick nieaktualny, Aasiula, Simba, SolarPolar, ania.g, gretka, BISCA, Magdala, caffe, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Nic
    Wyjadalam wczorajsze o.O
    O 2 jadlam golabki
    Boskie :-)
    Laski piateczek!
    Cudnie :-)

Moznaby Siare sprarafrazowac: piątek, i wszystko jasne ;-)

nick nieaktualny, Aasiula, Simba, Magdala, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Kurcze, z 2 strony, to sporo on zjada, jesli jest to 200 g jedzenia i 200 ml mleka. Adas na kolacje zjada kaszke 200 ml z owocami ( ok. 90 g ). Przed spaniem cycek i na tym jedzie do 5 rano. A jest 5 miesiecy starszy od Iva.
    Caffe, Mysza, inne laski? Ile jedza wasze chlopaki?
    Marcel rano na pierwsze śniadanie zjada 250 ml kaszki, na drugie np.kromkę chleba z czymś tam, potem jest cały owoc (banan, jabłko, cokolwiek bo je wszystko),na obiad patrząc objętościowo to wyjdzie np.pół mielonego i pół łyżki ziemniaków/kaszy/ryżu. Podwieczorek to jest ok 150 ml jogurtu/kiślu/budyniu i na kolację ok 200/300 ml kaszki. Centylowo z wagą jest na 90 cent. a wzrostowo to już trzy miesiące temu przekroczył siatkę cent. Czyli sumując: je sporo ale jest i tak drobniejszy od rówieśników. Pediatra nie ma zastrzeżeń do jego proporcji ani do sposobu i ilości żywienia.

Simba, nick nieaktualny, moremi, Bozia3, nick nieaktualny, Dziobak, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja ostatnio jadlam czipsy i oni sie tak na mnie smutno patrzyli, to tez im dalam. A M mowi: Czipsy dzieciom dajesz? Ja: Tak, a co? M: Dla nas malo zostanie
    :)

No prawie kocham Dzejmsa
    Boskie ahaha

nick nieaktualny, Simba, SolarPolar, kapturnica, nick nieaktualny, moremi, Bozia3, malgos741, efcia, Dziobak, nick nieaktualny, Magdala, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis jade do tesciow
    Kurde niby tylko 220 km a droga taka ze minimum 4 godziny jazdy
    Ja sobie pomysle to mi sie juz nie chce

Musze zabrac cala apteczke
    Lutinusy , zastrzyki moje i chlopa
    Normalnie apteke ;)

Aasiula, nick nieaktualny, SolarPolar, paszczakin, moremi, malgos741, gretka, efcia, Magdala, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dzień, no to mamy piątek :)

Iwcia takie wzruchy w piątkowy ranek serwować koleżance? Law ju, ti amo ;)
    Kisia a zagryzałaś może te gołąbki czekoladą? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 08:06

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Aasiula, moremi, BISCA, efcia, nick nieaktualny, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Hehehe dopiero teraz przeczytalam wszystkie komentarze , Wy serio wszystkie bierzecie dzieci do swoich lozek aby spaly z Wami ? I nawet nie probujecie przyzwyczaic by spaly u siebie w pokojach ? Hm .... Sorry ale mnie to dziwi , no I musze swoim kolezankom tez powiedziec , ze zle wychowuja dzieci , bo inne matki robia inaczej ... Ale z drugiej strony to chyba troche na zlosc pisaliscie , bo ja czytalam wiele opini podobnych do moich I to tez byly opinie od polskich matek :) zreszta tez znam polskie matki, co tak robia . Czy Wy naprawde uwazacie , ze milosc mozna okazac tylko poprzez spanie z dzieckiem ? Hm .... Hm ..... Hm ......
    A jak z kwestia wysypiania sie drugiej polowy ? Hm....

o litości...hm..hm..hm

kapturnica, Simba, moremi, nick nieaktualny, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Bry dzień, no to mamy piątek :)

Iwcia takie wzruchy w piątkowy ranek serwować koleżance? Law ju, ti amo ;)
    Kisia a zagrhyzałaś może te gołąbki czekoladą? ;)

Nie lubie czekolady :)
    Jak zaczne ja jesc to znaczy ze @ za zakretem , bo tylko wtedy mi smakuje

nick nieaktualny, Aasiula, moremi, malgos741, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    o litości...hm..hm..hm
    Tu nawet litosc nie pomoze.
    LOL XD
    Ps. kurva nie wiem czy tylko mi to lol kojarzy sie z gimbusami??
    Dzien bry.
    To mówiłam ja =anonimowa matka śpiąca z miesięcznyym maluchem.I jest mi z tym zajebiscie =D

sandra80, nick nieaktualny, Aasiula, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, efcia, nick nieaktualny, iwcia77, caffe, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ,że moja druga połówka też to spanie z małym uwielbia.Wydzieramy sobie jego poduche (na której leży )każdy na swoją strone XD

nick nieaktualny, sandra80, Aasiula, moremi, nick nieaktualny, efcia, Magdala, iwcia77, caffe, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zien dobry.
    wczoraj mialysmy doskonaly przyklad, czemu niektorych ludzi sie przed hera nie broni.. no czasami sie po prostu im nie nalezy ;) ;)

sandra80, kapturnica, nick nieaktualny, Aasiula, moremi, nick nieaktualny, efcia, Dziobak, Magdala, nick nieaktualny, caffe, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dodam ,że moja druga połówka też to spanie z małym uwielbia.Wydzieramy sobie jego poduche (na której leży )każdy na swoją strone XD

takie rzeczy to ja rozumiem :)

kapturnica lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Zien dobry.
    wczoraj mialysmy doskonaly przyklad, czemu niektorych ludzi sie przed hera nie broni.. no czasami sie po prostu im nie nalezy ;) ;)
    DOKŁADNIE........Oczy mnie bolały jak to dzis nadrabiałam.
    Ale my soM dalej polskie matki??

sandra80, nick nieaktualny, Aasiula, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, efcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Sabina, jak jest?
    Jeszcze wracając do tematu żywienie i spanie. Marcel jak już jest najedzony to kręci głową na nie. Wtedy żadna siła mu więcej nie wciśnie. Zasypia przytulony do mnie i jest przekładany do łóżeczka. Ale jeśli budzi się w nocy i marudzi to zabieram go do nas i śpi z nami. Moje córki też w ten sposób spały. Nie miałam potem problemów z przedstawieniem ich na spanie samodzielnie.

kapturnica, sandra80, nick nieaktualny, Aasiula, Bozia3, nick nieaktualny, Simba, efcia, Dziobak, iwcia77, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę sobie w laboratorium po pysznej glukozie. Tylko czemu po raz pierwszy w życiu boli mnie głowa po tym świństwie. Obawiam się że będzie powtórka z poprzedniej ciąży bo rano na czczo glukometr pokazał 99 :(

paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym znowu- iech kazdy robi jak mu sie podoba, nie?

Ja mam pytanie do tych spiacych z dziecmi, ale wiekszymi, ktore potrafia przelezc przez poduszke. Jak kladziecie dziecie spac w Waszym lozku, to co robicie, zeby podczas Waszej nieobecnosci nie spadlo? No bo przeciez to jest chyba kilka godzin zamim i Wy sie kladziecie?

u mnie ta kwestia pojawia sie rano- wyciagam Adama z lozezczka, karmie, poranek razem, potem wrzucam go do naszego lozka do M i ide do pracy. Spia jeszcze ze 1-2h.
    Teraz wpycham pod przescieradlo poduche po mojej stronie i robie taka mulde wyokosci czlowieka, ale Adachowi przepelzniecie przez poduche powoli coraz bardziej udaje i boje sie, ze pierdyknie, jak M bedzie spal. Lozka do sciany nie dosune, bo ja wstaje od tamtej strony.

Co robic drogie bravo?

nick nieaktualny, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczaku ja zastawiałam krzesłami.

moremi, paszczakin, efcia lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Sabina, jak jest?
    Jeszcze wracając do tematu żywienie i spanie. Marcel jak już jest najedzony to kręci głową na nie. Wtedy żadna siła mu więcej nie wciśnie. Zasypia przytulony do mnie i jest przekładany do łóżeczka. Ale jeśli budzi się w nocy i marudzi to zabieram go do nas i śpi z nami. Moje córki też w ten sposób spały. Nie miałam potem problemów z przedstawieniem ich na spanie samodzielnie.
    Plamienie. Czekam aż popłynie, oby dziś....
    Ja nie komentuje, Evans zyje w innej kulturze. I niech tam zostanie. A my sobie dalej będziemy żyć w swoim grajdolku że swoimi dziećmi, wychowywanymi tak jak my chcemy :-)

moremi, kapturnica, Aasiula, ania.g, nick nieaktualny, BISCA, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 11809 11810 11811 11812 11813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ